Sahte Fatura

Sahte Fatura

Son dakika SAHTE FATURA haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan SAHTE FATURA ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını SAHTE FATURA haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sahte Fatura

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sahte fatura gelişmeleri de dahil olmak üzere 371 sahte fatura haberi bulunmuştur. Tüm sahte fatura haberleri aşağıda listelenmiştir.
Adana'daki rüşvet operasyonunda yeni detaylar ortaya çıktı! Estetik ameliyat parasını bile ödetti
Adana'daki rüşvet operasyonunda yeni detaylar ortaya çıktı! Estetik ameliyat parasını bile ödetti Adana Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik 'İhaleye fesat karıştırma' ve 'Rüşvet' operasyonuna gözaltına alınan Başkan Zeydan Karalar'ın danışmanı Mürüvet S.'nin, yaptırdığı estetik ameliyat masraflarını, birlikte hareket ettiği reklam firmasına ödettiği ortaya çıktı.
19.12.2023 Gündem
Engin Polat'ın yeni ifadesi ortaya çıktı! Babası ve kardeşine 25 milyon lira harçlık
Engin Polat'ın yeni ifadesi ortaya çıktı! Babası ve kardeşine 25 milyon lira harçlık İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma kapsamında tutuklanan Engin Polat'ın ifadesinin detayları ortaya çıktı. Engin Polat'ın ifadesinde eşi Dilan Polat'ın şirketlerin reklam yüzü olduğunu mali işlerle kendisinin ilgilendiğini belirterek, "Suçlamaları kabul etmiyorum. Şirketlerimin faaliyetleri tamamen yasal, mevzuata uygundur" dedi. Engin Polat'ın babasının hesabına 18, kardeşinin hesabına ise 7 milyon liralık transferlerin sorulması üzerine harçlık olarak gönderdiğini söylemesi dikkat çekti.
8.11.2023 Gündem
Engin - Dilan Polat soruşturmasında ihbar mektubu sonrası yeni gelişme! Dilan Polat hep aynı cevabı verdi
Engin - Dilan Polat soruşturmasında ihbar mektubu sonrası yeni gelişme! Dilan Polat hep aynı cevabı verdi Dilan ve Engin Polat çifti beraberindeki 12 kişiyle Silivri’deki Marmara Cezaevi’ne koyuldu. Hakkında “Kara para aklama” soruşturması başlatılan ve tutuklanan sosyal medya fenomeni, güzellik merkezleri sahibi Dilan Polat’ın emniyette verdiği ifade ortaya çıktı. Engin-Dilan Polat soruşturmasının omurgasını oluşturan gizli tanığın yazdığı ihbar mektubunda, çiftin yasa dışı bahis baronlarıyla olan ilişkileri yer alıyor. Sinem Sıla Doğu'nun cep telefonunun bilirkişi incelemesinin sonuçları da soruşturma dosyasında yer aldı. Sıla Doğu'nun birden fazla kişiye komisyon karşılığı sahte fatura temin ettiğine ilişkin konuşma yaptığı ortaya çıktı. Engin Polat, verdiği ifadede hesabından çıkan milyonlarca liralık havaleler için yaptığı savunmayla şoke etti. İşte Polatlar soruşturması ile ilgili yeni gelişmeler ve cezaevi sürecinde yaşadıkları...
8.11.2023 Gündem
Engin ve Dilan Polat'ın ifadelerinin detayları ortaya çıktı! Dikkat çeken suçlama
Engin ve Dilan Polat'ın ifadelerinin detayları ortaya çıktı! Dikkat çeken suçlama Engin Polat ve Dilan Polat'ın hakimlikteki ifadeleri ortaya çıktı. Dilan Polat ifadesinde, "Biz aileyiz örgüt diye bir şey olamaz. Eşimin ailesi kendi ailem olmadığı için benim ailem gibi oldu. Vergi konularını bildiğim kadarıyla mali müşavir ve muhasebecilerimiz hallediyor. Benim sahte fatura, naylon fatura gibi şeylerle bir ilgim yoktur. Fatura kesmeyi bile bilmem işimizin ticari boyutu ile eşim ilgileniyor" derken, Engin Polat ise, "Aldığımız faturalarda sıkıntılı olanlar çıkabilir. Geçmişte de çıkmıştı. Biz aldığımız her faturanın malzemesini teslim almışızdır. Kimseye sahte fatura vermedik. Tüm satışlarımız faturalıdır" dedi.
5.11.2023 Gündem
Bakan Nebati: KGF paketiyle yaklaşık 250 milyar liralık kredi hacmi sunulacak
Bakan Nebati: KGF paketiyle yaklaşık 250 milyar liralık kredi hacmi sunulacak Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, bugün açıklanan Kredi Garanti Fonu (KGF) paketiyle yaklaşık 250 milyar liralık kredi hacmi sunacaklarını belirterek, "Krediye erişim imkanı olan ve teminat eksikliği bulunmayan firmalar bu sistemden faydalanmayacaktır. Böylelikle daha önce başımıza gelen, ihtiyacı olmayanların kullandıkları kredilerin özellikle dövize ve farklı alanlara gitmesini büyük bir oranda engellemiş olacağız" dedi.
19.12.2022 Ekonomi
'Demir Yumruk' soruşturmasında, örgüt yöneticilerine 43'er yıl hapis istemi
'Demir Yumruk' soruşturmasında, örgüt yöneticilerine 43'er yıl hapis istemi Ankara merkezli 29 ilde düzenlenen ve 29 şüphelinin tutuklandığı 'Demir Yumruk' soruşturması kapsamında suç örgütü lideri Hüseyin Eryılmaz grubuna yönelik soruşturma tamamlandı. İddianamede, aralarında örgüt yöneticileri Hüseyin Eryılmaz ve Hulusi Belgü'nün de bulunduğu 5 kişi hakkında 11’er yıldan 43'er yıla kadar hapis cezası istendi.
27.09.2022 Gündem
'Demir Yumruk' operasyonunda dikkat çeken rapor! Saadet zincirine dönmüş
'Demir Yumruk' operasyonunda dikkat çeken rapor! Saadet zincirine dönmüş Ankara merkezli 29 ilde düzenlenen ve 29 şüphelinin tutuklandığı 'Demir Yumruk' soruşturması kapsamında, Melih Karabacak grubu ile ilgili hazırlanan bilirkişi raporunda, örgütün paravan olarak kurduğu ve milyonlarca lira işlem hacmine ulaşmış firmalara ait tek bir çalışan, depo ve nakliye aracının olmadığı bilgisi yer aldı. Raporda, organizasyonun neredeyse saadet zincirine döndüğü, aynı aileden bazen birkaç kuşak üzerine şirketler kurulduğu belirtildi.
10.07.2022 Yaşam
'Demir Yumruk' operasyonunda 'cirolu çek' detayı
'Demir Yumruk' operasyonunda 'cirolu çek' detayı Ankara merkezli 29 ilde gerçekleştirilen 'Demir Yumruk' operasyonunda tutuklanan Melih Karabacak'ın liderliğini yaptığı suç örgütü bünyesindeki şüphelilerin, telefon görüşmelerinde teknik takibe takılmamak için 'cirolu çek' için 'Kur'an' diye şifre kullandıkları ortaya çıktı.
9.07.2022 Yaşam
Milyon dolarlık evsiz! Kir pas içinde yaşıyor
Milyon dolarlık evsiz! Kir pas içinde yaşıyor Demir-çelik piyasasını manipüle edenlere yapılan ‘Demir Yumruk’ operasyonunda şirket sahibi İbrahim D.’yi yakalamak için giden polisler şoka uğradı. Milyon dolarlık şirket patronu, kir pas içinde, sokakta yaşıyordu. Akıl sağlığı da yerinde olmayan İbrahim D.’nin üzerine şirket kurulmuş, naylon faturalar düzenlenmişti.
3.07.2022 Yaşam
Demir Yumruk Operasyonu'ndaki detaylar şok etti! Erol Evcil kaçmaya çalışırken yakalandı
Demir Yumruk Operasyonu'ndaki detaylar şok etti! Erol Evcil kaçmaya çalışırken yakalandı Ankara merkezli 29 ilde, demir çelik fiyatlarını manipüle eden, 105 milyar liralık sahte faturayla kamuyu 25 milyar zarara uğratan şirketlere yönelik düzenlenen 'Demir Yumruk' operasyonunda aralarında Erol Eşrefoğlu’nun (Evcil) da bulunduğu 3 ayrı suç örgütünün lideri ile birlikte 250 şüpheli gözaltına alındı. Öte yandan operasyonda gözaltına alınan Erol Eşrefoğlu'nun (Evcil), İskenderun'da kaldığı rezidansta kaçmaya çalışırken gözaltına alındığı belirtildi. Ayrıca operasyonda 500 milyon liranın ele geçirildiği belirtildi.
28.06.2022 Dünya
Demir Yumruk operasyonunda hangi fabrikalar var, hangi firmalara operasyon yapıldı? Gözaltına alınanlar belli mi?
Demir Yumruk operasyonunda hangi fabrikalar var, hangi firmalara operasyon yapıldı? Gözaltına alınanlar belli mi? Demir-Çelik fiyatlarını manipüle eden, şirketlere Demir Yumruk operasyonu düzenlendi. Operasyonda şu ana kadar Erol Eşrefoğlu (Evcil), aralarında olduğu 3 ayrı suç örgütünün lideri ile birlikte 250 şahıs gözaltına alındı, gözaltı işlemleri devam ediyor. Peki, Demir Yumruk operasyonunda hangi fabrikalar var, hangi firmalara operasyon yapıldı? Gözaltına alınanlar belli mi?
28.06.2022 Ekonomi
29 ilde 'Demir Yumruk' Operasyonu! Erol Evcil dahil 3 örgüt lideri ve 250 kişi gözaltında...
29 ilde 'Demir Yumruk' Operasyonu! Erol Evcil dahil 3 örgüt lideri ve 250 kişi gözaltında... Son dakika haberine göre, Ankara Emniyeti Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Vergi Denetim Kurulu, MASAK, KOM Daire Başkanlığı personelinin katıldığı, Ankara merkezli 29 ilde eş zamanlı “Demir Yumruk” Operasyonu düzenlendi. Operasyonda şu ana kadar Erol Eşrefoğlu’nun (Evcil) da aralarında olduğu 3 ayrı suç örgütünün lideri ile birlikte 250 şüpheli gözaltına alındı
28.06.2022 Gündem
Naylon faturaya hapis cezası arttı
Naylon faturaya hapis cezası arttı Sahte fatura düzenleyenlere verilen hapis cezaları arttı. Meclis’te kabul edilen 7394 sayılı yasa Cumhurbaşkanı’nın onayı sonrası Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girecek.
12.04.2022 Gündem
SGK resmen duyurdu! Flaş karar, iş göremezlik ödeneği,  sigortalılık ve emeklilik işlemleri...
SGK resmen duyurdu! Flaş karar, iş göremezlik ödeneği, sigortalılık ve emeklilik işlemleri... Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından açıklama yapıldı. Milyonlarca kişiyi doğrudan ilgilendiriyor. e-Devlet sistemine entegre SMS sistemi üzerinden ücretsiz olarak yapılabiliyor. Tedavi ve ilaç ödemeleri vatandaşlar tarafından takip edilebiliyor. SGK tarafından e-reçete numarası, iş göremezlik ödeneği, sigortalı işe giriş-çıkış, muhasebe ödemeleri, sigortalılık ve emeklilik işlemleri ile ilgili vatandaşa bilgi veriliyor. Böylece eczanelerin farklı ilaç vermesi, sağlık kuruluşlarının uygulamadığı sağlık hizmetlerinin ücretini talep etmesi gibi durumların önüne geçilmiş oluyor. Vatandaşların, SMS'teki bilgilerin kendilerine ait olmadığını fark ettiğinde "ALO 170" çağrı merkezini arayarak şikayette bulunması gerekiyor.
10.04.2022 Çalışma Hayatı
Bakan Muş: Küresel ihracattan aldığımız pay, ilk defa yüzde 1'in üzerinde
Bakan Muş: Küresel ihracattan aldığımız pay, ilk defa yüzde 1'in üzerinde Ticaret Bakanı Mehmet Muş, 2021'in Türkiye'nin ihracatında önemli mesafe ve tarihi başarıların kaydedildiği yıl olduğunu belirterek, "Geçtiğimiz yıl Türkiye'nin ihracatı bir önceki yıla göre yüzde 32,9 oranında artışla 225,4 milyar dolara yükseldi; tarihimizde ilk defa küresel ihracattan aldığımız pay, yüzde 1'in üzerine çıktı" dedi.
1.02.2022 Ekonomi
Bakan Muş'tan 'büyüme' açıklaması: Hedefi aşacağımıza inanıyoruz!
Bakan Muş'tan 'büyüme' açıklaması: Hedefi aşacağımıza inanıyoruz! Ticaret Bakanı Mehmet Muş, "İhracatımızdaki hızlı yükseliş ve ihracatın tetiklediği üretim artışıyla ivme kazanan yeni yatırımlarla, yıl sonunda Orta Vadeli Program büyüme hedefimiz olan yüzde 9 seviyesini de aşacağımıza ve çift haneli rakamlara ulaşacağımıza inanıyoruz" dedi.
9.12.2021 Ekonomi
Akaryakıt ile ilgili son dakika gelişmesi! Değişti ve belli oldu, yeni düzenleme...
Akaryakıt ile ilgili son dakika gelişmesi! Değişti ve belli oldu, yeni düzenleme... Akaryakıt ile ilgili flaş düzenleme! Harekete geçildi ve tamamen değişiyor, yeni düzenleme geliyor. Detaylar tek tek açıklandı. Akaryakıtta kaçakçılığı engelleyecek yeni bir sistem kurulacak. Ticaret Bakanlığı, Akaryakıt Kaçakçılığı ile Mücadele Eylem Planı hazırladı. Buna göre, akaryakıtı, dağıtıcılar arası satışlar ve akaryakıt taşıma araçlarının hareketleri dahil, ürün ve belge hareketleri üzerinden anlık izleyebilecek sistem kurulacak. Bu sistem, çeşitli kurumların kullanımına açılacak. İşte tüm detaylar...
10.11.2021 Ekonomi
Fatura ile ilgili flaş gelişme! Yüz binleri kapsıyor! Bunu yapan yanar
Fatura ile ilgili flaş gelişme! Yüz binleri kapsıyor! Bunu yapan yanar Yüz birlerce esnafı kapsıyor. Bunu yapan yanar. Sahte fatura ve belge düzenleyerek vergi kaçıran ve kayıt dışılığın sürmesine neden olanlarla ilgili olarak çalışmalarda son aşamaya gelindi. Birbiriyle bağlantılı suç için ayrı ayrı uygulanan ceza ortadan kalkıyor. Yeni düzenleme ile uygulanan cezalar arttırılacak. Taslakla, alt limit cezanın 3 yıldan 5 yıla, üst limit cezanın ise 5 yıldan 8 yıla çıkarılması planlanıyor.
9.11.2021 Ekonomi
Milli eğitim müdüründen büyük vurgun!
Milli eğitim müdüründen büyük vurgun! Adana Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ihalelerine fesat karıştırıp devleti 60 milyon TL zarara uğrattıkları gerekçesiyle tutuklanan ve operasyondan bir gün önce görevden alınan İl Milli Eğitim Müdürü Veysel Durgun’un müteahhitlerden topladığı yaklaşık 1 kilo altınla kaçarken otoyolda yakalandığı ortaya çıktı.
28.10.2021 Yaşam
Artık tek suç sayılacak! Flaş düzenleme, cezalar...
Artık tek suç sayılacak! Flaş düzenleme, cezalar... Yüz binlerce kişiyi ilgilendiriyor. Artık tek suç sayılacak. Henüz Meclis'e gelmedi ancak detayları açıklandı, konu Yargıtay'da tartışıldı. 'Naylon fatura' düzenleyen ya da kullanana verilecek cezaların dayanağı olan Vergi Usul Kanunu’nun ünlü 359’uncu maddesindeki değişiklikle bu suç artık tek suç olarak tanımlanacak ve zincirleme suç hükümleri uygulanarak cezalandırılmayacak. Yani 4 farklı yılda bu suçu işleyen biri, 4 yıldan ayrı ayrı değil, tek bir yıldan ceza alacak.
25.10.2021 Ekonomi
Pelin Karahan'ın eşi Bedri Güntay'a 'hayali ihracat' suçlaması!
Pelin Karahan'ın eşi Bedri Güntay'a 'hayali ihracat' suçlaması! Pelin Karahan’ın eşi Bedri Güntay hakkında ‘hayali ihracat’ suçlamasıyla dava açıldı. Güntay’ın 18 yıla kadar hapsi isteniyor.
30.07.2021 Magazin
Zincirleme suç sayılacak! Bunu yapana 15 yıl hapis cezası...
Zincirleme suç sayılacak! Bunu yapana 15 yıl hapis cezası... Bunu yapana 15 yıl hapis cezası geliyor. Düzenleme son anda 4. yargı paketinden çıkarılmıştı, yeniden üzerinde çalışılmaya başlandı. Zincirleme suç sayılacak. Tek ceza uygulaması yapılacak. Cezanın 12 ya da 15 yıl olması üzerinde duruluyor. AK Parti, sahte fatura ve belge düzenlemesi üzerinde tekrar çalışmaya başladı. Vergi kanunlarına göre tutulması gereken defter ve kayıtlarda hesap ve muhasebe hileleri yapanlar etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanıp, tüm borcunu öderse, idareye karşı dava açmazsa veya açtığı davalardan vazgeçerse cezası yarı oranında indirilecek.
23.06.2021 Ekonomi
Akaryakıtta flaş gelişme! Bunu yapan yanar
Akaryakıtta flaş gelişme! Bunu yapan yanar Akaryakıt sektöründeki 8 milyar liralık vergi kaçağı için harekete geçildi. Sahte fatura düzenleyerek pompadan silenler, yazılımla vergi kaçıran şirketler kapatılmaya başlandı
7.06.2021 Ekonomi
Lüks otomobiller üzerinden vergi vurgunu! Piyasa değeri 40 milyon lira...
Lüks otomobiller üzerinden vergi vurgunu! Piyasa değeri 40 milyon lira... İstanbul merkezli 9 ilde Lüks otomobiller üzerinden büyük vergi vurgunu yapan firma ve kişilere operasyon düzenlendi. Polis ekipleri tarafından, lüks otomobil kaçakçılığına yönelik düzenlenen operasyonlarda, piyasa değeri yaklaşık 40 milyon lira olduğu tespit edilen 24 lüks otomobil ele geçirildi. Otomobiller İstanbul Emniyet Müdürlüğü Vatan Caddesi'ndeki yerleşkesinde sergilendi.
7.05.2021 Gündem
Akaryakıt ile ilgili flaş düzenleme! Değişiyor
Akaryakıt ile ilgili flaş düzenleme! Değişiyor Akaryakıt sektöründe fatura oyunu ile vergi kaçırmaya son veren yasal düzenleme geliyor. Meclis'te kabul edildi. Akaryakıt kaçakçılığıyla mücadeleye ilişkin kanun teklifi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi
21.04.2021 Siyaset

Benzer Haber Etiketleri

Sahte Fatura ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sahte fatura haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.