Hipertansiyonu olanlar dikkat! Kalp atış hızında yükselme...
Hipertansiyonu olanlar dikkat! Kalp atış hızında yükselme... Hipertansiyonu olanlara kritik uyarılar geldi. Normal olarak kabul edilen değerler büyük tansiyon 140 mmHg, küçük tansiyon için ise 90 mmHg olarak ifade edilmektedir. Kalpten pompalanan kan miktarı ile birlikte damarların göstermiş olduğu direnç sonu kan basıncı oluşmaktadır. İç Hastalıkları uzmanı Dr. Ali Öztürk önemli bilgilendirmelerde bulundu.
24.02.2022 Sağlık
Başınız ağrıyor ve dönüyorsa dikkat! Her 3 kişiden birinde var!
Başınız ağrıyor ve dönüyorsa dikkat! Her 3 kişiden birinde var! Kalp krizini tetikliyor, beyin damarlarında anevrizmaya (baloncuk) yol açtığı için inmeye neden oluyor, böbrek fonksiyonlarını ve görmeyi bozuyor... Hayati risk taşıyan bu sağlık sorunlarına yol açan bu faktör, yüksek tansiyon! Ülkemizde her üç kişiden biri yüksek tansiyon hastası. Üstelik sağlıksız beslenme ve hareketsiz yaşam tarzı giderek daha fazla kişinin tansiyon sorunu yaşaması anlamına geliyor. Kardiyoloji Uzmanı Dr. Aslıhan Eran Ergöknil, hiçbir belirti olmasa bile tedavi edilmeyen yüksek tansiyonun vücuda hasar verdiğine dikkat çekerek “Yüksek tansiyon özellikle kalp, damar sistemi, göz, beyin ve böbrekler üzerinde olumsuz etkilere sahip. Beyin damarlarında anevrizmaya, kalp yetersizliği ve kalp krizi riskinde artışa yol açabiliyor. Bu nedenle yüksek tansiyon yaşayan herkesi, yaşam tarzını mümkün olan en kısa sürede değiştirmek zorundadır. Doğru beslenme ve egzersiz ile stresten uzak kalmak her şeyden önce gelir.” diye konuşuyor.
15.05.2021 Sağlık
10 milyon kişi tansiyon hastası olduğunu bilmiyor!
10 milyon kişi tansiyon hastası olduğunu bilmiyor! Türkiye'de 10 milyon kişi yüksek tansiyon hastası olduğunu bilmiyor.
17.05.2017 Sağlık
Yüksek tansiyonun en önemli sebebi beslenme
Yüksek tansiyonun en önemli sebebi beslenme Uzmanlar beslenme alışkanlıklarımızın yüksek tansiyona sebebiyet verdiğine dikkat çekti
10.09.2015 Sağlık