Serakib

Serakib

Son dakika Serakib haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Serakib ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Serakib haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Serakib

haberleri sayfasında son dakika yaşanan serakib gelişmeleri de dahil olmak üzere 70 serakib haberi bulunmuştur. Tüm serakib haberleri aşağıda listelenmiştir.
'Esad rejimi kimyasal silah kullandı'
'Esad rejimi kimyasal silah kullandı' Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü (KSYÖ), Esed rejimi güçlerinin İdlib'in güneydoğusundaki Serakib ilçesinde Şubat 2018'de kimyasal saldırı gerçekleştirdiğini açıkladı.
12.04.2021 Dünya
Rusya'dan Türkiye açıklaması: Teklif ilettik
Rusya'dan Türkiye açıklaması: Teklif ilettik Rusya Savunma Bakanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne, Suriye’de İdlib ve Halep şehirlerinde bazı kontrol noktalarının insani durumun zorlaştığı gerekçesiyle yarından itibaren açılmasını teklif ettiğini bildirdi.
23.03.2021 Dünya
Türkiye ile Rusya arasında mutabakat sağlandı! İşte dikkat çeken detay
Türkiye ile Rusya arasında mutabakat sağlandı! İşte dikkat çeken detay Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin, Suriye İdlib konusunda anlaşmaya vardı. İşte anlaşmadaki öne çıkan detaylar.
6.03.2020 Gündem
Türkiye ile Rusya'nın anlaştığı ateşkes İdlib'de yürürlüğe girdi
Türkiye ile Rusya'nın anlaştığı ateşkes İdlib'de yürürlüğe girdi Türkiye ile Rusya'nın, İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'nde uygulanmak üzere anlaşmaya vardığı ateşkes süreci başladı.
5.03.2020 Gündem
İşte Türkiye ve Rusya arasında imzalanan mutabakat metni
İşte Türkiye ve Rusya arasında imzalanan mutabakat metni Türkiye ile Rusya, İdlib gerginliği azaltma bölgesindeki temas hattı boyunca tüm askeri faaliyetlerin 6 Mart 2020'de saat 00:01’den itibaren durdurulmasında anlaştı. İki ülke, ayrıca M4 karayolunun kuzeyinde 6 kilometre ve güneyinde 6 kilometre derinliğinde bir güvenli koridor tesis edilmesinde ve M4 karayolunun bir bölümünde ortak devriyeler konusunda uzlaştı.
5.03.2020 Gündem
Esad'a ağır darbe! En güvendiği isim Süheyl Hasan vuruldu, Rusya'dan flaş hamle
Esad'a ağır darbe! En güvendiği isim Süheyl Hasan vuruldu, Rusya'dan flaş hamle TSK, Serakib’i ele geçiren rejim güçlerini SİHA ve topçu atışlarıyla etkili vurdu. Rejime bağlı Kaplan Kuvvetleri Komutanı Tuğgenaral Süheyl Hasan’ın SİHA atışı sonucu ağır yaralandığı ileri sürüldü. Rejimin İdlib sorumlusu üst düzey general Ramazan Yusuf ve yanındaki subaylar Cebel El Zaviye bölgesinde obüs atışıyla öldürüldü Öte yandan Rus askeri polisi de Serakib’den çekildi
5.03.2020 Dünya
Rejim ve Rus uçakları İdlib'de sivilleri vurdu! 12  ölü
Rejim ve Rus uçakları İdlib'de sivilleri vurdu! 12 ölü Esad rejimi ve Rusya'nın İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'ne saldırılarında 12 sivil hayatını kaybetti.
3.03.2020 Dünya
Bakanlık Sosyal medyadan paylaştı! Böyle vurdular
Bakanlık Sosyal medyadan paylaştı! Böyle vurdular Milli Savunma Bakanlığı (MSB), 27 Şubat'ta başlatılan 'Bahar Kalkanı Harekatı'ndan yeni görüntüler paylaştı. Görüntülerde Esad rejimine ait hedeflerin vurulma anları yer alıyor.
1.03.2020 Dünya
'Devlet başkanı değil KGB başkanı'
'Devlet başkanı değil KGB başkanı' Türkiye ile Rusya arasındaki diplomatik ilişkiler, Esad rejiminin 33 askerimizi şehit etmesiyle birlikte tepetaklak oldu. Esad rejimini destekleyen Rusya'nın 'Türkiye bizi bilgilendirmedi' yalanı ise kısa sürede ortaya çıktı.
29.02.2020 Gündem
Türk askerinin yanında silahlı grup yoktu
Türk askerinin yanında silahlı grup yoktu İdlib’de Esad rejimine ait savaş uçaklarının Türk askerlerine hain saldırısının ardından TSK, havadan ve karadan bombardımanla 200’ü aşkın hedefi imha etti. SİHA’lar rejime ait çok sayıda tankı ve helikopteri vurdu. 33 Mehmetçiğin, rejimin iki ayrı hava saldırısında şehit olduğu öğrenildi. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, “Birliklerimizin bulunduğu yerler önceden Rusya’yla koordine edilmesine rağmen bu saldırı oldu. Ambulansları dahi vurdular. Ayrıca birliklerimizin etrafında hiçbir silahlı grup yoktu” dedi.
29.02.2020 Gündem
Dolar ne kadar oldu, Merkez Bankası dolar kuru oranı? (28 Şubat 2020 dolar fiyatları)
Dolar ne kadar oldu, Merkez Bankası dolar kuru oranı? (28 Şubat 2020 dolar fiyatları) İstanbul serbest piyasada dolar 6,2340 liradan, avro 6,8590 liradan güne başladı. Kapalıçarşı'da 6,2320 liradan alınan dolar, 6,2340 liradan satılıyor. 6,8570 liradan alınan avronun satış fiyatı ise 6,8590 lira olarak belirlendi. Dünkü kapanışta doların satış fiyatı 6,1720 lira, avronun satış fiyatı ise 6,7760 lira olmuştu. İdlib’den gelen haberlere doların tepkisi ne oldu? Dolar ne kadar oldu, Merkez Bankası dolar kuru oranı? İşte 28 Şubat 2020 dolar, euro ve altın oranları…
28.02.2020 Gündem
Muhalifler İdlib'de Serakib kasabasını geri aldı
Muhalifler İdlib'de Serakib kasabasını geri aldı İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'nde M4 ve M5 kara yollarının birleştiği noktada yer alan Serakib ilçesi, rejim güçleriyle şiddetli çatışmaların ardından ılımlı muhaliflerin kontrolüne geçti.
27.02.2020 Dünya
İdlib'de telsiz dinliyor, sivil ve muhalifleri bombardımana karşı uyarıyor
İdlib'de telsiz dinliyor, sivil ve muhalifleri bombardımana karşı uyarıyor Suriye'nin İdlib kentinde, 6 yıldır telsiz başında Rusya ve rejimin telsizlerini dinleyen Ebu Ömer (43), uçaklarla bombalanacak yerleri önceden öğrenip, telsizden ılımlı muhalifleri ve sivilleri uyarıyor. Bombaların düştüğü yerlere sağlık ve itfaiye ekiplerini yönlendiren Ömer, telsiz başında Rusça kelimeleri de öğrendi ve uyarılarıyla çok can kurtardı.
25.02.2020 Gündem
İdlib'de kritik bölge ele geçirildi!
İdlib'de kritik bölge ele geçirildi! İdlib'in stratejik önemdeki Serakib ilçesine açılan Neyrab köyü, rejim güçleriyle şiddetli çatışmaların ardından ılımlı muhaliflerin kontrolüne geçti.
24.02.2020 Dünya
İdlib'de 18 sivil yerleşim Rus bombardımanı altında
İdlib'de 18 sivil yerleşim Rus bombardımanı altında Rus savaş uçakları, İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'ndeki 18 sivil yerleşime hava saldırıları düzenliyor.
24.02.2020 Dünya
İdlib’in güneyinde rejim unsurları böyle vuruluyor
İdlib’in güneyinde rejim unsurları böyle vuruluyor İdlib’in güneyinde Suriye rejiminin bulunduğu noktalar vuruluyor. Ilımlı askeri muhalifler, bölgedeki rejim unsurlarına karadan da darbe vuruyor. Serakib ilçesinin kuzeybatısında yer alan Neyrab köyüne giren muhaliflerin rejim güçleri ile şiddetli çatışmalar yaşadığı belirtiliyor.
20.02.2020 Dünya
İşte rejimin alçak planı! Sivil yerleşimleri bombalayıp...
İşte rejimin alçak planı! Sivil yerleşimleri bombalayıp... Suriye'de Beşşar Esed rejimi unsurlarının, Halep kent merkezindeki bazı yerleşimlere saldırı düzenleyerek Türkiye'yi "sivilleri hedef almak"la suçlamaya hazırlandığı öğrenildi.
20.02.2020 Dünya
TSK, rejim hedeflerini vurmaya devam ediyor!
TSK, rejim hedeflerini vurmaya devam ediyor! Gelen bir son dakika haberine göre; Türk Silahlı Kuvvetleri, Suriye'nin İdlib kentinin Serakib ilçesinde bulunan rejim hedeflerini vurmaya devam ediyor.
20.02.2020 Gündem
İdlib’de flaş gelişme! Operasyon başlattılar...
İdlib’de flaş gelişme! Operasyon başlattılar... İdlib’ten son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Ilımlı askeri muhalifler İdlib'in güneyinde operasyon başlattı. Esed rejimi güçlerinin İdlib'in güneyinde ele geçirdiği yerleşimleri geri almak için karadan ilerleyen muhalifler, Neyrab köyüne girdi. Köyde rejim güçleri ile şiddetli çatışmalar sürüyor. AA'dan gelen diğer son dakika haberine göre ise, muhaliflerin rejime ait bir tank ve zırhlı personel taşıyıcı imha ettiği bir tankı da ele geçirdiği öğrenildi.
20.02.2020 Dünya
148 bin sivil daha Türkiye sınırı yakınlarına göç etti
148 bin sivil daha Türkiye sınırı yakınlarına göç etti Beşşar Esed rejimi güçleri ve destekçisi Rusya'nın İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi sınırları içerisindeki yerleşimlere yönelik saldırıları sonucunda son 6 günde 148 bin sivil daha Suriye-Türkiye sınırı yakınlarına göç ederken, Ocak 2019'dan bu yana göç edenlerin sayısı 1 milyon 942 bini buldu.
18.02.2020 Dünya
Siviller kaçıyor! Araç kuyrukları oluşturdular
Siviller kaçıyor! Araç kuyrukları oluşturdular Suriye rejiminin bombardımanından kaçan siviller Türkiye yolunda uzun araç kuyruğu oluşturdu.
14.02.2020 Gündem
Esed rejimine ait helikopter düşürüldü
Esed rejimine ait helikopter düşürüldü İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi içindeki batı Halep kırsalında, Beşşar Esed rejimine ait helikopter düşürüldü.
14.02.2020 Gündem
Bombardıman sonrası İdlib hayalet kente döndü
Bombardıman sonrası İdlib hayalet kente döndü Suriye rejiminin ilerlemeye çalıştığı İdlib’de devam eden bombardıman, ilçeler ile kırsal bölgelerdeki yerleşim alanlarını harabeye çevirirken şehrin kırsalı adeta hayalet kente dönüştü.
13.02.2020 Gündem
İdlib'de Esed rejimine ait helikopter düşürüldü
İdlib'de Esed rejimine ait helikopter düşürüldü Suriye'nin İdlib kentinde muhaliflerin Esed rejiminden geri almaya çalıştığı Serakib ilçe merkezinin batısında rejime ait bir helikopter düşürüldü. Öte yandan muhaliflere yakın sosyal medya hesapları, ölen pilotun İran'ın Ortadoğu'daki operasyonlarını yöneten ve 2020 başlarında ABD tarafından öldürülen general Kasım Süleymani'yle çekilmiş fotoğrafını yayınladı.
11.02.2020 Dünya
MHP lideri Bahçeli: Şam'a girmeyi şimdiden planlamalı!
MHP lideri Bahçeli: Şam'a girmeyi şimdiden planlamalı! MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuşuyor. "Esad’ın cani ateş güçleri topçu atışıyla saldırmıştır. Kanlı Suriye rejimi bir yandan masum sivilleri bir yandan da Türk askerini hedef almıştır." diyen Bahçeli, "Artık sabrımız kalmamıştır. Misliyle karşılık verilse de Katil Esad defolup gidene kadar yüreğimiz soğumayacaktır." ifadelerini kullandı. Bahçeli, "Türk milleti başka seçenek görülmezse Şam’a girmeyi şimdiden planlamalı ve zalimleri yerle yeksan etmelidir." dedi.
11.02.2020 Siyaset

Benzer Haber Etiketleri

Serakib ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki serakib haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.