Sualtı

Sualtı

Son dakika Sualtı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Sualtı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Sualtı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sualtı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sualtı gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.012 sualtı haberi bulunmuştur. Tüm sualtı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Gölette kaybolan gençten hala haber alınamıyor
Gölette kaybolan gençten hala haber alınamıyor Adana'nın Kozan ilçesinde 6 gün önce gölete düşen genç hala bulunamadı.
16.04.2024 Adana
Polisten bayramda çocuklara sürpriz! Gezdirip oyun oynadılar
Polisten bayramda çocuklara sürpriz! Gezdirip oyun oynadılar Adana Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri Ramazan Bayramı nedeniyle çocuklara sürpriz yapıp, gölde tekne ile gezdirip onlarla oyun oynadı.
10.04.2024 Adana
Deniz bisikletiyle gölde mahsur kalan gençleri sualtı polisleri kurtardı! "Hava bir anda patladı"
Deniz bisikletiyle gölde mahsur kalan gençleri sualtı polisleri kurtardı! "Hava bir anda patladı" Adana’da deniz bisikletiyle gölde gezen 3 genç, hava şartlarının kötü olması sebebiyle mahsur kaldı. Gençler ‘Gemi Adam’ olarak bilinen sualtı polisleri tarafından kurtarıldı.
21.03.2024 Adana
Türkiye'nin denizlerdeki gözü DERİNGÖZ göreve hazır
Türkiye'nin denizlerdeki gözü DERİNGÖZ göreve hazır ASELSAN’ın geliştirdiği Türkiye’nin ilk Otonom Sualtı Aracı DERİNGÖZ’ün dalışlı testleri başarıyla tamamlandı.
11.03.2024 Gündem
Yaşlı adam sulama kanalında ölü bulundu
Yaşlı adam sulama kanalında ölü bulundu Alınan bilgiye göre, alzaymır hastası Osman Yoğurtoğlu'ndan (76) bir gündür haber alamayan ailesi, polise kayıp başvurusunda bulundu.
5.03.2024 Adana
TÜBA-TEKNOFEST Doktora Bilim Ödülleri Yarışması için başvurular devam ediyor
TÜBA-TEKNOFEST Doktora Bilim Ödülleri Yarışması için başvurular devam ediyor TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında Türkiye Bilimler Akademisi yürütücülüğünde düzenlenen TÜBA-TEKNOFEST Doktora Bilim Ödülleri için başvurular 15 Mart tarihine kadar devam ediyor.
4.03.2024 Yaşam
Batan kargo gemisinin kayıp 4 mürettebatı aranıyor; Marmara'daki batık çıkarılmayacak
Batan kargo gemisinin kayıp 4 mürettebatı aranıyor; Marmara'daki batık çıkarılmayacak Marmara Denizi açıklarında seyir halindeyken Bursa'nın Karacabey ilçesinin 4 mil açığında, İmralı Adası'nın güneybatısında batan 'BATUHAN A' isimli geminin kayıp 4 mürettebatını arama çalışmaları 7'nci gününde 572 personelle denizden, havadan ve karadan sürdürülüyor. DHA'nın, çalışmaların 3'üncü gününde, gemi enkazında sonar cihazıyla tespit edildiğini duyurduğu ve olaydan 128 saat sonra çıkarılan cenazenin yağcı Hüseyin Tutuk'a (40) ait olduğu belirlendi. Aramalar bugün de Tutuk'un cansız bedeninin bulunduğu makine dairesinde yoğunlaştırılacak. Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, çalışmalar bittiğinde, geminin eski ve maliyeti yüksek olduğu için battığı yerde kalacağını söyledi.
21.02.2024 Gündem
Marmara'da batan gemi! Kayıp mürettebattan 1'inin daha cansız bedenine makine dairesinde ulaşıldı
Marmara'da batan gemi! Kayıp mürettebattan 1'inin daha cansız bedenine makine dairesinde ulaşıldı Marmara Denizi açıklarında seyir halindeyken Bursa'nın Karacabey ilçesinin 4 mil açığında, İmralı Adası’nın güneybatısında batan, 'BATUHAN A' isimli geminin kayıp 5 mürettebatını arama çalışmaları 6 gündür denizden, havadan ve karadan sürerken, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın özel eğitimli 19 dalgıcı, 51 metre derinliğindeki batık gemiye TCG AKIN’dan dalış yapıyor. Dalış sporunda 42 metrenin üstünde dalışlar zorunlu olmadığı sürece tehlikeli ve yasakken, özel eğitimli 19 dalgıç, çalışmalarını titizlikle sürdürüyor. Her dalgıç, 'dekompresyon' yani ‘vurgun’a yakalanma riskine karşı günde sadece 1 dalış yapıyor. Her dalgıç yanında 'badi' olarak tabir edilen 1 dalgıçla birlikte 2 kişi halinde dalış yaparken, olası bir riske karşı 2 dalgıç da onlarla birlikte dalış gerçekleştiriyor. 2 dalgıç batığa girerken, diğer 2 dalgıç da içeri giren ekibin güvenliğini sağlıyor. Kayıp 6 mürettebatından aşçı Zeynep Kılınç'ın (33), 3'üncü günde kaptan köşkünde cansız bedeninin bulunmasının ardından 6'ncı gün olan bugün de 1 mürettebatın cenazesine ulaşıldı.
20.02.2024 Gündem
SAS komandosu nedir? SAS komandosunun görevleri nelerdir?
SAS komandosu nedir? SAS komandosunun görevleri nelerdir? Marmara Denizi açıklarında seyir halindeyken Bursa'nın Karacabey ilçesinin 4 mil açığında, İmralı Adası'nın güneybatısında batan 'BATUHAN A' isimli geminin kayıp 5 mürettebatını arama çalışmaları, 6'ncı gününde 571 personelle denizden, havadan ve karadan sürdürülüyor. Kayıp mürettebata ulaşmak için Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Sualtı Savunma Grup Komutanlığı (SAS) komandoları da devreye girdi. SAS komandoları, geminin makine dairesinde çalışma gerçekleştirecek. Mürettebatın denize sürüklenme ihtimaline karşı balıkçılar da gırgırlarla su yüzeyinde arama başlattı. Peki, SAS komandosu nedir? İşte SAS açılımı ve merak edilen detaylar
20.02.2024 Gündem
Türk sporuna büyük destek! 25 federasyonla sponsorluk anlaşması...
Türk sporuna büyük destek! 25 federasyonla sponsorluk anlaşması... Türkiye’nin lider filo kiralama şirketlerinden Intercity, T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı 25 ayrı federasyon ile araç sponsorluğu anlaşmasına imza attı.
13.02.2024 Şampiy10
Uzay yolculuğunda tarihi gün! Alper Gezeravcı’dan uzay istasyonunda ilk mesaj
Uzay yolculuğunda tarihi gün! Alper Gezeravcı’dan uzay istasyonunda ilk mesaj Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'yı taşıyan kapsülün Uluslararası Uzay İstasyonu'na yolculuğu tamamlandı. Gezeravcı ile birlikte 3 astronotun daha bulunduğu Dragon kapsülü uzay istasyonu ile kenetlendi. Kenetlenme işlemi sonrasında astronotlar için karşılama töreni TSİ 15:30'da yapılacak. Alper Gezeravcı, bu sırada istasyonda kendilerini bekleyen ekip arkadaşlarına Türkiye'den götürdüğü hediyeleri verecek. Kenetlenme işlemi sonrasında astronotlar istasyona giriş yaptı.
20.01.2024 Gündem
Alper Gezeravcı uzaydaki eve varıyor! 2 hafta böyle geçecek
Alper Gezeravcı uzaydaki eve varıyor! 2 hafta böyle geçecek Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gazeravcı ve ve 3 takım arkadaşını taşıyan Dragon kapsülü, Uluslararası Uzay İstasyonu'na doğru ilerliyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, uzay aracının bugün saat 13:45'te Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) kenetlenmesini beklediklerini belirtti. Bakan Kacır tarihi anların Taksim ve Kızılay meydanlarındaki planetaryumlardan takip edileceğini söyledi.
20.01.2024 Gündem
TCG Anadolu'dan sonra ikinci büyük gemi geliyor!
TCG Anadolu'dan sonra ikinci büyük gemi geliyor! Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün Milli Muharip Uçak KAAN'ın uçuş tarihi ile ilgili önemli bir açıklama yaparken, TCG Anadolu’dan sonra 2’nci en büyük gemi Derya’nın teslim tarihini açıkladı.
12.01.2024 Ekonomi
Beşiktaş'ta dalgıçlı kedi kurtarma operasyonu
Beşiktaş'ta dalgıçlı kedi kurtarma operasyonu Beşiktaş'ta gece saatlerinde denize düşen kediyi İstanbul Sualtı Arama Kurtarma dalgıçları kurtardı. Vatandaşlar dalgıçlara teşekkür ederken denizden çıkarılan kedi kaçarak uzaklaştı.
1.01.2024 Gündem
Zonguldak'ta kuru yük gemisi battı!  Acı haber geldi: 1 kişinin cansız bedenine ulaşıldı, 11 Türk mürettebat ile irtibat kurulamadı
Zonguldak'ta kuru yük gemisi battı! Acı haber geldi: 1 kişinin cansız bedenine ulaşıldı, 11 Türk mürettebat ile irtibat kurulamadı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yurt genelindeki olumsuz hava koşulları nedeniyle Diyarbakır’ın Hani ilçesinde 1 kişi ile Batman’da 1 kişinin sel sularına kapılarak hayatını kaybettiğini, 50 kişinin de yaralandığı açıkladı. Yerlikaya, Zonguldak açıklarında gündüz saatlerinde irtibatın kesildiği Türk bayraklı ‘Kafkametler’ adlı kuru yük gemisinin ise mendireğe çarpması sonucu battığını belirterek, "Bu kadar olumsuz bir hava koşulu ortamında maalesef ‘Kafkametler’ adlı gemimizde bulunan 12 Türk mürettebatın da arama kurtarma faaliyetini yapamadık. Olumsuz hava koşullarının düzelmesiyle birlikte hemen arama kurtarma faaliyetlerine başlanılacaktır” dedi. Ekipler, kayıp 12 personelden’1’inin Ereğli sahilinde cansız bedenine ulaştı.
20.11.2023 Gündem
Cumhuriyetimiz 100 yaşında! Bayrakları asın...
Cumhuriyetimiz 100 yaşında! Bayrakları asın... Büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk tam 100 yıl önce bugün Çankaya Köşkü’nde en yakın kurmaylarıyla birlikteyken tarihi kararını açıkladı: Yarın Cumhuriyeti ilan edeceğiz...
28.10.2023 Gündem
Kaybolan balıkçıdan acı haber geldi!
Kaybolan balıkçıdan acı haber geldi! Tunceli’nin Çemişgezek ilçesinde teknesiyle Keban Baraj Gölü üzerinde balık avına çıkan ve kaybolan şahıs, yapılan arama faaliyetleri sonucu bulundu.
3.09.2023 Yaşam
ÇANAKKALE HARİTASI ||| Çanakkale Damyeri haritada nerede? Çanakkale haritası üzerinden Çanakkale’nin ilçeleri ve köyleri…
ÇANAKKALE HARİTASI ||| Çanakkale Damyeri haritada nerede? Çanakkale haritası üzerinden Çanakkale’nin ilçeleri ve köyleri… Marmara Bölgesinin güneybatısında yer alan Çanakkale, Marmara Denizine kıyısı olan bir şehirdir. Çanakkale güneyde Balıkesir’le, diğer sınır komşuları ise Tekirdağ ve Edirne'dir. Asya ile Avrupa arasında ulaşımı sağlayan Çanakkale Boğazı ise ekonomik anlamda şehir için stratejik bir önemdedir. Peki, Çanakkale Damyeri haritada nerede? Çanakkale haritası üzerinden Çanakkale’nin ilçeleri ve köyleri…
23.08.2023 Gündem
NATO'dan TSK'nın ilk kadın amirali Gökçen Fırat'a övgü dolu sözler
NATO'dan TSK'nın ilk kadın amirali Gökçen Fırat'a övgü dolu sözler NATO, Türkiye'nin ilk kadın amirali olan Gökçen Fırat için övgü dolu sözler yayınladı. Mesajda "Konumu, ittifakın deniz operasyonlarının ve tatbikatlarının başarısı için kritik öneme sahiptir" denildi.
18.08.2023 Gündem
Serinlemek için girdikleri baraj gölünde boğuldular: 1 ölü, 1 yaralı
Serinlemek için girdikleri baraj gölünde boğuldular: 1 ölü, 1 yaralı Kayseri'nin Develi ilçesinde serinlemek için baraj gölüne giren yabancı uyruklu 2 kişiden biri boğularak yaşamını yitirdi. Vatandaşlar tarafından kurtarılan diğer şahısta hastaneye kaldırıldı.
12.08.2023 Yaşam
Türkiye'nin ilk kadın amirali Gökçen Fırat'ın yeni görevi belli oldu
Türkiye'nin ilk kadın amirali Gökçen Fırat'ın yeni görevi belli oldu Yüksek Askeri Şura kararıyla Tuğamiral rütbesine terfi ettirilerek Türk Deniz Kuvvetleri tarihinin ilk kadın amirali olan Gökçen Fırat'ın görev yeri 11 Ağustos 2023 Cuma tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararıyla belli oldu. Fırat, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Savunma Planlama ve Proje Yönetimi Başkanı görevine atandı.
11.08.2023 Gündem
Komutanları ve arkadaşları Amiral Gökçen Fırat'ı anlattı: Gerçek bir denizci
Komutanları ve arkadaşları Amiral Gökçen Fırat'ı anlattı: Gerçek bir denizci 'Mavi Vatan’da devrim niteliği taşıyan YAŞ kararıyla Kurmay Albay Gökçen Fırat, TSK’nın ilk kadın amirali oldu. Fırat’ı teğmenliğinden beri tanıyan emekli Tümamiral Doç. Dr. Cihat Yaycı, “Gökçen Amiral gerçek bir denizci” dedi. Devreleri de onu “Tam bir asker” diye anlattı.
5.08.2023 Gündem
MSB: Son bir haftada 50 terörist etkisiz hale getirildi
MSB: Son bir haftada 50 terörist etkisiz hale getirildi Milli Savuma Bakanlığı (MSB) Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Albay Zeki Aktürk, "Kararlılıkla uyguladığımız terörü kaynağında yok etme stratejisi ile Irak ve Suriye'nin kuzeyi dahil son bir haftada 50 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Bu kapsamda, etkisiz hale getirilen terörist sayısı 1 Ocak'tan itibaren 942'ye, 24 Temmuz 2015'ten bugüne ise 38 bin 285'e ulaşmıştır" dedi.
3.08.2023 Gündem
İstanbul Şile'de top mermilerinin imha anı kamerada!
İstanbul Şile'de top mermilerinin imha anı kamerada! Şile Sofular Köyü'nde sahilde denizde bulunan top mermileri, Sualtı Savunma Grup Komutanlığı'nın (SAS) aldığı kararla ekipler tarafından imha ediliyor.
2.08.2023 Vatan TV
Şile'de top mermileri bulundu! Plaj kapatıldı, hepsi imha edildi
Şile'de top mermileri bulundu! Plaj kapatıldı, hepsi imha edildi Şile Sofular Köyü'nde sahilde denizde bulunan top mermileri, Sualtı Savunma Grup Komutanlığı'nın (SAS) aldığı kararla ekipler tarafından imha edildi. Geçen cuma günü deniz tabanında belirlenen top mermileri, SAS timleri tarafından bölgede yapılan taramalardan sonra karaya çıkarılmış ve yerleşim yerleri ile plajın da bulunduğu alanda güvenlik tedbirleri uygulanmaya başlamıştı. O tedbirler eşliğinde sabah saatlerinde top mermilerinin imha edilmesi için çalışma başlatıldı.
2.08.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Sualtı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sualtı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.