Sarıhumma

Sarıhumma

Son dakika Sarıhumma haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Sarıhumma ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Sarıhumma haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sarıhumma

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sarıhumma gelişmeleri de dahil olmak üzere 19 sarıhumma haberi bulunmuştur. Tüm sarıhumma haberleri aşağıda listelenmiştir.
Ateş, ishal, kusma, baş ağrısı! Ölümcül! Bu belirtileri gösterenler...
Ateş, ishal, kusma, baş ağrısı! Ölümcül! Bu belirtileri gösterenler... Sivrisineklerle bulaşan Batı Nil virüsü, sarıhumma ve dang ateşine dikkati çeken Prof. Dr. Onur Yaprak, “Havaların hala mevsim normallerinin üzerinde sıcak seyretmesi nedeniyle sivrisineklerin hastalık bulaştırma riski devam ediyor. Bazı bilim adamları tarafından Büyük İskender’in ölüm nedeni olarak görülen Batı Nil virüsü almış yaklaşık her 5 kişiden 1’inde ateşle beraber ishal, kusma, eklem ağrıları, baş ağrısı, vücut ağrıları veya döküntü gibi diğer belirtiler gelişebilir” dedi.
6.09.2021 Sağlık
Korkutan Asya Kaplan Sivrisineği uyarısı! Giyside bile...
Korkutan Asya Kaplan Sivrisineği uyarısı! Giyside bile... Uzmanlardan Asya Kaplan Sivrisineği’ne ilişkin korkutan uyarılar geldi. Giysi üzerinden bile ısırabiliyor, alerjik reaksiyona yol açabiliyor. Dr. Necla Birgül İyison, bu sivrisineklerin sarıhumma, dang humması, zika, chikungunya ve batı nil virüsü gibi hastalıkların taşınmasında etkili bir tür olduğunu açıkladı.
16.07.2021 Sağlık
İnsandan insana virüs bulaştırıyor, ölüme sebep oluyor! Korona değil...
İnsandan insana virüs bulaştırıyor, ölüme sebep oluyor! Korona değil... Dicle Üniversitesi Zooloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali Satar, Diyarbakır başta olmak üzere Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki bazı şehirlerde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle sivrisinek sayılarındaki artışa dikkat çekti. Satar, "Sivrisinekler kanımızı emerler ve insandan insana virüs bulaştırırlar. Sivrisinekler koronavirüs bulaştırmaz, sarı humma, Batı Nil, dang gibi ölüme sebep olan virüsleri bulaştırır. Ancak Ayrıca hayvan kaynaklı ölümlerde de ilk sırayı alırlar. Kış aylarında metruk evleri, kanalizasyonları, foseptikleri, sivrisineklerin larvalarını bırakmamaları için ilaçlamak önemlidir. Bu mücadele ile sivrisineklerin 4'te 3'ünü yok etmiş oluruz" dedi.
15.02.2021 Gündem
Yurt dışı seyahatleri için aşı zorunlu mu olacak? Dijital sağlık pasaportu geliyor!
Yurt dışı seyahatleri için aşı zorunlu mu olacak? Dijital sağlık pasaportu geliyor! Ülkemizde koronavirüs aşılarıyla ilgili tartışmalar sürerken, uluslararası seyahatler için aşı ve sağlık pasaportu gibi zorunluluklar getirilmesi yönünde çalışmalar hızlandı. Seyahat Analisti Tuğba Hacıbayramoğlu, Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği’nin (IATA) Covid-19 test ve aşı bilgilerinin yer aldığı dijital sağlık pasaportu hazırlıklarını hızlandırdığını söyledi.
26.12.2020 Ekonomi
'Aşı pasaportu' tartışma yarattı!
'Aşı pasaportu' tartışma yarattı! Aşı pasaportu konusu tartışmalara yol alçı. Aşı pasaportu uygulamasına göre aşı yoluyla ya da hastalığı geçirerek koronavirüs bağışıklığı kazanan ve bunu belgeleyen kişiler ek haklara sahip olabilir ya da bazı kısıtlamalardan muaf tutulabilir.
20.12.2020 Dünya
Çocukluk çağı enfeksiyonlarından korunmak için bunlara dikkat
Çocukluk çağı enfeksiyonlarından korunmak için bunlara dikkat Çocukluk çağında meydana gelebilecek çok sayıda enfeksiyon hastalığı olduğunu ifade eden Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Mine Ertan Okumuş, “Aşılanma dışında çocuğun bağışıklık sisteminin güçlü tutulması önemli. Sağlıklı uyku, dengeli beslenme, yeterli düzeyde sıvı tüketimi, el hijyeni hastalıklardan korunmak adına alınması gereken önlemler arasında” dedi.
7.12.2020 Sağlık
Sinekten corona virüs bulaşır mı?
Sinekten corona virüs bulaşır mı? Sıtma, sarıhumma, Dengue-Humması (DENV), zika, Batı Nil virüsü gibi birçok hastalığın taşıyıcısı olan sivrisinek ve karasineklerin koronavirüs taşıyıp taşımayacağı merak ediliyor. Doç. Dr. Gülbüz Sezgin, corona virüs bulaştırıcılığıyla ilgili bir tespitin olmadığını belirterek sivrisineğin pek çok başka ciddi hastalığı bulaştırdığına dikkat çekti.
19.06.2020 Sağlık
Ankara’da sinek ve haşerelere karşı ilaçlama
Ankara’da sinek ve haşerelere karşı ilaçlama Ankara Büyükşehir Belediyesi, yaz mevsimi öncesi Başkent’in dört bir yanında sinek ve haşerelere karşı mücadelesine hız verdi. Sağlık İşleri Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet veren BELPLAS ekipleri, Ankaralıların en çok vakit geçirdiği noktalardan başlayarak tüm rekreasyon ve mesire alanlarında vektörle mücadele çalışmalarına devam ediyor.
14.05.2020 Sağlık
Sarı Humma hastalığı nedir? Sarı humma aşısı var mı? Sarı humma virüsü Sarı Humma belirtileri…
Sarı Humma hastalığı nedir? Sarı humma aşısı var mı? Sarı humma virüsü Sarı Humma belirtileri… Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Güney Sudan’ın güneyinde sarı humma salgınının başladığını duyurdu. DSÖ tarafından yapılan açıklamada, Uganda sınırındaki Kajo Keji bölgesinde 2 vakanın görüldüğü belirtilerek, buradaki halkın hastalığa karşı bağışıklığının bulunmadığı ifade edildi. DSÖ tarafından yapılan açıklamanın ardından Sarı humma nedir? Sarı humma hastalığı daha önce var mıydı? Sarı humma virüsü aşısı var mı?
14.04.2020 Gündem
Hacı adaylarına seyahat öncesi uyarılar
Hacı adaylarına seyahat öncesi uyarılar İç Hastalıkları Bölümü’nden Uz. Dr. Muharrem İngeç, hacı adaylarını, hac döneminde artan enfeksiyonlara karşı uyardı.
6.08.2018 Sağlık
Salgın yayılıyor! Ölü sayısı 51 oldu
Salgın yayılıyor! Ölü sayısı 51 oldu Brezilya'da sarıhumma salgını gün geçtikçe yayılıyor. Hastalık nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı 51’e ulaştı. Şimdiye kadar 126 kişiye bulaştığı belirlenen salgınla ilgili 584 vaka daha inceleniyor.
17.06.2021 Dünya
Salgın büyüyor, virüs yayılıyor!
Salgın büyüyor, virüs yayılıyor! Brezilya'da son günlerde artan sarıhumma vakaları nedeniyle 11,5 milyon doz aşı siparişi verildi.
17.06.2021 Dünya
Yayılan virüsten 4 günde 35 kişi öldü
Yayılan virüsten 4 günde 35 kişi öldü Gittikçe yayılıyor! 4 günde 35 kişi öldüBrezilya'da sarıhumma salgını korkutıyor. Salgın nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 35'e yükseldi. Şüpheli 51 ölüm vakası daha araştırılıyor.
17.06.2021 Dünya
Brezilya'da sarıhumma salgını!
Brezilya'da sarıhumma salgını! Brezilya'nın Minas Gerais eyaletinde sarıhumma şüphesiyle tedavi altına alınan 206 kişiden hayatını kaybeden 23'ünün bu hastalık nedeniyle öldüğü kesinleşti.
17.06.2021 Dünya
Sarıhummadan ölenlerin sayısı 47'ye çıktı
Sarıhummadan ölenlerin sayısı 47'ye çıktı Brezilya Sağlık Bakanlığı, Minas Gerais eyaletinde sarıhumma şüphesiyle hayatını kaybeden kişilerin sayısının 47'ye yükseldiğini duyurdu.
17.01.2017 Sağlık
Bakanlıktan 'seyahat aşısı' uyarısı
Bakanlıktan 'seyahat aşısı' uyarısı Sağlık Bakanlığı Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürü Hatipoğlu, yurtdışına seyahat edeceklere, enfeksiyon ve bulaşıcı hastalıklardan korunmaları için aşı yaptırmaları uyarısında bulundu...
23.05.2015 Sağlık
Google''dan Carlos Juan Finlay Doodle''ı
Google''dan Carlos Juan Finlay Doodle''ı Google, Carlos Juan Finlay için anasayfasında Doodle yayınladı.
3.12.2013 Bilim ve Teknoloji
Bu yaz kabus gibi geçebilir
Bu yaz kabus gibi geçebilir Havaların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi sivrisineklerin...
22.12.2010 Yaşam
Gates Vakfı'ndan çocuklara 750 milyon dolar
Gates Vakfı'ndan çocuklara 750 milyon dolar Amerikalı dolar milyarderi Bill Gates tarafından kurulan "Bill ve Melinda Gates Vakfı", önümüzdeki 10 yıl içinde "çocuk aşıları" için kullanmak üzere 750 milyon dolarlık bağış yapacağını duyurdu
29.09.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Sarıhumma ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sarıhumma haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.