Sosyal Güvenlik Destek Primi

Sosyal Güvenlik Destek Primi

Son dakika sosyal güvenlik destek primi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan sosyal güvenlik destek primi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını sosyal güvenlik destek primi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sosyal Güvenlik Destek Primi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sosyal güvenlik destek primi gelişmeleri de dahil olmak üzere 550 sosyal güvenlik destek primi haberi bulunmuştur. Tüm sosyal güvenlik destek primi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Emekli olacaklara hayati uyarı! Yüksek emekli aylığı almak için kritik tarihler açıklandı
Emekli olacaklara hayati uyarı! Yüksek emekli aylığı almak için kritik tarihler açıklandı Emeklilik başvurusu yapacak vatandaşlar için önemli değişiklikler hükümetin gündeminde yer aldı. Özellikle 8.9.1999 tarihinden önce ve sonra sigortalı olanlar için farklı emeklilik şartları bulunuyor. Bu kapsamda, SSK, Bağkur, Emekli Sandığı gibi farklı sigorta kolları için belirlenen prim ödeme günleri ve emeklilik yaş sınırları vatandaşların dikkat etmesi gerekiyor. SGK Uzmanı Dilek Ete konuyla ilgili bilgi vererek dikkat çeken detaylardan bahsetti.
14.11.2023 Emekli
Emekli ve memur maaşlarıyla ilgili flaş detay! Kesinti yapılıyor
Emekli ve memur maaşlarıyla ilgili flaş detay! Kesinti yapılıyor Emekli ve memur maaşlarıyla ilgili son dakika açıklaması geldi. Emekli ve memurların ilgilendiren maaş kesintisi detayı ortaya çıktı. Emekli aylığı bağlananlar yeniden çalışması durumunda sosyal güvenlik destek primi kesiliyor. İşçi olarak çalışanlardan prim, memurların da emekli aylığından kesinti yapılıyor. İşte memur ve emeklinin bilmesi gereken tüm detaylar...
24.07.2023 Emekli
Emeklilik ile ilgili dikkat çeken detay! Maaşlar yüzde 25 düşüyor
Emeklilik ile ilgili dikkat çeken detay! Maaşlar yüzde 25 düşüyor Emeklilik ile dikkat çeken detay ortaya çıktı. EYT'ye hak kazanan vatandaşlar çalışmaya devam ediyor. EYT'den yararlananların yüzde 40'ı maaşlarında düşüş yaşamamak için işine devam etti. Maaş kesintisiyle ilgili açıklamalarda bulunan Sosyal Güvenlik Uzmanı Emin Yılmaz, çalışan ve işvereni yakından ilgilendiren Sosyal Güvenlik Destek Primi sistemi ile ilgili kritik detayları aktardı.
14.07.2023 Emekli
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan memura zam müjdesi!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan memura zam müjdesi! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hacı Bayram Veli Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde HAK-İŞ Genel Kurulu'nda önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, HAK-İŞ Konfederasyonu 15. Olağan Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, “En düşük memur maaşını, en düşük kamu işçisi maaşından aşağı kalmayacak şekilde düzenleyeceğiz. Kamu işçilerinde olduğu gibi, en düşük maaşı yine 15 bin liraya çıkartarak, üzerine de enflasyon ve refah payı olarak benzer bir artış yapacağız. Böylece en düşük memur maaşı da 22 bin lirayı bulacak. Memur maaşlarındaki bu artışlar, otomatik olarak emekliliklerine de yansıyacak” dedi.
11.05.2023 Gündem
SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı tamamını kapsıyor! Taksitle ödenebiliyor, son 21 gün
SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı tamamını kapsıyor! Taksitle ödenebiliyor, son 21 gün SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı prim borcu olanların tamamını kapsıyor. Sosyal güvenlik borç yapılandırması için son tarih 31 Mayıs. 12, 18, 24, 26 ve 48 aylık taksitler ile ödeme yapılabiliyor. Vatandaşların kimisi hangi borçların yapılandırılacağını, kimileri yapılandırma başvurusunun son tarihini, kimileri de yapılandırma yapılması halinde ödenecek borç tutarlarını merak ediyor. İşte sosyal güvenlik borç yapılandırması yapacaklara rehber olacak bilgiler...
10.05.2023 Ekonomi
EYT'de prim indirimi ve promosyon detayı! 3 bin 753 liralık destek
EYT'de prim indirimi ve promosyon detayı! 3 bin 753 liralık destek EYT ile ilgili son dakika açıklaması geldi. EYT ile emekli olan milyonlarca vatandaşın merak ettiği detaylar ortaya çıktı. Emeklilik talebinde bulunanlar ertesi gün destek primi ile işe giriş yapacak. Prim indirimi için 30 günlük süre işten çıkışın yapıldığı gün başlayacak. Emeklilik sonrası sosyal güvenlik destek primi ile çalışanların emekli aylığında kesinti olmayacak. Öte yandan bankaların promsyon rakamları şekillenmeye başladı. EYT'liler anlaşma sağladığı bankalardan promosyon alacak. İşte EYT'li milyonların merak ettiği detaylar...
10.03.2023 Emekli
Devlete olan borçlar yeniden yapılandırılıyor
Devlete olan borçlar yeniden yapılandırılıyor TBMM Genel Kurulunda, kamuya olan borçların yapılandırılmasını da içeren kanun teklifi kabul edildi.
9.03.2023 Ekonomi
EYT'de son dakika gelişmesi! Artık resmen yürürlükte
EYT'de son dakika gelişmesi! Artık resmen yürürlükte Emeklilikte yaşa takılanlara (EYT) ilişkin Kanun, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Şartları uyan ve emekli olmak isteyenler e-Devlet ya da SGK il müdürlükleri üzerinden başvurabilecek. İşte tüm detaylar...
2.03.2023 Ekonomi
Haftaya meclis EYT teklifi ile açılacak
Haftaya meclis EYT teklifi ile açılacak EYT ile ilgili son dakika açıklaması geldi. TBMM milletvekillerinin büyük bir çoğunluğunun deprem bölgesinde olması sebebiyle çalışmalarına 28 Şubat tarihine kadar ara vermişti. Haftaya meclis EYT teklifi ile açılacak.
21.02.2023 Gündem
EYT'liler ne kadar promosyon alabilecekler? Merak edilen soruları uzman isim yanıtladı
EYT'liler ne kadar promosyon alabilecekler? Merak edilen soruları uzman isim yanıtladı   EYT'liler nasıl emekli olacak? Emekli olabilmek için nasıl ve nereye başvuracaklar? EYT'liler ne kadar banka promosyonu alabilecek? Merk edilen tüm sorunları Ekonomist Muhammet Bayram canlı yayında CNN TÜRK'te yanıtladı.
31.01.2023 Çalışma Hayatı
EYT aynı işyerinde çalışabilir mi? EYT aynı işyerinde çalışma şartı nedir? EYT 10 günlük süre detayı!
EYT aynı işyerinde çalışabilir mi? EYT aynı işyerinde çalışma şartı nedir? EYT 10 günlük süre detayı! Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) yasa teklifi Meclis’e sunuldu. Taslak metinde emekli olup, aynı iş yerinde çalışmak isteyenlere başvuru günü sınırlaması getirildi. Söz konusu gelişmenin ardından “EYT'li olup aynı iş yerinde çalışabilir miyim?” sorularına yanıt aranmaya başlandı. Taslağa göre, emekli olup çalışmaya devam edilenlere de sosyal güvenlik destek primi indirimi de bir defalık uygulanacak. Peki, EYT aynı iş yerinde çalışma şartı nedir? EYT aynı işyerinde çalışabilir mi?
30.01.2023 Emekli
EYT maddeleri ve EYT taslak metni 2023! EYT kanun taslağında staj ve çıraklık sigortaları kabul edildi mi, staj sigortası başlangıç sayıldı mı?
EYT maddeleri ve EYT taslak metni 2023! EYT kanun taslağında staj ve çıraklık sigortaları kabul edildi mi, staj sigortası başlangıç sayıldı mı? EYT kanun taslağı Meclis’e geldi. EYT kanun teklifinin Meclis’e sunulmasıyla EYT maddeleri sorgulanmaya başlandı. EYT emeklileri için yaş şartı kaldırıldı, prim ile çalışma yılını dolduran kişilere emeklilik yolu açıldı. EYT düzenlemesi Meclis’ten geçip Resmi Gazete’de yayımlanıp yürürlüğe girince EYT emeklileri maaşlarını almaya başlayacak. Peki, EYT’de staj sigortası başlangıç sayıldı mı, EYT staj ve çıraklık sigortaları kabul edildi mi?
30.01.2023 Emekli
EYT düzenlemesinde işveren unutulmadı! Destek verilecek
EYT düzenlemesinde işveren unutulmadı! Destek verilecek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'deki EYT zirvesi sonrası düzenlemenin detaylarını duyurdu. EYT'de yaş sınırının olmayacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan işverenlere de müjdeyi verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İşverenlerimizin kıdem tazminatı ödemesinde güçlük çekmemesi için KGF destekli bir kredi paketini devreye alıyoruz." dedi.
28.12.2022 Ekonomi
EYT’de son durum ne? EYT’de yaş sınırı olacak mı? Bakan Bilgin’den EYT ile ilgili yeni açıklama!
EYT’de son durum ne? EYT’de yaş sınırı olacak mı? Bakan Bilgin’den EYT ile ilgili yeni açıklama! Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinde sona gelindi. 1 milyon 900 bin EYT’liyi ilgilendiren EYT düzenlemesinde yaş sınırının olup olmayacağı merak edilirken bugün gerçekleştirilecek Kabine toplantısında düzenleme ile ilgili öneriler masaya yatırılacak. Katıldığı bir televizyon programında konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT'de yaş aralığı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Peki, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ne zaman çıkacak? EYT’de son durum ne? EYT’de yaş sınırı olacak mı? İşte Bakan Bilgin’in EYT ile ilgili yeni açıklamaları!
26.12.2022 Çalışma Hayatı
Bakan Bilgin açıkladı! Sözleşmeliye kadro düzenlemesi Kabine'nin gündeminde
Bakan Bilgin açıkladı! Sözleşmeliye kadro düzenlemesi Kabine'nin gündeminde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, sözleşmelilere kadro düzenlemesinin pazartesi günkü Kabine toplantısının gündeminde olacağını açıkladı.
24.11.2022 Ekonomi
4/1-a, 4/1-b, 4/1-c kapsamında aylık alanları kapsıyor! Yüzde 7,5 kesinti...
4/1-a, 4/1-b, 4/1-c kapsamında aylık alanları kapsıyor! Yüzde 7,5 kesinti... SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı üzerinden maaş alanları ilgilendiriyor. Pek çok kişi farkında değil. Çalışanın kazancından yüzde 7.5 kesinti yapılıyor. Uzun süre çalışma hayatı devam edenler ne zaman emekli olacaklarını ve emekli olduklarında ne kadar emekli maaşı alacaklarını merak ediyor. Ancak yaşanan süreç çoğu zaman emekli aylığı ile geçinebilmeyi mümkün kılmıyor. Bu durumda emekliler, özellikle nispeten daha genç yaşta emekli olanlar çalışmaya devam etmek istiyor. Bu durumda da, 'Acaba emekli aylığım kesilir mi?" sorusu akıllara geliyor. Çalışan emeklilerin aylığı hangi durumlarda kesilir? İşte emeklilikten sonra çalışmayı düşünenler için yol haritası...
11.05.2022 Çalışan Hakları
Çifte maaş imkanı! 1 gün çalışmak bile yetiyor, SGK'ya üç iş günü içerisinde bildirilmesi gerekiyor
Çifte maaş imkanı! 1 gün çalışmak bile yetiyor, SGK'ya üç iş günü içerisinde bildirilmesi gerekiyor Çalışan herkesi çok yakından ilgilendiriyor. Çift aylık alma imkanı doğuyor. Bu haktan yararlanırken sadece 1 günlük sigorta priminin ödenmiş olması yeterli oluyor. Kazalar, sakatlıklar erken emeklilik hakkı doğuruyor. Çalışan, hem sürekli iş göremezlik geliri hem de malullük aylığı alabilir. Ölümlü kazada hak sahibine aylıkta, 1 gün bile çalışmak yeterli.
SGK harekete geçti! Onların maaşları kesiliyor, ödenen aylıklar faizi ile geri alınıyor
SGK harekete geçti! Onların maaşları kesiliyor, ödenen aylıklar faizi ile geri alınıyor SGK resmen duyurdu! Maaş kesintisi kararının detayları belli oldu. 4/1-a ve 4/1-b statüsünde çalışanları kapsıyor. Maaş kesintisinin yanı sıra ödenen aylıklar da faizi ile birlikte geri alınıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), iş kazası, meslek hastalığı veya hastalık sebebiyle çalışma gücünün yüzde 60’ını kaybedenlere malûl aylığı bağlıyor. Malûl aylığı alırken hiçbir işte çalışmamak gerekiyor. Çalıştığı tespit edilenlerin malûl aylığı kesiliyor. Yargıtay, iki yıl arayla bir yapımda 2’şer gün rol alan kişinin malûl aylığını kesen SGK’yı haklı buldu. İşte kararın detayları...
19.04.2022 Çalışma Hayatı
Emekli olmak isteyen milyonları ilgilendiriyor! Emeklilik fırsatı! 10 yılda emeklilik ve yüksek emekli aylığı...
Emekli olmak isteyen milyonları ilgilendiriyor! Emeklilik fırsatı! 10 yılda emeklilik ve yüksek emekli aylığı... Emekli olmak isteyen milyonları ilgilendiriyor. Erken emeklilik ve ikinci emekli aylığı ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Sosyal güvenlik mevzuatı, normal emeklilik için prim günü yeterli olmayanlara daha az primle ama daha geç yaşta kısmi emeklilik hakkı tanıyor. Kısmi emeklilik koşulları, ilk defa sigortalı çalışmaya başlama tarihi ve çalışma statüsüne göre değişiyor. Kamuoyunda 3600 prim günüyle (on tam yılı doldurarak) emeklilik olarak bilinen “kısmi emeklilik”, primleri normal emeklilik için yeterli olmayanlara daha az prim günüyle ama daha geç yaşta emekli olmaları için tanınan bir haktır. Kısmi emeklilik şartı, sigortalı olarak çalışmaya başlanan tarihe ve sigorta statüsüne göre değişmektedir. Sigortalı çalışmaya 8 Eylül 1999 tarihinden önce başlayan SSK’lılar 3600 prim günü ile kadın ise 58, erkek ise 60 yaşında kısmi emekli olabilir. Aynı dönemde çalışmaya başlayan BAĞ-KUR’lular 5400 prim günü ile kadın 56, erkek 58 yaşında kısmi emekli aylığı bağlatabilir. 9 Eylül 1999 – 30 Nisan 2008 tarihleri arasında ilk defa sigortalı çalışmaya başlayan SSK’lılar en az 25 yıl sigortalılık süresi ve 4500 prim gününü doldurarak kadın ise 58, erkek ise 60 yaşını doldurduğunda emekli olabilir. Bu dönemde çalışmaya başlayan BAĞ-KUR’lular ise sigortalılık süresi aranmaksızın 5400 prim gününü doldurmak koşuluyla kadın 60, erkek 62 yaşında emekli edilir. 30 Nisan 2008 tarihinden sonra çalışmaya başlayan 4/1-a (SSK), 4/1-b ( BAĞ-KUR) ve 4/1-c’liler (Emekli Sandığı) ise 5400 prim gününü doldurdukları tarihteki normal emeklilik yaşına 3 yıl ilave edilmek suretiyle kısmi aylık bağlatabilirler. İşte emeklilik ile ilgili merak edilen tüm detaylar...
2.04.2022 Emekli
Emekli aylığı ile ilgili flaş 1261 gün detayı! Maaşlar yükseliyor, SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı...
Emekli aylığı ile ilgili flaş 1261 gün detayı! Maaşlar yükseliyor, SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı... Yüksek emekli maaşı almak isteyenler dikkat! SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı mensuplarını kapsıyor. 1261 gün detayı ile emekli aylıklarını yükseltmek mümkün.. Çalışan milyonlarca vatandaş ne zaman emekli olacağını merak ediyor. Emeklilik hesabı yapılırken ne kadar maaş alınacağı da araştırılıyor. Eğer farklı kurumlarda çalışmanız var ise ve maaşınız yüksek olsun istiyorsanız, son bin 261 güne dikkat edin. İşte emekli olmayı düşünenleri yakından ilgilendiren kritik maaş detayı...
10.02.2022 Emekli
Asgari ücretle ile ilgili flaş gelişme! Vergi istisnası başladı, maaşlar değişti! AGİ, teşvik, indirim ve...
Asgari ücretle ile ilgili flaş gelişme! Vergi istisnası başladı, maaşlar değişti! AGİ, teşvik, indirim ve... Asgari ücret ile ilgili son dakika gelişmesi! Vergi istisnası başladı. Maaşlar değişti. Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiriyor. Asgari ücretin gelir ve damga vergisi dışında tutulması sonrası tüm detaylar belli oldu. Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığının Gelir Vergisi Genel Tebliği Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Asgari ücretin vergi dışı bırakılmasına ilişkin esaslar belirlenirken, yapılan düzenleme ile 1 Ocak 2022 tarihinden itibaren yapılan ücret ödemelerinde asgari geçim indirimi uygulanmayacağı bildirildi. Öte yandan asgari ücretin üzerinde ücret alanların ise asgari ücrete isabet eden ücretlerinden gelir ve damga vergisi alınmayacak.İşte detaylar...
27.01.2022 Çalışan Hakları
Asgari ücretli, memur, işçi... Milyonları ilgilendiriyor! Resmen bugün açıklandı, AGİ, teşvik, indirim ve...
Asgari ücretli, memur, işçi... Milyonları ilgilendiriyor! Resmen bugün açıklandı, AGİ, teşvik, indirim ve... Asgari ücret ile ilgili son dakika gelişmesi! Resmi Gazete’de yayımlandı, istisnalar tek tek açıklandı. Asgari ücretin gelir ve damga vergisi dışında tutulması sonrası tüm detaylar belli oldu. Tebliğde 1 Ocak 2022 tarihinden itibaren yapılan ücret ödemelerinde asgari geçim indirimi uygulanmayacağı bilgisi yer alırken, teşvik uygulamalarında öncelikle istisna uygulanacağı ile yönetim ve denetim kurulu üyelerine ödenen huzur hakkı, bilirkişilere, resmi arabuluculara, eksperlere, spor hakemlerine, sporculara yapılan ödemeler de istisnadan yararlanacağı ifade edildi.
27.01.2022 Ekonomi
Hasta olan ve kaza geçirene SKG’dan ödenek!
Hasta olan ve kaza geçirene SKG’dan ödenek! Sigortalı olarak dana önce çalışmamış kişiler, iş girdiği gün iş kazası geçirmesi durumunda iş göremezlik ödeneği alabiliyor. İş kazası, meslek hastalığı nedeniyle tedavi gören sigortalıya ilk günden, hasta olan çalışana da istirahatin üçüncü gününden itibaren ödeme verilir. Peki, Hastalık, iş kazası, meslek hastalığı durumunda hangi süre aralığı içinde ödenek yatırılır?
17.01.2022 Çalışan Hakları
İşsizlik maaşı kaç lira oldu? İşsizlik maaşı kaç ay veriliyor?
İşsizlik maaşı kaç lira oldu? İşsizlik maaşı kaç ay veriliyor? Farklı nedenlerle kendi istek ve kusuru olmaksızın işini kaybetmiş, son 3 yılda adına en az 600 gün işsizlik sigorta primi ödenmiş olanlar işsizlik maaşı alabiliyor. İşsizlik maaşı ile sigortalıların uğramış oldukları gelir kaybını 10 aya kadar karşılanıyor. İşsizlik maaşı asgari ücrete göre her yıl artıyor. Yeni yılla birlikte işsizlik maaşı da zam geldi. Peki, İşsizlik maaşı kaç lira oldu? İşsizlik maaşı kaç ay veriliyor? İşsizlik maaşı nasıl alınır? İşsizlik maaşı için nereye başvurulur? İşsizlik maaşı şartları ne? İşte işsizlik maaşı ile ilgili bilmeniz gerekenler…
11.01.2022 Çalışan Hakları
SGK'dan yeni genelge! Tüm ödemeler değişti, rapor ücreti, yemek parası, aile yardımı, cenaze ödeneği, GSS ve...
SGK'dan yeni genelge! Tüm ödemeler değişti, rapor ücreti, yemek parası, aile yardımı, cenaze ödeneği, GSS ve... SGK flaş kararı duyurdu. Sosyal Güvenlik Kurumu yeni genelge yayımladı. Tek tek açıklandı. Çalışan herkesi çok yakından ilgilendiriyor. Tüm ödemeler değişti. 2022 ile birlikte çalışanlara ödenen ücretler arttı. Rapor parasından aile yardımına, cenaze ödeneğinden yemek parasına kadar pek çok kalemde ücret artışı oldu. Öte yandan GSS prim borcu, Askerlik ve doğum borçlanmasında da yeni rakamlar belirlendi. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), 2022 yılında verilecek emzirme ve cenaze ödenekleri ile prim kesintisinden muaf tutulacak yemek ve aile yardımı tutarlarını belirledi. Brüt asgari ücretin yüzde 40 oranında artırılması nedeniyle geçici iş göremezlik ödeneği alt sınırın altında kalanların ödenekleri 1 Ocak’tan itibaren artırılacak. 2022'de Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından ödenen cenaze yardımı1.250 liraya yükseldi. En düşük rapor parası ise ayakta tedavilerde 79.50 TL oldu. İşte SGK'nın yeni genelgesi ile belirlenen yeni ücretlerin detayları...
10.01.2022 Çalışma Hayatı

Benzer Haber Etiketleri

Sosyal Güvenlik Destek Primi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sosyal güvenlik destek primi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.