Sincan Uygur Özerk Bölgesi

Sincan Uygur Özerk Bölgesi

Son dakika Sincan Uygur Özerk bölgesi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Sincan Uygur Özerk bölgesi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Sincan Uygur Özerk bölgesi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sincan Uygur Özerk Bölgesi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sincan uygur özerk bölgesi gelişmeleri de dahil olmak üzere 177 sincan uygur özerk bölgesi haberi bulunmuştur. Tüm sincan uygur özerk bölgesi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kırgızistan'daki deprem sonrası yakınları ulaşamamıştı! Tolgahan Sayışman'dan haber var
Kırgızistan'daki deprem sonrası yakınları ulaşamamıştı! Tolgahan Sayışman'dan haber var 22 Ocak Pazartesi akşamı Kırgızistan-Sincan sınır bölgesinde 7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İş için Kazakistan'da olan ve deprem sonrası kendisinden haber alınamadığı iddia edilen Tolgahan Sayışman'dan haber geldi.
23.01.2024 Magazin
Kırgızistan'da 7 büyüklüğünde deprem
Kırgızistan'da 7 büyüklüğünde deprem Kırgızistan’ın Kızıl-Su ilçesi yakınlarında 7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Kırgızistan Acil Durumlar Bakanı Boobek Acikeev, Kırgızistan’da meydana gelen 7 büyüklüğündeki depremde can ve mal kaybı yaşanmadığını açıkladı.
22.01.2024 Gündem
Tacikistan’da deprem mi oldu? Tacikistan nerede, deprem bölgesi mi? Tacikistan haritası!
Tacikistan’da deprem mi oldu? Tacikistan nerede, deprem bölgesi mi? Tacikistan haritası! Çin Deprem Ağları Merkezinden (CENC) yapılan açıklamaya göre, Çin’in kuzeybatısındaki Sincan Uygur Özerk Bölgesi ile Tacikistan’ın doğusunda Dağlık Badahşan Özerk Bölgesi arasındaki sınırın yakınlarında 7,2 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi. Söz konusu haberlerin ardından Tacikistan’da deprem mi oldu? Tacikistan nerede, deprem bölgesi mi? Sorularına yanıt aranmaya başlandı. İşte Tacikistan haritası...
23.02.2023 Dünya
Dışişleri'nden Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki yangın dolayısıyla başsağlığı mesajı
Dışişleri'nden Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki yangın dolayısıyla başsağlığı mesajı Dışişleri Bakanlığı, Çin Halk Cumhuriyeti'nin Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nin başkenti Urumçi'de çıkan yangında hayatını kaybedenler için başsağlığı mesajı yayımladı.
26.11.2022 Dünya
11 Ekim ne günü, 11 Ekim tarihte dünyada ne oldu? 11 Ekim tarihinde kim doğdu, kim öldü? İşte, 9 Ekim'de yaşananlar…
11 Ekim ne günü, 11 Ekim tarihte dünyada ne oldu? 11 Ekim tarihinde kim doğdu, kim öldü? İşte, 9 Ekim'de yaşananlar… Tarihte bugün yaşanmış yeni doğumlar, yaşanan vefatlar ve meydana gelen önemli olayları haberimizde kronolojik olarak sıraladık. Peki, 11 Ekim tarihinde ne oldu, kim doğdu, kim öldü, hangi önemli olaylar oldu? 11 Ekim ne günü? İşte, 11 Ekim'de yaşanan doğum, ölüm ve önemli olaylar…
11.10.2022 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sorunlara kalıcı çözümler oluşturmalıyız
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sorunlara kalıcı çözümler oluşturmalıyız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İslam İş Birliği Bakanlar toplantısına video mesaj ile katıldı. Erdoğan, "Geleceğimizi tehdit eden yoksulluk, iklim sorunu, terör karşısında kalıcı çözümler oluşturmalıyız" dedi.
24.11.2021 Siyaset
İki ülke arasında gerilim tırmanıyor! Görüntüler yayımlandı!
İki ülke arasında gerilim tırmanıyor! Görüntüler yayımlandı! Çin'in Hindistan sınırına "H-6K" tipi uzun mesafe stratejik bombardıman uçağı konuşlandırdığı öne sürüldü.
16.11.2021 Dünya
ABD ile Çin'den son dakika hamlesi! Kritik görüşmeyi resmen duyurdular
ABD ile Çin'den son dakika hamlesi! Kritik görüşmeyi resmen duyurdular Beyaz Saray, ABD Başkanı Joe Biden ile Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'in pazartesi günkü çevrim içi görüşmede iki ülke arasındaki ilişkileri tüm yönleriyle ele alacağını duyurdu.
12.11.2021 Dünya
Türkiye'nin de bulunduğu 43 ülkeden Çin'e 'Uygur Özerk Bölgesi' çağrısı
Türkiye'nin de bulunduğu 43 ülkeden Çin'e 'Uygur Özerk Bölgesi' çağrısı Türkiye'nin de aralarında bulunduğu 43 ülke, Birleşmiş Milletler'de (BM) Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki Uygur Türklerine ve diğer Müslüman azınlıklara baskı ve şiddet uygulamakla suçlanan Çin'e, "BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri ve bağımsız gözlemcilerin bölgeye derhal ve engelsiz ziyaretine izin vermesi" çağrısı yaptı.
21.10.2021 Dünya
BM moratoryum çağrısı yaptı! Yapay zeka...
BM moratoryum çağrısı yaptı! Yapay zeka... BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliğinin yapay zeka sistemlerine ilişkin yeni raporu açıklandı. Buna göre, insan haklarını riske atan yapay zeka kullanımına ilişkin moratoryum çağrısı yapıldı.
15.09.2021 Bilim ve Teknoloji
ABD'den 14 Çinli şirkete yaptırım
ABD'den 14 Çinli şirkete yaptırım Çin'in Uygur Türklerine yönelik baskı ve uygulamaları Batı'nın gündeminde. ABD, Çin merkezli 14 şirketi daha yaptırım listesine aldı. Pekin, karara tepki gösterdi. Belçika Meclisi de Uygur Türklerinin "soykırım riski" altında olduğunu kabul etti.
9.07.2021 Dünya
İngiltere'den yaptırım kararı! 'En büyük krizlerden biri'
İngiltere'den yaptırım kararı! 'En büyük krizlerden biri' İngiltere, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde Uygur Türklerine yönelik baskılar ve insan hakları ihlalleri nedeniyle 4 Çinli yetkili ve bir kuruluşa yaptırım kararı aldı.
22.03.2021 Dünya
Apple'dan 'Uygur' adımı! Çinli firmayla sözleşmeyi sonlandırdı
Apple'dan 'Uygur' adımı! Çinli firmayla sözleşmeyi sonlandırdı ABD'li teknoloji şirketi Apple'ın, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi’nde yoğunlukla bulunan Uygur Türklerinin zorla çalıştırıldığı gerekçesiyle Çinli kamera ve parça tedarikçisi Ofilm Group şirketiyle sözleşmelerini sonlandırdığı iddia edildi.
17.03.2021 Bilim ve Teknoloji
Bakan Çavuşoğlu'ndan sert tepki! 'Dünya sessiz kaldı'
Bakan Çavuşoğlu'ndan sert tepki! 'Dünya sessiz kaldı' Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi'ne hitaben, "Kısa süre önce, PKK terör örgütü Kuzey Irak'ta 13 masum insanı öldürdü ve dünya yine sessiz kaldı. Uluslararası dayanışma olmadan ve mevcut çifte standartlarla bu tehdidi ortadan kaldıramayız" dedi.
22.02.2021 Siyaset
Mesut Özil'in imza töreni tarihi belli oldu
Mesut Özil'in imza töreni tarihi belli oldu Fenerbahçe, Mesut Özil için 27 Ocak Çarşamba günü saat 15:00'te imza töreni düzenleneceğini duyurdu
25.01.2021 Fenerbahçe
ABD'den 'Uygur'da soykırım var' açıklaması!
ABD'den 'Uygur'da soykırım var' açıklaması! ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde "soykırım" ve "insanlığa karşı suç işlediği" sonucuna vardıklarını açıkladı. Pompeo, "Çin yönetiminin Uygur halkını yok etmeye yönelik sistematik bir girişimine tanıklık ettiğimize inanıyorum." değerlendirmesinde bulundu.
19.01.2021 Gündem
Twitter, Uygur Türklerine yönelik paylaşımı kaldırdı
Twitter, Uygur Türklerine yönelik paylaşımı kaldırdı Sosyal paylaşım sitesi Twitter, Çin'in ABD Büyükelçiliği tarafından Çin Devletinin Uygur Türklerinin çocuk yapmasını kısıtlamaya yönelik uygulamayı öven paylaşımı kaldırdı.
9.01.2021 Dünya
Çin, 100 milyar metreküpün üzerinde doğal gaz rezervi buldu
Çin, 100 milyar metreküpün üzerinde doğal gaz rezervi buldu Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde 109 milyar metreküplük doğal gaz rezervi bulundu.
20.12.2020 Dünya
ABD'den Çin teknoloji devlerine yaptırım
ABD'den Çin teknoloji devlerine yaptırım ABD yönetimi Çin ordusuyla ve insan hakkı ihlalleriyle bağlantılı oldukları gerekçesiyle çok sayıda teknoloji şirketini yaptırım listesine aldı. Hedef alınan şirketler arasında Çin’in çip üreticisi SMIC ve drone devi DJI de var.
19.12.2020 Bilim ve Teknoloji
Alibaba'nın yüz tanıma sistemi için flaş iddia!
Alibaba'nın yüz tanıma sistemi için flaş iddia! Çinli e-ticaret devi Alibaba'nın geliştirdiği yüz tanıma sisteminin yazılımında Uygur Türklerini özel olarak ayıran bir kod olduğu iddia edildi.
17.12.2020 Bilim ve Teknoloji
5. denemede buldu! Trump'ın Twitter şifresi açığa çıktı
5. denemede buldu! Trump'ın Twitter şifresi açığa çıktı Hollandalı hacker Victor Gevers, ABD Başkanı Donald Trump'ın Twitter hesabının şifresini 5'inci denemesinde doğru tahmin ederek hesaba eriştiğini gösteren ekran görüntüsünü paylaştı.
22.10.2020 Dünya
Sözcü Aksoy'dan, 'Uygur Türkleri' açıklaması
Sözcü Aksoy'dan, 'Uygur Türkleri' açıklaması Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, "Uygur Türklerinin ve Müslüman azınlıkların din ve inanç özgürlükleri başta olmak üzere temel hak ve özgürlüklerine saygı gösterilmesi gerektiğini sürekli olarak gündemde tutuyoruz" dedi.
7.10.2020 Siyaset
ABD'den Çin'e karşı 'Uygur Zorunlu İşçiliği Engelleme Tasarısı'
ABD'den Çin'e karşı 'Uygur Zorunlu İşçiliği Engelleme Tasarısı' ABD Temsilciler Meclisi, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde zorla çalıştırma ile üretilen ürünlerin ABD'ye ithalatın yasaklanmasını ve işçi kaçakçılığına karışan bireylere yaptırım uygulanmasını öngören bir tasarı geçirdi.
22.09.2020 Dünya
Macron'dan flaş Türkiye açıklaması
Macron'dan flaş Türkiye açıklaması Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Türkiye'ye saygı duyduklarını ve bu ülkeyle diyaloğa hazır olduklarını bildirdi.
22.09.2020 Dünya
Corona'da artış sürüyor
Corona'da artış sürüyor Yeni tip corona virüs (Kovid-19) vakaları, normalleşme sürecindeki Asya-Pasifik ülkelerinde artışını sürdürüyor.
15.08.2020 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Sincan Uygur Özerk Bölgesi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sincan uygur özerk bölgesi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.