Pyongyang

Pyongyang

Son dakika PYONGYANG haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan PYONGYANG ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını PYONGYANG haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Pyongyang

haberleri sayfasında son dakika yaşanan pyongyang gelişmeleri de dahil olmak üzere 699 pyongyang haberi bulunmuştur. Tüm pyongyang haberleri aşağıda listelenmiştir.
Ukrayna savaşı bitmeden yeni kriz! Kuzey Kore'den nükleer savaş tehdidi
Ukrayna savaşı bitmeden yeni kriz! Kuzey Kore'den nükleer savaş tehdidi Dünya aylardır Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşı korku içinde izliyor. Ukrayna'daki savaş son sürat devam ediyor. Ancak Ukrayna'dan binlerce kilometre ötede de bir çatışma ihtimali bulunuyor. Kuzey Kore lideri Kim Jong Un'un açıklamaları sonrası bölgedeki tansiyon zirve yaptı.
29.08.2023 Yaşam
Kuzey Kore'den kritik zirveye kıtalararası balistik füzeli mesaj!
Kuzey Kore'den kritik zirveye kıtalararası balistik füzeli mesaj! Kuzey Kore yönetimi, Japon Denizi istikametine doğru kıtalararası balistik füze ateşledi. Füze denemesinin Japonya Başbakanı Fumio Kishida ve Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Sook Yeol arasında bugün yapılacak kritik zirve öncesinde gerçekleştirilmesi, "Tokyo ve Seul'e mesaj" olarak yorumlandı.
16.03.2023 Dünya
Kuzey Kore Lideri Kim'in kız kardeşi ABD'ye meydan okudu: Füzemizi vurursanız savaş ilanı sayarız!
Kuzey Kore Lideri Kim'in kız kardeşi ABD'ye meydan okudu: Füzemizi vurursanız savaş ilanı sayarız! Kuzey Kore Lideri Kim Jong Un'un kız kardeşi Kim Yo Jong, ABD'nin Pyongyang'ın silah testleri çerçevesinde fırlattığı herhangi bir füzeyi vurması halinde bunun "açık bir savaş ilanı" olarak değerlendirileceği uyarısında bulundu.
7.03.2023 Dünya
Kuzey Kore’den art arda 2 füze denemesi
Kuzey Kore’den art arda 2 füze denemesi  Kuzey Kore'nin Japon Denizi istikametine doğru 2 kısa menzilli füze fırlattığı bildirildi.
20.02.2023 Dünya
Macera olsun diye Kuzey Kore'ye gitti hayatı karardı! Propaganda posterini çaldı dehşeti yaşadı
Macera olsun diye Kuzey Kore'ye gitti hayatı karardı! Propaganda posterini çaldı dehşeti yaşadı Hong Kong'da okumak için hazırlıklar yapıyordu, ancak okul başlamadan önce unutulmaz bir maceraya atılmayı kafasına koymuştu. "Annenizin uzak durmanızı isteyeceği yerlere ekonomik seyahat" sloganlı bir firma ile Kuzey Kore'ye giden genç adam, burada bir propaganda posteri çaldığı gerekçesiyle 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Ülkesinin araya girmesi ile evine getirildiğinde ise korkunç gerçek ortaya çıktı.
24.01.2023 Dünya
Kim Jong-Un'un kız kardeşi meydan okudu: ABD'nin sadık köpeği
Kim Jong-Un'un kız kardeşi meydan okudu: ABD'nin sadık köpeği Dünya bu açıklamayı konuşuyor. Kuzey Kore liderinin kız kardeşinden savaş çıkaracak sözler bomba etkisi yarattı. Kuzey Kore lideri Kim Jong Un'un kız kardeşi Kim Yo Jong, baskı ve yaptırımların ülkenin kin ve nefretini körükleyeceğini, ABD ve Güney Kore için bir idam ipi görevi göreceğini söyledi.
24.11.2022 Dünya
Kuzey Kore kısa menzilli balistik füze fırlattı
Kuzey Kore kısa menzilli balistik füze fırlattı Kuzey Kore'nin Japon Denizi istikametine doğru yeni bir kısa menzilli balistik füze fırlattığı bildirildi.  Füze testinin, Kuzey Kore Dışişleri Bakanı Choe Son Hui'nin bölgede savunma iş birliğini güçlendirme konusunda mutabık kalan ABD-Güney Kore-Japonya ittifakını hedef alan açıklamasının hemen ardından gelmesi "gözdağı" olarak yorumlandı.
17.11.2022 Dünya
Kuzey Kore 3 füze ateşledi, Japonya'nın üç eyaletinde alarm verildi
Kuzey Kore 3 füze ateşledi, Japonya'nın üç eyaletinde alarm verildi Kuzey Kore'nin biri kıtalararası balistik füze olduğu değerlendirilen 3 füze ateşlediği bildirildi. İlk füzenin takip ettiği yörüngenin risk oluşturması nedeniyle Japonya'nın Miyagi, Yamagata ve Niigata eyaletlerinde ulusal acil uyarı sistemi alarm verdi. Bölge sakinlerine güvenli alanlara sığınma çağrısı yapılırken, tren seferleri de geçici olarak askıya alındı.
3.11.2022 Dünya
Kuzey Kore harekete geçti! Füzeler peş peşe ateşlendi
Kuzey Kore harekete geçti! Füzeler peş peşe ateşlendi Güney Kore ordusu, Kuzey Kore'nin ülkenin doğu ve batı kıyılarından farklı türlerde en az 10 füze fırlattığını açıkladı. Füzelerden birinin Ulleung Adası yakınına düşmesi nedeniyle Güney Kore'de hava saldırısı alarmı verildi.
2.11.2022 Dünya
Kore Yarımadası'da adım adım savaşa! Kuzey Kore'den Güney Kore deniz sınırına 250 top atışı
Kore Yarımadası'da adım adım savaşa! Kuzey Kore'den Güney Kore deniz sınırına 250 top atışı Kuzey Kore'nin Kore Yarımadası'nın doğu ve batısına doğru 250 top atışı gerçekleştirdiği bildirildi. Top mermileri deniz sınırı olarak belirlenen tampon bölgenin Kuzey Kore tarafına düşerken, Güney Kore ordusu Pyongyang'ı bombardımanları durdurmaya çağırdı.
19.10.2022 Dünya
Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı: Kuzey Kore, Japon Denizi istikametine 1 kısa menzilli füze fırlattı
Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı: Kuzey Kore, Japon Denizi istikametine 1 kısa menzilli füze fırlattı Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı, Kuzey Kore'nin Japon Denizi istikametine 1 kısa menzilli balistik füze (SRBM) fırlattığını açıkladı.
13.10.2022 Dünya
Kuzey Kore 2 yeni balistik füze fırlattı
Kuzey Kore 2 yeni balistik füze fırlattı Kuzey Kore'nin Japon Denizi istikametine doğru 2 yeni balistik füze ateşlediği bildirildi. Son iki hafta içinde 6. füze denemesini gerçekleştiren Pyongyang yönetimi, 2022 yılının başından bu yana 24. füze testini yapmış oldu.
6.10.2022 Yaşam
Rusya Devlet Başkanı Putin'den Kuzey Kore hamlesi! Kim Jong Un'dan jet hızıyla yanıt geldi...
Rusya Devlet Başkanı Putin'den Kuzey Kore hamlesi! Kim Jong Un'dan jet hızıyla yanıt geldi... Ukrayna ile 24 Şubat'tan beri savaşan Rusya'dan flaş Kuzey Kore adımı geldi. Kuzey Kore devlet medyası KCNA, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Moskova ile Pyongyang arasında daha güçlü ilişki kurulması çağrısında bulunduğunu duyurdu. İşte Putin tarafından kaleme alınan mektupta yer alan dikkat çeken ifadeler...
15.08.2022 Dünya
Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un emri verdi! Savaş çanları çalıyor, füzeler peş peşe ateşlendi
Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un emri verdi! Savaş çanları çalıyor, füzeler peş peşe ateşlendi Kuzey Kore'de son dakika gelişmeleri yaşanıyor. Dünya şokta. Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un emri verdi. Kore Yarımadası'nda savaş çanları çalıyor. Pyongyang yönetimi, ABD ile Güney Kore'nin bölgedeki ortak askeri tatbikatlarını tehdit olarak görüyor ve buna karşılık harekete geçtiler. İşte son dakika haberinin detayları...
22.07.2022 Dünya
Kuzey Kore'den ABD ve Güney Kore'ye uyarı
Kuzey Kore'den ABD ve Güney Kore'ye uyarı Kuzey Kore Dışişleri Bakanlığına bağlı bir düşünce kuruluşu olan Silahsızlanma ve Barış Enstitüsü Genel Müdür Yardımcısı Choe Jin, "ABD ve müttefikleri bizimle askeri bir çatışmayı seçerlerse güvenlik açısından eşi görülmemiş bir istikrarsızlıkla karşı karşıya kalacaklardır" dedi.
22.07.2022 Dünya
Dünyayı korkutan gelişme! ABD, Kuzey Kore'yi açık açık tehdit etti
Dünyayı korkutan gelişme! ABD, Kuzey Kore'yi açık açık tehdit etti ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Kuzey Kore'nin nükleer denemelerine karşılık ABD'nin Kuzey Kore üzerindeki baskıyı arttırmaya devam edeceğini belirterek, ABD ve müttefiklerinin birlikte, hızlı bir yanıt vereceğini söyledi.
13.06.2022 Dünya
Çin ve Rusya ilk kez hesap verdi! Sebep 'Kuzey Kore' kararı
Çin ve Rusya ilk kez hesap verdi! Sebep 'Kuzey Kore' kararı Çin ve Rusya, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) karar tasarısını veto etmeleri nedeniyle BM Genel Kurulu'nda ilk kez hesap verdi. Çin'in BM Daimi Temsilcisi Zhang Jun yaptığı açıklamada, "Kuzey Kore 2018'de nükleer silahlardan arındırma önlemleri aldığından beri, ABD tarafı Kuzey Kore'nin olumlu girişimlerine karşılık vermedi ve Kuzey Kore'nin meşru ve makul endişelerini ele almadı. Sorunu çözmek için gerekli samimiyeti de göstermedi" dedi.
8.06.2022 Dünya
Kuzey Kore'de vaka sayıları 2.24 milyona ulaştı! Yardımları reddettiler çay ve tuzlu suyla koronavirüsle mücadele ediyorlar...
Kuzey Kore'de vaka sayıları 2.24 milyona ulaştı! Yardımları reddettiler çay ve tuzlu suyla koronavirüsle mücadele ediyorlar... Kuzey Kore'de koronavirüs vakaları artıyor. Nüfusun tamamına yakınının aşılanmadığı ve antiviral ilaçlara erişimin olmadığı Kuzey Kore, koronavirüs vakaları artıyor. Dışarıdan tıbbi yardım almayı reddeden ülke sıcak içecekler ve tuzlu su ile hastalıkla mücadele etmeye çalışıyor.
20.05.2022 Dünya
Kuzey Kore'den gerilimi tırmandıracak hamle! Japonya kriz masası kurdu...
Kuzey Kore'den gerilimi tırmandıracak hamle! Japonya kriz masası kurdu... Kuzey Kore'nin Japon Denizi istikametine doğru denizaltından fırlatılan ve balistik olduğu düşünülen yeni bir füze ateşlediği bildirildi.
7.05.2022 Dünya
Kuzey Kore'den Japon Denizi'ne füze denemesi
Kuzey Kore'den Japon Denizi'ne füze denemesi Kuzey Kore'nin Japon Denizi istikametine doğru yeni bir füze fırlattığı bildirilirken, son deneme ile birlikte Pyongyang bu yılın başından beri 13 füze testi gerçekleştirmiş oldu.
4.05.2022 Dünya
Kuzey Kore’den ABD, Güney Kore ve Japonya’ya füzeli yanıt! Kim Jong Un hedefi gösterdi ve...
Kuzey Kore’den ABD, Güney Kore ve Japonya’ya füzeli yanıt! Kim Jong Un hedefi gösterdi ve... Rusya’nın Ukrayna’yı işgali ile başlayan savaş kanlı bir şekilde devam ederken, Kuzey Kore’den tedirgin eden bir hamle geldi. Yaptığı hamlelerle dünyayı endişeye düşüren ülke, yeni bir füze denemsine imza attı. Kim Jong Un'un gözetiminde gerçekleştirilen füze denemesinin görüntüleri de paylaşıldı.
17.04.2022 Dünya
Kuzey Kore'den 'Canavar füze' şovu! Kim Jong-Un başrolde: Aksiyon filmlerini aratmayan görüntüler...
Kuzey Kore'den 'Canavar füze' şovu! Kim Jong-Un başrolde: Aksiyon filmlerini aratmayan görüntüler... Rusya ile Ukrayna arasındaki kanlı savaş devam ederken Kuzey Kore'den bölgedeki gerilimi yükseltecek bir hamle geldi. Pyongyang, 5 yıl aradan sonra ilk kez balistik füze denemesi yaptı. Füze denemesi için yayınlanan klibi ise Devlet Başkanı Kim Jong-Un damgasını vurdu.
25.03.2022 Dünya
Ukrayna-Rusya savaşı bitmeden yeni kriz başladı! Kuzey Kore füze fırlattı Güney Kore yanıt verdi: ABD ve Japonya'dan sert tepki geldi
Ukrayna-Rusya savaşı bitmeden yeni kriz başladı! Kuzey Kore füze fırlattı Güney Kore yanıt verdi: ABD ve Japonya'dan sert tepki geldi Rusya ile Ukrayna savaşında yaşananlar dünyayı dehşete düşürürken Uzak Doğu'da yeni kriz ortaya çıktı. Kuzey Kore'nin Japon Denizi istikametine doğru yeni bir füze fırlattığı açıklanırken bu füze denemesi ile birlikte Pyongyang'ın 2022 yılı başından bu yana gerçekleştirdiği füze denemelerinin sayısı 11'e yükseldi. Güney Kore ordusu bu kez Kuzey Kore'nin füze denemesine karşılık vermek için füze ateşlediklerini duyururken ABD'den kınama mesajı geldi.
24.03.2022 Dünya
Kuzey Kore'den bu yılki 10. füze denemesi
Kuzey Kore'den bu yılki 10. füze denemesi Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı, Kuzey Kore'nin başkenti Pyongyang yakınlarındaki Sunan bölgesinden yeni bir füze ateşlediğini duyurdu. Bu yılki 10. füze denemesi olarak kayıtlara geçen fırlatmanın başarısızlıkla sonuçlandığı açıklandı.
16.03.2022 Dünya
ABD harekete geçti! Çin ve Kuzey Kore arasındaki...
ABD harekete geçti! Çin ve Kuzey Kore arasındaki... ABD Hint-Pasifik Komutanlığı, Kuzey Kore'nin gerçekleştirdiği füze denemelerinin ardından bölgedeki istihbarat gözetim faaliyetleri ve balistik füze savunma hazırlıklarının artırıldığını belirterek, “Çin ile Kore Yarımadası arasındaki Sarı Deniz'de gözetim faaliyetleri hızlandı” açıklamasını yaptı.
10.03.2022 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Pyongyang ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki pyongyang haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.