Sebze-Meyve

Sebze-Meyve

Son dakika sebze-meyve haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan sebze-meyve ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını sebze-meyve haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sebze-Meyve

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sebze-meyve gelişmeleri de dahil olmak üzere 4.222 sebze-meyve haberi bulunmuştur. Tüm sebze-meyve haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bukalemun, maydanoz kasasında 1200 kilometre yolculuk yaptı!
Bukalemun, maydanoz kasasında 1200 kilometre yolculuk yaptı! Antalya'da bir kamyondaki maydanoz kasasında 1200 kilometre yol katedip Erzurum'a ulaşan Akdeniz bukalemunu, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ekipleri (DKMP) tarafından tekrar doğal yaşam alanına gönderildi.
13.05.2024 Gündem
Adana'da yetişiyor! Tek kaşığında 36g protein var, saatlerce tok tutuyor, işte mucize besin
Adana'da yetişiyor! Tek kaşığında 36g protein var, saatlerce tok tutuyor, işte mucize besin Adana'nın bereketli topraklarından birçok mahsul yetişiyor. Pamuktan yer fıstığına kadar üretilen sebze, meyve ve tahıllar sadece Türkiye değil dünyanın dört bir yanına da ihraç ediliyor. Adana'da yetişen baklagil çeşidi her derde deva oluyor. Protein ve vitamin deposu olan bitki özellikle kilo vermek isteyenleri de sevindiriyor. İşte detaylar...
8.05.2024 Adana
Birkaç tane dolaba atın, sonuca inanamayacaksınız! Sebze, meyve, tahıl, bakliyat aylar böceklenmiyor
Birkaç tane dolaba atın, sonuca inanamayacaksınız! Sebze, meyve, tahıl, bakliyat aylar böceklenmiyor Havaların ısınmasıyla birlikte evlerde bulunan gıdaları bozulmadan saklamak da zorlaşıyor. Kış aylarına nazaran daha zor olan bu saklama işlemide sebze, meyve tahıl ürünleri de risk altında kalıyor.
19.04.2024 Yaşam
Bayram tatilinin 7 günlük bilançosu: Bakan Yerlikaya İstanbul'da bayram dönüşü için alınacak önlemleri açıkladı
Bayram tatilinin 7 günlük bilançosu: Bakan Yerlikaya İstanbul'da bayram dönüşü için alınacak önlemleri açıkladı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bayram tatilinin ilk 7 gününde toplam 4 bin 370 trafik kazası meydana geldiğini, 55 vatandaşın hayatını kaybettiğini duyurdu.
13.04.2024 Gündem
Bayram tatilinin 7 gününde yollarda 55 kişi hayatını kaybetti
Bayram tatilinin 7 gününde yollarda 55 kişi hayatını kaybetti İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ramazan Bayramı tatilinin 7 gününde 4 bin 370 trafik kazasında 55 kişinin hayatını kaybettiğini, 7 bin 331 kişinin yaralandığını bildirdi.
13.04.2024 Gündem
Adana’dan Rusya’ya ihracat yapanlara eğitim verildi! Zorluklar anlatıldı
Adana’dan Rusya’ya ihracat yapanlara eğitim verildi! Zorluklar anlatıldı Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde Rusya’ya taze meyve-sebze ihracatı yapan tüccarlara eğitim verildi.
1.04.2024 Adana
Ramazan’da kilo almamak, hazımsızlık ve mide yanmaları yaşamamak için 10 altın formül
Ramazan’da kilo almamak, hazımsızlık ve mide yanmaları yaşamamak için 10 altın formül Ramazan’da kilo almamak, hazımsızlık ve mide yanmaları yaşamamak için önerilerde bulunan Prof. Dr. Gülbanu Canbaloğlu “Sahur kahvaltının yerini almalıdır. Sahura kalkmamak ya da sahurda sadece su içmek açlık kan şekerinin erken saatlerde düşmesine, güne hazırlıksız başlanmasına, gün içinde halsizliğe yol açar. Mideyi rahatsız etmemek ve kalori fazlalığını önlemek için en doğru pişirme yöntemleri ızgara, fırınlama, haşlama veya buğulamadır” dedi.
27.03.2024 Sağlık
“Tütün kullanımı, kansere neden olan en önemli önlenebilir risk faktörü”
“Tütün kullanımı, kansere neden olan en önemli önlenebilir risk faktörü” Tütün kullanımının kansere neden olan en önemli önlenebilir risk faktörü olduğunu ifade eden İç Hastalıkları ve Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Serkan Çelik, “Akciğer kanseri başta olmak üzere ağız, gırtlak, yemek borusu, mide, pankreas, böbrek, mesane, rahim ağzı, kalın barsak kanseri gibi en sık görülen kanser türlerine neden olabilmektedir. Sigaranın güvenli bir kullanım seviyesi bulunmamaktadır. Ayrıca sürekli olarak sigara içilen ortamda bulunmak da pasif içicilik bizzat içilmese bile kanser riskini artırabilmektedir” dedi.
4.02.2024 Gündem
Antioksidan İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Antioksidan Barındıran Gıdalar Listesi...
Antioksidan İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Antioksidan Barındıran Gıdalar Listesi... Antioksidan, serbest radikaller ile savaşarak vücudun sağlıklı olmasına yardım eden maddelerdir. Antioksidanlar sayesinde birçok hastalığa yakalanma riski azalır ve vücudun bağışıklık sistemi de güçlenir.
24.01.2024 Sağlık
Kabızlık Nasıl Geçer? Kabızlık Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Kabızlık Nasıl Geçer? Kabızlık Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Günlük yaşamı sekteye uğratacak en önemli rahatsızlıklar içerisinde kabızlık gelir. Özellikle pek çok kişinin yaşamış olduğu önemli sağlık sorunları içerisinde olduğunu söylemek mümkün. Tabii aynı zamanda bu sorunu atlatmak için farklı çözüm yöntemleri bulunuyor.
3.01.2024 Sağlık
Uzmanı uyardı, kapalı ortam hasta ediyor
Uzmanı uyardı, kapalı ortam hasta ediyor Mardin'de kış mevsimine girilmesi ile birlikte grip vakalarında geçen yıla göre artış meydana geldi. Gribin kapalı ortamlarda daha hızlı bulaştığını ifade eden Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Tıp Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Tahir Gökdemir, soğukların erken gelmesi ile birlikte geçen seneye oranla bu sene gribal enfeksiyon hastalıklarının çoğaldığını söyledi.
21.12.2023 Gündem
Çanakkale'yi 30 yıllık ahşap elektrik direği yaktı! Yangın kontrol altına alındı
Çanakkale'yi 30 yıllık ahşap elektrik direği yaktı! Yangın kontrol altına alındı Salı günü başlayan yangın Çanakkale'de 1500 hektardan fazla ormanlık alanı küle çevirdi. Damyeri köyünde başlayan yangında alevlerin etrafı çevrildi. Damyeri köyü sakini ve ilk ihbarı yapan kişi Ali Güçlü elektrik direğindeki kablolardan düşen kıvılcımların otları tutuşturmasıyla yangının çıktığını söyledi. Öte yandan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Çanakkale orman yangını kontrol altına alındığını bildirdi. Yaklaşık, 4 bin 80 hektar alan yangından etkilendi.
24.08.2023 Gündem
Fiyatlardaki büyük farkın nedeni belli oldu! Halde 8 TL, tezgahta 22 TL, çözüm önerisi geldi
Fiyatlardaki büyük farkın nedeni belli oldu! Halde 8 TL, tezgahta 22 TL, çözüm önerisi geldi Sebze meyve fiyatlarındaki artış sürüyor. Yaz ayları olmasına rağmen mevsim sebze ve meyve fiyatları el yakıyor. Nasıl oluyor da Antalya’da 8 TL’ye hale giren salatalık 22 TL’ye manav tezgâhına düşüyor? Aradaki farkın çözümü için TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır’dan sekiz öneri geldi.
13.08.2023 Ekonomi
Pide, börek, lahmacundan numune alınmayacak mı? Bakanlık açıkladı
Pide, börek, lahmacundan numune alınmayacak mı? Bakanlık açıkladı Tarım  ve Orman Bakanlığı, bazı basın ve yayın kuruluşlarında yer alan; taşraya gönderilen talimata göre pide, börek, lahmacun gibi ürünlerden artık numune alınmayacağı iddialarını yalanladı.
24.06.2023 Gündem
Bir annenin yürek yakan feryadı: Ölene kadar peşini bırakmayacağım
Bir annenin yürek yakan feryadı: Ölene kadar peşini bırakmayacağım İbrahim Gül’ü, aralarında yaşanan tartışma sonucu bıçaklayarak öldüren R.G., suç tarihinde 15 yaşından küçük olduğu gerekçesiyle 13 yıl 4 ay 16 gün hapis cezasına çarptırıldı. R.G.’nin tutuklanmasına ilişkin talep reddedildi. İbrahim Gül’ün annesi Perihan Gül, ”Ölene kadar bu davanın peşini bırakmayacağım” dedi.
2.04.2023 Yaşam
Fiyatlar yüzde 50 düştü! Bahar hareketliliği başladı
Fiyatlar yüzde 50 düştü! Bahar hareketliliği başladı Türkiye’nin örtü altı üretim üssü Antalya’da ürünlerin işlendiği Antalya Büyükşehir Belediyesi Toptancı Hali'nde, bahar hareketliliği başladı. Havaların ısınması ile birlikte hale gelen ürün miktarı artarken, ürünlerin fiyatları da neredeyse yüzde 50 düştü.
29.03.2023 Ekonomi
Diyabet, tansiyon ve kolesterolü olanlar dikkat! Hepsi kalp sağlığına iyi geliyor
Diyabet, tansiyon ve kolesterolü olanlar dikkat! Hepsi kalp sağlığına iyi geliyor Kalp krizine karşı kalkan oluyor, yüksek tansiyonu kontrol altına alıyor. Hepsi kalp damar sağlığını koruyor. Diyabet ve ailesel kolesterol sorunu olanlar için de öneriliyor. Kalp hastalıklarına neden olan risk faktörlerini bilmek ve buna göre yaşamak kalp sağlığını korumada etkili oluyor. İşte kalp hastalıklarına karşı koymanın ve kalp sağlığının korumanın yöntemleri...
21.01.2023 Sağlık
Esnafın bozuk para çilesi! 'PTT taleplere yetişemiyor, gezmediğimiz yer kalmadı'
Esnafın bozuk para çilesi! 'PTT taleplere yetişemiyor, gezmediğimiz yer kalmadı' Bursa'da günde binlerce ekmek satan fırıncılar, bozuk para sıkıntısı yaşadıklarını, dağıtımı yapan PTT'nin taleplere yetişemediğini ve bu duruma çözüm bulunmasını istediklerini söyledi.
16.01.2023 Gündem
ABD ve Türkiye’den DEAŞ bağlantılı 5 kişi ve 2 şirkete yaptırım
ABD ve Türkiye’den DEAŞ bağlantılı 5 kişi ve 2 şirkete yaptırım ABD Hazine Bakanlığına bağlı Yabancı Varlıklar Kontrol Ofisi (OFAC), Türkiye ile eş zamanlı olarak terör örgütü DEAŞ bağlantılı 5 kişi ve 2 şirkete yaptırım uygulandığını ve söz konusu kişilerin ve şirketlerin mal varlıklarının dondurulduğunu açıkladı.
5.01.2023 Gündem
Fabrika gibi okul; 2023 ciro hedefi 10 milyon lira
Fabrika gibi okul; 2023 ciro hedefi 10 milyon lira Bursa'da, 1891'de kurulan, Hamidiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, hem besledikleri tavukların yumurtalarını satıp gelir elde ediyor, hem de ektikleri sebzelerin hasadını yapıyor. Okulda, 102 çeşit ürün yetiştirilip satılıyor. 1 milyon lira ciro yapılan satışlardan, öğrencilerin de 400 ile 1000 lira arasında değişen kazanç sağlayıp harçlıklarını çıkardıklarını söyleyen Müdür Başyardımcısı Nevin Günlemeç Kurutaş, "Önümüzdeki yıl için öngörümüz 10 milyon lira" dedi.
26.12.2022 Yaşam
Kiracı ve ev sahipleri dikkat! Yeni dönem başlıyor, e-devlet'ten yapılacak
Kiracı ve ev sahipleri dikkat! Yeni dönem başlıyor, e-devlet'ten yapılacak Kiracı ve ev sahiplerini yakından ilgilendiriyor. Yeni dönem başlıyor. Hükümet, kayıt dışı ekonomiyle mücadele için önemli adımlar atmaya hazırlanıyor. Bu adımlardan biri, kira sözleşmeleriyle ilgili olarak planlandı. 2024 sonuna kadar yapılacak düzenlemeyle kira sözleşmeleri, e-devlet üzerinden düzenlenecek. İşte haberin detayları...
19.12.2022 Gündem
Soğuk havalarda hastalıklardan koruyan 7 besin önerisi
Soğuk havalarda hastalıklardan koruyan 7 besin önerisi Soğuk havaların insan sağlığına olumsuz etkilerini en aza indirmek ve bağışıklık sistemini güçlendirmek için kış aylarında doğru beslenmeye daha fazla dikkat etmek gerektiğini söyleyen Uzman Diyetisyen Gözdenur Çavuş Uka, “Güçlü bir savunma mekanizmasının temelinde et, süt, yoğurt, peynir, meyve, sebze ve ekmek gruplarını içeren yeterli, dengeli ve sağlıklı beslenme ile birlikte antioksidanlardan zengin besinlerin tüketilmesi yer alır. Zencefil, zerdeçal, sarımsak-soğan, fermente gıdalar, yağlı tohumlar, keten tohumu ve sebze-meyve hastalıklardan korunmada etkili gıdalardır” dedi.
15.12.2022 Sağlık
Market fiyatlarıyla ilgili dikkat çeken çıkış! 'Zamlar art niyetli'
Market fiyatlarıyla ilgili dikkat çeken çıkış! 'Zamlar art niyetli' Fahiş fiyat tartışmasında tansiyon düşmüyor. Marketler artan girdi maliyetlerini gösterip “Biz fahiş fiyatlı etiket koymuyoruz” diyor. Bazı ürünler haftadan haftaya hatta günden güne zamlanıyor. Vatandaşlar da ‘Her gün etiket değişir mi’ diye soruyor. Uzmanlar ise “Bazı ürünlerde maliyetten kaynaklı artış normal ama piyasada art niyetli zamlar da var” diyor.
2.12.2022 Ekonomi
İkta Sistemi Nedir, Özellikleri Nelerdir? İkta Sisteminin Amacı Ve Faydaları Nelerdir?
İkta Sistemi Nedir, Özellikleri Nelerdir? İkta Sisteminin Amacı Ve Faydaları Nelerdir? Selçuklu Devleti döneminde maaş olarak verilen toprak İkta sistemi olarak ifade edilir. Özellikle asker ve memurların o dönem emekli olmaları ile birlikte geçimini sağlamaları amaçlı verilen topraktır. Kişiler bu toprakları alarak işlemek suretiyle vergi doğrultusunda kullanır. Böylece devlete hizmet vermeye devam eden memurlar ve askerlere bu topraklar bırakılırdı.
10.11.2022 Eğitim
Bağışıklığı güçlendiriyor, bakterileri öldürüyor! Grip ve soğuk algınlığına karşı doğal savaşçı
Bağışıklığı güçlendiriyor, bakterileri öldürüyor! Grip ve soğuk algınlığına karşı doğal savaşçı Daha önce yararlarını hiç duymadığınız, hastalıklara karşı etkisi azımsanamayacak kadar güçlü besinler bulunuyor. Kış aylarında bunları tüketerek hastalıklardan ilaçla değil doğal yollarla korunmanız mümkün. Grip ve soğuk algınlığına karşı savaşıyor, bağışıklığı güçlendirip bakterileri öldürüyor. Aynı zamanda doğrudan antiviral etkiye sahip olup doğal ağrı kesici görevi görüyor. Detaylarıyla uzman isim tek tek açıkladı…
23.10.2022 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Sebze-Meyve ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sebze-meyve haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.