Pikan Cevizi

Pikan Cevizi

Son dakika pikan cevizi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan pikan cevizi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını pikan cevizi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Pikan Cevizi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan pikan cevizi gelişmeleri de dahil olmak üzere 9 pikan cevizi haberi bulunmuştur. Tüm pikan cevizi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kan basıncını dengeliyor, kolesterolü düşürüyor! Kansere karşı koruyucu, beyni güçlendiriyor...
Kan basıncını dengeliyor, kolesterolü düşürüyor! Kansere karşı koruyucu, beyni güçlendiriyor... Yüksek bir antioksidan oranına sahip olan bu besin, bağışıklık sistemini çelik gibi yapıyor. Kan basıncını dengeliyor, kolesterol düşürücü etkisi bulunuyor, kalp ve damar sağlığını destekliyor. Prostat kanserine karşı koruyucu özelliğe sahip, diyabet riskini azaltmada önemli rol oynuyor. Beyin gelişimini destekliyor ve beyin hücrelerinin gelişimine katkı veriyor. Hafızayı da güçlendiren bu besin iştahı dengeliyor ve kilo vermeye yardımcı oluyor. İşte Türkiye'de de yaygın olarak bulunana Amerika kökenli besinin faydaları...
19.07.2022 Sağlık
Pikan Cevizi kilosu ne kadar? Pikan Cevizi nedir, faydaları nelerdir, nerede yetişir?
Pikan Cevizi kilosu ne kadar? Pikan Cevizi nedir, faydaları nelerdir, nerede yetişir? Yasemin Özilhan, sosyal medya hesabından pikan cevizi kullanarak yemek tarifi verince, gündeme geldi. Oyuncunun kullandığı cevizin 1 kilosunun bir alışveriş sitesinde 760 TL olduğunu gören takipçiler sosyal medya üzerinden tepki gösterdi. Peki, Pikan cevizi nedir, faydaları nelerdir, nasıl yetişir? Pikan cevizinin kilosu ne kadar?
5.01.2022 Gündem
Artık Türkiye'de üretiliyor! Kolesterole iyi geliyor! Fiyatı ise 40 TL!
Artık Türkiye'de üretiliyor! Kolesterole iyi geliyor! Fiyatı ise 40 TL! Antalya'da Amerika kıtası menşeli bir tür olan ve Türkiye'ye ilk olarak 1953'te getirilen pikan cevizinde hasat dönemi başladı. Klasik cevize göre farklı bir görünüm ve ince kabuğa sahip pikan cevizinin Türkiye'deki üretimi, 2 bin tonu aştı.
29.11.2020 Yaşam
Beyaz yakalının öze dönüşü: İstanbul'da bankacı, Gelibolu'da lavanta yetiştiricisi
Beyaz yakalının öze dönüşü: İstanbul'da bankacı, Gelibolu'da lavanta yetiştiricisi Gelibolu’nun tahıl ve ayçiçeği üreticileri birkaç yıl önce ilk kez tanıştıkları ve toprakla buluşturdukları lavantalar için hasat dönemine hazırlanıyor. Çiftçileri lavantayla tanıştıran ise bir finans kuruluşunda yönetici olarak çalışırken, köy hayatı ve tarım hayallerini gerçeğe dönüştüren Serkan Köse. Üç yıl önce 180 dönümlük araziye 350 bin kök lavanta diken Köse, hem yıllardır hayalini kurduğu doğal yaşama kavuştu hem de köylülere istihdam sağladı.
26.06.2020 Ekonomi
66 yıl önce Amerika'dan getirildi, kilosu 40 lira
66 yıl önce Amerika'dan getirildi, kilosu 40 lira Amerika kıtası menşeli bir tür olan ve Türkiye'ye ilk olarak 1953'te getirilen pikan cevizinde hasat dönemi başladı. Klasik cevize göre çok daha farklı bir görünüm ve ince kabuğa sahip pikan cevizinin Türkiye'deki üretimi yaklaşık 2 bin tona çıktı. Ürünün bu yılki fiyatı 25 ile 40 TL arasında değişiyor.
30.11.2019 Ekonomi
1 yılda akciğer kanserinden 1.7 milyon kişi öldü
1 yılda akciğer kanserinden 1.7 milyon kişi öldü Global Burden of Disease Cancer Collaboration isimli kanser çalışmaları yapan kuruluşun araştırmasının 2018 bulguları sigara içme alışkanlığı ile doğrudan bağlantılı akciğer kanserinin, 2016 yılında dünya çapında 2 milyon teşhis ve 1 milyon 700 bin kişinin ölümüne neden olduğu anlaşıldı
22.06.2018 Sağlık
Pikan cevizli güllaç
Pikan cevizli güllaç Ramazan ayının son haftası içerisinde olduğumuz bugünlerde, geleneksel Ramazan lezzeti güllaç, iftar sofralarının vazgeçilmezi olmaya devam ediyor.
17.05.2018 Ramazan Sofrası
Turna yemişli pikan cevizli güllaç tarifi
Turna yemişli pikan cevizli güllaç tarifi Ramazan'ın geleneksel lezzeti güllaç turna yemişi ve pikan cevizi ile buluşuyor. İşte Sedef İybar’ın turna yemişli pikan cevizli güllaç tarifi...
17.05.2018 Ramazan Sofrası
Günde bir avuç pikan cevizi
Günde bir avuç pikan cevizi Günde ortalama 100 gram tüketilen pikan cevizinin sağlığa faydaları saymakla bitmiyor. Yapılan araştırmalara göre, pikan cevizi ağaç yemişleri içerisinde en yüksek antioksidan değere sahip.
17.05.2018 Arşiv

Benzer Haber Etiketleri

Pikan Cevizi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki pikan cevizi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.