Şap Hastalığı

Şap Hastalığı

Son dakika şap hastalığı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan şap hastalığı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını şap hastalığı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Şap Hastalığı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan şap hastalığı gelişmeleri de dahil olmak üzere 86 şap hastalığı haberi bulunmuştur. Tüm şap hastalığı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Şap hastalığına karşı bu yıl 3 doz aşı uygulanacak! Ücretsiz olacak
Şap hastalığına karşı bu yıl 3 doz aşı uygulanacak! Ücretsiz olacak Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü önceki yıllarda 2 doz olarak uygulanan aşı sayısını bu yıl 3 doza çıkarılacağını ve ilk dozu 29 Ocak-31 Mart 2024 tarihlerinde ücretsiz olarak uygulanacağını duyurdu.
7.02.2024 Adana
Aydın'ın iki ilçesinde şap nedeniyle 21 mahalle karantinaya alındı
Aydın'ın iki ilçesinde şap nedeniyle 21 mahalle karantinaya alındı Aydın'ın Nazilli ve Kuyucak ilçelerinde toplam 21 kırsal mahalle, bazı büyükbaş hayvanlarda şap hastalığı görülmesi üzerine hayvan hareketliliği yasaklanarak, karantinaya alındı.
20.07.2023 Gündem
Aydın'ın iki ilçesinde şap nedeniyle 21 mahalle karantinaya alındı
Aydın'ın iki ilçesinde şap nedeniyle 21 mahalle karantinaya alındı Aydın'ın Nazilli ve Kuyucak ilçelerinde toplam 21 kırsal mahalle, bazı büyükbaş hayvanlarda şap hastalığı görülmesi üzerine hayvan hareketliliği yasaklanarak, karantinaya alındı.
20.07.2023 Yaşam
Şap hastalığı sebebiyle 136 köy karantinaya alındı
Şap hastalığı sebebiyle 136 köy karantinaya alındı Zonguldak merkeze bağlı bazı köyler, Ereğli ilçesinin tüm köyleri, Devrek ve Gökçebey'deki bazı köylerde karantina başlatıldı. Karantinadaki 136 köyde, hayvan giriş-çıkışı yasaklandı; ekipler aşılama çalışmaları için hareket geçti.
7.07.2023 Gündem
Kurbanlıklar için 'antibiyotik' uyarısı! 'Ette kalıntı oluşturur'
Kurbanlıklar için 'antibiyotik' uyarısı! 'Ette kalıntı oluşturur' Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi Başhekimi Öğretim Üyesi Dr. Abdurrahman Takcı, yakın zamanda antibiyotik tedavisi uygulanan hayvanların kurban edilmemesi uyarısında bulundu. Dr. Takcı, "Kurbana çok az bir zaman dilimi kaldığı için antibiyotik uygulamaları ette kalıntı oluşturur. Bu insanlar için tehlike oluşturabilir. Bu tip hayvanların alınmaması veya alındıysa değiştirilmesi faydalı olacaktır" dedi.
20.06.2023 Gündem
Bursa’da hayvan pazarında şap karantinası
Bursa’da hayvan pazarında şap karantinası Bursa'da İnegöl Belediyesi Hayvan Pazarı, büyükbaş kurbanlıklarda görülen şap hastalığı nedeniyle karantinaya alındı. Pazar, hayvan giriş çıkışlarına kapatıldı.
13.06.2023 Yaşam
Kurban Bayramı öncesi ‘karantina’ uyarısı
Kurban Bayramı öncesi ‘karantina’ uyarısı Adana Veteriner Hekimler Odası Başkanı Nihat Köse, şap hastalığı nedeniyle hayvanların kesimi, ihracı, ithali ve hayvan hareketlerine getirilen kısıtlama ve yasakların kaldırılması sonrası hayvan hareketlerinin başladığına dikkat çekerek, “Hastalığın tekrardan yaşanmaması için aşılanmış, kulağında küpesi olan ve veteriner hekim tarafından sağlık raporu düzenlenen hayvanların nakline izin verilmelidir. Besiciler ise çiftliklerine yeni getirdikleri hayvanları 21 gün karantinada tutmalıdır” dedi.
3.06.2023 Yaşam
Şap hastalığı kısıtlaması kaldırıldı, et fiyatlarındaki yükseliş durdu
Şap hastalığı kısıtlaması kaldırıldı, et fiyatlarındaki yükseliş durdu Türkiye’de şap hastalığı nedeniyle canlı hayvan ticaretinin durmasıyla artan et fiyatlarındaki yükseliş, kısıtlamaların kaldırılmasının ardından durdu. Türkiye Kasaplar Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı, Adana Kasaplar Odası Başkanı Saruhan Yağmur, “Fiyatların biran önce düşmesini bekliyoruz” dedi.
30.04.2023 Ekonomi
Hayvan pazarlarında kurban dönemi başlamadan kısıtlama kaldırıldı
Hayvan pazarlarında kurban dönemi başlamadan kısıtlama kaldırıldı Denizli’de şap hastalığı ile mücadele çerçevesinde şap hastalığına duyarlı türden hayvan hareketlerine getirilen kısıtlamaların  belirtilen kurallar  çerçevesinde kaldırıldığı açıklandı.   
29.04.2023 Yaşam
Et fiyatlarıyla ilgili flaş açıklama: Düşüş bekliyoruz
Et fiyatlarıyla ilgili flaş açıklama: Düşüş bekliyoruz Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren canlı hayvan borsası, şap olarak bilinen SAT-2 serotipi hastalığı riski nedeniyle 9 Mart’ta kapatılmıştı. Bugün hizmet veren hayvan borsasında hareketlilik yaşanırken, et fiyatların 5-6 liralık düşü bekleniyor.
28.04.2023 Ekonomi
Bakan Kirişci, aşılama sonrası hayvan hareket kısıtlamasının kaldırıldığını duyurdu
Bakan Kirişci, aşılama sonrası hayvan hareket kısıtlamasının kaldırıldığını duyurdu Türkiye'de son günlerde çok konuşulan Şap hastalığı virüsü olan SAT-2'ye karşı yapılan çalışmaların sonuç verdiğinin altını çizen Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, aşılama sonrası hayvan hareket kısıtlaması kaldırıldığını duyurdu.
26.04.2023 Gündem
Bakan Kirişci: Hayvan pazarlarını önümüzdeki günlerde açacağız
Bakan Kirişci: Hayvan pazarlarını önümüzdeki günlerde açacağız Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Türkiye genelinde tespit edilen şap hastalığı SAT-2 varyantı nedeniyle 9 Mart tarihinde ülke genelinde kapatılan hayvan pazarlarıyla ilgili olarak, "Aşının etkisi ile burada görülen hastalığın artık sönümlenme noktasına geldiği, mihraplardaki bu yaygınlığın artık kontrol altına alındığını önümüzdeki günlerde de inşallah bu yasağı kaldıracağımızı belirtmek isterim. Yani hayvan hareketlerimiz inşallah kısa süre sonra kamuoyuna yapacağımız açıklamalarla bunlarda serbest hale gelecek" dedi.
16.04.2023 Ekonomi
Kastamonu’da şap nedeniyle bir ilçe karantinaya alındı
Kastamonu’da şap nedeniyle bir ilçe karantinaya alındı Kastamonu’nun İnebolu ilçesi, SAT-2 tipi şap virüsü görülmesi üzerine karantinaya alındı. İlçede hastalık sebebi ile hayvan hareketliliği yasaklandı.
27.03.2023 Gündem
Şap hastalığında ‘kuşlara’ dikkat! Uzman isim uyardı
Şap hastalığında ‘kuşlara’ dikkat! Uzman isim uyardı Kayseri Veteriner Hekimler Odası Başkanı Akgün Ergül, şap hastalığı ile ilgili verdiği bilgilerde hastalığın taşınma ihtimali nedeniyle ahırlarda önlemler alınması gerektiğini söyleyerek, “Ahırlara girip çıkan kuşlar, başka bir işletmeye virüsü taşıyabilir” dedi.
24.03.2023 Gündem
'Serotipi' şap hastalığı uyarısı: İnsanlara da bulaşıyor
'Serotipi' şap hastalığı uyarısı: İnsanlara da bulaşıyor Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Osman Safa Terzi, Irak'ta ortaya çıkan ve Türkiye'de de görülen besi hayvanlarına özgü SAT-2 serotipi şap hastalığının insanlara da bulaşabildiğini vurgulayarak, "Enfekte hayvanlarla temas söz konusu olduğunda bulaşma görüyoruz. Bir hayvanın iç organı ya da sakatatı bir yere bırakıldığında insan bununla temas ettiğinde bulaş söz konusu oluyor. Fakat insanlarda çok ciddi bir hastalık tablosu oluşturmuyor. Ağız boşluğunda aft benzeri yaralar olduğunu biliyoruz" dedi. Dr. Terzi, şap hastalığının, ekonomik olarak çok ciddi kayıplara sebep verebilecek potansiyeli bulunduğunu söyledi.
10.03.2023 Gündem
Şap virüsü nedir, hastalığın belirtileri neler? SAT 2 Şap virüsü insana geçer mi, hayvanlarda ve insanlarda şap virüsü nasıl ve kaç günde ortaya çıkar?
Şap virüsü nedir, hastalığın belirtileri neler? SAT 2 Şap virüsü insana geçer mi, hayvanlarda ve insanlarda şap virüsü nasıl ve kaç günde ortaya çıkar? Türkiye’nin farklı illerinde yaklaşık 2 aydır görülen SAT-2 tipi şap virüsü nedeniyle Tarım ve Orman Bakanlığı harekete geçti. Çeşitli illerde görülen şap hastalığı nedeniyle tüm hayvan pazarları kapatıldı ve şehirlerarası hayvan nakli yasaklandı. Peki, Şap hastalığı nedir, şap virüsü belirtileri nelerdir? Hayvanlarda görülen şap hastalığı insana bulaşır mı, SAT 2 Şap virüsünün tedavisi var mı? Şap virüsü nasıl ve kaç günde geçer? İşte Şap hastalığı 2023 gelişmeleri!
10.03.2023 Sağlık
Şap hastalığı hangi illerde görüldü, nasıl bulaşır? Şap hastalığının belirtileri nelerdir, tedavisi var mı? SAT 2 Şap hastalığı nedir?
Şap hastalığı hangi illerde görüldü, nasıl bulaşır? Şap hastalığının belirtileri nelerdir, tedavisi var mı? SAT 2 Şap hastalığı nedir? Türkiye'nin 3 şehrinde şap virüsü nedeniyle hayvan pazarları kapatıldı. Tarım ve Orman Bakanlığı, tüm Türkiye genelinde ikinci bir emre kadar veterine hekim, veteriner sağlık teknikeri ve teknisyenlerin izinlerini iptal etti. Peki, Şap hastalığı hangi illerde görüldü, nasıl bulaşır? Şap hastalığının belirtileri nelerdir, tedavisi var mı? SAT 2 Şap hastalığı nedir?
9.03.2023 Sağlık
Avrupa’nın en büyük canlı hayvan pazarı şap hastalığı nedeniyle kapatıldı
Avrupa’nın en büyük canlı hayvan pazarı şap hastalığı nedeniyle kapatıldı Erzurum’da Avrupa’nın en büyük hayvan pazarı olan Doğu Anadolu Canlı Hayvan Pazarı SAT-2 tipi şap virüsü nedeniyle kapatıldı. Diğer illere yapılacak olan hayvan sevkiyatları da virüs nedeniyle durduruldu.
9.03.2023 Gündem
Şap tehdidi Türkiye’nin en büyük hayvan pazarında yoğunluğu artırdı
Şap tehdidi Türkiye’nin en büyük hayvan pazarında yoğunluğu artırdı Türkiye’nin en büyük hayvan pazarı olma özelliğini taşıyan Sivas’ın Şarkışla ilçesindeki ‘Hayvan Pazarı’nda birçok ilde görülen şap hastalığı nedeniyle yoğunluk yaşandı.
4.03.2023 Gündem
Denizli'de şap alarmı! 26 mahalleye giriş-çıkış yasaklandı
Denizli'de şap alarmı! 26 mahalleye giriş-çıkış yasaklandı Denizli’nin Acıpayam ilçesinde 2 mahallede şap hastalığının görülmesi nedeniyle toplamda 26 mahalleye kesim dışında hayvan giriş çıkışı yasaklandı.
26.01.2023 Gündem
Hayvanlarda çiçek hastalığı görüldü, 50 köy karantinaya alındı
Hayvanlarda çiçek hastalığı görüldü, 50 köy karantinaya alındı Zonguldak'ta 2 ağılda küçükbaş hayvanlarda çiçek hastalığı görülünce, kentin 4 ilçesinde 50 köy karantinaya alındı.
4.01.2023 Yaşam
Kayseri'de 6 mahallede "şap" karantinası
Kayseri'de 6 mahallede "şap" karantinası Kayseri'de şap hastalığı nedeniyle karantinaya alınan 2 ilçedeki 6 mahalleye hayvan giriş çıkışı yasaklandı.
25.11.2022 Gündem
Van'da hayvan pazarı şap hastalığı nedeniyle 15 günlüğüne kapatıldı
Van'da hayvan pazarı şap hastalığı nedeniyle 15 günlüğüne kapatıldı Van'ın Gürpınar ilçesinde 2 mahallede tespit edilen şap hastalığı nedeniyle kent merkezindeki hayvan pazarı 15 günlüğüne kapatıldı, bölgedeki 50 bin hayvan da ekipler tarafından aşılandı.
16.08.2022 Gündem
Yasaklar başladı! Giriş-çıkışlar kısıtlandı!
Yasaklar başladı! Giriş-çıkışlar kısıtlandı! Karantina başladı. Giriş çıkışlar yasaklandı. 33 mahalleyi kapsıyor. Aydın'ın Germencik ilçesinde hayvanlarda görülen şap hastalığı nedeniyle 33 mahalleye geçici olarak hayvan giriş çıkışı kısıtlandı.
22.10.2021 Yaşam
Kurbanlık hayvanların İstanbul'a girişi başladı
Kurbanlık hayvanların İstanbul'a girişi başladı Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla kurbanlıklar İstanbul'a getirilmeye başlandı.
4.07.2021 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Şap Hastalığı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki şap hastalığı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.