İş yerinde bunu yapan tüm çalışanlar yandı! Kıdem ve ihbar tazminatı dahil hiçbir ücret ödenmeyecek
İş yerinde bunu yapan tüm çalışanlar yandı! Kıdem ve ihbar tazminatı dahil hiçbir ücret ödenmeyecek Milyonlarca özel sektör çalışanını çok yakından ilgilendiriyor. Bunu yapan yandı, kıdem ve ihbar tazminatı alamayacak! Bilgileri karıştıran işçi için kötü haber geldi. Özel bir hastanede kayıt görevlisi olarak çalışan kişi, isim benzerliği nedeniyle hastanın nüfus cüzdanının aslını almadan başka bir hasta adına kayıt açtı ve iki hastanın bilgilerini karıştı. 9 yaşındaki hastanın bilgisi yerine, 32 yaşındaki başka bir hastanın bilgilerini giren çalışan bu nedenle tazminatsız olarak işten atıldı. İş Mahkemesi’nin ‘mağdur’ dediği görevliye kötü haber Yargıtay’dan geldi. Davacının haksız olduğunu, kıdem ve ihbar tazminatı talebinin reddine karar verilmesi gerektiği bildirildi.
18.03.2022 Gündem
Maaşlara zam! Çalışanlara müjde
Maaşlara zam! Çalışanlara müjde Özel sektör çalışanlarını ilgilendiriyor. Maaşlara zam geldi. Asgari ücrete gelen zam özel sektör çalışanlarına büyük ölçüde yaradı. Asgari ücret yüzde 21.56 oranında artırılırken, Merkez Bankası da ülkedeki ücret dağılımı ve ücretlerin enflasyona etkisini masaya yatırdı. Firmalarla yapılan görüşmeye dayanan araştırmaya göre, asgari ücret artışından önce işverenlerin 2021 yılı için planladığı ortalama ücret artışı yüzde 14.2 iken, asgari ücretin ilan edilmesinden sonra planladıkları ortalama ücret artışı yüzde 21.8’e çıktı. Rapor, bazı sektörlerde asgari ücret ve altında ücret alanların toplam çalışanlara oranının yüzde 72’yi aştığını da ortaya koydu.
29.01.2021 Çalışma Hayatı
Bayramda çalışacaklar dikkat! 5.5 güne alacağınız mesai...
Bayramda çalışacaklar dikkat! 5.5 güne alacağınız mesai... Bu yıl 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Kurban Bayramı tatili arka arkaya geldi. Hükümet, 28-29 Ağustos'u tam gün, 31 Ağustos'u yarım gün idari izin ilan ederek memurlar için bayram tatilinin süresini 10 güne çıkarttı. Bu karar, özel sektör çalışanlarını kapsamıyor.
17.08.2017 Ekonomi