Taiz

Taiz

Son dakika taiz haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan taiz ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını taiz haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Taiz

haberleri sayfasında son dakika yaşanan taiz gelişmeleri de dahil olmak üzere 104 taiz haberi bulunmuştur. Tüm taiz haberleri aşağıda listelenmiştir.
İngiltere ve ABD, Yemen'deki Husi hedeflerini vurdu!
İngiltere ve ABD, Yemen'deki Husi hedeflerini vurdu! ABD ve İngiliz savaş uçaklarının Yemen'de Sana, Hudeyde ve Taiz kentlerindeki bazı noktalara yönelik hava saldırısı düzenlediği bildirildi. ABD Başkanı Joe Biden, saldırılar sonrası yaptığı açıklamada meydan okurken İngiltere Başbakanı Rishi Sunak Husilere Kızıldeniz'deki gemileri hedef alan saldırılarını durdurma ve tansiyonu düşürme çağrısı yaptı.Yemen'de Husilere bağlı Dışişleri Bakanı Yardımcısı Hüseyin el-İzzi ise "İngiltere ve ABD bu aleni saldırının bedelini ödeyecek" dedi.
12.01.2024 Dünya
ABD Yemen’i neden vuruyor, ABD İngiltere Yemen'e neden saldırıyor? Yemen askeri gücü dünyada kaçıncı sırada?
ABD Yemen’i neden vuruyor, ABD İngiltere Yemen'e neden saldırıyor? Yemen askeri gücü dünyada kaçıncı sırada? ABD ve İngiltere ordusu, Kızıldeniz'deki saldırılara misilleme olarak Yemen'deki Husi hedeflerini savaş uçakları ve Tomahawk füzeleriyle vurdu. Yemen'in başkenti Sana, Hudeyde ve Taiz kentlerinde patlama sesleri duyulduğu aktarıldı. Peki, ABD Yemen'i neden vuruyor? ABD İngiltere Yemen'e neden saldırıyor? Yemen askeri gücü dünyada kaçıncı sırada? İşte ABD Yemen'e neden savaş açtı sorusunun yanıtı ile Yemen askeri gücünün sırası…
13.01.2024 Dünya
Husiler, Suudi Arabistan'a saldırıları durdurdu
Husiler, Suudi Arabistan'a saldırıları durdurdu İran destekli Husiler, Suudi Arabistan topraklarını silahlı insansız hava araçları (SİHA) ve balistik füzelerle hedef almayı durdurduklarını açıkladı.
21.09.2019 Dünya
Hudeyde'de Husiler ile hükümet güçleri arasında çatışma
Hudeyde'de Husiler ile hükümet güçleri arasında çatışma Yemen'in batı sahilindeki stratejik öneme sahip Hudeyde kenti, yeniden hükümete bağlı güçler ile Husiler arasındaki çatışmalara sahne oluyor.
24.07.2019 Dünya
Yemen'de tahıl depolarına ateş açıldı
Yemen'de tahıl depolarına ateş açıldı BM, Hudeyde'nin Kızıldeniz kıyısındaki kritik öneme sahip tahıl depolarının bulunduğu değirmenlere ateş açıldığını duyurdu.
10.05.2019 Dünya
Suudi Arabistan ve BAE, ABD silahlarını Yemen'de satıyor!
Suudi Arabistan ve BAE, ABD silahlarını Yemen'de satıyor! Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirliklerinin (BAE), ABD'den aldığı silahları El Kaide bağlantılı gruplar dahil sadakat karşılığında Yemen'de birçok gruba ve kabileye verdiği ortaya çıktı. CNN'in yayınladığı görüntülerde Taiz sokaklarında terk edilmiş onlarca Amerikan yapımı MRAP tipi zırhlı araçlar da dikkati çekiyor.
5.02.2019 Dünya
Salih ez-Zindani'den kötü haber geldi!
Salih ez-Zindani'den kötü haber geldi! Yemen'de, Husiler tarafından geçen ay ülkenin güneyinde yer alan Lahic kentindeki El-Aned Askeri Üssü'ne düzenlenen saldırıda yaralanan Genelkurmay Başkan Yardımcısı Tümgeneral Salih ez-Zindani, hayatını kaybetti.
4.02.2019 Dünya
Yemen'de esir takası yapıldı
Yemen'de esir takası yapıldı Suudi Arabistan haber ajansı SPA'nın haberine göre Suudi Arabistan liderliğindeki koalisyon güçlerinin sözcüsü Albay Turki el-Maliki, koalisyon ortak kuvvetler komutanlığının bir askere karşılık 7 Husi milisin serbest bırakılmasına onay verdiğini duyurdu.
30.01.2019 Dünya
Yemen'de Husilere yönelik yoğun hava saldırısı
Yemen'de Husilere yönelik yoğun hava saldırısı Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri, Yemen'in başkenti Sana'da Husilere ait bir mevziye yoğun hava saldırılarında bulundu
20.01.2019 Dünya
Yemenli tarafların imzaladığı anlaşma kağıt üzerinde kaldı
Yemenli tarafların imzaladığı anlaşma kağıt üzerinde kaldı Yemenli taraflar arasında yaklaşık bir ay önce İsveç'te imzalanan anlaşmada şu ana kadar gözle görülür bir ilerleme sağlanamadı.
14.01.2019 Dünya
Saatler kala çatışma devam ediyor
Saatler kala çatışma devam ediyor Gece ateşkesin başlayacağı Yemen'in Hudeyde kentinde Husiler, intihar saldırısı girişiminde bulundu.
17.12.2018 Dünya
Anlaşmadan sonra Hudeyde'de ilk ihlal
Anlaşmadan sonra Hudeyde'de ilk ihlal İsveç'teki Yemen görüşmelerinde Hudeyde Limanı ve kentiyle ilgili tarafların anlaşmaya varmasından bir gün sonra Hudeyde'de ilk ihlalin gerçekleştiği ve kısa süreli bir çatışma çıktığı belirtildi.
15.12.2018 Dünya
ABD'den Yemen görüşmelerine ilişkin açıklama
ABD'den Yemen görüşmelerine ilişkin açıklama ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, İsveç'teki Yemen görüşmelerinde yapılan anlaşmalara atıfta bulunarak, Yemen hükümeti ve Husiler arasında yapılan istişarelerin önemli bir adım teşkil ettiğini belirtti. Pompeo, İsveç'teki Yemen görüşmelerine ilişkin yazılı bir açıklama yaparak, Husileri, Hudeyde Limanı'ndan askeri güçlerinin çekilmesi, esir takası ve Taiz kentine insani yardım koridoru açılması konularında yapılan anlaşmadan dolayı tebrik etti.
14.12.2018 Dünya
"Husiler Hudeyde'den çekilmeyi kabul etti"
"Husiler Hudeyde'den çekilmeyi kabul etti" İsveç'teki Yemen müzakerelerine katılan Husi heyetinin, tarafların Hudeyde'den çekilmesini kabul ettiği belirtildi.
13.12.2018 Dünya
Yemen'in güneyinde yoğunlaşan çatışmalar halkı göçe zorluyor
Yemen'in güneyinde yoğunlaşan çatışmalar halkı göçe zorluyor İsveç'te devam eden istişare görüşmelerine rağmen şiddetli çatışmaların devam ettiği Dali kentinde köylerden kaçışlar sürüyor.
12.12.2018 Dünya
İsveç'teki Yemen görüşmelerinde son durum
İsveç'teki Yemen görüşmelerinde son durum İsveç'teki Yemen konulu istişare toplantılarında bazı başlıklarda ilerleme sağlandığı açıklandı. Yemen hükümeti toplantılardan ümidini korurken, Husiler barış konusuna şüpheyle yaklaşıyor.
12.12.2018 Dünya
Husiler: Barış desteğinden şüpheliyiz
Husiler: Barış desteğinden şüpheliyiz İsveç'teki Husi Heyetinin Başkanı Muhammed Abdusselam, Yemen'de barış için gerçek bir desteğin varlığından emin olmadıklarını söyledi.
12.12.2018 Dünya
Yemen'de yeni çatışma! 19 ölü
Yemen'de yeni çatışma! 19 ölü Yemen'in El-Hudeyde ilinde yönetim yanlısı güçler ile Husiler arasında çıkan çatışmada 19 askerin öldüğü bildirildi.
2.06.2018 Dünya
'Türkiye'ye teşekkür ederiz'
'Türkiye'ye teşekkür ederiz' Türkiye'nin Yemen Büyükelçisi Levent Eler'i Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da kabul eden Yemen Başbakanı Ahmed bin Dağr, Türkiye'nin Yemenli yaralıların tedavisi için sarf ettiği çabalardan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
24.05.2018 Dünya
Yemen'de ordu 5 önemli bölgeyi ele geçirdi
Yemen'de ordu 5 önemli bölgeyi ele geçirdi Yemen ordusu, Taiz'de Husilerle çatışmaların ardından stratejik öneme sahip 5 mevziyi ele geçirdi. Taiz'de mayın patlaması sonucu 3 sivil öldü, 1 çocuk yaralandı.
4.02.2018 Dünya
Çatışmaları takip eden gazeteci öldürüldü!
Çatışmaları takip eden gazeteci öldürüldü! Yemen'in güneybatısındaki Taiz kentinde ordu güçleri ile Husiler arasındaki çatışmaları takip eden bir gazetecinin hayatını kaybettiği bildirildi.
27.01.2018 Dünya
Ve operasyonu başlattılar! Taiz'de...
Ve operasyonu başlattılar! Taiz'de... Yıllardır iç savaşın sürdüğü Yemen'de orduya bağlı güçler Husilerin elinde bulunan Taiz kent merkezine yönelik operasyon başlattı
26.01.2018 Dünya
Husiler'den askeri geçit törenine saldırı: Çok sayıda ölü ve yaralı
Husiler'den askeri geçit törenine saldırı: Çok sayıda ölü ve yaralı Yemen'de Husilerin ülkenin güneybatısındaki Taiz kentine düzenlediği roket saldırısında ilk belirlemelere göre 11 kişinin öldüğü, onlarca kişinin yaralandığı bildirildi.
22.01.2018 Dünya
Yemen'de hava saldırısı!
Yemen'de hava saldırısı! Yemen'in Taiz kentine bağlı Taziye ilçesinde hükümet yanlısı Halk Direniş Güçleri'in (HDG) kurduğu pusu sonucu 6 Husinin öldüğü bildirildi.
26.12.2017 Dünya
Ali Abdullah Salih kimdir? İşte öldürülen devrik liderin portresi
Ali Abdullah Salih kimdir? İşte öldürülen devrik liderin portresi Yemen'de aşiretlerin desteğiyle 1978'den 2012'ye kadar 34 yıl ülkeyi yöneten devrik cumhurbaşkanı, gösterilerin başlamasıyla Suudi Arabistan'a kaçıp iktidarını yardımcısı Abdrabbuh Hadi Mansur’a bıraktı. Yeniden ülkesine dönüp bu kez iktidarı yeniden ele geçirmek için taraftarlarıyla birlikte savaşa tutuştu. Kendisiyle aynı hedefe sahip İran destekli Husilerle girdiği çatışmada öldü.
4.12.2017 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Taiz ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki taiz haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.