Sahte Sigorta

Sahte Sigorta

Son dakika sahte sigorta haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan sahte sigorta ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını sahte sigorta haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sahte Sigorta

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sahte sigorta gelişmeleri de dahil olmak üzere 265 sahte sigorta haberi bulunmuştur. Tüm sahte sigorta haberleri aşağıda listelenmiştir.
Telefon dolandırıcılarına 15 ilde operasyon
Telefon dolandırıcılarına 15 ilde operasyon İstanbul merkezli 15 ilde kendilerini polis ve savcı olarak tanıtarak ve sahte sigorta sitesi kurarak vatandaşları 5 milyon 885 bin lira dolandıran şebekeye düzenlenen operasyonlarda 41 şüpheli gözaltına alındı. 
16.01.2024 Gündem
Telefon dolandırıcılarına 15 ilde operasyon
Telefon dolandırıcılarına 15 ilde operasyon İstanbul merkezli 15 ilde kendilerini polis ve savcı olarak tanıtarak ve sahte sigorta sitesi kurarak vatandaşları 5 milyon 885 bin lira dolandıran şebekeye düzenlenen operasyonlarda 41 şüpheli gözaltına alındı.
16.01.2024 Gündem
SGK hepsini iptal etti, paraları geri isteyecek! Sahte olduğu anlaşıldı!
SGK hepsini iptal etti, paraları geri isteyecek! Sahte olduğu anlaşıldı! SGK harekete geçti ve tek tek tespit edilip hepsi iptal edildi. Emekli olabilmek ve sigortanın sunduğu sağlık desteklerinden ücretsiz yararlanmak için çalışmadığı halde sigortalı olarak gösterilen "hayalet çalışanlara" yönelik denetimler arttırıldı. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından geçen yıl yapılan denetimlerde, 3 bin 230 iş yerinin sahte olduğu belirlenirken, bu tabela iş yerlerinin çalışanı olarak gösterilen 106 bin kişinin sigortalılığı iptal edildi. Ödenen emekli aylıkları, iş göremezlik ödenekleri, analık ve emzirme ödenekleri ile sağlık kuruluşlarında yapılan sağlık harcamalarının tamamı faiziyle beraber geri iadesi talep edilecek.
21.09.2022 Çalışma Hayatı
Emeklilik  iptal ediyor! Maaşlar faiziyle geri alınıyor, son dakika ayrıntısı
Emeklilik iptal ediyor! Maaşlar faiziyle geri alınıyor, son dakika ayrıntısı Emekli yüz binleri ilgilendiriyor. Emeklilik iptal ediliyor. Ödenen emekli maaşları faiziyle geri alıyor. Şimdiden 500 bin kişinin sigortalılığı ve primleri iptal edildi. Çalışmadığı halde sosyal güvenlik haklarından yararlanmak için bir işyerinde sigortalı gösterilmek ‘sahte sigortalılığa’ giriyor. 5 yılda 500 bine yakın sahte sigorta tespiti yapıldı. Bu durumda kişinin sigortalılığı ve prim günleri iptal ediliyor. Emekli olsa da bu hak geçeriz sayılıyor, ödenen maaşlar faiziyle geri alınıyor. Hem sigortalı kişi, hem de sahte işlem yapan işveren para ve hapis cezalarıyla karşı karşıya kalıyor. İşte emeklilik iptali ile ilgili flaş detaylar...
8.09.2022 Emekli
SGK resmen duyurdu! Emeklilik süresi uzuyor, tazminat, rapor parası ve yıllık izin hakkı ile ilgili flaş detay
SGK resmen duyurdu! Emeklilik süresi uzuyor, tazminat, rapor parası ve yıllık izin hakkı ile ilgili flaş detay Sosyal Güvenlik Kurumu, sosyal medya üzerinden vatandaşları uyardı. Veriler tek tek açıklandı. Emeklilik sürecini etkiliyor. Çalışanların başta sağlık olmak üzere pek çok hizmetten yararlanmasını engelliyor. Tazminat ve yıllık izin hakkı bulunmuyor. Kayıt dışı olarak çalışanlar hem çalıştıkları süre içinde hem de sonrasında pek çok hak kaybına uğruyor.
23.08.2022 Çalışma Hayatı
Emeklilik iptal ediliyor, aylıklar faizi ile hemen geri alınıyor! e-Devlet'ten bakın, bu harfler yazıyorsa...
Emeklilik iptal ediliyor, aylıklar faizi ile hemen geri alınıyor! e-Devlet'ten bakın, bu harfler yazıyorsa... Emekli maaşları ve sigorta ile ilgili flaş detay! Emekli aylıkları kesiliyor, paralar gecikme zammı ve cezasıyla birlikte geri alınıyor. SGK harf kodları kullanarak tek tek tespit ediyor. Milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren önemli uyarı geldi. e-Devlet'ten hizmet dökümünüze bakıp mutlaka kontrol edin. Bu harfleri görüyorsanız emekliliğiniz ya da sigortanız iptal olabilir. Çalışmadığı halde kendini bir iş yerinde çalışıyor olarak göstererek emeklilik hakkı elde eden vatandaşlar için SGK sıkı denetim uyguluyor. Tespit edildiği takdirde sigorta anında iptal ediliyor. Eğer emekli maaşı bağlanmışsa kesiliyor ve faiziyle birlikte para geri alınıyor. Peki hangi harf kodu ne anlama geliyor? İşte detaylar...
11.05.2022 Çalışma Hayatı
SGK harekete geçti! Emeklilik iptal ediliyor, maaşlar geri alınıyor
SGK harekete geçti! Emeklilik iptal ediliyor, maaşlar geri alınıyor Emekli maaşları ile ilgili önemli gelişme! Sosyal Güvenlik Kurumu tek tek tespit ediyor. Emekli aylığı hemen kesiliyor. SGK tarafından ödenen maaşların iadesi talep ediliyor. Bazı vatandaşlar çalışmadığı halde kendilerini bir iş yerinde çalışıyor olarak göstererek emeklilik hakkı kazanmaya çalışıyor. Bu kişiler sahte sigortalı olarak kabul ediliyor. SGK tarafından sıkı denetim uygulanıyor. Sahte sigortalıların tespit edilmesi durumunda sigorta anında iptal ediliyor. Bu şeklide emekli olduğu belirlenenlerin emeklilikleri de iptal ediliyor. Ayrıca almış oldukları emeklilik maaşları gecikme zammı ve cezasıyla birlikte SGK tarafından geri alınıyor.
4.04.2022 Çalışma Hayatı
Emeklilik iptal ediliyor! Emekli maaşları kesiliyor! Paralar faiziyle geri alınıyor
Emeklilik iptal ediliyor! Emekli maaşları kesiliyor! Paralar faiziyle geri alınıyor İşçi işveren herkesi çok yakından ilgilendiriyor. Yapan yanar. Emeklilik iptal ediliyor, emekli maaşları ise kesiliyor. Üstelik ödenen emekli maaşları faiziyle geri talep ediliyor. SGK'dan milyonları ilgilendiren flaş karar. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), “Sahte İşyeri ve Sigortalılığın Tespiti Projesi” kapsamında fiilen çalışmayan kişileri sigortalı gösteren işyerlerini artık adeta nokta atışı tespit ediyor. Sahte sigorta yaptırarak emekli olduğu ortaya çıkanların aylıkları kesiliyor, ödenmiş emekli aylıkları ile varsa sağlık harcamaları faiziyle geri alınıyor. Ayrıca cezai yaptırımlar uygulanıyor. Kanun uyarınca, bir kişinin 4/1-a (SSK) sigortalı olabilmesi için bir işverene bağlı olarak fiilen çalışması veya 4/1-b (BAĞ-KUR) kapsamında kendi adına çalışıyor olması gerekiyor. Herhangi bir işte fiilen çalışmayan kişinin sigortalı gösterilmesinin 5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu yönünden idari yaptırımları, Türk Ceza Kanunu yönünden de cezai yaptırımları bulunuyor. Sahte sigorta ortaya çıktığında öncelikle o kişinin sigortası iptal ediliyor. Sigortalı gösterilen süre geçersiz sayılıyor ve bu dönemde yatırılmış primler yanıyor.
11.03.2022 Emekli
Emeklilik iptal ediliyor! Paralar faizi ile geri alınıyor
Emeklilik iptal ediliyor! Paralar faizi ile geri alınıyor Paralar faizi ile ödeniyor. Emeklilik iptal ediliyor. Erken emekli olmak isteyenleri çok yakından ilgilendiriyor. Birçok kişi aynı yönteme başvuruyor. Erken emeklilik için son 7 yıllık çalışma süresinin 3.5 yılını BAĞ-KUR yerine SSK’da geçirmek isteyenlerin sahte sigortacılığa karşı dikkatli olmaları gerekiyor. Fiilen SSK’lı bir işte çalışmadığı halde primini kendisi ödeyerek 4/a’lı çalışıyormuş gibi gösterenlerin hem yatırdıkları primler yanıyor, hem de emeklilikleri iptal ediliyor.
3.09.2021 Ekonomi
Emekli maaşı kesilir, emeklilik iptal olur!
Emekli maaşı kesilir, emeklilik iptal olur! Milyonlarca kişiyi çok yakından ilgilendiriyor. Sakın bunu yapmayın emekli maaşınız anında kesilir ve emekliliğiniz iptal olur ve o güne kadar ödenen paralarda geri alınır. Fiilen bir işte çalışmadığı halde eş dosta ait işyerinde sigortalı gösterilenler çok büyük pişmanlık yaşayabilirler. Sigortanın sahte olduğu tespit edilirse yatırılan primler yanar, sigortalılık süresi geçersiz sayılır. Emekli aylığı iptal edilir, ödenen emekli aylıkları da geri alınır. Ayrıca hapis cezası ile karşı karşıya kalırlar.
29.05.2021 Emekli
SGK iptal ediyor! Emekli olamıyorsunuz ödediğiniz parayı da alamıyorsunuz
SGK iptal ediyor! Emekli olamıyorsunuz ödediğiniz parayı da alamıyorsunuz Milyonlarca kişiyi çok yakından ilgilendiriyor. Emeklilik hayali kurarken büyük şok yaşarsınız. SGK iptal ediyor. Ödediğiniz paraları da alamıyorsunuz. Sahte sigorta başınızı yakar. Sahte sigortalılık 2012 yılına kadar sadece emeklilik için değil sağlık yardımlarına hak kazanmak için de çok başvurulan bir yöntemdi. Sahte sigortalılığın yaptırımları çok ağır. Üstelik sahte sigortalılığın yaptırımlarından sadece sahte sigortalı olan kişiler değil onları sigortalı gösteren işverenler de ciddi şekilde etkiliyor.
13.10.2020 Çalışan Hakları
Emeklilere kötü haber! Aylıklar kesilecek
Emeklilere kötü haber! Aylıklar kesilecek Emeklileri ilgilendiren kötü haber geldi. Emekli olan fakat bir yerden çalışmadan sigortalı gösterilen kişi büyük risk alıyor. SGK tarafınca yayımlanan bilgiler ile birlikte sahte sigorta uyarısı yapılmıştır. Kişiler emekli olabilmek için sahte sigorta yapmışlarsa; tüm emeklilik primleri silinecek. Devletin yanıltma gerekçesi ile sahte sigortalı olan vatandaşların tüm primleri; devlete ve devlet hazinesine aktarılacak.
28.09.2020 Emekli
Emekli aylığı alabilmek için sahte sigorta yapana da yaptırana da ceza var!
Emekli aylığı alabilmek için sahte sigorta yapana da yaptırana da ceza var! Kimi vatandaşlar emekli aylığı alabilmek için eksik günlerini sahte sigorta ile tamamlaya çalışıyor. Aslında çalışmadığı halde bir işveren ile anlaşıp kendini sigortalı gösteren bu kişiler, büyük cezalar ile karşı karşıya kalabilir. Bu durum aynı zamanda sigortayı yapan kişiyi de etkiliyor. İşte sahte sigorta konusu ile ilgili detaylar…
9.05.2019 Uzmana Sor
Medyumdan ilginç ifade: Adana polisi cinlerimden hızlı çıktı
Medyumdan ilginç ifade: Adana polisi cinlerimden hızlı çıktı Adana'da hasarlı araç sahiplerini sigorta şirketinden aradıkları izlenimi vererek dolandırdığı ileri sürülen çetenin liderinin polise yakalanmamak ve daha fazla kişiyi dolandırmak için çete üyesi medyuma muska yazdırdığı ortaya çıktı. Polisi karşısında gören medyumun, "Adana polisi cinlerimden hızlı çıktı" dediği öne sürüldü.
23.10.2018 Gündem
İşte erken emeklilik şartı
İşte erken emeklilik şartı 1995 doğumlu kız çocukları 1 Temmuz’da sigortalı yaptırılırsa ve bu kişiler 7200 günü 31 Aralık 2037 tarihinden önce doldurursa 59 yaşında emekli olacak. Bu sene sigorta yaptırarak kesintisiz ödeyen kadınlar, emsallerine göre 6 yıl önce, erkekler ise 3 yıl önce emekli olabilecek.
29.06.2017 Ekonomi
Bunu yapanın emekliliği yanıyor
Bunu yapanın emekliliği yanıyor Fiili olarak çalışmamasına rağmen ‘bir yerden sigortalı gösterilenler’ çok büyük bir risk alıyor. SGK bu yola başvuran kişileri eninde sonunda tespit ederek prim günlerini iptal ediyor. Ödenen primler de iade edilmiyor.
12.04.2017 Ekonomi
Hükümet düğmeye bastı! 1 milyon gence müjde
Hükümet düğmeye bastı! 1 milyon gence müjde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, işsizlik fonunda biriken parayla 1 milyon 250 bin gence iş imkanı sağlayacaklarını açıkladı
20.03.2017 Ekonomi
SGK'dan bomba yenilik! Devrim gibi...
SGK'dan bomba yenilik! Devrim gibi... Sigortasız işçi çalıştıran işvereni "destek ve teşvikten mahrum bırakma" cezasına af geldi. Geçmiş cezalar da affediliyor. SGK Uzmanı değerlendirdi. İşte tüm merak edilenler...
29.09.2021 Gündem
Sahte sigortalının emekliliği de primleri de yanacak!
Sahte sigortalının emekliliği de primleri de yanacak! SGK bir işyerinde sigortalı olarak gösterilen ancak 'fiilen' çalışmayanları sıkı takibe aldı. Son dönemde yaşanan artışla denetimlerini sıklaştıran SGK sahte sigortalıları tespit ettiğinde ödenen primleri iptal ediyor, emekliliğini de yakıyor.
29.09.2021 Gündem
Sahte işçi çalıştırana hapis cezası!
Sahte işçi çalıştırana hapis cezası! Sigortasını dışarıdan ödeyip fiili olarak çalışmayan kişilere ve bu kişileri çalıştıranlara hapis cezası verilecek
22.11.2016 Ekonomi
Malulen emekli olmak isteyenler aman dikkat!
Malulen emekli olmak isteyenler aman dikkat! Dolandırıcıların yeni gözdesi malulen emeklilik sistemi oldu. Tıbbi destek alan dolandırıcılar, 14 bin TL karşılığında kişiyi 1 günde şeker hastası yapıp emekli ediyor
13.07.2016 Ekonomi
Sahte sigortaya ceza yağıyor!
Sahte sigortaya ceza yağıyor! Sahte sigorta yaptırıp emekli olan, sağlık hizmetlerinden yararlanan ve düşük bordro düzenleyip vergi kaçıran patronlar 5 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanacak
11.07.2016 Ekonomi
Asgari ücret oyunu bozuldu!
Asgari ücret oyunu bozuldu! Hükümet, vergi, prim ödemelerinde vatandaşa her türlü kolaylığı sağlarken; usulsüz yollara başvurup devleti zarara uğratanlara göz açtırmıyor.
11.07.2016 Ekonomi
Sahte sigorta yapana ceza
Sahte sigorta yapana ceza Aksaray’da bazı iş veren ve işçilerin fiilen işyerinde çalışmadıkları halde sosyal sigorta yardımlarından faydalanabilmek amacıyla çeşitli nedenlerle sahte sigorta yaptırdığını belirten Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Saffet Çalışkan, iş vereni ve işçiyi uyardı.
20.06.2016 Ekonomi
Vurgun parasını böyle yemişler...
Vurgun parasını böyle yemişler... İstanbul’da bir bankanın müşterilerini arayarak sahte sigorta poliçelerini iptal ettirmek için para toplayan call center şebekesi polisin operasyonuyla yakalanmıştı.
16.02.2016 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Sahte Sigorta ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sahte sigorta haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.