Staj Mağdurları

Staj Mağdurları

Son dakika staj mağdurları haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan staj mağdurları ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını staj mağdurları haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Staj Mağdurları

haberleri sayfasında son dakika yaşanan staj mağdurları gelişmeleri de dahil olmak üzere 41 staj mağdurları haberi bulunmuştur. Tüm staj mağdurları haberleri aşağıda listelenmiştir.
Staj mağdurlarına ve kademeli emeklilik bekleyenlere müjde! Yaş şartı olmadan emekli olabilecekler
Staj mağdurlarına ve kademeli emeklilik bekleyenlere müjde! Yaş şartı olmadan emekli olabilecekler Staj mağdurları ve kademeli emeklilik bekleyenler ile ilgili son dakika gelişmeleri vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Staj mağdurları ile ilgili harekete geçildi. Yaş şartı olmadan emekli olmalarının yolu açılıyor. Sigorta başlangıç tarihi itibariyle Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) kapsamında bulunan vatandaşlar için yaş şartı aranmayacak. Bu durumdaki bireyler, belirlenen süre ve prim şartlarını tamamladıklarında emekli olabilecekler. 23 Mayıs 1996 öncesi sigorta girişi olanlar 5825 gün, bu tarihten sonra sigorta girişi olanlar ise 5900 gün prim ödeyerek emeklilik hakkı kazanacaklar. Öte yandan staj mağdurlarına ve kademeli emeklilik bekleyenlere emeklilik yolu açılacak.
22.11.2023 Emekli
Emeklilik yolu açılıyor! Staj mağdurlarına güzel haber, yaş şartı aranmayacak
Emeklilik yolu açılıyor! Staj mağdurlarına güzel haber, yaş şartı aranmayacak Sigorta başlangıç tarihi itibariyle Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) kapsamında bulunan vatandaşlar için yaş şartı aranmayacak. Bu durumdaki bireyler, belirlenen süre ve prim şartlarını tamamladıklarında emekli olabilecekler. 23 Mayıs 1996 öncesi sigorta girişi olanlar 5825 gün, bu tarihten sonra sigorta girişi olanlar ise 5900 gün prim ödeyerek emeklilik hakkı kazanacaklar. Öte yandan staj mağdurlarına emeklilik yolu açılacak uzman isim konuyla ilgili tarih verdi.
20.11.2023 Emekli
Staj mağdurlarına emeklilik yolu açılıyor! Yaş şartı aranmayacak
Staj mağdurlarına emeklilik yolu açılıyor! Yaş şartı aranmayacak Sigorta başlangıç tarihi itibariyle Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) kapsamında bulunan vatandaşlar için yaş şartı aranmayacak. Bu durumdaki bireyler, belirlenen süre ve prim şartlarını tamamladıklarında emekli olabilecekler. 23 Mayıs 1996 öncesi sigorta girişi olanlar 5825 gün, bu tarihten sonra sigorta girişi olanlar ise 5900 gün prim ödeyerek emeklilik hakkı kazanacaklar. Öte yandan staj mağdurlarına emeklilik yolu açılacak uzman isim konuyla ilgili tarih verdi.
20.11.2023 Emekli
Staj mağdurları için düğmeye basıldı! Emeklilik hakkı için ilk adım atıldı
Staj mağdurları için düğmeye basıldı! Emeklilik hakkı için ilk adım atıldı Esnafın emeklilik primi sayısının SGK’lılarla eşitlenmesinde detaylar netleşmeye başladı. Buna göre, prim indirimi düzenlemesinden; manav, bakkal, pazarcı gibi küçük esnafın yanı sıra, kendi hesabına çalışan doktor, eczacı, avukat da yararlanacak.
9.05.2023 Ekonomi
En az 2805 TL ödeniyor! Milyonlarca genci yakından ilgilendiriyor
En az 2805 TL ödeniyor! Milyonlarca genci yakından ilgilendiriyor 10’dan fazla çalışanı olan işverenler, firmalarında stajyer çalıştırmak zorunda. Bazı öğrenciler için staj zorunlu ancak pek çok öğrenci de iş başvurularında öne geçebilmek için staj yapmak istiyor.
8.05.2023 Ekonomi
Staj SSK başlangıcı olacak mı 2023? Staj EYT kapsamına girecek mi, 1999 öncesi staj sigortası (EYT staj mağdurları) torba yasaya alınacak mı?
Staj SSK başlangıcı olacak mı 2023? Staj EYT kapsamına girecek mi, 1999 öncesi staj sigortası (EYT staj mağdurları) torba yasaya alınacak mı? EYT yasası kapsamında emeklilik başvurusu yapan vatandaşların ilk maaşları nisan ayında hesaplara yattı. EYT staj çıraklık konusu ise hala gündemdeki yerini koruyor. 1 milyonu aşkın EYT staj mağduru, 1999 öncesi staj sigortası haklarının verilmesini ve EYT yasası kapsamına dahil edilmesini talep ediyor. Peki, staj EYT başlangıcı olacak mı, staj EYT kapsamına girecek mi?
28.04.2023 Emekli
Staj sigortası başlangıç sayılacak mı, staj mağdurları EYT kapsamında mı? Staj EYT sayılacak mı, staj ve çıraklık mağdurları kaç kişi, ne olacak?
Staj sigortası başlangıç sayılacak mı, staj mağdurları EYT kapsamında mı? Staj EYT sayılacak mı, staj ve çıraklık mağdurları kaç kişi, ne olacak? Torba yasada neler var, staj sigortası var mı, staj SGK başlangıcı sayılacak mı? En düşük emekli maaşının 7 bin 500 liraya çıkarılması ve geçici işçilere kadro verilmesini de içeren kanun teklifi, TBMM Başkanlığına sunuldu. AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, emeklilerin bayram ikramiyelerinin 2 bin TL'ye çıkarılmasıyla 18 maddeye ulaşan düzenlemenin ise haftaya biteceğini aktardı. Öte yandan EYT ile emeklilik hakkı kazanma önünde engel olan staj başlangıcına yönelik torba yasada bir madde olup olmadığı ise merak konusu oldu. Gözler kabine toplantısına çevrildi ve staj mağdurlarına yönelik müjde gelip gelmeyeceği sorgulanmaya başlandı.
31.03.2023 Emekli
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Destici görüştü! EYT'de çırak-staj mağdurları gündeme geldi
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Destici görüştü! EYT'de çırak-staj mağdurları gündeme geldi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BBP Genel Merkezi'nde Mustafa Destici'yi ziyaret etti. Mustafa Destici, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, "Meclis çalışmalarını tamamlayacak. Çırak-staj mağdurları olsun, taşeronlar olsun, 3600 ek gösterge bekleyen kamu şeflerimiz, ücretli öğretmenlerimiz olsun, tarım danışmanlarımız olsun, yani bütün bu kesimlerin bize ulaşan taleplerini de Sayın Cumhurbaşkanımızla paylaşma imkanını da tekrar değerlendirdiğimizi ifade etmek istiyorum" ifadelerini kullandı.
29.03.2023 Gündem
EYT'de borçlanma talebi! Uzman isimden 'staj' açıklaması
EYT'de borçlanma talebi! Uzman isimden 'staj' açıklaması EYT yasası 3 Mart 2023 tarihi itibarı ile yasalaştı. Ancak staj ve çıraklık mağdurlarının hak arayışlar devam ediyor. Farklı illerde bir araya gelen grup üyeleri borçlanma hakkı taleplerini yineliyor. EYT'de stajerlerin sorunu devam ederken İş ve Sosyal Güvenlik Uzmanı Murat Bal dikkat çeken bir açıklamada bulundu. Bal yurt dışında staj yapanların borçlanarak emekli olabileceğini duyurdu.
28.03.2023 Çalışma Hayatı
TESK Genel Başkanı Palandöken: Bağ-Kur’lu esnaf ve staj mağdurları EYT’den faydalandırılmalı
TESK Genel Başkanı Palandöken: Bağ-Kur’lu esnaf ve staj mağdurları EYT’den faydalandırılmalı TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, EYT düzenlemesi kapsamında ek bir madde ile Bağ-Kur’lu esnafın ve staj mağdurlarının EYT’den faydalandırılması gerektiğini söyledi.
27.03.2023 Ekonomi
Staj mağdurları bu kez Sakarya'dan seslendi: Hakkımızı aramaya devam edeceğiz
Staj mağdurları bu kez Sakarya'dan seslendi: Hakkımızı aramaya devam edeceğiz Geçen hafta Ankara'da bir araya gelen staj sigortası mağdurları, seslerini duyurmak için bu kez de Sakarya'da toplanarak basın açıklaması yaptı. Mağdurlar, staj ve çıraklık sürelerinin sigorta başlangıcı sayılarak EYT'ye dahil edilmesini istedi.
19.03.2023 Çalışma Hayatı
Staj ve çıraklık mağdurlarının borçlanma talebi karşılık bulacak mı?
Staj ve çıraklık mağdurlarının borçlanma talebi karşılık bulacak mı? Emeklilikte Yaşa Takılanlara ilişkin kanun teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştı. Böylece prim günü ve sigorta süresi şartlarını taşıyanlar emeklilik hakkı elde ediyor. Bu noktada staj mağdurları, staj ve çıraklık sigortasının EYT'de başlangıç kapsamına dahil edilip edilmeyeceğini merak ediyor. Uzmanlar konuyu değerlendirerek sürecin nasıl ilerleyeceği ile ilgili açıklamalarda bulundu.
17.03.2023 Çalışma Hayatı
EYT staj ve çıraklık sigortası sayılacak mı? Bakan Bilgin'den net açıklama
EYT staj ve çıraklık sigortası sayılacak mı? Bakan Bilgin'den net açıklama EYT staj ve çıraklık sigortası son dakika gelişmeleri gündemdeki yerini koruyor. Emeklilikte Yaşa Takılanlara ilişkin kanun teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı. Böylece prim günü ve sigortalılık süresi şartlarını taşıyanlar. emeklilik hakkı elde edecek. Bu noktada staj mağdurları, staj ve çıraklık sigortasının EYT'de başlangıç kapsamına alınıp alınmayacağı merak ediliyordu. Konuyla ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den açıklama geldi. Peki, EYT staj sigortası başlangıç sayılacak mı, staj yapanlar EYT kapsamına alınacak mı? İşte, EYT staj ve çıraklık sigortası son durum ve gelişmeler…
15.03.2023 Çalışan Hakları
Staj ve çıraklık mağdurları Ankara'da buluşuyor
Staj ve çıraklık mağdurları Ankara'da buluşuyor Binlerce staj ve çıraklık sigortası mağduru pazar günü Ankara’da bir araya geliyor.
11.03.2023 Çalışan Hakları
EYT staj sigortası mağdurlarını kapsayacak mı? Prim ve borçlanma önerisi
EYT staj sigortası mağdurlarını kapsayacak mı? Prim ve borçlanma önerisi EYT staj sigortası mağdurlarını kapsayacak mı? sorusu merak ediliyordu. EYT staj sigortası kabul edildi mi sorusuna staj ve çıraklık yapan binlerce EYT’li yanıt arıyordu. EYT staj mağdurlarıyla ilgili sıcak gelişmelere yaşanıyor. EYT'nin Meclis'e gelmesiyle birlikte staj sigortası konusunda yeni açıklamalar yapıldı. Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, staj sigortasıyla ilgili yeni öneriyi açıkladı. İşte haberin detayları...
4.02.2023 Emekli
EYT son dakika! EYT teklifi komisyonda görüşülmeye başlandı, işte detaylar
EYT son dakika! EYT teklifi komisyonda görüşülmeye başlandı, işte detaylar Emeklilikte yaşa takılanlar ile ilgili son dakika gelişmeleri yaşanıyor. Milyonlarca kişinin merakla beklediği EYT düzenlemesinde son viraja girildi. Kanun teklifi bugün Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülmeye başlandı. Düzenleme hayata geçtikten sonra hak sahipleri, emeklilik için başvuru yapabilecek. Düzenlemeyle ilk etapta 2 milyon 250 bin kişi emekli edilecek. Komisyon görüşmelerinde 'EYT'de kademeli prim şartı' iddialarına AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu cevap verdi. AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, EYT düzenlemesinin TBMM Genel Kurulu'na geleceği tarihi açıkladı. İşte son dakika haberinin detayları...
2.02.2023 Emekli
EYT stajı kapsıyor mu, 2023 staj çıraklık sigortası başlangıç sayıldı mı? 2023 EYT staj mağdurları son durum ne, EYT staj sigortası kabul edildi mi?
EYT stajı kapsıyor mu, 2023 staj çıraklık sigortası başlangıç sayıldı mı? 2023 EYT staj mağdurları son durum ne, EYT staj sigortası kabul edildi mi? EYT staj mağdurları gözlerini son yapılan açıklamaya çevirdi. EYT staj çıraklık sigortası başlangıç sayıldı mı, EYT staj sigortası kabul edildi mi? sorularına yoğun bir şekilde yanıt aranıyor. EYT yasa teklifi Meclis’e sunuldu. 8 Eylül 1999’dan önce staj ve çıraklık sigortası olan kişilerin emeklilikte yaş şartının kalkıp kalkmayacağı sorgulanıyor.
2.02.2023 Emekli
EYT staj sigortası mağdurlarını kapsayacak mı? Son durum netleşti
EYT staj sigortası mağdurlarını kapsayacak mı? Son durum netleşti EYT staj sigortası mağdurlarını kapsayacak mı? sorusu merak ediliyordu. EYT staj mağdurlarında son durum netleşti. EYT staj sigortası kabul edildi mi sorusuna staj ve çıraklık yapan binlerce EYT’li yanıt arıyordu. EYT şartlarındaki detaylarla ilgili açıklama AK Parti’den geldi. AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, EYT'ye ilişkin kanun teklifindeki detayları aktardı.8 Eylül 1999’dan önce staj ve çıraklık sigortası olan kişilerin emeklilikte yaş şartının kalkıp kalkmayacağı merak ediliyordu. İşte haberin detayları...
30.01.2023 Emekli
EYT düğümü çözüldü! ‘Staj ve Çıraklık’ engeline takılanlar ile ilgili son dakika açıklaması geldi
EYT düğümü çözüldü! ‘Staj ve Çıraklık’ engeline takılanlar ile ilgili son dakika açıklaması geldi EYT ile ilgili son dakika açıklaması! Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili 20 yılı aşan kördüğüm geçtiğimiz ay çözüldü. Yaklaşık 2 milyon 500 bin kişi, emeklilik hakkı kazandı. EYT düzenlemesinin şubat ayı ortasında yasalaşması beklenirken bir yandan da staj ve çıraklık mağdurları sesini duyurmaya çalışıyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Çalışma Bakanı Vedat Bilgin, “Onlar mağdur değildir” dedi. Vatandaşlar ise stajyer ya da çırak olarak bilfiil çalıştıkları günlerin prim günlerine sayılmasını istiyor. İşte EYT’de staja takılanlarla ilgili son gelişmeler...
17.01.2023 Ekonomi
EYT ile ilgili son dakika gelişmesi! Yüksek maaş için kritik tarih verildi, dikkat çeken çırak sigortası uyarısı
EYT ile ilgili son dakika gelişmesi! Yüksek maaş için kritik tarih verildi, dikkat çeken çırak sigortası uyarısı EYT ile ilgili son dakika gelişmesi! Emeklilik sevinci yaşayan milyonlarca EYT'liyi ilgilendiren detaylar ortaya çıktı. EYT ile ilgili çarpıcı bir gerçek ortaya çıktı. Yüksek maaş için son gün 14 Ocak. Staj mağdurları da düzenlemeyi yakından takip ederken, çırak sigortası ile ilgili dikkat çeken bir uyarı geldi. EYT ile ilgili merak edilen sorular da tek tek cevaplandı. İşte EYT'li milyonlarca vatandaşı ilgilendiren ayrıntılar...
11.01.2023 Emekli
Staj ve çıraklık mağdurlarından talep: Başlangıç tarihlerinin sigortaya sayılmasını istiyoruz
Staj ve çıraklık mağdurlarından talep: Başlangıç tarihlerinin sigortaya sayılmasını istiyoruz Türkiye Staj mağdurları Derneği adına Bursa staj ve çıraklık mağdurları, staj ve çıraklık dönemindeki çalışmalarının sigorta başlangıcı sayılmasını protesto etmek amacıyla 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda basın açıklamasında bulundu.
8.01.2023 Ekonomi
EYT'de son dakika gelişmesi! Yaş, prim ve staj detayı
EYT'de son dakika gelişmesi! Yaş, prim ve staj detayı Milyonlarca EYT'li bekliyordu. Cumhurbaşkanoı Erdoğan açıkladı. EYT düzenlemesi ile ilgili detaylar belli oldu. EYT'de yaş şartı kalkarken prim ve sigorta süresi şartı getirildi. Eksik primi olanlar için borçlanma imkanı sunulurken, staj mağdurları da kendi durumlarının ne olacağını merak ediyor. İşte tüm detayları ile EYT rehberi...
29.12.2022 Çalışma Hayatı
EYT'de 'prim günü' ve 'zamlı borçlanma' uyarısı: 'İspatlarsa emekli olur'
EYT'de 'prim günü' ve 'zamlı borçlanma' uyarısı: 'İspatlarsa emekli olur' Emekli olmak isteyen yaklaşık 1,5 milyon vatandaş, EYT ile ilgili yaşanan gelişmeleri takip ediyor. Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesi için geri sayım başlarken, Vergi Uzmanı Muhammet Bayram, hem e-Devlet'te prim günü değişikliği yapıldığı iddialarını değerlendirdi, hem de borçlanma ile ilgili kritik bilgiler verdi.
30.11.2022 Emekli
EYT ile ilgili kritik 'staj' detayı! Yaş ve prim şartını tamamlayan yararlanacak
EYT ile ilgili kritik 'staj' detayı! Yaş ve prim şartını tamamlayan yararlanacak EYT düzenlemesi ile ilgili son dakika gelişmeleri Emeklilikte Yaşa Takılanlar tarafından yakından takip ediliyor. 'Staj mağdurları'nın da kapsama dahil edilmesi gündemde. Bakan Bilgin staj konusunda, "Sigorta girişi yapılmamış çıraklık ve stajyerlik durumu bu kapsama dahil değil." açıklamasını yapmıştı. Peki kimler staj hakkından yararlanacak? EYT düzenlemesinden asgari ücret zammına, doğum borçlanmasından emekli maaşı hesabına kadar çalışma hayatı ile ilgili merak edilen çok sayıda soruya İş ve Sosyal Güvenlik Uzmanı yazarımız Mert Nayır yanıt verdi…
29.10.2022 Uzmana Sor
Staj ve çıraklık mağdurlarını yakından ilgilendiren EYT açıklaması! Çözüm iki meslekte saklı
Staj ve çıraklık mağdurlarını yakından ilgilendiren EYT açıklaması! Çözüm iki meslekte saklı EYT ile ilgili gelişmeler devam ederken çıraklık ve staj mağdurlarına ilişkin de art arda açıklamalar geldi. Konuyla ilgili açıklama yapan Sosyal Güvenlik Uzmanı Mert Nayır, çözüm için avukatlık ve doktorluk mesleğini örnek gösterirken İş ve Sosyal Güvenlik Müşaviri Mehmet Akif Cenkci de çıraklık ve staj girişinin doğum borçlanmasına olanak sağladığına dikkati çekti.
7.10.2022 Emekli

Benzer Haber Etiketleri

Staj Mağdurları ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki staj mağdurları haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.