Referandum

Referandum

Son dakika referandum haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan referandum ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını referandum haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Referandum

haberleri sayfasında son dakika yaşanan referandum gelişmeleri de dahil olmak üzere 5.430 referandum haberi bulunmuştur. Tüm referandum haberleri aşağıda listelenmiştir.
RTÜK'ten 31 Mart açıklaması: Seçimden önceki 10 gün anket yayınlanamaz
RTÜK'ten 31 Mart açıklaması: Seçimden önceki 10 gün anket yayınlanamaz Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nca (RTÜK) seçim yasaklarına ilişkin açıklama yapılarak, seçimden önceki 10 günlük süreçte anket yayınlanamayacağı bildirildi.
22.03.2024 Gündem
Seçim yasakları yarın başlıyor!
Seçim yasakları yarın başlıyor! YÜKSEK Seçim Kurulu'nun (YSK) yerel seçim takvimine göre, propaganda serbestliği ve seçim yasakları yarın başlayacak.
20.03.2024 Gündem
Cep telefonları kamusal alanda yasaklandı! Fransa'da akıllı telefonlara karşı ilk referandum...
Cep telefonları kamusal alanda yasaklandı! Fransa'da akıllı telefonlara karşı ilk referandum... Akıllı telefonlar hayatımızın ayrılmaz bir parçası oldu. Fransa'nın küçük kasabası Seine-Port'ta yapılan oylamayla kamusal alanlarda cep telefonu kullanımı yasaklandı. Bu adım, Batı Avrupa ülkesi için bir ilk anlamına geliyor.
12.02.2024 Dünya
Meral Akşener, pankart krizinin detaylarını anlattı! İstanbul'dan şirkete telefon: Bunları asmayacaksınız
Meral Akşener, pankart krizinin detaylarını anlattı! İstanbul'dan şirkete telefon: Bunları asmayacaksınız İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, seçim kampanyası için hazırlanan afişlerin billboard şirketiyle anlaşma yapmalarına rağmen CHP yönetimindeki İstanbul, Ankara ve İzmir Büyükşehir Belediyelerince asılmamasına sert tepki gösterdi. Billboard krizinin detaylarını anlatan Meral Akşener, "Basımı yapılan billboardlarımızın fotoğrafları çekilmiş, gönderilmiş. Bunları asmayacaksınız, bunları yumuşatın, denmiş. Şirket de korkmuş. Bunun peşini bırakmayacağız " dedi. Özgür Özel'e de tepki gösteren Akşener, "Referandum döneminde Kılıçdaroğlu'na gidin sorun Akşener'e 1 kuruş yardım yapmış mı? Ben sizden partimize katkı istedim mi? Sizden istemedik, size kazandırdık" ifadelerini kullandı.
31.01.2024 Gündem
İstanbul'un trafik sorununa ücretli çözüm! Eminönü ve Kadıköy için trafik sıkışıklığı fiyatlandırması...
İstanbul'un trafik sorununa ücretli çözüm! Eminönü ve Kadıköy için trafik sıkışıklığı fiyatlandırması... İstanbul'un trafik sorununu 'para' çözecek. Dünyada bazı şehirlerde trafiğin yoğun olduğu bölgelere giren taşıtlardan ücret alınıyor. Prof. Dr. Ayşe Uyduranoğlu’na göre, İstanbul’da ilk etapta Eminönü ve Kadıköy için planlanan bu uygulama hem trafiğe hem hava kirliliğine karşı fayda sağlayabilir.
24.01.2024 Gündem
Venezuela’da kritik referandum! Brezilya sınıra asker konuşlandırdı
Venezuela’da kritik referandum! Brezilya sınıra asker konuşlandırdı Brezilya, Venezuela’nın Guyana’nın petrol zengini bölgesini topraklarına katma kararını açıklaması üzerine sınıra asker konuşlandırdığını duyurdu.
7.12.2023 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Atılacak en doğru adım ateşkesin sağlanması
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Atılacak en doğru adım ateşkesin sağlanması Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Berlin’de Almanya Başbakanı Olaf Scholz ve Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier ile görüştü. Erdoğan Almanya ziyareti sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayarak gündeme dair önemli mesajlar verdi.
18.11.2023 Gündem
Birecik ve Halfeti'nin Gaziantep'e bağlanması talebi, Şanlıurfa'yı karıştırdı! İşte nedeni
Birecik ve Halfeti'nin Gaziantep'e bağlanması talebi, Şanlıurfa'yı karıştırdı! İşte nedeni Şanlıurfa'nın Birecik ile Halfeti ilçelerinin Gaziantep'e bağlanması talebi, 5 yıl sonra yeniden gündeme geldi. Daha önce Cumhurbaşkanı Erdoğan'a mektup yazan Birecik Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Saadettin Bilgin, bu kez İçişleri Bakanlığı'na dilekçe gönderip, Fırat Nehri kıyısındaki 2 ilçenin referandum yapılarak Gaziantep'e bağlanmasını istedi.
15.08.2023 Yaşam
MHP lideri Bahçeli'den asgari ücret mesajı: Üzerimize ne düşüyorsa yapacağımızın sözünü veriyoruz
MHP lideri Bahçeli'den asgari ücret mesajı: Üzerimize ne düşüyorsa yapacağımızın sözünü veriyoruz MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 14 Mayıs seçimlerinin ardından gerçekleşen partisinin ilk grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Bahçeli, "Asgari ücretle geçinen kardeşlerimizin, emeklilerimiz, memurlarımızın ve toplumun her kesiminin, döviz kurundaki dalgalanmalardan korunarak insanca yaşayacakları ücret ve maaşlarının çıkarılmasını destekliyor, üzerimize ne düşüyorsa yapacağımızın sözünü veriyoruz." ifadelerini kullanbdı.
13.06.2023 Gündem
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Millet, Türkiye Yüzyılı'na onay verdi
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Millet, Türkiye Yüzyılı'na onay verdi AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin MYK gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Seçim sonuçlarını değerlendiren Çelik, "Demokrasi yarışını milletimizin her bir ferdi olgunlukla yönetti. Dünyanın yorumları neticesinde Cumhurbaşkanımız açık ara galibiyetle seçimi sonuçlandırdı. Türkiye Yüzyılı iradesinin milletimizden onay alması anlamına geldi." ifadelerini kullandı.
30.05.2023 Gündem
Yeni kabine ne zaman belli olacak? İbrahim Kalın açıkladı: Erdoğan ile Biden görüşecek
Yeni kabine ne zaman belli olacak? İbrahim Kalın açıkladı: Erdoğan ile Biden görüşecek Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, katıldığı televizyon programında seçim sonuçlarını değerlendiriyor. Erdoğan'ın bu akşam ABD Başkanı Biden ile görüşeceğini söyleyen Sözcü Kalın, 'Kabine ne zaman açıklanacak?' sorusuna da yanıt verdi.
29.05.2023 Gündem
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Sinan Oğan'ı övenleri linçliyorlar
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Sinan Oğan'ı övenleri linçliyorlar AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, CNN TÜRK canlı yayınında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. CNN TÜRK Özel Haberler Şefi Fulya Öztürk'ün sorularını yanıtlayan Çelik, "Rakibimiz rehavet bunu aşmak için çalışıyoruz. Erdoğan 2. turda farkla kazanacak" dedi. Sinan Oğan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a desteğini açıklamasının ardından yapılan yorumları değerlendiren Çelik, "Sinan Beyle ilgili olarak şöyle yaparsa diyerekten övenler şimdi linçliyor. Bu üzücü bir şey. Muharrem Beye de yapıldı bu. Kamuoyu şirketlerinin ezici çoğunluğu yanıldı."
23.05.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay CNN Türk'te: 14 Mayıs gecesini komedi gibi izledik
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay CNN Türk'te: 14 Mayıs gecesini komedi gibi izledik Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, CNN TÜRK'te gündeme ilişkin konuştu. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay muhalefete eleştiride bulunurken, 'PKK ile HDP ile söylem birliğine gitmişlerdir. Kılıçdaroğlu’nun inandırıcılığı kalmadı diye düşünüyorum.' dedi. Kılıçdaroğlu'nun referandum çıkışı ile ilgili Oktay, 'Yalan söyleyenlerle gerçek söyleyenler arasında referandum ise buyurun referandum olsun. Millet Recep Tayyip Erdoğan diyecektir zaten.' ifadelerini kullandı.
23.05.2023 Gündem
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'den seçim sonrası ilk açıklama
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'den seçim sonrası ilk açıklama İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 14 Mayıs seçimleri sonrası ilk kez açıklama yaptı. Akşener, Sinan Oğan'la ilgili soruya "Ben görüşme yapmadım. Cumhurbaşkanı adayı olarak Kılıçdaroğlu'nu gösterdik ve arkasındayız. Seçim gününe kadar da elimizden ne geliyorsa yapacağız. Kendisine, sayın Oğan ve bir başka arkadaşımız dahil olmak üzere, İnce de dahil, her türlü görüşme yetkisini, talepleri varsa o talepleri yerine getirme yetkisini, genel başkanlar olarak kendisine yetki olarak verdik" yanıtını verdi.
20.05.2023 Gündem
Yeni anayasanın şifreleri belli oldu! Halk vetosu ve referandum talep etme hakkı
Yeni anayasanın şifreleri belli oldu! Halk vetosu ve referandum talep etme hakkı Cumhurbaşkanlığı’nda yürütülen ve mevcut politika kurullarının faaliyetleri ve hedeflerini içeren çalışmada, seçimlerden sonra gündeme gelmesi beklenen “yeni anayasanın” şifreleri de yer aldı.
5.05.2023 Gündem
Seçim propagandası döneminde uyulması gereken usul ve esaslar Resmi Gazete'de
Seçim propagandası döneminde uyulması gereken usul ve esaslar Resmi Gazete'de      14 Mayıs'ta yapılacak olan Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimlerinde propaganda döneminde uyulması gereken usul ve esaslara ilişkin Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. 
16.03.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı adaylığına yönelik YSK kararı, Resmi Gazete'de
Cumhurbaşkanı adaylığına yönelik YSK kararı, Resmi Gazete'de Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) 'Cumhurbaşkanı ve 28'inci Dönem Milletvekili Genel Seçimi'ne ilişkin kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı. Siyasi partiler, cumhurbaşkanı adayı için 19-23 Mart'ta başvuruda bulunacak.
15.03.2023 Gündem
Cumhur İttifakı genişliyor mu? 'Herkese kapımız açık'
Cumhur İttifakı genişliyor mu? 'Herkese kapımız açık' Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, dün MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi evinde ziyaret etti. Yaklaşık bir saat süren görüşmenin ana gündem maddesi 14 Mayıs seçimleri ve Cumhur İttifakı’nın genişletilmesi oldu.
3.02.2023 Gündem
Ömer Çelik'ten İsveç'teki skandala tepki: En tepede Erdoğan ve Türkiye düşmanlığı var
Ömer Çelik'ten İsveç'teki skandala tepki: En tepede Erdoğan ve Türkiye düşmanlığı var AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, canlı yayında CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova'nın gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. İsveç'te yaşanan skandallara tepki gösteren Çelik, "Bunların hepsi Nazi aslında. Bu durum son derece tehlikeli. En tepede bir Erdoğan düşmanlığı var, onu kaldırdığınızda Türkiye, İslam göçmen düşmanlığı var." dedi.
25.01.2023 Gündem
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, sona erdi
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, sona erdi Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe'de toplandı. 3 saat süren toplantı sona erdi.
28.11.2022 Siyaset
Kabine toplanıyor! Erdoğan EYT, sözleşmeli personele kadro çalışması ile ilgili detayları açıklayacak
Kabine toplanıyor! Erdoğan EYT, sözleşmeli personele kadro çalışması ile ilgili detayları açıklayacak Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı bugün saat 15:30'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılacak. Toplantıda, Pençe Kılıç Hava harekatı ve olası kara harekatı değerlendirilecek. EYT düzenlemesi ile sözleşmelilere kadro çalışmasının da görüşülmesi bekleniyor.
28.11.2022 Gündem
Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sona erdi
Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sona erdi Kabine, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında yoğun gündemle toplandı. Yaklaşık 3 saat süren toplantı sona erdi. Toplantıda Meclis'e sunulması beklenen başörtüsü teklifine ilişkin yol haritası ele alındı.
7.11.2022 Siyaset
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten Kılıçdaroğlu'na sert tepki: Türk siyasi tarihinin en vahim iftirasıdır
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten Kılıçdaroğlu'na sert tepki: Türk siyasi tarihinin en vahim iftirasıdır AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'uyuşturucu' iddialarına, "Polis teşkilatımıza ve jandarma teşkilatımıza dönük, milletimizin huzuru ve refahı için çalışan bu teşkilatlarımızın, uyuşturucu ticareti yaptığından ya da buna göz yumduğundan bahsetmek başlı başına utanç verici bir iftiradır" dedi.
1.11.2022 Gündem
Bakan Bozdağ: Başörtüsü için Anayasa'nın 24. maddesi değişecek
Bakan Bozdağ: Başörtüsü için Anayasa'nın 24. maddesi değişecek Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, katıldığı canlı yayında "Başörtüsü için tek maddede ek maddede 24. maddede değişiklik yapılmasına karar verildi." dedi. Bakan Bozdağ, "CHP'nin de destek vermemek için fazlaca bir bahane bulacağını düşünmüyorum. İki maddelik bir düzenleme yapılacak. İkincisi de 41. madde. Aile Türk toplumunun temelidir. Türk toplumunun, devletinin güçlü olmasını istiyorsak ailenin güçlü olması gerekir." dedi.
24.10.2022 Siyaset
Referandum mu olacak, başörtüsü referandumu mu yapılacak? Referandum nedir, nasıl yapılır?
Referandum mu olacak, başörtüsü referandumu mu yapılacak? Referandum nedir, nasıl yapılır? Malatya'daki toplu açılış töreninde konuşma gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasında yatırımlara değinirken muhalefete tepki göstererek başörtüsü meselesine de değindi. "İlk defa bugün Malatya'da açıklıyorum" dedi ve CHP lideri Kılıçdaroğlu'na 'referandum' çağrısında bulundu. Peki, Referandum nedir, nasıl yapılır?
22.10.2022 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Referandum ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki referandum haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.