Siber Tehdit

Siber Tehdit

Son dakika siber tehdit haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan siber tehdit ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını siber tehdit haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Siber Tehdit

haberleri sayfasında son dakika yaşanan siber tehdit gelişmeleri de dahil olmak üzere 553 siber tehdit haberi bulunmuştur. Tüm siber tehdit haberleri aşağıda listelenmiştir.
iPhone kullananlar tehlike altında! Bakanlık harekete geçti, sakın bunu yapmayın
iPhone kullananlar tehlike altında! Bakanlık harekete geçti, sakın bunu yapmayın iphone kullanan milyonları yakından ilgilendiriyor. İOS işletim sistemiyle ilgili tehlike ortaya çıktı. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) konuyla ilgili Apple'dan açıklama talep etti ve aynı zamanda soruşturma başlattı. Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, İOS mobil işletim sistemindeki tehlikeyi açıklayarak kullanıcılara kritik uyarılarda bulundu. İşte detaylar...
29.12.2023 Bilim ve Teknoloji
Elektrikli araba alacaklara uyarı geldi! Büyük tehlike
Elektrikli araba alacaklara uyarı geldi! Büyük tehlike Prof. Dr. Ahmet Koltuksuz, elektrikli otomobil kullanıcılarının siber tehditlere karşı önlem alması gerektiğini, aksi takdirde can güvenliğini bile riske atacak sorunlarla karşılaşabileceklerini söyledi.
20.11.2022 Gündem
Cumhurbaşkanlığı DDO ve YÖK’ten siber hamle
Cumhurbaşkanlığı DDO ve YÖK’ten siber hamle Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi ve Yüksek Öğretim Kurulu, siber güvenlik alanında yetkin ve nitelikli iş gücü sağlanması amacıyla Siber Güvenlik Meslek Yüksekokulları açılmasına ilişkin bir protokol imzaladı.
5.10.2022 Gündem
Türk Telekom’un siber güvenlik kampı başvuruları başlıyor
Türk Telekom’un siber güvenlik kampı başvuruları başlıyor Türk Telekom Siber Güvenlik Kampı başvuruları başlıyor. Bu yıl üçüncüsü düzenlenecek kamp, kendini siber güvenlik alanında geliştirmek isteyen ve bu alanda kariyer hedefi bulunan gençlere eğitim fırsatı sunuyor. 30 Mayıs tarihine kadar başvuruların devam ettiği kampta yer alan yarışmada ilk üçe girenler; toplamda 60 bin TL değerinde teknoloji ödülünün sahibi olacaklar.
7.05.2022 Bilim ve Teknoloji
Rusya, Ukrayna’ya siber saldırılarını yüzde 196 artırdı
Rusya, Ukrayna’ya siber saldırılarını yüzde 196 artırdı STM ThinkTech, bu yılın ilk çeyreğini kapsayan Siber Tehdit Durum Raporu’nu açıkladı. Ukrayna-Rusya savaşındaki siber operasyonların ele alındığı raporda, Rusya’nın Ukrayna askeri ve devlet kurumlarına yönelik çevrimiçi saldırılarını yüzde 196 artırdığı vurgulandı. Ukrayna’nın ise, Rusya’daki askeri ve kritik altyapı hedeflerine saldırmak için siber güvenlik uzmanları ordusu oluşturduğuna dikkat çekildi.
20.04.2022 Dünya
Siber felaket kapıda! Dünyanın en büyük 3. ekonomisine denk gelecek
Siber felaket kapıda! Dünyanın en büyük 3. ekonomisine denk gelecek Siber saldırılar koronavirüs salgını sürecinde büyük artış gösterdi. Birçok şirketin veri güvenliği tehdit altında. 2021 yılında şirketlerin yüzde 86,2’sinin en az bir kez siber saldırıya maruz kaldığı ortaya çıktı. Siber Güvenlik Uzmanı Alper Başaran, siber suçların 2025’te 10,5 trilyon dolara büyüklüğe ulaşarak dünyanın en büyük 3. ekonomisine denk hale geleceğini söyledi.
23.09.2021 Bilim ve Teknoloji
Avustralya'da her 8 dakikada bir siber saldırı yaşanıyor
Avustralya'da her 8 dakikada bir siber saldırı yaşanıyor Avustralya Siber Güvenlik Merkezi (ACSC), son bir yıl içinde ülkede her 8 dakikada bir siber saldırı yaşandığını açıkladı.
15.09.2021 Bilim ve Teknoloji
Telegram söylendiği kadar güvenilir değil!
Telegram söylendiği kadar güvenilir değil! Milyonlarca kişinin WhatsApp'ı terk edip alternatiflerine yöneldiğini görmüştük. Telegram kendi içinde özel bazı özelliklere sahip olmasıyla en çok tercih edilen WhatsApp alternatifi olmuştu. 'Güvenlik' vurgusu yapılan uygulama için bir tehdit ortaya çıktı.
23.04.2021 Bilim ve Teknoloji
İran siber saldırı kapasitesini artırdı
İran siber saldırı kapasitesini artırdı İran Araştırmaları Merkezinin (İRAM) raporunda, Tahran yönetiminin son 10 yıl içinde operasyonel siber saldırı yeteneklerini ciddi şekilde geliştirdiği belirtildi.
3.04.2021 Bilim ve Teknoloji
Siber saldırganlar "aşı merakını" fırsata çeviriyor
Siber saldırganlar "aşı merakını" fırsata çeviriyor Yeni tip koronavirüs salgını dolayısıyla artan teknoloji kullanımı, teknoloji şirketlerine yönelik siber saldırıları artırdı, oltalama saldırıları aşı ve aşılama çalışmalarını merak edenleri hedef alıyor.
27.01.2021 Bilim ve Teknoloji
Bakan Yardımcısı Sayan: Youtube'un yaklaşımı örnek olmalı
Bakan Yardımcısı Sayan: Youtube'un yaklaşımı örnek olmalı Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, Youtube'un Türkiye'ye temsilci atamasına ilişkin, bu yaklaşımın diğer sosyal medya şirketlerine de örnek olmasını dilediklerini kaydetti.
21.12.2020 Bilim ve Teknoloji
YEP'te siber tehditlere 'kalkan' hazırlığı
YEP'te siber tehditlere 'kalkan' hazırlığı Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından hayata geçirilecek Ulusal Siber Güvenlik Stratejisi ve Eylem Planı ile siber tehditlerin etkilerinin azaltılması hedefleniyor.
30.09.2020 Ekonomi
Corona virüs aşısında siber tehdit
Corona virüs aşısında siber tehdit Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret Şirketi (STM) Covid-19 aşı geliştirme çalışmalarına yönelik rapor hazırladı. Raporda, ulusal ve uluslararası aşı çalışmalarında siber saldırıların olduğuna dair verilere ulaşıldığı belirtildi. Bu yüzden aşı çalışmalarında elde edilen bilgiler, formüller, çıktılar vb. daha pek çok verinin saklandığı ortamların güvende tutulması gerektiği kaydedildi.
15.09.2020 Bilim ve Teknoloji
Kovid-19'u ararken "oltaya" geldiler
Kovid-19'u ararken "oltaya" geldiler Yeni tip corona virüs (Kovid-19) salgınına yönelik merakı fırsata çevirmek için dünya genelinde günde 6 bin "Kovid-19" temalı alan adı alan siber saldırganlar, "oltalama" yoluyla internet kullanıcılarını mağdur etti.
17.07.2020 Bilim ve Teknoloji
Türkiye'ye siber saldırılar arttı
Türkiye'ye siber saldırılar arttı Uzmanlar, siber saldırıların özellikle son yıllarda siyasi olaylara bağlı olarak geliştiğini, Türkiye'ye yönelik artan siber saldırıların ise ülkenin küresel düzeydeki etkinliğinin bir yansıması olduğunu belirtiyor.
9.05.2020 Bilim ve Teknoloji
Siber Güvenlik Kış Kampı başladı
Siber Güvenlik Kış Kampı başladı Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB), Türkiye Siber Güvenlik Kümelenmesi ve Siber Kulüpler Birliği tarafından düzenlenen, "Siber Güvenlik Kış Kampı" başladı.
27.01.2020 Bilim ve Teknoloji
2020'de siber tehditlerde artış bekleniyor
2020'de siber tehditlerde artış bekleniyor STM'nin Siber Tehdit Durum Raporu'na göre, sağlık sektörüne, kritik alt yapılar ile endüstriyel sistemlere, mobil cihazlara, seçim verilerine, IoT cihazlara siber saldırılarda artış gözlenecek.
21.01.2020 Bilim ve Teknoloji
Milli mesajlaşma platformu geliyor
Milli mesajlaşma platformu geliyor Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi, çipli kimlik kartlarının tüm kimlik doğrulama uygulamalarında kullanılması için yönetmelik yayınlayacak.
14.11.2019 Gündem
Cumhurbaşkanlığı harekete geçti! Kamuda yeni dönem...
Cumhurbaşkanlığı harekete geçti! Kamuda yeni dönem... Kamuda yeni dönem başlıyor. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofis Başkanı Ali Taha Koç, “Kurumlarımız birbirine normal internetten değil Kamu-Net ağından bağlanıyor. Yerli ve milli ‘IP kripto cihazımızın’ kullanımına yönelik pilot çalışmaları başlattık. Hedefimiz gelecek sene 16 bakanlığımızın bütün sistemlerinde IP kripto cihazlarının kullanılması” dedi.
30.10.2019 Gündem
Kişisel verilerin işlenmesi siber tehdit oluşturuyor
Kişisel verilerin işlenmesi siber tehdit oluşturuyor Yapay zeka, otonom sistemler, nesnelerin interneti (IoT) gibi teknolojilerle kişisel verilerin kötü amaçlarla işlenerek birer siber saldırı aracına dönüşmesi, güvenlik açıklarını beraberinde getiriyor.
17.10.2019 Bilim ve Teknoloji
Binali Yıldırım: Bugüne kadar gayret ettik, bundan sonra da edeceğiz!
Binali Yıldırım: Bugüne kadar gayret ettik, bundan sonra da edeceğiz! AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, "Ülkemizin geleceği, milletimizin refahı, sorunların çözümü için biz bugüne kadar gayret ettik, bundan sonra da gayret edeceğiz. Pozisyonun ne olacağının önemi yok." dedi.
23.07.2019 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan "Bilgi ve İletişim Güvenliği Tedbirleri" genelgesi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan "Bilgi ve İletişim Güvenliği Tedbirleri" genelgesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla 'Bilgi ve iletişim tedbirleri' genelgesi yayımlandı. Genelgeye göre, yerli ve milli kripto sistemlerinin geliştirilmesi teşvik edilerek, kurumlara ait gizlilik dereceli haberleşmenin bu sistemler üzerinden gerçekleştirilmesi sağlanacak.Kamu kurum ve kuruluşlarına ait veriler, kurumların kendi özel sistemleri veya kurum kontrolündeki yerli hizmet sağlayıcılar hariç bulut depolama hizmetlerinde saklanmayacak.
6.07.2019 Gündem
Bakanlık harekete geçti! Oyunlarda...
Bakanlık harekete geçti! Oyunlarda... Çocukların, aralarında "Momo" ve "Mavi Balina" gibi internet tuzakları ile dijital platformlardaki kötü niyetli kişi ve yazılımlara karşı bilinçlendirilmesi, siber tehditlerden korunması ve bu sorunun toplum ile medya tarafından daha doğru değerlendirilmesi amacıyla 5 bakanlık tarafından "Güvenli İnternet Güvenli Gelecek Protokolü" imzalanacak.
7.05.2019 Gündem
Windows'un işletim sisteminde açık tespit edildi!
Windows'un işletim sisteminde açık tespit edildi! Microsoft Windows işletim sisteminde daha önceden bilinmeyen bir açık bulundu. Tespit edilen açığın, henüz belirlenemeyen bir suçlu grubu tarafından hedef cihazların tüm kontrolünü ele geçirmek için kullanıldığı öğrenildi.
15.04.2019 Bilim ve Teknoloji
BTK'den siber saldırılara karşı "yerli İDN" önlemi
BTK'den siber saldırılara karşı "yerli İDN" önlemi Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nca (BTK), siber saldırılara karşı yerli ve milli "İnternet Değişim Noktası (İDN)" kurulması ve veri merkezi sektörünün geliştirilmesine imkan veren düzenleyici çerçevenin oluşturulması hedefleniyor.
18.02.2019 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Siber Tehdit ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki siber tehdit haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.