Lapa olan pirinç pilavını 5 dakikada tane tane yapan yöntem
Lapa olan pirinç pilavını 5 dakikada tane tane yapan yöntem O kadar uğraştınız yine de pilavınız lapa mı oldu? Çöpe atmayın. Bu tüyo ile 5 dakikada pilav tane tane oluyor.
1.05.2024 Yaşam
Çay bardağının yarısı kadar dökmek yetiyor! Bu yöntemle pirinç pilavında taneler yapışmıyor, bembeyaz kalıyor!
Çay bardağının yarısı kadar dökmek yetiyor! Bu yöntemle pirinç pilavında taneler yapışmıyor, bembeyaz kalıyor! Pirinç pilavının makbulü hem tane tane olması hem de lapa olmamasıdır. Bu yöntemle pirinç taneleri diri olmakla kalmıyor bir de bembeyaz oluyor.
20.12.2023 Yaşam
Meğer Çinliler pirinci pişirmeden önce bunu yapıyormuş! İnanılır gibi değil...
Meğer Çinliler pirinci pişirmeden önce bunu yapıyormuş! İnanılır gibi değil... Kıvamında bir pirinç pilavı yapmak herkesin harcı değildir. Pirincin tane tane olması için fikirler ayrı ayrı olsa da asıl püf noktası pişirmeden önce yapılıyormuş. Anavatanı Çin olan bu besinin nasıl pişirilmesi gerektiği haberimizde.
20.12.2023 Yaşam
Yıllardır yanlış yapıyormuşuz! Pirinç pilavının daha çabuk pişmesi için bir de bu yöntemi deneyin
Yıllardır yanlış yapıyormuşuz! Pirinç pilavının daha çabuk pişmesi için bir de bu yöntemi deneyin Pirinç pilavı, birçok kültürde temel bir yemektir. Ancak pirinç pilavı yaparken pirinci ıslatmanın veya ıslatmamanın sonucu nasıl etkilediği hala birçok kişi tarafından merak edilmektedir. Pirinç pilavı yaparken pirinci ıslatmanın ve ıslatmamanın sırrı, uzun yıllardır tartışılan bir konu olmuştur. İşte pirinç pilavı yapımında bu iki farklı yöntemin sırrı ve etkileri.
26.10.2023 Gündem