İftar için kritik uyarı! Yemekten sonra hemen uyumayın yoksa...
İftar için kritik uyarı! Yemekten sonra hemen uyumayın yoksa... Ramazan ayında öğünlerin sayılarının azalması ve saatlerinin belirli olması ile yaşanan beslenme değişikliğinden en çok sindirim sistemi etkileniyor. Hızlı yemek, yanlış beslenmek, fazla gıda alımı gibi durumlar mide rahatsızlıklarıyla birlikte kabızlığı da beraberinde getirebiliyor. Gastroenteroloji Bölümü’nden Uzman Dr. Koray Tuncer, Ramazan ayında sindirim sistemini sağlıklı tutmanın yolları hakkında bilgi verdi.
21.04.2021 Ramazan
Susuzluk yaşlılarda unutkanlığa yol açabiliyor!
Susuzluk yaşlılarda unutkanlığa yol açabiliyor! Yaşlıların günde 2-2,5 litre kadar su tüketmesi gerektiğini belirten İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Yaşar Küçükardalı, sıvı eksikliğinin ilerleyen yıllarda unutkanlığa yol açabileceği uyarısında bulundu.
8.08.2020 Sağlık
Et tükettikten sonraki kaşıntı, kızarıklık ve ishale dikkat! Et alerjisi olabilir!
Et tükettikten sonraki kaşıntı, kızarıklık ve ishale dikkat! Et alerjisi olabilir! Kurban Bayramı ile birlikte artan et tüketimi ile ilgili uzmanlar uyarıyor. Et tüketiminden hemen sonra veya 4-6 saat sonra ortaya çıkan belirtiler alerjik şoka neden olabilir. Peki, Et alerjisi nasıl olur? Kırmızı et alejisi belirtileri nelerdir? Kırmızı et alerjisi ve alerji çeşitleri...
2.08.2020 Sağlık
Sürekli tansiyon düşüklüğünün sebebi karbonhidrat olabilir
Sürekli tansiyon düşüklüğünün sebebi karbonhidrat olabilir Hipotansiyonun birçok belirtisi olmasına karşın bazen sinsi bir yol izliyor. Kendini çok sonraları göstermesi sebebiyle de birçok ciddi rahatsızlığa davetiye çıkarıyor. Bu hastalıkların başında, kalp ve damar hastalıkları gibi sağlık sorunları geliyor. İç Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Sedat Işık, önemsiz gördüğümüz ancak yaşam kalitemizi ve sağlığımızı olumsuz yönde etkileyen hipotansiyonu anlatıyor.
22.05.2020 Sağlık