Salyangoz

Salyangoz

Son dakika salyangoz haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan salyangoz ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını salyangoz haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Salyangoz

haberleri sayfasında son dakika yaşanan salyangoz gelişmeleri de dahil olmak üzere 133 salyangoz haberi bulunmuştur. Tüm salyangoz haberleri aşağıda listelenmiştir.
Deniz salyangozu ihracatı hamsiyi solladı
Deniz salyangozu ihracatı hamsiyi solladı Türkiye’den 2 yılda yapılan deniz salyangozu ihracatından 41 milyon 417 bin 221 dolar döviz girdisi sağlanırken, aynı dönemde Türkiye'den 24 milyon 882 bin 508 dolarlık hamsi ihracatı gerçekleşti. Deniz salyangozu ihracatı hamsi ihracatını neredeyse 2'ye katlarken, ihracatının her yıl artış gösterdiği belirtildi.
8.01.2024 Gündem
Burcu Kara köy evinden paylaştı! 'Buranın dertleri bambaşka'
Burcu Kara köy evinden paylaştı! 'Buranın dertleri bambaşka' Oyuncu Burcu Kara, Bursa'nın İznik ilçesinde doğup büyüdüğü köy evine tadilata sokmuştu. Kara, dededen kalma evinden paylaşım yaptı.
7.07.2023 Magazin
Falda Salyangoz Görmek Ne Demek? Kahve Falında Salyangoz Nasıl Yorumlanır?
Falda Salyangoz Görmek Ne Demek? Kahve Falında Salyangoz Nasıl Yorumlanır? Doğanın en ilginç hayvanlarından birisi de salyangozlardır. Salyangozlar vücuttaki bazı zararlı unsurları atması sebebiyle kaplıcalarda şifa niyetine kullanılmaktadır. Kahve falında ise anlamı şifa olduğu açıklanmaktadır. Şifa üzerine yorumlanan salyangoz başka anlamları da barındırmaktadır.
13.06.2023 Gündem
Deniz salyangozu ihracatı ile Türkiye'ye dolar yağdı
Deniz salyangozu ihracatı ile Türkiye'ye dolar yağdı Türkiye’den 2 yılda 15 ülkeye yapılan deniz salyangozu ihracatından 33 milyon 507 bin 222 dolar döviz girdisi sağlanırken ihracatta bir önceki yıla göre artış olduğu belirtildi.
19.01.2023 Ekonomi
Falda sümüklü böcek görmek ne demek? Kahve falında sümüklü böcek nasıl yorumlanır? Kahve falında salyangoz nedir?
Falda sümüklü böcek görmek ne demek? Kahve falında sümüklü böcek nasıl yorumlanır? Kahve falında salyangoz nedir? Kahve falında çıkan sümüklü böcek yani salyangoz bazı manevi anlamlara gelebilir. Sembolizm açısından ardında pek çok anlam barındıran salyangozlar en bilindik anlamıyla mücadeleyi temsil eder. Peki, Falda sümüklü böcek görmek ne demek? Kahve falında sümüklü böcek nasıl yorumlanır? Kahve falında salyangoz nedir? İşte detaylar…
2.09.2022 Yaşam
Tedirgin eden görüntü! Şehrin her yerini kapladı, 'Böylesini ilk kez gördüm'
Tedirgin eden görüntü! Şehrin her yerini kapladı, 'Böylesini ilk kez gördüm' Sivas’ta otluk alanlar, ağaçlar ve direkler salyangozla kaplandı. Ortaya çıkan görüntü görenleri tedirgin etti.
7.08.2022 Yaşam
Tarıma büyük tehdit! Vampir kelebek ve Drakula’dan sonra şimdi de Katil Salyangoz alarmı verildi
Tarıma büyük tehdit! Vampir kelebek ve Drakula’dan sonra şimdi de Katil Salyangoz alarmı verildi Trabzon’da tarım ürünlerinde ’Vampir kelebek’ ve ’Drakula’nın ardından ’katil salyangoz’ ya da ’İspanyol salyangozu’ olarak bilinen Arion Vulgaris türü istilası yaşanıyor. Özellikle Düzköy ilçesindeki her mahallede varlığını gösteren katil salyangoz tarım ürünlerini tehdit ediyor. Güneşten kaçan, yağmurda ise adeta saldırıya geçen salyangoz özellikle patates, fasülye ve lahana gibi ürünlere zarar veriyor. Yaklaşık 4 yıldır ilçede etkisini gösteren salyangoz türü ile mücadele etmeye çalışan yöre sakinleri yetkililerden yardım istiyor. Dünyada tarım ürünlerinde en tehlikeli ve zararlı canlı olarak bilinen İspanyol salyangozu bir seferde yaklaşık 400 yumurta bırakıyor.
13.07.2022 Ekonomi
'Katil salyangoz'lar tarım ürünlerini tehdit ediyor
'Katil salyangoz'lar tarım ürünlerini tehdit ediyor Trabzon’da ’Vampir kelebek’ ve ’Drakula’nın ardından ’Katil Salyangoz" tarım ürünlerini tehdit ediyor.
13.07.2022 Galeri
Trabzon’da "Katil salyangoz" istilası
Trabzon’da "Katil salyangoz" istilası Dünyada ’katil salyangoz’ ya da ’İspanyol salyangozu’ olarak bilinen Arion Vulgaris türü Trabzon’un Düzköy ilçesinde tarım ürünlerini tehdit ediyor.
13.07.2022 Haber
İzinsiz salyangoz toplayan Alman'a 109 bin lira ceza
İzinsiz salyangoz toplayan Alman'a 109 bin lira ceza Doğa Korumu ve Milli Parklar (DKMP) 6'ncı Bölge Müdürlüğü ekipleri, Antalya'nın Akseki ilçesinde Alman vatandaşına, kaçak ve usulsüz salyangoz topladığı gerekçesiyle 109 bin 593 lira ceza uyguladı.
5.03.2022 Yaşam
Asya’da sonra İngiltere'de de görüldü, biyoçeşitlilik ve tarım ürünleri için tehdit: Tüm dünyayı istila edebilirler
Asya’da sonra İngiltere'de de görüldü, biyoçeşitlilik ve tarım ürünleri için tehdit: Tüm dünyayı istila edebilirler Tüm dünyayı istila edebilirler, bilim insanlarından kritik uyarı geldi. Salyangoz ve sümüklü böcekle besleniyor. Adı Humbertium covidum olan ve Asya’da yaşayan bu hayvan istilacı bir türe dönüşebilir. Boyutları 20 ila 40 santimetre arasında değişiyor, iki çeşidi İngiltere'de de ortaya çıktı. Katil çekiç kafalı yassı solucanın insanlar ve evcil hayvanları zararı olmayan solucanın biyoçeşitliliğe ve tarım ürünlerine zarar verdiği belirlendi.
2.02.2022 Dünya
Kumsalda görüp eline aldı! TikTok'ta paylaştı, yorum yağdı! 'Bittin sen onlar zehirli'
Kumsalda görüp eline aldı! TikTok'ta paylaştı, yorum yağdı! 'Bittin sen onlar zehirli' Zehirli "mavi ejderha" TikTok'ta viral oldu, sosyal medya kullanıcıları şaşkınlık ve endişeyle izledi. TikTok'ta dokunduğu canlıyı paylayan kişiye yorum yağdı, çünkü elinde tuttuğu canlı zehirliydi. Yorum yazan kişilerden biri, "Kardeşim, bu bir mavi ejderha deniz salyangozu. Gerçekten zehirliler ve mavi şişe denizanası yiyorlar" ifadesini kullandı.
11.12.2021 Dünya
Mardinli kapıcı evini fosil müzesine çevirdi
Mardinli kapıcı evini fosil müzesine çevirdi Mardin'in Kızıltepe ilçesinde bir apartmanda kapıcılık yapan Mahmut Çelik (27), boş zamanlarında araziye çıkarak fosil ve bölgeye özgü taşları topluyor. 5 yılda binlerce taş ve fosil toplayıp oluşturduğu koleksiyonunu müzeye dönüştürdüğü evinin salonunda sergileyen Çelik, ileride kentte bir doğa müzesi kurmayı hedefliyor.
21.11.2021 Bilim ve Teknoloji
Balıklar ne yer, ne ile beslenir? Balıklar en çok neyi sever?
Balıklar ne yer, ne ile beslenir? Balıklar en çok neyi sever? Balıklar bakımı kolay evlerde ve iş yerlerde sıklıkla bakılan hayvanlardan birisidir. Bakımı kolay olmasına karşın beslenmesine dikkat edilmesi gerekmektedir. Genellikle mamalar ile beslenen balıkların neler yediği ve neleri çok sevdiği mutlaka bilinmelidir.
17.11.2021 Gündem
Yaylada bisiklet sürerken fark etti! Çok ender bulunuyor...
Yaylada bisiklet sürerken fark etti! Çok ender bulunuyor... Mersin'in merkez Toroslar ilçesine bağlı, 1500 rakımlı Arslanköy Mahallesi'nde, Paleosen döneme ait olduğu tahmin edilen salyangoz fosili bulundu. Fosili bulan bisiklet sürücüsü Süleyman Uygun, Mersin Üniversitesi (MEÜ) Su Ürünleri Fakültesi'ndeki müzeye bağışladı. İnceleme yapan Prof. Dr. Deniz Ayas da salyangoz fosilinin ender bulunan tür ve 60 milyon yıl öncesine ait olduğunu söyledi.
22.05.2021 Yaşam
60 milyon yıl öncesine ait salyangoz fosili bulundu
60 milyon yıl öncesine ait salyangoz fosili bulundu Mersin'in merkez Toroslar ilçesine bağlı, 1500 rakımlı Arslanköy Mahallesi'nde, Paleosen döneme ait olduğu tahmin edilen salyangoz fosili bulundu. Fosili bulan bisiklet sürücüsü Süleyman Uygun, Mersin Üniversitesi (MEÜ) Su Ürünleri Fakültesi'ndeki müzeye bağışladı. İnceleme yapan Prof. Dr. Deniz Ayas da salyangoz fosilinin ender bulunan tür ve 60 milyon yıl öncesine ait olduğunu söyledi.
22.05.2021 Bilim ve Teknoloji
Marmara Denizi'nde büyük tehlike! Öldürüyor
Marmara Denizi'nde büyük tehlike! Öldürüyor Akdeniz ve Marmara Denizi'nde çeşitli bölgelerde görülen deniz salyasının (müsilaj) yoğunluğu, su altındaki canlıların yaşamlarını da tehdit ediyor. Deniz salyasının orta suda parça parça olduğuna dikkati çeken profesyonel dalgıç Hakan , "Zemin tamamen salyaya bürünmüş. Deniz atları, yengeçler, küçük balıklar, kum üzerinde yaşayan canlıların solungaçları tıkandığı için ölüyorlar. Buna acil çözüm bulunması lazım." diye konuştu. Sait Sancak ise, "Ben 15 senedir Büyükada ve Heybeliada'ya gider gelirim, ben böyle bir durumla karşılaşmadım." dedi.
9.05.2021 Gündem
Deniz salyangozuna dünyadan yoğun talep! 5 ülke sıraya girdi...
Deniz salyangozuna dünyadan yoğun talep! 5 ülke sıraya girdi... Son dakika haberine göre; Türkiye birçok sektörün yanı sıra deniz salyangozu ihracatında da yüksek gelir sağlıyor. Yılın ilk 2 ayında 5 ülkeye yapılan ihracattan 2 milyon 675 bin 123 dolar gelir sağlandı.
23.03.2021 Ekonomi
Yusufeli Barajı'nda son 4 metre! Dev jeneratör de yerine indirildi
Yusufeli Barajı'nda son 4 metre! Dev jeneratör de yerine indirildi Artvin'de, Çoruh Nehri üzerinde yapımı süren Yusufeli Barajı'nın gövdesinin tamamlanmasına 4 metre kalırken, Ünite-3'e ait 300 ton ağırlığındaki rotor da devasa tavan vinciyle başarılı şekilde yerine indirildi. Baraj tamamlandığında, 275 metre gövde yüksekliğiyle Türkiye’nin en yüksek, dünyanın ise 'çift eğrilikli ince kemer baraj tipi' kategorisinde 3’üncü en yüksek barajı olacak.
11.01.2021 Ekonomi
Zonguldak'ta fabrikanın buhar kazanı patladı: 1 ölü
Zonguldak'ta fabrikanın buhar kazanı patladı: 1 ölü Zonguldak'ın Devrek ilçesinde bulunan salyangoz işleme fabrikasındaki buhar kazanının patlaması sonucu 1 kişi hayatını kaybetti.
13.07.2020 Gündem
Muş'ta 50 milyon yıllık fosiller bulundu
Muş'ta 50 milyon yıllık fosiller bulundu Muş'un Varto ilçesinde devam eden yol yapım çalışmalarında, omurgasız deniz canlıları olabileceği düşünülen ve 50 milyon yıllık olduğu değerlendirilen fosiller bulundu.
3.07.2020 Gündem
Karadeniz salyangozu mercek altında
Karadeniz salyangozu mercek altında Türkiye'de üç üniversite ve bir araştırma enstitüsü, yaz döneminde balıkçıların geçim kaynağı olan 'Karadeniz salyangozu'nu mercek altına aldı. Araştırmada Karadeniz salyangozunun hem büyüme performansları hem de üreme dönemleri tespit edilecek.
29.05.2020 Bilim ve Teknoloji
Bahçeli'den corona virüs açıklaması
Bahçeli'den corona virüs açıklaması Milliyetçi Haraket Partisi lideri Devlet Bahçeli, 'corona'ya karşı alınan tedbirler hakkında konuşarak, "Ülkemizde sağlık, güvenlik ve ekonomi başta olmak üzere her alanda tarihi ve tesirli önlemler alınmış; salgına karşı muhkem, muteber ve müteyakkız ölçülerde direniş sergilenmiştir." ifadelerini kullandı.
28.04.2020 Gündem
Bakan Pakdemirli: Ödemeler yarın yapılacak
Bakan Pakdemirli: Ödemeler yarın yapılacak Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, su ürünleri alanında faaliyet gösteren üreticilerin hesaplarına yarın 66 milyon lira destekleme ödemesinin yapılacağını bildirdi.
27.02.2020 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Salyangoz ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki salyangoz haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.