Polipi burnunuzdaki etle karıştırmayın!
Polipi burnunuzdaki etle karıştırmayın! Toplumda sık görülen ancak pek fark edilmeyen, bazen burun eti ile de karıştırılan poliplere dikkat edilmesi gerektiğini belirten Kulak Burun Boğaz Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Nurten Küçük, “Burun polipleri (nazal polip); burun boşluklarımızın veya sinüslerimizin iç yüzeyini örten, doku tabakasından dışarı doğru sarkan, normal burun yapılarından farklı olarak büyüyen, yumuşak kıvamlı, ağrısız, kanlanması çok iyi olmayan, soluk renkli et parçalarıdır. Burun polipleri tıpkı burun etinde olduğu gibi burun tıkanıklığı, baş ağrısı, geniz akıntısı ve koku alamama gibi belirtilerle kendini gösterir” dedi.
24.11.2021 Sağlık
40 yaş üstü kadınlarda bu 8 belirtiye dikkat!
40 yaş üstü kadınlarda bu 8 belirtiye dikkat! Menopoz yaşı dünya genelinde 45-55 arası olarak kabul ediliyor. Ülkemizdeyse bu rakam ortalama 46-48 olarak gösteriliyor. Özellikle 40’lı yaşlardan sonra kadınlarda birçok fizyolojik değişim yaşanıyor. Bu değişimler bazen menopozun bazen de ciddi jinekolojik sorunların habercisi olabiliyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. N. Melih Gündüz, 40 yaş üstü kadınların dikkat etmesi gereken jinekolojik belirtiler hakkında önemli bilgiler verdi.
12.07.2021 Sağlık
Anormal adet kanamaları demir eksikliği belirtisi olabilir!
Anormal adet kanamaları demir eksikliği belirtisi olabilir! Demirin eksikliği ve demir depolarının boşalması durumu; halsizlik, çabuk yorulma, nefes alma güçlüğü, çarpıntı, saç ve kaşlarda seyrekleşme, huzursuz bacak sendromu gibi rahatsızlıklara neden oluyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum bölümünden Prof. Dr. Behiye Pınar Göksedef ‘kadınlarda sık görülen kansızlık nedeninin anormal ve şiddetli adet kanamalarına bağlı’ olduğunu ifade ederek konu hakkında bilgiler verdi.
24.05.2021 Sağlık