Ovp

Ovp

Son dakika ovp haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ovp ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ovp haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Ovp

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ovp gelişmeleri de dahil olmak üzere 542 ovp haberi bulunmuştur. Tüm ovp haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakan Şimşek: Enflasyonu düşürmek için kararlı adımlar atacağız
Bakan Şimşek: Enflasyonu düşürmek için kararlı adımlar atacağız Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uludağ Ekonomi Zirvesi'nin açılışında bir konuşma yaptı. Şimşek enflasyonu düşürmek için kararlı adımlar atılacağını söyledi. Öte yandan Şimşek "Tasarruf konusunda çalışmalarımızı nihai bir noktaya getirdik, yakında bazı hususları paylaşacağız ve gereken adımları atacağız" açıklamasında bulundu.
26.04.2024 Ekonomi
Bakan Bolat, CNN Türk'te açıkladı: Hedeflerin ilerisindeyiz
Bakan Bolat, CNN Türk'te açıkladı: Hedeflerin ilerisindeyiz Ticaret Bakanı Ömer Bolat CNN Türk ekranlarında Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat'ın sorularını yanıtladı. "Orta Vadeli Plan ile yol haritamızı belirledik" diyen Bolat, "Hedef dış ticaret açıklarının ve cari açığının azaltılması, istikrarlı ve orta düzeyli büyüme trendine girmekti. Şu an hedeflerimizin ilerisindeyiz." dedi. Gazze'ye ihracat tartışmalarına da değinen Bakan Bolat, "Türkiye, İsrail'e jet yakıtı satmıyor. Sosyal medya üzerinden büyük bir yalan uydurdular." dedi.
17.04.2024 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: SİHA teknolojisinde farklı bir ligdeyiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: SİHA teknolojisinde farklı bir ligdeyiz Yerel seçimlerin ardından yapılan ilk Kabine toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "KIZILELMA ve ANKA 3 ile artık farklı lige yükseliyoruz. Türkiye'nin gurur kaynağı olan savunma şirketlerinin ahlaksızca hedef alınmasının gerisinde işte bu eşsiz başarı hikayesi vardır. 5.kol elemanları yerli ve milli firmalarımıza saldırarak iplerini ellerinde tutanlara karşı diyet borçlarını ödemeye çalışıyor." dedi.
16.04.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: İşsizlik verisi OVP beklentilerimizde iyi performans gösterdi
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: İşsizlik verisi OVP beklentilerimizde iyi performans gösterdi Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, şubat ayı işsizlik verisinin yüzde 8,7 oranla bir önceki aya ve Orta Vadeli Program (OVP) beklentilerine göre iyi performans gösterdiğini belirtti.
15.04.2024 Ekonomi
Yeni emeklilik sistemi geliyor! Prim desteği verilecek, dikkat çeken EYT ayrıntısı ortaya çıktı
Yeni emeklilik sistemi geliyor! Prim desteği verilecek, dikkat çeken EYT ayrıntısı ortaya çıktı  Milyonlarca kişi için emeklilik yolu açılıyor. Devlet tarafından prim desteği sağlanacak. Sosyal güvenlik, sigorta sistemine yönelik adımlar tek tek devreye alınıyor. Orta Vadeli Plan (OVP) çerçevesinde yeni emeklilik sistemi devreye alınacak. Çalışma hayatında verimlilik esaslı yenilikler devam ederken milyonları ilgilendiren düzenlemeler için çalışmalar sürüyor. Hem ev kadınları hem de Bağ-Kur'luları erken emekli edecek iki büyük reform yapılacak.
7.04.2024 Çalışma Hayatı
Piyasalar için erken bayram! Pazartesi ve salı da sürecek
Piyasalar için erken bayram! Pazartesi ve salı da sürecek BIST 100 Endeksi günü 9.618 puandan tamamlayarak yeni rekora imza attı. Günlük kazanç yüzde 5.5’e yaklaştı. Borsada işlemler bayram öncesi pazartesi ve salı da sürecek.
6.04.2024 Ekonomi
Bakan Şimşek: Dış ticaret açığındaki iyileşme 14,3 milyar dolara ulaştı
Bakan Şimşek: Dış ticaret açığındaki iyileşme 14,3 milyar dolara ulaştı Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek "Bu yıl OVP’de öngördüğümüz 34,7 milyar doların oldukça altında cari açık bekliyoruz" dedi.
5.04.2024 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Birileri sokakları karıştırmak istedi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Birileri sokakları karıştırmak istedi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Emniyet, Jandarma ve Sahil Güvenlik mensupları ile bir araya geldiği iftar programında açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Teröre yer olmadığını dost düşman herkese göstermekte kararlıyız. Seçimlerle beraber bu kararlılığımız perçinlenmiştir. Bazı illerimizde sokaklarımızı karıştırma hadiseleri yaşandı. Birileri yine sokaklarımızı terörize etmeye kalkmıştır. Emniyet güçlerimiz olayların büyümesini engellemiştir. Türkiye cumhuriyeti bir çadır devleti değildir, olmayacaktır" dedi.
3.04.2024 Gündem
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: Orta Vadeli Programımızı uygulamaya devam edeceğiz
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: Orta Vadeli Programımızı uygulamaya devam edeceğiz Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medyadan 31 Mart seçimleri ile ilgili önemli bir açıklama yaptı. Bakan Şimşek, ekonomi politikası ile ilgili de önemli mesajlar verdi.
1.04.2024 Ekonomi
1 Nisan'da taksit kalkıyor mu? Kredi kartı taksitleri kalkıyor mu, 1 Nisan 2024 kredi kartı taksitlendirme kalkacak mı?
1 Nisan'da taksit kalkıyor mu? Kredi kartı taksitleri kalkıyor mu, 1 Nisan 2024 kredi kartı taksitlendirme kalkacak mı? Kredi kartı taksitleri kalkacak mı, 1 Nisan 2024 kredi kartı taksitlendirme kalkıyor mu? Kredi kartına taksitlendirme işlemi ile vatandaşlar sorgulamalarını arttırdı. Kredi kartı taksitlendirmelerinin kalkacağına yönelik sosyal medyada gündeme gelen iddiaların ardından vatandaşlar arama motorlarına yöneldi.
31.03.2024 Ekonomi
Emeklilere zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan açıklama
Emeklilere zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan açıklama Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 31 Mart yerel seçimiyle ilgili sandık güvenliği endişesinin olmadığını söyledi. İstanbul, Ankara ve İzmir'de güçlü adaylarının olduğunun altını çizen Yılmaz, aday seçiminde çok titiz hareket ettiklerini belirtti. Ekonomik şartların sandığı etkileyebileceğini söyleyen Yılmaz, vatandaşın yönetimden kaynaklanan ve kaynaklanmayan şartları ayırt ederek oy kullanacağına inandığını ifade etti. Emeklilerin zam taleplerine de değinen Cevdet Yılmaz, "Temmuzda yeni bir değerlendirme olacak." dedi.
29.03.2024 Gündem
Cevdet Yılmaz'dan işsizlik rakamları açıklaması
Cevdet Yılmaz'dan işsizlik rakamları açıklaması Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Enflasyonla mücadeleyi odağımıza aldığımız bu dönemde işsizlik oranındaki düşüş ve istihdamın artması işgücü piyasamızın güçlü görünümünü göstermektedir” dedi.
25.03.2024 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz CNN Türk’te konuştu: Enflasyonda 2026'da tek haneye ulaşacağız
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz CNN Türk’te konuştu: Enflasyonda 2026'da tek haneye ulaşacağız Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, CNN Türk canlı yayınında soruları yanıtladı. Sosyal medyada ve çeşitli yerlerde spekülatif hava oluşturulmaya çalışıldığına dikkat çeken Yılmaz "Bu tür tartışmaların temeli yok. Yerel seçimde ulusal politikaların değişmesini beklemek hiçbir temeli yok" dedi. Öte yandan Yılmaz, temel hedeflerinin enflasyonla mücadele olduklarını vurgulayarak "2026'da tek haneye ulaşacağız. Bunun planını yaptık. Ne yaptığımızı biliyoruz. Hesabımızı kitabımızı biliyoruz" diye konuştu.
23.03.2024 Gündem
Bakan Şimşek: Dezenflasyon sürecine ilave katkı sağlayacak
Bakan Şimşek: Dezenflasyon sürecine ilave katkı sağlayacak Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nca açıklanan ödemeler dengesi istatistiklerini değerlendiren Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Dış ticaret açığındaki düşüşle ilk çeyrek sonunda cari açığın milli gelire oranı yüzde 3'ün altına gerileyecektir" dedi
12.03.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: İstihdam oranı en yüksek seviyede
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: İstihdam oranı en yüksek seviyede Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, TÜİK'in açıkladığı işsizlik verileri sonrası istihdam oranının yüzde 49 ile en yüksek seviyeye çıktığını belirtti.
11.03.2024 Ekonomi
Yeni emeklilik sistemi geliyor! Prim desteği devreye alınıyor, EYT detayı ortaya çıktı
Yeni emeklilik sistemi geliyor! Prim desteği devreye alınıyor, EYT detayı ortaya çıktı Milyonlarca kişi için emeklilik yolu açılıyor. Devlet tarafından prim desteği sağlanacak. Sosyal güvenlik, sigorta sistemine yönelik adımlar tek tek devreye alınıyor. Orta Vadeli Plan (OVP) çerçevesinde yeni emeklilik sistemi devreye alınacak. Çalışma hayatında verimlilik esaslı yenilikler devam ederken milyonları ilgilendiren düzenlemeler için çalışmalar sürüyor. Hem ev kadınları hem de Bağ-Kur'luları erken emekli edecek iki büyük reform yapılacak.
10.03.2024 Çalışma Hayatı
Bakan Şimşek CNN Türk'te açıkladı: Küresel rüzgar bizi destekleyecek
Bakan Şimşek CNN Türk'te açıkladı: Küresel rüzgar bizi destekleyecek Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, CNN Türk'te Gece Görüşü programında Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat ve Milliyet Gazetesi Yazarı Zafer Şahin'in gündeme ilişkin sorularını yanıtlıyor.
7.03.2024 Ekonomi
Bakan Şimşek'ten flaş MTV ve KDV açıklaması!
Bakan Şimşek'ten flaş MTV ve KDV açıklaması! Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ekonomiye ilişkin önemli açıklamalarda bulunuyor. Bakan Şimşek " Bugünkü enflasyon rakamı son 12 ayın enflasyon rakamıdır. Önümüzdeki 12 ay enflasyon düşecektir. Çok net şekilde piyasalar diyor ki inanıyoruz, enflasyon düşecek diyor" dedi.
4.03.2024 Ekonomi
Elektrik ve doğal gaza 'zam' açıklaması
Elektrik ve doğal gaza 'zam' açıklaması İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan, Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, 'Elektrik ve doğal gazda seçimden sonra yüzde 150- 200 arası zam bekleyebiliriz' dedi iddiasının doğru olmadığını açıkladı.
9.02.2024 Ekonomi
Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan'dan ilk açıklama: Önceliğimiz fiyat istikrarını sağlamak
Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan'dan ilk açıklama: Önceliğimiz fiyat istikrarını sağlamak Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, göreve gelmesinin ardından ilk açıklamasını yaptı.
4.02.2024 Ekonomi
TBB Başkanı Çakar'dan dolar ve enflasyon tahmini
TBB Başkanı Çakar'dan dolar ve enflasyon tahmini Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Alparslan Çakar, ekonomi ve bankacılık sektörüne dair önemli açıklamalarda bulundu. Çakar OVP’deki hedefleri gerçekçi bulduklarını belirterek, “Sadece 2024 sonu enflasyonunun yüzde 40-45 bandında olacağını öngörüyorum. Bunun da yapışkan bir enflasyon olmaması için çaba gösterilmeli” dedi. Çakar, 2025’te istenilen çıkışın sağlanması için 2024’ün restorasyonla geçmesi gerektiğini vurguladı.
25.01.2024 Ekonomi
Ekonomi Koordinasyon Kurulu: Yapısal reformlar hayata geçirilecek
Ekonomi Koordinasyon Kurulu: Yapısal reformlar hayata geçirilecek Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nun, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında gerçekleştirilen yılın ilk toplantısında, "Önümüzdeki dönemde Türkiye Yüzyılı vizyonu çerçevesinde yatırım, istihdam, üretim ve ihracat odaklı yaklaşımımızla ekonomimizin rekabet gücünü ve verimliliğini artırıcı yapısal reformlar hayata geçirilecek, bu doğrultuda etkin ve kararlı adımlar eş güdüm içerisinde atılacaktır" açıklaması yapıldı.
22.01.2024 Ekonomi
Bakan Yumaklı duyurdu! 2024'te hayvancılığa 19,1 milyar lira destek sağlayacağız
Bakan Yumaklı duyurdu! 2024'te hayvancılığa 19,1 milyar lira destek sağlayacağız Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "Son 21 yılda hayvancılık sektörüne 312 milyar lira destek sağladık. 2024 yılında da 19,1 milyar lira sağlayacağız. Uygun oranlı krediler sayesinde yetiştiricilerimiz 114 milyar lira hayvancılık kredisi kullandı. TARSİM ile hayvancılıkta 16 milyar lira hasar tazminatı ödedik" dedi.
19.01.2024 Gündem
Bakan Şimşek duyurdu! OVP'ye uygun politikaları kararlılıkla uyguluyoruz
Bakan Şimşek duyurdu! OVP'ye uygun politikaları kararlılıkla uyguluyoruz Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, iddialara ilişkin olarak "Seçim ekonomisi iddiaları gerçeği yansıtmıyor. 2024 yılında bütçe hedeflerimizi tutturmakta kararlıyız. Sayın Cumhurbaşkanımızın güçlü destekleriyle Program hedeflerimize ulaşmak için gerekli politikaları kararlılıkla uyguluyoruz" dedi.
19.01.2024 Gündem
Bakan Şimşek: Cari işlemler dengesindeki iyileşme kasımda devam etti
Bakan Şimşek: Cari işlemler dengesindeki iyileşme kasımda devam etti Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Yıllık cari işlemler dengesindeki iyileşme kasım ayında da devam etti. Mayısa göre 10,7 milyar dolar düşüşle 49,6 milyar dolara gerileyen yıllık cari açık, altın hariç 22,5 milyar dolar seviyesindedir" dedi.
12.01.2024 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Ovp ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ovp haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.