Otomatik Katılım

Otomatik Katılım

Son dakika otomatik katılım haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan otomatik katılım ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını otomatik katılım haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Otomatik Katılım

haberleri sayfasında son dakika yaşanan otomatik katılım gelişmeleri de dahil olmak üzere 328 otomatik katılım haberi bulunmuştur. Tüm otomatik katılım haberleri aşağıda listelenmiştir.
BES ile ilgili yeni karar! 1 Temmuz'da başlıyor
BES ile ilgili yeni karar! 1 Temmuz'da başlıyor Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından hazırlanan yönetmelik değişikliği, Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre BES’ten çıkmadan nakit ihtiyaçlarına çözüm sunması amaçlanan ve 26 Mart’ta başlaması planlanan “kısmi nakit çekme” uygulaması 1 Temmuz’a ertelendi.
26.03.2024 Ekonomi
Emeklilikte yeni yol haritası belirlendi! BES ile ilgili dikkat çeken gelişme
Emeklilikte yeni yol haritası belirlendi! BES ile ilgili dikkat çeken gelişme Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, emeklilik sistemine ilişkin yol haritasını belirlediklerini, BES’in, mevcut sosyal güvenlik sistemini de içine alan bir yapıya kavuşturulacağını belirterek, tamamlayıcı emeklilik sistemine 2024’ün üçüncü çeyreğinde geçileceğini söyledi.
11.12.2023 Emekli
Hükümetin belirlediği fiyatlara ayar geliyor! Elektrikten toplu taşıma ücretlerine kadar hepsi değişecek
Hükümetin belirlediği fiyatlara ayar geliyor! Elektrikten toplu taşıma ücretlerine kadar hepsi değişecek Üniversite kontenjanına “iş bulma” ayarı... İş Kanunu’na esnek çalışma düzenlemesi... Elektrik, toplu taşıma, trafik sigortası, köprü geçiş ücretine yeni formül... Pek çok düzenlemeyi beraberinde getirecek olan OVP, günlük hayatı birebir etkileyecek.
8.09.2023 Ekonomi
Bakan Nebati: EYT'de ödemeler yakında başlayacak
Bakan Nebati: EYT'de ödemeler yakında başlayacak Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde, "2022 Yılı Değerlendirmesi 2023 Yılı Hedefleri Programı"nda konuştu. Bakan Nebati "En düşük emekli aylığını 5.500 liraya yükselttik. Yakında EYT ve sözleşmeli personelin kadroya alınmasına ilişkin düzenlemeleri tamamlayacağız. EYT'de ödemeler yakında başlayacak." dedi.
16.01.2023 Ekonomi
Bakan Nebati: KGF paketiyle yaklaşık 250 milyar liralık kredi hacmi sunulacak
Bakan Nebati: KGF paketiyle yaklaşık 250 milyar liralık kredi hacmi sunulacak Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, bugün açıklanan Kredi Garanti Fonu (KGF) paketiyle yaklaşık 250 milyar liralık kredi hacmi sunacaklarını belirterek, "Krediye erişim imkanı olan ve teminat eksikliği bulunmayan firmalar bu sistemden faydalanmayacaktır. Böylelikle daha önce başımıza gelen, ihtiyacı olmayanların kullandıkları kredilerin özellikle dövize ve farklı alanlara gitmesini büyük bir oranda engellemiş olacağız" dedi.
19.12.2022 Ekonomi
BES ile ilgili flaş gelişme! Bireysel Emeklilik Sistemi'nden çıkanları kapsıyor, değişti
BES ile ilgili flaş gelişme! Bireysel Emeklilik Sistemi'nden çıkanları kapsıyor, değişti Bireysel Emeklilik Sistemi ile ilgili önemli bir düzenleme yapıldı. BES'te avans kullanımından, yaş sınırına kadar pek çok değişiklik hayata geçirilmişti. Yapılan yenilikler ile BES vatandaşlar için daha cazip hale getirilirken, sistemden çıkanlar da yeniden BES'e katılabiliyor.
22.08.2022 Ekonomi
BES'te yeni dönem! Hediye katkı payı gelişmesi
BES'te yeni dönem! Hediye katkı payı gelişmesi Emeklilik ile ilgili son dakika gelişmesi! Emeklilikte hediye dönemi başlıyor. Bireysel emeklilik sisteminde (BES) hediye olarak katkı payı ödenebilecek. BES katılımcılarına evlilik, doğum günü, bayram, anneler günü, sevgililer günü dolayısıyla hediye BES ödemesi gönderilebilecek, özel mesajlı sertifika hazırlanarak taraflara iletilecek. Hediye katkı, altın karşılığı da olabilecek. Hediye katkı payı ödeyenler çeyrek, tam, yarım altın tutarlarında ödeme yaptığını sertifikada belirtebilecek. Katılımcıya ya da hediye edene gönderilecek sertifikalarda, özel mesaj bölümü de yer alacak. Hediye ödemeleriyle ilgili sertifikalar mecburi olmayacak.
14.06.2022 Emekli
BES'te yeni dönem! Ödemede devrim gibi karar yüzde 30...
BES'te yeni dönem! Ödemede devrim gibi karar yüzde 30... Milyonlarca kişiyi çok yakından ilgilendiren devrim gibi karar. BES'te yeni dönem başlıyor. Bireysel Emeklilik Sistemi'nde (BES) konut alma, evlilik ve iş kurma gibi katılımcıların finansmana ihtiyaç duyacakları önemli olaylarda birikimlerini kısmen çekerek sistemde kalma çalışmasında sona gelindi. Çalışma kapsamında 18 yaşından önce sisteme giren çocukların üniversite eğitimi için de kısmen ödeme hakkı geliyor. BES'te yeni çalışmanın şifreleri...
28.05.2022 Ekonomi
BES'te yeni dönem! Tamamen değişiyor, performansa göre kesinti...
BES'te yeni dönem! Tamamen değişiyor, performansa göre kesinti... Bireysel Emeklilik Sistemi'nde yeni uygulamalar hayata geçirilmeye devam ediyor. 14 milyon katılımcı, tasarruflarını, özel emeklilik şirketleri aracılığı ile emeklilik fonlarında değerlendiriyor. Hem emeklilik şirketleri hem de portföy yönetim şirketleri verdikleri hizmetler karşılığında sisteme giriş aidatı, fon işletim kesintisi gibi kesintiler yapıyor. Kesinti oranları fonuna göre, kişilerin sistemde bulunduğu yıla göre farklılık gösteriyor. şirketlerin giriş aidatı, yönetim gider kesintileri ve fon toplam gider kesintileri adı altında yapacakları kesintilerin azami limitleri bulunuyor. fon işletim kesintileri yıllık yüzde 1 ila yüzde 2 arasında değişiyor.
25.05.2022 Ekonomi
BES'te yeni dönem! Resmen değişti, 3 yıl şartı ve...
BES'te yeni dönem! Resmen değişti, 3 yıl şartı ve... BES’te peş peşe değişiklikler yapıldı. Yapılan düzenlemelerin ardından yeni döne başladı. Bu yeniliklerin en önemlilerinden birisi de 18 yaş altı çocukların da sisteme girebilmeleri oldu. Aileler çocukları için bireysel emeklilik hesabı açarak bir kumbara gibi para biriktirebilecek. Anne-babalar çocuklarının ilerleyen yaşlarda birikim elde etmesini sağlamak için BES'e dahil oluyor. Böylece hem küçük yatırımlar ile birikim sağlanıyor hem de devlet desteğinden yararlanmak mümkün oluyor. Yapılan değişiklikle BES'te devlet desteği artırıldı. Ayrıca avans sistemi de devreye alınarak nakit para ihtiyacı durumunda Bireysel Emeklilik Sistemi'nden para çekmek de mümkün hale getirildi. Artık sandık, dernek, vakıflarda çalışan ve emekli olanlar da birikimlerini BES hesabına aktarabilecek. Son düzenleme ile de ise bireysel emeklilik sistemine 500 bin dolar yatıran ve 3 yıl sistemde kalan yabancılar da Türk vatandaşlığı alabilecek. İşte yeni düzenlemenin ayrıntıları...  
14.05.2022 Ekonomi
BES'te yeni dönem! Ve değişti devrim gibi karar, 3 yıl şartı, artık...
BES'te yeni dönem! Ve değişti devrim gibi karar, 3 yıl şartı, artık... Emeklilik bekleyen milyonlarca kişiyi çok yakından ilgilendiren devrim gibi karar. Bireysel Emeklilik Sistemi'nde her şey değişiyor. SEDDK genelge ile duyurdu. SEDDK, Bireysel emeklilik sisteminde fon dağılımı değişikliği yapmak isteyen müşterileri için emeklilik şirketlerine danışmanlık yapma yetkisi tanıyan genelge yayımladı. Böylece emeklilik şirketleri artık müşterilerine fon dağılımı düzenleme tavsiyesi verebilecek. Diğer yandan robotların yönettiği fonlar için de yapay zeka desteği alınmasının önü açıldı. BES'te yaş sınırının kaldırılmasının ardından sandık, dernek, vakıflarda çalışan ve emekli olanlar da birikimlerini BES hesabına aktarma olanağı getirilmişti. BES’e ilk aktarımın yapıldığı tarihten itibaren sakatlık ve ölüm dışında BES’ten 3 yıl içinde çıkılamayacak. Öte yandan BES katılımcılarına maaş ödemesi de gündemde. çalışmalar başlatıldı. 2022 yılı içerisinde bu konuda da önemli adımlar atılması bekleniyor.
18.04.2022 Ekonomi
BES'te yeni dönem! O şart kaldırıldı, hemen maaş alabilecekler ve...
BES'te yeni dönem! O şart kaldırıldı, hemen maaş alabilecekler ve... Bireysel Emeklilik Sistemi'nde yeni dönem! Değişti ve o şart kaldırıldı. Genelge yayımlandı. Emeklilik Gelir Planı'na (EGP) aktarım kolaylaştırıldı. Aktarılması gereken asgari tutar aylık brüt asgari ücretin 12 katıyken 4 kata indirildi. Artık, aktarılan tutarın tamamı anapara olarak kabul edilecek. Bu da emekli olacak kişiler için emeklilikte ödenecek stopajın azalması anlamına geliyor. Pasif üyeler, emekliliğe hak kazanmış olanlar, 10 yıllık üyelik ve 56 yaşını tamamlamış olanlar doğrudan Emeklilik Gelir Planı'na aktarım yapabilecek ve hemen maaş alabilecek.
15.04.2022 Ekonomi
BES'te yeni dönem başladı! Büyük değişiklik, artık...
BES'te yeni dönem başladı! Büyük değişiklik, artık... Bireysel Emeklilik Sistemi'nde yeni dönem başladı. Birçok yenilik art arda açıklandı. Bu yeniliklerin en önemlilerinden birisi de 18 yaş altı çocukların da sisteme girebilmeleri oldu. Aileler çocukları için bireysel emeklilik hesabı açarak bir kumbara gibi para biriktirebilecek. Anne-babalar çocuklarının ilerleyen yaşlarda birikim elde etmesini sağlamak için BES'e dahil oluyor. Böylece hem küçük yatırımlar ile birikim sağlanıyor hem de devlet desteğinden yararlanmak mümkün oluyor. Yapılan değişiklikle BES'te devlet desteği artırıldı. Ayrıca avans sistemi de devreye alınarak nakit para ihtiyacı durumunda Bireysel Emeklilik Sistemi'nden para çekmek de mümkün hale getirildi. Öte yandan artık sandık, dernek, vakıflarda çalışan ve emekli olanlar da birikimlerini BES hesabına aktarabilecek
9.03.2022 Ekonomi
BES'te yeni dönem! Bireysel Emeklilik Sistemi'nde flaş değişiklik, devlet katkısı, yaş şartı ve...
BES'te yeni dönem! Bireysel Emeklilik Sistemi'nde flaş değişiklik, devlet katkısı, yaş şartı ve... Bireysel Emeklilik Sistemi'nde yeni bir dönem başladı. Değişiklik kararları tek tek açıklandı. Devlet katkısı arttı. Yeni düzenlemeler ile birlikte katılımcılar eğitim, evlilik, konut alımı gibi hallerde nakit paraya ihtiyaç duyarsa, BES'teki birikimlerinden avans kullanabilecek. Birikimlere devlet katkısı yüzde 25'ten yüzde 30'a yükseltildi. Böylece BES için 100 lira yatıran bir katılımcı için devlet de 30 lira ilave edecek. Ayrıca yıllık devlet katkısı limitini aşan katkı payları için müteakip yıllarda devlet katkısının alınabilmesinin yolu açıldı, böylece sisteme toplu ödeme yapmanın cazibesi artırıldı. İşte BES'te yeni dönem ile ilgili bilinmeyen detaylar...
6.02.2022 Emekli
Zam farkları ile ilgili son dakika gelişmesi! Paralar perşembe günü hesaplara aktarılmaya başlayacak, emekli, dul, yetim ve...
Zam farkları ile ilgili son dakika gelişmesi! Paralar perşembe günü hesaplara aktarılmaya başlayacak, emekli, dul, yetim ve... Zam farkları ödeniyor. Tarihler belli oldu. Bakanlık son dakika olarak duyurdu. Yüz binlerce kişi alacak. Emekli, dul, yetim, vazife malulü... Hepsini kapsıyor. Paralar perşembe günü vatandaşların banka hesaplarına ya da PTT hesaplarına yatırılacak. Zam farkı ödemelerinin detayları belli oldu Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından bugün yapılan açıklamada zam farklarının 27 Ocak’ta ödeneceği duyuruldu. Kim ne kadar far alacak? Emekli, dul, yetim ve vazife malullerine ödenecek zam farkları ile ilgili son dakika gelişmeleri....
24.01.2022 Çalışma Hayatı
Bireysel Emeklilik Sisteminde (BES) yeni dönem! 45 yaş kararı...
Bireysel Emeklilik Sisteminde (BES) yeni dönem! 45 yaş kararı... Bireysel Bireysel Emeklilik Sistemi(BES) ile ilgili son dakika açıklaması! Devlet katkısı yüzde 30 oranına çıkarılacak. Örneğin BES’e aylık 1.000 lira yatıran bir kişi için bugün devlet, aylık 250 lira katkı yapıyor. Yasa çıktıktan sonra 1.000 lira yatıran kişiye devlet aylık 300 lira, yıllık da 3.600 lira katkı koyacak. Yeni düzenleme ile otomatik katılımdaki 45 yaş sınırı nihayet kalkıyor. Bununla ilgili yasa tasarısı komisyonlardan geçti ve Meclis’e geldi. Bir-iki gün içinde de tasarı yasalaşacak. İşte BES ile ilgili merak edilen tüm gelişmeler...
17.01.2022 Emekli
Ek zamda kritik gün! Milyonlarca memur ve emekli bekliyordu, bugün...
Ek zamda kritik gün! Milyonlarca memur ve emekli bekliyordu, bugün... Ek zamda son dakika gelişmesi! Milyonlarca kişi bekliyordu. Bugün belli oluyor. İlave zam ile memur ve emeklilerin maaşı değişecek. Zam oranı artacak. TBMM Genel Kurulu, bugün memur ve emekliye ek zammı da içeren kanun teklifini yasalaştırmak için mesai yapıyor. Konuyla ilgili detaylar belli oldu. Emekli ve memurlara güzel haber geldi.
13.01.2022 Ekonomi
BES'le ilgili kanun teklifinin ilk kısmı Genel Kurul'da kabul edildi
BES'le ilgili kanun teklifinin ilk kısmı Genel Kurul'da kabul edildi BES ile ilgili son dakika gelişmesi. Ve değişiyor. Milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiriyor. TBMM Genel Kurulu'nda, Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) ile ilgili düzenlemeleri de içeren kanun teklifinin birinci bölümü kabul edildi. 
12.01.2022 Ekonomi
BES'te yeni dönem! 5 değişiklik birden geliyor, devlet katkısı artıyor, avans sistemi, temlik, OKS ve...
BES'te yeni dönem! 5 değişiklik birden geliyor, devlet katkısı artıyor, avans sistemi, temlik, OKS ve... BES'te büyük değişiklik! Tek tek açıklandı. Devlet katkısı artıyor, avans sistemi geliyor. Bireysel Emeklilik Sistemi'nden çıkmadan para çekilebilecek. Konut alımı, evlilik, eğitim ve benzeri özellik arz eden durumlarda BES hesabından kısmi olarak para çekilebilecek. OKS'de yaş sınırı kalkacak. Birikimlerin temlik edilmesine imkan tanınacak. BES'teki değişiklikler ile birlikte katılımın daha da artması bekleniyor. BES'te hayata geçirilecek en büyük yenilik para çekme imkanın devreye alınması olacak. Bireysel Emeklilik Sistemi'ne dahil olmayanların en önemli gerekçesi uzun süre biriken paranın kullanılamayacak olmasıydı. Ancak artık BES katılımcıları, yatırdıkları anapara ve devlet katkısının yarısına kadar kısmını avans olarak çekebilecekler. Sistemden çıkmalarına gerek kalmadan ihtiyaçlarını karşılayabilecekler. Örneğin BES hesabında ödediği anapara ve devlet katkısı 100 bin lira olan bir katılımcı, bu paranın 50 bin liraya kadar kısmını avans olarak alabilecek. Devlet katkısı hesabından da avans olarak çektiği tutarın yüzde 25’i oranında, yani 12 bin 500 lira tutarında ödeme yapılacak.
12.01.2022 Ekonomi
Emeklilikte yeni dönem! Milyonları ilgilendiriyor! Yüzde 30...
Emeklilikte yeni dönem! Milyonları ilgilendiriyor! Yüzde 30... Emeklilik ile ilgili flaş gelişme! Bireysel emeklilikte, hem sistemdeki 13 milyon kişiyi hem de yeni girecekleri yakından ilgilendiren önemli düzenlemeler yapılacak. Bir taraftan devlet katkısı yüzde 30’a çıkartılırken, katılımcılara birikimlerinin bir kısmını kullanma hakkı tanınacak. Bankalardan kredi kullanırken BES sözleşmesi teminat gösterilebilecek. Öyle ki, tasarı yasalaştığında, artık BES’ten çıkılamayacak. Daha doğrusu çıkılmasına gerek kalmayacak. Çünkü BES’te devlet katkısının artırılmasından sistemdeki katılımcılara kısmi çekiş hakkı tanınmasına, 45 yaş sınırının kaldırılmasından sisteme toplu para ödeyenlere yeni imkanlar getirilmesine kadar birçok değişiklik geliyor.
10.01.2022 Emekli
Bireysel emeklilik(BES) ile ilgili son dakika gelişmesi! Devletten büyük destek
Bireysel emeklilik(BES) ile ilgili son dakika gelişmesi! Devletten büyük destek Bireysel emeklilik(BES) ile ilgili flaş gelişme! TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, bireysel emeklilikle ilgili kanun teklifini görüşmek üzere toplandı. Teklifin detaylarını paylaşan AK Parti Giresun Milletvekili Cemal Öztürk, "Bireysel Emeklilik Sistemi'ne katılımı teşvik etmek ve fon birikimini artırmak amacıyla Bireysel Emeklilik Tasarruf ve Yatırım Sistemi Kanunu'nda önemli değişiklikler öngörüyoruz. Halihazırda sistemde yüzde 25 olarak hesaplanmakta olan devlet katkısı oranının yüzde 30'a yükseltilmesini, 45 yaş üstü çalışanların da isteğe bağlı olarak otomatik katılım sistemine dahil edilebilmesini hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.
7.01.2022 Emekli
BES'te yeni dönem! Avans kullanımı başlıyor,12 bin 500 lirası devletten, hem anapara hem de nema geliri...
BES'te yeni dönem! Avans kullanımı başlıyor,12 bin 500 lirası devletten, hem anapara hem de nema geliri... BES'te bir dönem sona eriyor. Yeni bir dönem başlıyor. Bireysel Emeklilik Sistemi'nden çıkmadan para çekilebilecek. Büyük değişiklik ile birlikte BES'e katılımın daha da artması bekleniyor. Avans sistemi ile ev sahibi olmak, iş kurmak kolay hale gelecek. Bunların dışında da pek çok ihtiyaç BES avans ile karşılanabilecek. Bedelli askerlikten evlilik giderlerinin karşılanmasına kadar nakit ihtiyaçların oluşması durumunda BES'ten para çekilebilecek. BES katılımcıları, yatırdıkları anapara ve nemasının yarısına kadar kısmını avans olarak çekebilecekler. Sistemden çıkmalarına gerek kalmadan ihtiyaçlarını karşılayabilecekler. Örneğin, , BES hesabında ödediği anapara ve nema tutarı 100 bin lira olan bir katılımcı, bu paranın 50 bin liraya kadar kısmını avans olarak alabilecek. Devlet katkısı hesabından da avans olarak çektiği tutarın yüzde 25’i oranında, yani 12 bin 500 lira tutarında ödeme yapılacak.
6.01.2022 Ekonomi
Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) ile ilgili önemli açıklama! Devlet katkısı...
Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) ile ilgili önemli açıklama! Devlet katkısı... Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) ile ilgili açıklama geldi. 2021 yılı bitmeden iki önemli hedefe ulaşıldı. BES, devlet katkısıyla yeni rekorlara koşuyor. Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Başkanı Atilla Benli yaptığı açıklamada, "2003 yılında ülkemiz finans sistemine dahil olan Bireysel Emeklilik Sistemi'nin (BES) 18 yıl sonunda bizler için çok önemli görülen 200 milyar TL fon büyüklüğünün aşılması bizleri gururlandırdı." ifadelerini kullandı.
12.11.2021 Ekonomi
Emeklilikte yeni dönem! Çocuklar da emekli olacak 10 yaş altı...
Emeklilikte yeni dönem! Çocuklar da emekli olacak 10 yaş altı... Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor. Emeklilikte yeni dönem. Tamamlayıcı emeklilik sistemi artık 18 yaş altı çocuklara da açıldı. Üstelik devlet desteği yüzde 25 olarak uygulanıyor. 3 ayda 50 bin çocuk sisteme girdi. Yüzde 70’i 10 yaşın altında.
26.09.2021 Emekli
Bireysel Emeklilik Sistemi ile ilgili flaş açıklama! 18 yaş altı...
Bireysel Emeklilik Sistemi ile ilgili flaş açıklama! 18 yaş altı... Bireysel Emeklilik Sistemi ile ilgili flaş açıklama! Büyük artış... Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Başkanı Atilla Benli, 18 yaş altındaki 50 bine yakın çocuğun Bireysel Emeklilik Sistemine (BES) dahil olduğunu belirterek, "18 yaş altı çocuklarımız ve otomatik katılımdan gelen destekle yılın sonunda sistemin toplam fon büyüklüğünün 200 milyar TL’ye ulaşabileceğini öngörüyoruz." ifadelerini kullandı.
23.09.2021 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Otomatik Katılım ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki otomatik katılım haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.