Solunum Yetmezliği

Solunum Yetmezliği

Son dakika solunum yetmezliği haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan solunum yetmezliği ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını solunum yetmezliği haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Solunum Yetmezliği

haberleri sayfasında son dakika yaşanan solunum yetmezliği gelişmeleri de dahil olmak üzere 825 solunum yetmezliği haberi bulunmuştur. Tüm solunum yetmezliği haberleri aşağıda listelenmiştir.
Açlıktan ölen Elif Nur'un babaanne ve halasına iyi hal indirimi
Açlıktan ölen Elif Nur'un babaanne ve halasına iyi hal indirimi Eskişehir'de Elif Nur Tiftik'in (6) aç bırakılarak ve eziyet edilerek öldürülmesine ilişkin davada tutuklu yargılanan babaannesi Cihangül Kurumlu (51) iyi hal indirim ile 29 yıl 2 ay, halası Deniz Tiftik de iyi hal indirimi ile 26 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme heyeti, amca Sezer Tiftik’e tehdit suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezası verirken, Elif Nur’un ölümüne ilişkin suçlamadan beraatına karar verdi. 
2.04.2024 Gündem
Yaşar Kemal ölümünün 9. Yılında anılıyor! Çukurova'nın çeltik tarlalarından dünyaya
Yaşar Kemal ölümünün 9. Yılında anılıyor! Çukurova'nın çeltik tarlalarından dünyaya İnce Memed, Orta Direk, Binboğalar Efsanesi, Ağrı Dağı Efsanesi, Sarı Sıcak ve Tek Kanatlı Bir Kuş'un da aralarında olduğu çok sayıda esere imza atan Yaşar Kemal ölümünün 9 yılında anılıyor.
29.02.2024 Adana
Bedir bebekten güzel haber! Yaşam savaşını kazandı
Bedir bebekten güzel haber! Yaşam savaşını kazandı Hatay’da 27 haftalıkken 1 kilo olarak dünyaya gelen Bedir bebek, 8 ay boyunca kaldığı kuvözde hayata tutunup sonunda ailesine kavuştu. Evladını 8 ay sonra kucaklayan anne, "Ümidimizi kesmedik, bugün ilk defa kucağımıza aldık" dedi.
28.02.2024 Adana
Açlıktan ölen Elif Nur hakkında yeni detaylar ortaya çıktı! Çatı arasında haftalarca sürmüş
Açlıktan ölen Elif Nur hakkında yeni detaylar ortaya çıktı! Çatı arasında haftalarca sürmüş Eskişehir'de, cezaevindeki Sibel-Gökhan Tiftik'in, kaldığı akraba evinde rahatsızlanıp, götürüldüğü hastanede öldü. Olay sonrası 6 yaşındaki Elif Nur'un halası Deniz Tiftik, amcası Sezer Tiftik ve babaannesi Cihangir Kurumlu hakkında, 'Çocuğu canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet, devlet korumasına alınan diğer 2 kardeşe yönelik 'Eziyet' suçlamasıyla da 16'şar yıl hapis cezası istendi. Hazırlanan iddianamede korkunç detaylara yer verildi.
4.07.2023 Yaşam
6 yaşındaki Elif Nur'un korkunç sonu! Ölüm nedeni dehşete düşürdü...
6 yaşındaki Elif Nur'un korkunç sonu! Ölüm nedeni dehşete düşürdü... 14 Aralık'ta Eskişehir'deki evinde rahatsızlanarak götürüldüğü hastanede hayatını kaybeden 6 yaşındaki Elif Nur'un ölümüyle ilgili soruşturma başlatıldı. Cezaevindeki Sibel-Gökhan Tiftik'in kızları Elif Nur'un (6) halası Deniz Tiftik, amcası Sezer Tiftik ve babaannesi Cihangir Kurumlu (51) hakkında, 'Çocuğu canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet, devlet korumasına alınan diğer 2 kardeşe yönelik 'Eziyet' suçlamasıyla da 16'şar yıl hapis cezası istendi. Hazırlanan iddianamede, Elif Nur ve diğer çocukların haftalarca herhangi bir besin yemeden çatı arasında kaldıklarının tespit edildiği belirtildi.
4.07.2023 Gündem
'Yağız Efe bebeği yanlış ilaç öldürdü' iddiası! Hemşire WhatsApp yazışmalarını aileyle paylaştı
'Yağız Efe bebeği yanlış ilaç öldürdü' iddiası! Hemşire WhatsApp yazışmalarını aileyle paylaştı Antalya'nın Alanya ilçesinde Alsancak ailesinin bebeği Yağız Efe, doğum sonrası tedavi gördüğü hastanede 344 gün sonra hayatını kaybetti. Yağız Efe'nin ölümü kayıtlara 'solunum yetmezliği' olarak geçti ancak bebeğe müdahale eden hemşirenin yanlış ilaç verdiği, ölümün de bu nedenle gerçekleştiği iddiası ortaya atıldı. İddia üzerine aile, sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunurken, Sağlık Bakanlığı da hemşire ve hastane hakkında inceleme başlattı.
2.05.2023 Yaşam
Uzmanı deprem sonrası enfeksiyon riskine karşı uyardı
Uzmanı deprem sonrası enfeksiyon riskine karşı uyardı Depremin tek başına bir enfeksiyon kaynağı olmasa bile neden olduğu durumların afetten sonraki dönemlerde depremzedeler arasında enfeksiyon hastalıklarına yol açabileceğini belirten Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Songül Özer, “Deprem sonrası ilk günlerde enfeksiyonlara bağlı hastalıklar genellikle görülmez. Enfeksiyon gelişimi özellikle deprem sonrasındaki ilk haftadan sonra artmaya başlar” dedi.
20.02.2023 Sağlık
Enkaz çıkan depremzedeleri bekleyen ikinci büyük tehlike!
Enkaz çıkan depremzedeleri bekleyen ikinci büyük tehlike! Deprem sonrası ortaya çıkıyor, enkazdan çıkanların ölümüne neden oluyor. Göçük altından çıkarılan vatandaşlarda görülen crush (ezilme) sendromu hakkında önemli uyarılar geldi. Crush sendromunun, deprem sonrası görülen en önemli komplikasyonlarda ikinci sırada olduğunu ifade eden uzmanlar, sendromun ölüme götüren nedenini açıkladı.
13.02.2023 Gündem
6 yaşındaki Elif Nur'un sır ölümü! Amca ve hala tutuklandı: İzin vermem
6 yaşındaki Elif Nur'un sır ölümü! Amca ve hala tutuklandı: İzin vermem Eskişehir'de cezaevinde olan Sibel- Gökhan Tiftik'in kızları Elif Nur (6), yakınlarının evinde rahatsızlandı. Hastaneye kaldırılan Elif Nur hayatını kaybetti, şüpheli görülen ölümle ilgili soruşturmada halası ve amcası 'çocuklara kötü muamele' suçundan tutuklandı. Elif Nur'un aynı evde yaşadığı 9 ve 12 yaşındaki ağabeylerinin de bakımsız ve halsiz halde bulunup, vücutlarında morluklar olduğu tespit edildiği ve korumaya alındığı belirtildi. Hakkında yakalama kararı çıkarılan babaanne Cihangül Kurumlu, polis ekiplerince Fevziçakmak Mahallesinde yakalanarak gözaltına alındı. Olayla ilgili çarpıcı detay da ortaya çıktı. İşte haberin detayları...
17.12.2022 Gündem
Soba yakanlar dikkat! Uyarı geldi
Soba yakanlar dikkat! Uyarı geldi Lodos nedeniyle (karbonmonoksit) baca gazı zehirlenmelerinin yaşanmaması ve vatandaşların zarar görmemesi için uzmanlardan uyarı yapıldı.
7.11.2022 Gündem
Astım ve KOAH’ta atak mevsimi başladı
Astım ve KOAH’ta atak mevsimi başladı  Solunum yolu hastalıklarında yaşanan artışın özellikle KOAH ve astım hastaları için risk oluşturduğuna işaret eden Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Ü. Seha Akduman, alerji veya viral enfeksiyonlar nedeni ile zayıflayan bağışıklık sisteminin KOAH ve astım hastalarının atak geçirmesine, yaşam kaybıyla sonuçlanabilecek zatürrelere neden olabileceğine dikkat çekti.
24.10.2022 Sağlık
Bakan Koca'dan ambulansın önünü kesen sürücü açıklaması
Bakan Koca'dan ambulansın önünü kesen sürücü açıklaması Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İstanbul’da solunum yetmezliği yaşayan hastayı hastaneye yetiştirmek için ters yöne giren ambulansın önünü kesen sürücünün görüntülerine ilişkin, “Toplantıya geç kalmamak için bir hastanın hayatını riske atan sürücü haberleriyle karşılaşmasak daha iyi olmaz mıydı?” dedi.
24.09.2022 Dünya
Ferhan Şensoy ölüm yıl dönümünde anıldı!
Ferhan Şensoy ölüm yıl dönümünde anıldı! Usta oyuncu Ferhan Şensoy, 31 Ağustos 2021 tarihinde hayatını kaybetmişti. Sık sık babasına duyduğu özlemi dile getiren Derya Şensoy, babasını ölüm yıl dönümünde andı. Şensoy'un mezarını ziyaret eden Derya Şensoy, fotoğrafı Instagram hesabında paylaştı. Derya Baykal da eski eşine duyduğu özlemi sosyal medyadan paylaştığı kare ile dile getirdi.
31.08.2022 Magazin
Bu hastalığa dikkat, gece ani ölümlere neden olabilir
Bu hastalığa dikkat, gece ani ölümlere neden olabilir Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Neslihan Taş, uyku apnesinin ani ölümlere neden olabildiğini söyledi.
10.08.2022 Sağlık
Bilim Kurulu Üyesi Özlü: Virüs, soğuk algınlığına döndü
Bilim Kurulu Üyesi Özlü: Virüs, soğuk algınlığına döndü Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, koronavirüsün artık genellikle akciğerlere inmediğini belirterek, “Gençseniz, kronik bir hastalığınız yoksa ve aşılıysanız çok sorun yok. Hastalanabilirsiniz ama hafif atlatacaksınız; yani endişelenmeye gerek yok. Nasıl ki nezle, grip, soğuk algınlığı nasıl bir hastalıksa bu da öyle bir hastalık haline dönmüş durumda" dedi. 
26.07.2022 Gündem
Yaz enfeksiyonlarına dikkat
Yaz enfeksiyonlarına dikkat Uzm. Dr. Necdet Yetim, aşırı sıcaklarda serinlemek için başvurulan yöntemlerin yol açabileceği “yaz enfeksiyonları”na dikkat çekti. Klima kullanımının yaygınlaşmasıyla yaz aylarında da solunum sistemi enfeksiyon vakalarının giderek arttığını belirten Dr. Yetim, “Çok soğuk yiyecek içecek tüketme, ıslak mayoyla rüzgarda uzun süre durma da vücut direncinin kırılmasına neden olur, enfeksiyonlara zemin hazırlar. Aman dikkat serinlemek isterken hasta olmayın” dedi.
17.07.2022 Sağlık
Derya Şensoy'dan Ferhan Şensoy özlemi! "Senden öğrendiğimiz gibi yaşıyoruz hayatı"
Derya Şensoy'dan Ferhan Şensoy özlemi! "Senden öğrendiğimiz gibi yaşıyoruz hayatı" Merhum sanatçı Ferhan Şensoy'un kızı Derya Şensoy, sosyal medya hesabından duygusal bir paylaşıma imza attı. Kardeşiyle birlikte babasını yanağından öptükleri bir kareyi yayınlayan 32 yaşındaki oyuncu, usta tiyatrocuya olan özlemini dile getirdi.
19.05.2022 Magazin
Aşık Mahzuni Şerif ölüm yıl dönümü! Aşık Mahzuni Şerif kimdir? Aşık Mahzuni Şerif hayatı!
Aşık Mahzuni Şerif ölüm yıl dönümü! Aşık Mahzuni Şerif kimdir? Aşık Mahzuni Şerif hayatı! Halk ozanı Aşık Mahzuni Şerif vefatının 20. yılında anılıyor. 'Deli miyim ben', 'Çeşmi siyahım', 'Mevlam gül diyerek', 'Oy bizim eller', 'Mamudo' ve 'Dom dom kurşunu' gibi türküleriyle tanınan Aşık Mahzuni Şerif, ardında 453 plak, 58 kaset bıraktı. Peki, Aşık Mahzuni Şerif kimdir? Aşık Mahzuni Şerif ne zaman öldü? Aşık Mahzuni Şerif hayatı!
16.05.2022 Kültür Sanat
Yavuz Bingöl'ü üzen haber! Annesi yoğun bakıma alındı
Yavuz Bingöl'ü üzen haber! Annesi yoğun bakıma alındı Ünlü türkücü Yavuz Bingöl'ün 79 yaşındaki annesi ve halk ozanı Şahsenem Bacı yoğun bakıma alındı. Alzheimer ile savaşan ozan Şahsenem Bacı, usta olduğu saç çalmayı unutunca hayranlarını yıkmıştı.
11.05.2022 Magazin
Hastalığına kimse tanı koyamıyor! 3. doğumdan sonra hayatı değişti, 20 hastane, 30 doktor...
Hastalığına kimse tanı koyamıyor! 3. doğumdan sonra hayatı değişti, 20 hastane, 30 doktor... Sakarya’da yaşayan sağlık personeli 3 çocuk annesi Aynur Özdamar, tanısı konulamayan hastalığına çözüm bulabilmek için doktor doktor geziyor. Hayata tutunabilmenin bir yolunu arayan çaresiz kadın, “Benim yaşadığım hastalığın adı bile yok, sağlık ekipleri geldiğinde ben ne diyeceğimi bile bilemiyorum. Tanı alıp, tedavi olmak istiyorum, iyileşmek istiyorum. Çocuklarımın büyümelerine her anne gibi şahitlik etmek istiyorum” dedi.
10.04.2022 Yaşam
Nisa bebek öldü mü, neden? Nisa bebeğin annesi tutuklandı mı?
Nisa bebek öldü mü, neden? Nisa bebeğin annesi tutuklandı mı? Nisa bebek öldü mü, Nisa bebeğin annesi tutuklandı mı? Pendik'te boş bir araziye terk edilmiş 3 aylık bebeğe acil tıp teknisyeni Büşra Durmaz süt annelik yapmıştı. 'Nisa Mihriban' adı verilen bebeğin beyin ölümünün gerçekleştiği öğrenildi. Öte yandan 3 aylık bebeğini sokak ortasında terk eden Ebru S. (20) emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Ebru S.'nin emniyetteki ifadesi de ortaya çıktı.
5.04.2022 Yaşam
Günlük tuz tüketimi ne kadar olmalı?
Günlük tuz tüketimi ne kadar olmalı? Sofra tuzu olarak bilinen sodyum klorür, yiyeceklere lezzet vermesinin ve ürünlerin raf ömrünü uzatmasının yanı sıra vücuttaki asit baz dengesinin sağlanmasında önemli rol oynuyor. Fazla tüketilen tuzun vücutta su tuttuğunu ve ödeme neden olduğunu belirten uzmanlar, insan vücudunun normal işlevlerini yapabilmesi için günde 5 gram yani bir çay kaşığı kadar tuz alınmasının yeterli olduğunu ifade ediyor. Uzmanlar, önemli bir tuz kaynağı olduğu için peynir tüketimine dikkat edilmesini ve paketli ürünlerdeki etiketlerin de mutlaka okunmasını tavsiye ediyor.
16.03.2022 Sağlık
Koronavirüs salgını ile ilgili flaş uyarı! Aşılama yüzde 10'lara düştü, vaka artışa geçebilir...
Koronavirüs salgını ile ilgili flaş uyarı! Aşılama yüzde 10'lara düştü, vaka artışa geçebilir... Koronavirüs salgını, Omicron varyantı, aşı ve kısıtlamalarla ilgili son dakika uyarısı! Tekirdağ Çorlu Devlet Hastanesi Başhekimi ve Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Mustafa Doğan, koronavirüs kısıtlamalarının kaldırılmasıyla hatırlatma dozu aşılanma oranının, yüzde 10'lara düştüğünü söyledi. Doğan, "Toplumsal rehavet var. Vaka sayılarında artış olabilir" dedi.
16.03.2022 Gündem
Akrep Nalan hayatını kaybetti!
Akrep Nalan hayatını kaybetti! Akrep Nalan lakaplı sanatçı Füsun Nalan Açın (67) hayatını kaybetti. Hayat Bilgisi dizisinde hayat verdiği Fidan Hoca karakteri ile hafızalarda yer edinen Akrep Nalan'ın ölüm haberini Özgür Aras, sosyal medya hesabından duyurdu.
4.03.2022 Magazin
Yaşar Kemal ölümünün 7’nci yılında anıldı! Yaşar Kemal kimdir?
Yaşar Kemal ölümünün 7’nci yılında anıldı! Yaşar Kemal kimdir? Dünyaca ünlü yazar Yaşar Kemal, ölümünün 7’nci yılında Osmaniye'nin Hemite köyünde çeşitli etkinliklerle anıldı. Türk edebiyatına 26 roman, 11 deneme, 9 röportaj, 2 öykü ve şiir alanında bir eseri miras bırakan, Türk edebiyatının çınarı olarak biliniyor. Peki, Yaşar Kemal kimdir? Yaşar Keman ne zaman öldü? Yaşar Kemal kaç yaşında öldü? İşte Yaşar Kemal hakkında merak edilenler…
27.02.2022 Kültür Sanat

Benzer Haber Etiketleri

Solunum Yetmezliği ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki solunum yetmezliği haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.