Paris Anlaşması

Paris Anlaşması

Son dakika paris anlaşması haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan paris anlaşması ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını paris anlaşması haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Paris Anlaşması

haberleri sayfasında son dakika yaşanan paris anlaşması gelişmeleri de dahil olmak üzere 473 paris anlaşması haberi bulunmuştur. Tüm paris anlaşması haberleri aşağıda listelenmiştir.
Atmosferdeki karbondioksit mineralleri sıkıştırılacak! İklim değişikliği için uygulanması gerekiyor
Atmosferdeki karbondioksit mineralleri sıkıştırılacak! İklim değişikliği için uygulanması gerekiyor Atmosferdeki karbondioksit gazının katı olarak kayaçlara gömülmesini tasarlayan Konya Teknik Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Kimya ve Kimyasal İşleme Teknolojileri Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Hatice Ünal Ercan, 'Karbondioksit Emisyonu Problemine Jeolojik/Mineralojik Çözüm' başlıklı proje geliştirdi. Ercan, "Yer altına gömüp, karbonat mineralleri olarak depolanmasını başardık” dedi.
2.05.2024 Gündem
Bakan Özhaseki'den iklim açıklaması!
Bakan Özhaseki'den iklim açıklaması! İklim değişikliği ile mücadelede 6 yıllık stratejisini belirleyen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, '2024-2030 İklim Değişikliği Azaltım Stratejisi ve Eylem Planı' ile 'İklim Değişikliğine Uyum Stratejisi ve Eylem Planı' hazırlandı. Özhaseki, "Ülkemizin iklim değişikliğiyle mücadelesinde bir dönüm noktası olarak görülmeli" dedi.
7.04.2024 Gündem
Akkuyu NGS'ye yaptırım önlemi! Tedarik zincirleri yönlendiriliyor
Akkuyu NGS'ye yaptırım önlemi! Tedarik zincirleri yönlendiriliyor Akkuyu NGS’de yarısı Türk, yaklaşık 400 şirketin çalıştığını belirten Akkuyu Nükleer Genel Müdürü Anastasia Zotaeva, Rusya’ya uygulanan yaptırımların bu şirketleri etkileme olasılığına karşı tedarik zincirlerini başka ülkelere yönlendirmeye hazır olduklarını söyledi.
27.03.2024 Ekonomi
Emine Erdoğan: Sıfır atık felsefesi dünyanın dört bir yanına ulaşacak
Emine Erdoğan: Sıfır atık felsefesi dünyanın dört bir yanına ulaşacak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Türkevi'nde gerçekleştirilen 'Küresel Sıfır Atık Hareketine Doğru' programıyla ilgili dikkat çeken bir paylaşımda bulundu.
19.09.2023 Gündem
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, CNN TÜRK'te! Üretilen Togg sayısını açıkladı
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, CNN TÜRK'te! Üretilen Togg sayısını açıkladı Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, CNN TÜRK canlı yayınında gündeme dair soruları yanıtladı. Bakan Kacır, "Bugün Türkiye'nin yollarında binden fazla Togg seyahat ediyor. Bu sayı artacak" diye konuştu. Bakan Kacır, "Togg'un Sedan modeli 2024 yılı sonunda piyasada olacak, 1,5-2 senede bir yeni modeller piyasaya sürülecek" dedi.
22.07.2023 Ekonomi
Emine Erdoğan: Çevre sorunlarının çözümünde medyanın apayrı bir rolü ve önemi var
Emine Erdoğan: Çevre sorunlarının çözümünde medyanın apayrı bir rolü ve önemi var Çevre Forumu'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, çevre sorunlarının çözümünde medyanın apayrı bir rolü ve önemi olduğunu, kitle iletişim araçlarının insanların duygu ve düşünce dünyaları üzerindeki etkisinin gün geçtikçe daha da arttığını belirtti.
20.10.2022 Siyaset
ABD Başkanı Biden'dan, Putin'e yanıt: Kimse Rusya'yı tehdit etmiyor
ABD Başkanı Biden'dan, Putin'e yanıt: Kimse Rusya'yı tehdit etmiyor ABD Başkanı Joe Biden, Birleşmiş Milletler 77’nci Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada Rusya’yı hedef aldı. Biden, Ukrayna’ya desteği yineleyerek, savaşın sona ermesinin önünde sadece Rusya’nın durduğunu belirtti. Rusya'nın Donbas bölgesinde referandum düzenlemesine tepki gösteren Biden, "Kremlin sahte bir referandum düzenliyor" dedi. Putin'e de yanıt veren Biden, "Putin bu eylemi yapmak zorunda kaldığını iddia ediyor ama kimse Rusya'yı tehdit etmedi. Rusya'dan başka da kimse savaşın peşinde koşmadı. 'Ukrayna, Rusya tarafından yaratılmıştır' dedi." ifadelerini kullandı.
21.09.2022 Dünya
Emine Erdoğan: Sıfır atıkla mücadele tecrübelerimizi her ülkeyle paylaşmaya hazırız
Emine Erdoğan: Sıfır atıkla mücadele tecrübelerimizi her ülkeyle paylaşmaya hazırız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ve Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, ‘Sıfır Atık Projesi’nin dünyada yaygınlaştırılması için iyi niyet beyanı imzaladı. Emine Erdoğan, "Türkiye'nin sıfır atık konusundaki deneyimlerini isteyen her ülkeyle paylaşmaya hazır olduklarını" ifade etti.
20.09.2022 Siyaset
Bakan Akar'dan Yunanistan'a sert tepki: 'Aynı şeyi tekrarlatmayın, akıllı olun'
Bakan Akar'dan Yunanistan'a sert tepki: 'Aynı şeyi tekrarlatmayın, akıllı olun' Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Yunanistan'ın son dönemde artan provokasyonlarına yönelik, "Tarihten ders alın diyoruz. Yeni maceralara girmeyin. Bazıları sizin kulağınıza bir şeyler söyleyebilirler. Bunların geçerli olmadığını tarihte gördünüz. Aynı şeyi tekrarlatmayın. Bu konuda akıllı olun" dedi.
13.09.2022 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında açıkladı! Enflasyonla ilgili tarih verdi, fiyatlar düşecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında açıkladı! Enflasyonla ilgili tarih verdi, fiyatlar düşecek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı canlı yayında gündeme dair soruları yanıtladı. İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya üye olması süreciyle ilgili konuşan Erdoğan, "Her şeyden önce PKK/YPG ile FETÖ'ye destek verilmeyeceği, bunun kırmızı çizgimiz olduğunu kendilerine orada ısrarla anlattık. Kesinlikle Türkiye'den bu konuda taviz beklenmesinler" dedi. Tahıl anlaşmasıyla ilgili de değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, "Fiyatlardaki düşüş devam edecek. En az gelişmiş ülkelerin üzerindeki baskı azalacak. Ortaya çıkacak kıtlıklar peşinen engellenecek." dedi. Enflasyonla ilgili de açıklama yapan Erdoğan, "Şubat-Mart ayı itibariyle düşüşü görürüz." dedi.
25.07.2022 Siyaset
Dünya Bankası'ndan Emine Erdoğan'a 'İklim ve Kalkınma Liderlik Ödülü'
Dünya Bankası'ndan Emine Erdoğan'a 'İklim ve Kalkınma Liderlik Ödülü' Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'a, Sıfır Atık Projesi ile iklim konusunda gösterdiği öncülük nedeniyle Dünya Bankası’nca 'İklim ve Kalkınma Liderlik Ödülü' verildi.
21.07.2022 Gündem
Emine Erdoğan'a, COP26 Başkanı Sharma'dan teşekkür ziyareti
Emine Erdoğan'a, COP26 Başkanı Sharma'dan teşekkür ziyareti   Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi (BMİDÇS) 26'ncı Taraflar Konferansı (COP26) Başkanı Alok Sharma ile bir araya geldi.
6.07.2022 Siyaset
Karadeniz'de tahıl koridoru planı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: 1 hafta-10 gün içinde neticelendirmeye çalışacağız
Karadeniz'de tahıl koridoru planı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: 1 hafta-10 gün içinde neticelendirmeye çalışacağız Cumhurbaşkanı Erdoğan, İtalya Başbakanı Draghi ile ortak basın toplantısında konuştu. Erdoğan, "Birçok alanda işbirliğimizi pekiştirecek 9 anlaşmaya imza attık. Ticaret hacmimiz rekorla 23 milyar doların üzerine çıktı. Mevcut rakamlar 25 milyar eşiğini aşacağımızı gösteriyor. Şirketlerimizi yatırımları artırma yönünde teşvik etmeye devam edeceğiz" dedi. Erdoğan, Karadeniz'deki tahıl koridoruyla ilgili olarak ise "Putin ve Zelenski'nin yaklaşımı önem arz ediyor. 1 hafta-10 gün içinde görüşmeleri yoğunlaştırıp neticelendirmeye çalışacağız" dedi.
5.07.2022 Siyaset
NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'den flaş terör örgütü PKK açıklaması
NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'den flaş terör örgütü PKK açıklaması NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, İspanya’nın başkenti Madrid'deki NATO Liderler Zirvesi'nin Kamu Forumu açılış konuşmasında, PKK’nın bir terör örgütü olduğunu belirterek, küresel gıda krizinden ise Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in sorumlu olduğunu aktardı.
28.06.2022 Dünya
Resmen kavrulacağız! Tarih verildi, böylesi görülmedi
Resmen kavrulacağız! Tarih verildi, böylesi görülmedi Büyük tehlike! Hava sıcaklıkları artıyor. Rekor artışlar görülecek. Tarih belli oldu. Birleşmiş Milletler Dünya Meteoroloji Örgütü, 2026 yılına kadar hava sıcaklıklarında yeni bir rekor kırılacağı tahmininde bulundu. Kayıtların tutulmasından beri dünyada en sıcak yıl 2016 olmuştu.
10.05.2022 Gündem
Jaguar ve Land Rover 2030 hedeflini açıkladı!
Jaguar ve Land Rover 2030 hedeflini açıkladı! Tüm üretim operasyonları sonucu ortaya çıkan sera gazı emisyonlarını 2030 yılına kadar mutlak değerde yüzde 46 azaltmayı taahhüt ederken Jaguar ve Land Rover araçlarının ortalama karbon emisyonunu da yüzde 54 oranında azaltmayı hedefliyor.
22.04.2022 Otomobil
Prof. Dr. Birpınar: Türkiye iklim finansmanı için doğru adres olmaya devam edecek
Prof. Dr. Birpınar: Türkiye iklim finansmanı için doğru adres olmaya devam edecek Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Türkiye İklim Değişikliği Başmüzakerecisi Prof. Dr. Mehmet Emin Birpınar, "Türkiye artan miktarlarda iklim finansmanı için doğru adres olmaya devam edecek" dedi.
7.04.2022 Gündem
Bakan Kurum çevre konusundaki kritik gelişmeyi Paris’te açıkladı: İklim kanunu’nu çıkaracağız
Bakan Kurum çevre konusundaki kritik gelişmeyi Paris’te açıkladı: İklim kanunu’nu çıkaracağız Paris’te düzenlenen OECD Çevre Bakanları Toplantısı’na katılan Bakan Murat Kurum, “İklim değişikliğiyle mücadele çalışmalarında doğru ve gerçekçi bir hedef için yakında İklim Kanunu’nu çıkaracağız. Bu kanunda iklim değişikliğiyle mücadelede bütün sektörlere yönelik hükümler yer alacak” şeklinde konuştu.
31.03.2022 Ekonomi
Enflasyon ile ilgili son dakika açıklaması! Bakan Nebati duyurdu: Kalıcı olarak düşürmek konusunda kararlıyız
Enflasyon ile ilgili son dakika açıklaması! Bakan Nebati duyurdu: Kalıcı olarak düşürmek konusunda kararlıyız Enflasyonla ilgili son dakika açıklaması! Hazine ve Maliye Bakanı Nebati Londra'da yatırımcılara seslendi. Bakan Nebati, "Enflasyonu kalıcı olarak düşürmek konusunda kararlıyız. TL'deki değer kaybı maalesef enflasyondaki yüksek seyirde belirleyici olmuştur" dedi. Türkiye’nin yerli ve milli arabası hakkında da açıklama yapan Bakan Nebati, “Yerli elektrik aracımız TOGG'un bu yıl yollarda olmasını bekliyoruz, gelecek yıl seçim kampanyamızda birçoğumuzun bu aracı kullandığını görmüş olacağız” ifadelerini kullandı.
17.03.2022 Ekonomi
Evlerdeki gizli tehlike için kritik uyarı! Binalarda bodrum ve zemin katlarda...
Evlerdeki gizli tehlike için kritik uyarı! Binalarda bodrum ve zemin katlarda... Dünya koronavirüsten sonra yeni bir salgınla karşı karşıya gelebilir mi? Yapılan son araştırmalara göre, artan sıcaklıkların etkisiyle radyoaktif olan ve akciğer kanserine yol açan radon gazına maruz kalma riskimiz oldukça yüksek. "Tıpkı Kovid gibi bir riskin olduğunu tabii ki söyleyebiliriz" diyen uzmanlar, binaların bodrum ve zemin katlarına dikkat çekti.
20.02.2022 Gündem
Meclis'e geliyor! Herkesi ilgilendiriyor, 10 Mart detayı...
Meclis'e geliyor! Herkesi ilgilendiriyor, 10 Mart detayı... Türkiye'de yaşayan herkesi çok yakından ilgilendiren dörtlü paket Meclis'e geliyor. Meclis’teki 12 günlük aranın ardından çalışmalar başladı. Öncelik ekonomik altyapı düzenlemeleri içeren tekliflerde... Nükleer enerji alanında yapılacak yatırımlara ilişkin altyapı kuralları, endüstri bölgeleri, e- ticarette yeni cezalar ve tüketiciyi korumada yeni kuralları belirleyecek düzenlemeler Meclis’e taşınacak.
17.02.2022 Siyaset
Bakan Çavuşoğlu'ndan F-35 açıklaması: Türkiye gibi dost müttefik bulunmaz
Bakan Çavuşoğlu'ndan F-35 açıklaması: Türkiye gibi dost müttefik bulunmaz Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu "Türk Mukavemet Teşkilatı (TMT) Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) Kuvayı Milliye'sidir. Kıbrıs'ta Türklerin direnişinin sembolüdür. Böylesine bir 'Kuvayı Milliye' dediğimiz TMT'nin, mafya, cinayet, illegal işlerle anılması hepimizi üzer" dedi.
10.02.2022 Siyaset
Bakan Ersoy: Turizmde 35 milyar dolar gelir hedefi ulaşılabilir
Bakan Ersoy: Turizmde 35 milyar dolar gelir hedefi ulaşılabilir Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm Fuarı – EMITT, 25’inci kez kapılarını açtı. Fuarın açılışına katılan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “İleriye dönük erken rezervasyon oranları da geçen seneye göre artmış durumda. Bütün bunlar bize 2022 için belirlediğimiz 35 milyar dolar gelir hedefinin ne kadar ulaşılabilir olduğunu gösteriyor. Biz bu hedefleri sektör olarak yeterli görmemeliyiz ve daha yukarılara taşımak için çalışmalıyız. Bu adını koyduğumuz bir rakam. El birliğiyle geçen seneki gibi gayret ederek bunu daha yukarılara taşıyacağız” dedi.
9.02.2022 Ekonomi
İklim değişikliği raporunda kritik Türkiye detayı: 30 misli daha artıracak...
İklim değişikliği raporunda kritik Türkiye detayı: 30 misli daha artıracak... Avrupa Çevre Ajansı’nın raporuna göre, Türkiye dahil 32 ülkede son 40 yılda afetler nedeniyle yaşana can kaybı ve oluşan maddi hasar ciddi boyuta ulaştı. Uzmanlar, "1 derecelik artış bu tarz doğal afetleri 30 misli daha artıracak. Türkiye de bu ülkeler arasında" diyerek önemli uyarılarda bulundu.
5.02.2022 Gündem
Milli Eğitim Bakanlığı(MEB)'ndan son dakika açıklaması! Müfredat değişiyor! Milyonlarca öğrenciyi kapsıyor
Milli Eğitim Bakanlığı(MEB)'ndan son dakika açıklaması! Müfredat değişiyor! Milyonlarca öğrenciyi kapsıyor MEB'den son dakika açıklaması geldi. Milyonlarca öğrenciyi kapsıyor. Müfredat ile ilgili flaş karar! Ve değişiyor. Tarih verildi. Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), ortaokullarda iki kademede seçmeli "çevre eğitimi" dersinin, gelecek yıldan itibaren üç kademede "çevre eğitimi ve iklim değişikliği" adı altında uygulanmasına karar verildi. Öte yandan öğretmenlere de Sömestr tatilinde iklim değişikliği, çevre bilinci, sıfır atık konularında bilgiler verilecek.
18.12.2021 Eğitim

Benzer Haber Etiketleri

Paris Anlaşması ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki paris anlaşması haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.