Öso Güçleri

Öso Güçleri

Son dakika ÖSO güçleri haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ÖSO güçleri ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ÖSO güçleri haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Öso Güçleri

haberleri sayfasında son dakika yaşanan öso güçleri gelişmeleri de dahil olmak üzere 757 öso güçleri haberi bulunmuştur. Tüm öso güçleri haberleri aşağıda listelenmiştir.
Dünyanın gözü Türkiye'de ilk hedef 120 km'lik hat...
Dünyanın gözü Türkiye'de ilk hedef 120 km'lik hat... ABD’nin çekilmeye başlamasıyla gözler Türkiye’nin Fırat’ın doğusuna yapacağı harekâta çevrildi. TSK’nın ilk hamleyi Tel Abyad ile Resulayn arasında, sınıra paralel 120 km’lik hatta yapması bekleniyor. Hazırlıklar tamam, asker emir bekliyor...
8.10.2019 Gündem
ÖSO güçleri, Fırat'ın doğusundaki operasyona hazır
ÖSO güçleri, Fırat'ın doğusundaki operasyona hazır Türkiye'nin terör örgütlerinin kontrolünü sona erdirmek için Fırat'ın doğusuna yönelik operasyon sinyali vermesi ve sınır hattına bu yönde yığınak yapmasının ardından Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) gruplarının bir araya gelerek oluşturduğu Milli Ordu da hazırlıklarını hızlandırdı. Milli Ordu bünyesine yeni katılan güçler de zorlu eğitimden geçirilerek cephede savaşmaya ve Fırat'ın doğusuna yönelik olası bir harekata hazır hale getiriliyor.
25.07.2019 Gündem
O bölgeler terör örgütü YPG/PKK'dan kurtarıldı
O bölgeler terör örgütü YPG/PKK'dan kurtarıldı Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), Suriye’nin kuzeyinde Fırat Kalkanı Harekatı ile Zeytin Dalı Harekatı bölgeleri arasındaki yola hakim konumda bulunan Maaranaz köyünü, terör örgütü YPG/PKK'dan temizledi.
4.05.2019 Gündem
ÖSO, Menbiç'i özgürleştirmeye hazır
ÖSO, Menbiç'i özgürleştirmeye hazır Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) Türkmen komutanlarından Zekeriya Karslı, terör örgütü kontrolündeki Menbiç'i özgürleştirmeye hazır olduklarını söyledi. Cephe hatlarındaki 10 bin ÖSO gücünün elleri tetikte beklediğini kaydeden Karslı, "Operasyona hazırız ve Menbiç'i teröristlerden temizleyerek, asıl sahiplerine teslim edeceğiz" dedi.
28.12.2018 Gündem
Menbiç sınırına ÖSO takviyesi sürüyor
Menbiç sınırına ÖSO takviyesi sürüyor Suriye' nin Menbiç bölgesine yönelik Özgür Suriye Ordusu güçlerinin takviyesi devam ediyor. ÖSO güçleri, Menbiç sınırında olası saldırılara karşı eli tetikte görev yaparken, Fırat'ın doğu yakasında da teröristler mevzilerinde Türkiye tarafındaki gelişmeleri takip ediyor.
26.12.2018 Gündem
ÖSO güçlerinin, operasyon bölgesine sevkiyatı yapıldı
ÖSO güçlerinin, operasyon bölgesine sevkiyatı yapıldı Fırat'ın doğusuna yönelik operasyon hazırlıkları sürüyor
17.12.2018 Gündem
Fırat'ın batısında heyecan, doğusunda panik var
Fırat'ın batısında heyecan, doğusunda panik var Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğa'nın, Fırat Nehri'nin doğusunda kalan Suriye topraklarının terör örgütlerinden arındırılmasına yönelik harekat sinyali vermesiyle sınır hattında başlayan hareketlilik devam ediyor. Suriye'de TSK tarafından düzenlenen harekatlar ile huzura kavuşan Fırat'ın batısında kalan Suriyeliler operasyonun başlamasını heyecanla beklerken, Fırat'ın doğusundaki teröristler ise panik halinde olası bir harekata karşı mevzi ve siperler hazırlayıp, tüneller kazıyor. Gözlerin çevrildiği Suriye'de terör örgütü denetimindeki Menbiç'te ise ABD'ye ait helikopterler teröristlerin mevzilerinin üzerinde alçak uçuş yapıyor.
17.12.2018 Gündem
YPG/PKK, Fırat Kalkanı bölgesindeki ÖSO hatlarına saldırdı
YPG/PKK, Fırat Kalkanı bölgesindeki ÖSO hatlarına saldırdı Terör örgütü YPG/PKK, Fırat Kalkanı Harekatı bölgesindeki Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) hatlarına saldırdı.
14.12.2018 Gündem
Bordo Bereliler girdi! Böyle teslim oldular
Bordo Bereliler girdi! Böyle teslim oldular Türk Özel Kuvvetleri’ne (Bordo Berililer) bağlı birlikler ile onlara destek veren Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçleri dün sabaha karşı Zeytin Dalı Harekatı ile PYD/YPG’den temizlenen Afrin’de operasyon başlattı. TSK'nın Afrin'de YPG'ye başlattığı operasyon sonrasında çökertilen suç çeteleri bir bir ÖSO'ya teslim oluyor.
19.11.2018 Haber
Bordo Bereliler girdi! Böyle teslim oldular
Bordo Bereliler girdi! Böyle teslim oldular Türk Özel Kuvvetleri’ne (Bordo Berililer) bağlı birlikler ile onlara destek veren Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçleri dün sabaha karşı Zeytin Dalı Harekatı ile PYD/YPG’den temizlenen Afrin’de operasyon başlattı. TSK'nın Afrin'de YPG'ye başlattığı operasyon sonrasında çökertilen suç çeteleri bir bir ÖSO'ya teslim oluyor.
19.11.2018 Gündem
Eller tetikte! Emir bekliyorlar
Eller tetikte! Emir bekliyorlar Türk askeri Menbiç’te devriye faaliyeti sürüyor. Menbiç’in köylerinde nöbet tutan ÖSO güçleri, Türkiye’den talimat beklediklerini ve Türkiye’nin emrinde olduklarını söylüyor
29.06.2018 Gündem
ABD'ye rağmen operasyon hazırlığı!
ABD'ye rağmen operasyon hazırlığı! ABD'nin uyarılarına rağmen Beşar Esad rejiminin Suriye'nin güneyindeki Dera'ya operasyon hazırlıkları sürüyor. Bölgeden çekilme süsü veren İran güçleri, her an başlaması beklenen sadırılara destek amacıyla rejim askerlerinin içine gizlendi
19.06.2018 Dünya
Afrin'in köyünde teröristlerin karargâhı bulundu
Afrin'in köyünde teröristlerin karargâhı bulundu ZEYTİN Dalı Harekâtı ile teröristlerden temizlenen Suriye'nin Afrin ilçesinin Yukarı Meski köyünde yapılan kontrollerde, terör örgütü PYD-YPG'nin 'sözde' karargâh olarak kullandığı evde silah ve haritalar ele geçirildi.
25.04.2018 Gündem
Afrin'de bin teröristi alacak yer altı karargahı bulundu
Afrin'de bin teröristi alacak yer altı karargahı bulundu Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) unsurlarınca başlatılan Zeytin Dalı Harekatı kapsamında teröristlerden temizlenen Afrin ilçesinde yaklaşık bin teröristi barındıracak kapasiteye sahip bir yer altı karargahı ortaya çıkarıldı.
15.04.2018 Gündem
Flaş açıklama! ABD Menbiç'te yeni bir üs daha kurdu
Flaş açıklama! ABD Menbiç'te yeni bir üs daha kurdu Terör örgütü PKK/PYD'nin hamiliğini yapan ABD, Menbiç'e yönelik TSK operasyonunu engellemek için bir adım daha attı. ABD, Menbiç'te yeni bir askeri üs daha kurdu, asker sayısını artırdı.
10.04.2018 Gündem
Tel Rıfat satrancı
Tel Rıfat satrancı Tel Rıfat’ın dış mahalleleri TSK ve ÖSO tarafından kuşatıldı. İçerideki YPG’ye ise Esad milisleri destek veriyor. Küçük bir Rus askeri grubu da bölgeye hakim bir tepede konuşlu. Yerel kaynaklar, satranç tahtasına benzeyen bu ortamda müzakerelerin devam ettiğini söylüyor
28.03.2018 Dünya
Erdoğan'dan Afrin için '18 Mart' emri
Erdoğan'dan Afrin için '18 Mart' emri TSK’nın Afrin zaferindeki 18 Mart tarihinin sırrı belli oldu. İlçe merkezini 5 Mart’ta havan menziline alan TSK, 12 Mart’ta kuşatmayı tamamladı. Sivillerin çıkışını engellemek için ilçenin çıkışında mevzilenen 250 PKK’lı SİHA’lar tarafından imha edilince Cumhurbaşkanı Erdoğan, “18 Mart’ta girin o zaman” emrini verdi.
27.03.2018 Gündem
Tehlikeli yakınlaşma!
Tehlikeli yakınlaşma! Afrin’den sonra Tel Rifat’a ilerleyen Türk Silahlı Kuvvetleri destekli ÖSO güçleri ile PKK/YPG’ye destek veren Esad’a bağlı milis güçleri arasında çatışmalar yaşanıyor
22.03.2018 Gündem
103. yıl dönümünde yeni zafer
103. yıl dönümünde yeni zafer Zeytin Dalı Harekatı’nın 58. gününde TSK ve ÖSO, terör örgütü PKK/YPG’nin Kandil’den sonra sözde ikinci kalesi Afrin’e girdi. Çanakkale Zaferi’nin 103. yıl dönümünde kente Türk bayrağını dikti. Zafer şehitlere atfedildi
18.03.2018 Gündem
TSK'dan son dakika Afrin açıklaması
TSK'dan son dakika Afrin açıklaması Son dakika haberi bu sabah geldi. Zeytin Dalı Harekatı kapsamında ÖSO birlikleri Afrin'e kentin güneydoğusundan girmeye başladı. Kent merkezine bu sabah girildi. ÖSO Afrin'de kontrolü sağladı. TSK'dan Afrin'le ilgili açıklama geldi. Afrin harekatında 46 şehit, 225 yaralımız olduğu açıklandı.
18.03.2018 Gündem
İşte teröristlerin eğitim kampı! Çoğu çocuk...
İşte teröristlerin eğitim kampı! Çoğu çocuk... TSK ve ÖSO, 1500 hainin yetiştiği, rejim tarafından askeri üs olarak kullanılan eğitim kampını teröristlerden temizledi. Kampta mühimmat deposu ve içinde Batı’nın gönderdiği teröristler başta olmak üzere hainlerin listelendiği ajandalar ele geçirildi.
17.03.2018 Gündem
Stratejik o bölge ele geçirildi
Stratejik o bölge ele geçirildi Afrin bölgesinin en stratejik öneme sahip bölgesi olarak değerlendirilen ve bölgenin su, elektrik ihtiyacını karşılayan Meydanki Barajı'nın bulunduğu kasaba terörist unsurlardan temizlendi.
16.03.2018 Gündem
Tepelere konuşlandık
Tepelere konuşlandık Afrin kent merkezinin düşmesi artık an meselesi. Zırhlı birlikler ve özel kuvvetler, dün Afrin’i gören hakim tepelerde oluşturulan üslere mevzilendi
14.03.2018 Gündem
Birlikler, Afrin tepelerine konuşlandı
Birlikler, Afrin tepelerine konuşlandı TÜRK Silahlı Kuvvetleri zırhlı birlikleri ve özel kuvvetleri Zeytin Dalı Harekatı ile terör örgütlerinden arındırılması hedeflenen Suriye'nin Afrin kentini gören hakim tepelerde oluşturulan üslere mevzilendi.
14.03.2018 Gündem
Teröristlerin baskısı altındaki sivillerin kaçışı sürüyor
Teröristlerin baskısı altındaki sivillerin kaçışı sürüyor Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından sürdürülen Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında, terör örgütlerinden temizlenmesi hedeflenen ve çevresi kuşatılan Afrin merkezi ile yakınındaki köylerde, siviller, teröristlerin baskısı nedeniyle bölgeden kaçmaya devam ediyor.
13.03.2018 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Öso Güçleri ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki öso güçleri haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.