Tedbirler

Tedbirler

Son dakika tedbirler haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan tedbirler ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını tedbirler haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Tedbirler

haberleri sayfasında son dakika yaşanan tedbirler gelişmeleri de dahil olmak üzere 9.475 tedbirler haberi bulunmuştur. Tüm tedbirler haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakan Şimşek'ten döviz kuru mesajı! "Lehimize dönecek"
Bakan Şimşek'ten döviz kuru mesajı! "Lehimize dönecek" Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, “Türkiye henüz küresel dezenflasyon rüzgarına kapılmadı. Cari açıktaki düşüş rezerv birikiminin temeli olacak. Portföy tercihleri TL’nin lehine olacak. Reel kur oranları bizim lehimize dönecek ve dezenflasyonu daha da güçlendirecek” dedi.
23.05.2024 Ekonomi
Bakan Şimşek'ten önemli açıklamalar! 'Reel kur oranları lehimize dönecek'
Bakan Şimşek'ten önemli açıklamalar! 'Reel kur oranları lehimize dönecek' Arap Bankacılık Zirvesi’nde açıklamalarda bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye ile Arap dünyasının birçok alanda işbirlikleri ve ortaklıklar geliştirebileceğini söyledi. Bakan Şimşek, “Türkiye henüz küresel dezenflasyon rüzgarına kapılmadı. Cari açıktaki düşüş rezerv birikiminin temeli olacak. Portföy tercihleri TL’nin lehine olacak. Reel kur oranları bizim lehimize dönecek ve dezenflasyonu daha da güçlendirecek” dedi.
23.05.2024 Gündem
Milli Savunma Bakanlığı'ndan tasarruf açıklaması!
Milli Savunma Bakanlığı'ndan tasarruf açıklaması! Milli Savunma Bakanlığı (MSB) haftalık basın bilgilendirme toplantısında, tasarruf tedbirlerine ilişkin açıklama yapıldı. MSB, "Bakanlığımızın Savunma ve Güvenlik alanındaki görev ve sorumluluklarını etkileyecek bir husus bulunmamaktadır" denildi.
16.05.2024 Gündem
Tarihi Mısır Çarşısı'nda yangın çıktı!
Tarihi Mısır Çarşısı'nda yangın çıktı! İstanbul'un Eminönü'nde Mısır Çarşı'sında yangın çıktı. Mısır Çarşısı'nda bulunan 123 yıllık Pandeli Lokantası'nın bacasında çıkan yangın çatıya sıçradı. Ölen ya da yaralananın olmadığı yangın itfaiye ekiplerince kısa sürede söndürüldü.
15.05.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan fahiş fiyat açıklaması: Fırsatçılara göz açtırmayacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan fahiş fiyat açıklaması: Fırsatçılara göz açtırmayacağız Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, ATO Congresium'da 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü münasebetiyle düzenlenen Türkiye Ziraat Odaları Birliği Danışma Kurulu Toplantısı'nda gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Son dönemde kırmızı ve beyaz et fiyatlarındaki suni fiyat artışını yakından takip ettik. Fahiş fiyat artışları sadece piyasa şartları ile ifade edilemez. Burada fırsatçılık vardır. Bu ürünlerin arz talep dengesini bozacak çıkar odakları piyasayı bozmakta. Milletin aşına göz dikenlerden bunun hesabını mutlaka soracağız." ifadelerini kullandı.
14.05.2024 Gündem
Kamuda tasarruf paketinin ayrıntıları belli oldu! Bakan Şimşek: 3 yıl süreyle durduruyoruz
Kamuda tasarruf paketinin ayrıntıları belli oldu! Bakan Şimşek: 3 yıl süreyle durduruyoruz Kamuda tasarruf paketinin ayrıntıları belli oldu. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, alınan tedbirleri tek tek açıkladı. Kamuda yeni araç ve bina alımı 3 yıl süreyle durduruluyor. Yönetim kurulu ücretlerine üst sınır getiriliyor. Toplu taşıma olan yerlerde personel servisi kaldırılıyor. 3 yıl süreyle mobilya ve demirbaş alımları yapılmayacak. Deprem ve zorunlu harcamalar hariç mal ve hizmet alım ödenekleri ile yatırım ödeneklerinde kesintiye gidiliyor.
13.05.2024 Ekonomi
100 milyar TL’lik tasarruf paketi için geri sayım! Vatandaşa nasıl yansır?
100 milyar TL’lik tasarruf paketi için geri sayım! Vatandaşa nasıl yansır? Vatandaşın gözü kulağı yarın açıklanacak olan kamuda tasarruf paketinde olacak. Peki açıklanacak önlemler neler olacak? Kamuda tasarruf tedbirleri vatandaşa nasıl yansır? İşte detaylar...
12.05.2024 Ekonomi
Tasarruf paketinin detayları netleşiyor! İşte madde madde yapılacaklar listesi
Tasarruf paketinin detayları netleşiyor! İşte madde madde yapılacaklar listesi Hükümetin uzun süredir üzerinde çalıştığı kamuda tasarruf tedbirlerinde sona gelindi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kamuda tasarruf ve tedbir paketinin pazartesi günü açıklanacağını duyurdu. Peki paketin içinde hangi tedbirler olacak? İşte beklenen kararlar...
10.05.2024 Ekonomi
Değer kaybı yüzde 74'e ulaştı! Beşiktaş hissesinde neler oluyor?
Değer kaybı yüzde 74'e ulaştı! Beşiktaş hissesinde neler oluyor? 24 Nisan 2024 tarihinden beri Beşiktaş'ın hisseleri düşüyor. 89.75 lira seviyesinden hisse 22.82 liraya kadar geriledi. Düşüşün sebebi bilinmezken, açıklama gelip gelmediği merak ediliyor.
10.05.2024 Şampiy10
Öğretmenler için yeni kanun geliyor! Bakan Tekin CNN TÜRK'te açıkladı
Öğretmenler için yeni kanun geliyor! Bakan Tekin CNN TÜRK'te açıkladı Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, özel bir lisenin müdürü İbrahim Oktugan’ın, 17 yaşındaki Iraklı lise öğrencisi Y.K.'nın silahlı saldırısıyla hayatını kaybetmesinin ardından atılacak adımlara ilişkin konuştu.
10.05.2024 Gündem
Aleyna Eroğlu 'ilişkimiz oldu' deyip itiraf etti! Batuhan Karadeniz hakkında yakalama kararı
Aleyna Eroğlu 'ilişkimiz oldu' deyip itiraf etti! Batuhan Karadeniz hakkında yakalama kararı Eski futbolcu Batuhan Karadeniz’in eski sevgilisi sosyal medya fenomeni Aleyna Eroğlu’nu otelde darbettiği iddiasıyla açılan davada, ilk duruşma görüldü. Duruşmada Aleyna Eroğlu itiraflarda bulunurken mahkeme kararını açıkladı. İşte detaylar...
10.05.2024 Gündem
İliç Maden Kazasını Araştırma Komisyonu raporu açıkladı!
İliç Maden Kazasını Araştırma Komisyonu raporu açıkladı! Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İliç Maden Kazasını Araştırma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, beraberinde 22 milletvekili, bir grup uzmanla Erzincan'a geldi. Komisyonda grubu bulunan partilerin tamamının temsilinin söz konusu olduğunu vurgulayan Başkan Uslu, AFAD'da düzenlenen bilgilendirme toplantısının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
7.05.2024 Gündem
İliç Maden Kazasını Araştırma Komisyonu, Erzincan'da sahaya indi!
İliç Maden Kazasını Araştırma Komisyonu, Erzincan'da sahaya indi! Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İliç Maden Kazasını Araştırma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, beraberinde 22 milletvekili, bir grup uzmanla Erzincan'a geldi. Komisyonda grubu bulunan partilerin tamamının temsilinin söz konusu olduğunu vurgulayan Başkan Uslu, "Geniş bir çerçevede çalışmalarımıza devam edeceğiz. Hiç kimsenin aklında soru işareti kalmayacak şekilde çalışacağız" dedi.
7.05.2024 Gündem
Öğretmenlere atama müjdesi! 20 bin atama, işte branş ve kadro sayıları..
Öğretmenlere atama müjdesi! 20 bin atama, işte branş ve kadro sayıları.. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmen atamalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Tekin, "Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla Hazine ve Maliye Bakanımız ve ilgili kurmaylarıyla görüşme ve toplantılar yaptık. 20 bin öğretmen ataması konusunda uzlaştık" dedi.
7.05.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail ile ihracat ve ithalatı durdurduk
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail ile ihracat ve ithalatı durdurduk Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde MÜSİAD Yönetim Kurulu'nu kabul etti. "İsrail ile ihracat-ithalatı durdurduk." diyen Erdoğan, "Aldığımız bu kararla Batının üzerimize nasıl saldıracağını biliyoruz. Hep birlikte barış ve refah içinde yaşamalıyız. Dik duracağız ve bileceğiz ki önümüzdeki yol mazlumların yanında yol alma durumudur." dedi.
3.05.2024 Gündem
Öğrenciler servis kiraladı! Dolmuşçular, minibüsü durdurup darp etti
Öğrenciler servis kiraladı! Dolmuşçular, minibüsü durdurup darp etti Trabzon'un Sürmene ilçesinin Çarşı Mahallesi'nde kiraladıkları okul servis aracı ilçede hat üzerinde çalışan minibüs şoförleri tarafından durdurulup, darbedilen Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği öğrencilerinin, 3 ay önce de kiraladıkları midibüsün ilçedeki dolmuşçular tarafından yolunun kesildiği belirtildi.
3.05.2024 Gündem
Otomobil fiyatlarındaki köpüğü alacak uygulama! Stokçuluk ve fahiş fiyata yeni ayar
Otomobil fiyatlarındaki köpüğü alacak uygulama! Stokçuluk ve fahiş fiyata yeni ayar Otomobil piyasasında son dakika sürprizi... Araç alacakları yakından ilgilendiren gelişme. Otomotiv piyasasında stokçuluk ve fahiş fiyata yeni düzenlemeyle sert tedbirler getirilecek. Bayiye araç tahsisinden sonra zam yasaklanacak. İşte otomobil alımıyla ilgili son dakika gelişmesinin tüm detayları...
2.05.2024 Ekonomi
Araba satışına yeni düzenleme! Fiyatlar artmayacak, son dakika açıklaması geldi
Araba satışına yeni düzenleme! Fiyatlar artmayacak, son dakika açıklaması geldi Sıfır ve ikinci el araba piyasasını yakından etkileyecek yeni düzünlemenin detayları ortaya çıktı. Otomotiv piyasasında stokçuluk ve fahiş fiyata yeni düzenlemeyle sert tedbirler getirilecek. Bayiye araç tahsisinden sonra zam yasaklanacak. Ön ödemeye de yüzde 10 sınırı gelecek.
2.05.2024 Ekonomi
Bozdoğan Kemeri trafiğe açıldı!
Bozdoğan Kemeri trafiğe açıldı! İstanbul'un Saraçhane Meydanı'nda 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü dolayısıyla alınan tedbirler kapsamında polis ekipleri tarafından çevresi kapatılan Bozdoğan Kemeri araç ve yaya trafiğine açıldığı duyuruldu.
İstanbul'da 1 Mayıs hareketliliği: Flamalı gruba polis müdahale etti
İstanbul'da 1 Mayıs hareketliliği: Flamalı gruba polis müdahale etti 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü dolayısıyla kutlama yapılmasına izin verilmeyen Taksim Meydanı'na çıkan yollar trafiğe kapatılırken meydana yürümek isteyen gruplara polis müdahalede bulundu. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "İstanbul’da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde uyarıları dinlemeyip Taksim Meydanına ilerlemeye çalışan ve polislerimize saldıran 210 şahıs gözaltına alınmıştır." dedi. İşte dakika dakika yaşananlar...
1.05.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Taksim Meydanı dayatmalarını masum bulmuyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Taksim Meydanı dayatmalarını masum bulmuyoruz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Son günlerde muhalefet ve bazı marjinal yapılar Taksim tartışmaları ile 1 Mayıs’ın bayram havasına gölge düşürmeye çalışıyor. Sembolik törenler haricinde Taksim Meydanı’nın miting yeri olmadığı, mitinge uygun bir altyapıya sahip olmadığı, herkesin malumu iken bu konudaki dayatmaları masum bulmadığımızı ifade etmek isterim'' dedi.
30.04.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Edanur'u tedbirsizlik öldürdü
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Edanur'u tedbirsizlik öldürdü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Küçükçekmece'de 5 yaşındaki Edanur Gezer'in kazı çalışması sonrası oluşan su birikintisine düşerek yaşamını yitirmesiyle ilgili konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İstanbul'un göbeğindeki parkta 5 yaşındaki evladımız göz göre göre hayatını kaybetti. Parkta basit önlemler alınmadı. Lafa gelince mangalda kül bırakmayanların sesi soluğu çıkmadı." dedi.
29.04.2024 Gündem
Turizm bölgesinde çile! Turist nasıl kaçırılır..
Turizm bölgesinde çile! Turist nasıl kaçırılır.. Hürriyet Gazetesinden Salim Uzun'un haberine göre; Antalya’da kentin en çok ziyaret edilen yerlerinde sahte parfümcüler, hanutçular, dilenciler turistleri canından bezdiriyor. Rehberler Odası Başkanı Mustafa Yalçınkaya, “Rehberlerimiz rota değiştirmek zorunda kaldı” derken, Hürriyet turiste yaşatılan eziyeti kare kare fotoğrafladığı açıklandı.
29.04.2024 Gündem
Bakan Şimşek: Enflasyonu düşürmek için kararlı adımlar atacağız
Bakan Şimşek: Enflasyonu düşürmek için kararlı adımlar atacağız Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uludağ Ekonomi Zirvesi'nin açılışında bir konuşma yaptı. Şimşek enflasyonu düşürmek için kararlı adımlar atılacağını söyledi. Öte yandan Şimşek "Tasarruf konusunda çalışmalarımızı nihai bir noktaya getirdik, yakında bazı hususları paylaşacağız ve gereken adımları atacağız" açıklamasında bulundu.
26.04.2024 Ekonomi
Fiyatı 6 ayda 3'e katlandı! Fahiş artışı bitirecek hamle geliyor
Fiyatı 6 ayda 3'e katlandı! Fahiş artışı bitirecek hamle geliyor Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz günlerde fahiş fiyatla mücadele kapsamında kendisine sorulan bir soru üzerine, “Gerekli tedbirler için ilgili Bakanlıklarımız şu anda çalışmalarını yapıyor. Ambalajların üzerine fiyatlarının yazılması konusu da düşünülebilir” dedi. Peki ambalaj fiyatı uygulaması temel gıda ve ihtiyaç ürünlerinde fahiş fiyatı bitirir mi? Marketler ambalajda yazan fiyatın üzerinde satış yapabilecek mi? İşte detaylar...
26.04.2024 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Tedbirler ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki tedbirler haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.