Ortodoks Kilisesi

Ortodoks Kilisesi

Son dakika Ortodoks Kilisesi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Ortodoks Kilisesi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Ortodoks Kilisesi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Ortodoks Kilisesi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ortodoks kilisesi gelişmeleri de dahil olmak üzere 398 ortodoks kilisesi haberi bulunmuştur. Tüm ortodoks kilisesi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakırköy ve Ortaköy'de haç çıkarma töreni
Bakırköy ve Ortaköy'de haç çıkarma töreni Hz. İsa'nın doğumu ve vaftiz edilişinin yıl dönümü nedeniyle düzenlenen ayinlerin ardından Ortaköy ve Yeşilköy'de denizden haç çıkarma töreni yapıldı.
6.01.2024 Gündem
İsrail sivilleri vurmaya devam ediyor
İsrail sivilleri vurmaya devam ediyor 7 Ekim baskını sonrasında Hamas’ı bitirme hedefiyle Gazze’ye harekât başlatan İsrail, saldırılarında hedef ayırt etmiyor. Sivillerin sığındığı hastane, okul, ibadethanelerin yanı sıra ambulans ve jenaratörler, hatta mezarlıklar bile vuruluyor. İsrailli yetkililer katliamları ‘Sivillere gidin demiştik’ diye savunuyor.
5.11.2023 Gündem
İsrail'den kara harekatı sinyali: Gazze'yi yakında içeriden göreceksiniz, emir gelecek
İsrail'den kara harekatı sinyali: Gazze'yi yakında içeriden göreceksiniz, emir gelecek İsrail ablukasındaki Gazze'den son dakika haberleri gelmeye devam ediyor... İsrail'e adeta koşulsuz destek veren ABD istifa depremine sahne oldu. Dışişleri Bakanlığı'ndaki istifa dünyada ses getirdi. İsrail ordusundan beklenen 'Hizbullah açıklaması' sabah saatlerinde geldi. Gazze'nin güneyine yapılan saldırılarda ise 30'un üzerinde kişi hayatını kaybetti. Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından İsrail'in Gazze'ye saldırılarında bin 524'ü çocuk, 3 bin 785 kişi hayatını kaybettiği açıklandı. Öte yandan İsrail'in Gazze'deki hastaneyi bombalamasının yankıları sürüyor. IDF, saldırının hemen ardından facianın Filistin tarafından atılan bir füze nedeniyle gerçekleştiğini iddia etmiş, sorumluğu reddetmişti. Bu tezi savunan İsrail kanadı Al Jazeera'nın görüntülerini kullanmıştı. İsrail'in paylaşımlarını mercek altına alan Al Jazeera, İsrail tarafından paylaşılan 'kanıt'ları inceledi ve vardığı sonucu dünya kamuoyu ile paylaştı. Öte yandan İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Gazze Şeridi’ne yönelik kara harekatının yakında başlayacağı sinyalini verdi. İsrail, Gazze Şeridi’nde bulunan Rum Ortodoks kilisesi Saint Porphyrius’a saldırı düzenledi. İşte detaylar...
19.10.2023 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emeklilere müjde: Bir defaya mahsus 5 bin TL ödenecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emeklilere müjde: Bir defaya mahsus 5 bin TL ödenecek Cumhurbaşkanı Erdoğan, kritik Kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kritik Kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Emeklilerimize bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin lira ödeme yapmayı kararlaştırdık. Hem emekli olup hem de fiilen çalışmaya devam eden emeklilerimizi bu düzenlemenin dışında bırakıyoruz. Yılbaşında emeklilerimizin durumun tekrar gözden geçirecek, o zaman her türlü fedakarlığı sergileyeceğiz." diye konuştu.
9.10.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan net mesaj: Ayrımcılığa izin vermeyeceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan net mesaj: Ayrımcılığa izin vermeyeceğiz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yeşilköy'deki Mor Efrem Süryani Kadim Ortodoks Kilisesi Açılış Töreni'nde önemli açıklamalarda bulunarak, "Dünyanın pek çok yerinde çatışmalar yaşanırken burada sergilediğimiz hoşgörü tablosunu anlamlı bulduğumu ifade etmek istiyorum. Türkiye farklı kültürleri barış içinde yaşatmış bir birikime sahiptir. İnancımız bize herkesi adaletli davranmayı emrediyor. Adı, inancı ne olursa olsun zalimin karşısında mazlumun yanında durmak bizim görevimizdir" dedi.
8.10.2023 Gündem
Erdoğan 2019'da temelini atmıştı! Cumhuriyet’in ilk kilisesinde Süryani Ortodoks Ruhani Liderinden ilk röportaj
Erdoğan 2019'da temelini atmıştı! Cumhuriyet’in ilk kilisesinde Süryani Ortodoks Ruhani Liderinden ilk röportaj İstanbul’da Cumhuriyet tarihinde ilk kez sıfırdan yapılan bir kilise kapılarını açacak. İstanbul, Ankara ve İzmir Süryani Ortodoks Metropoliti ve Ruhani Lideri, Patrik Vekili Yusuf Çetin, ilk özel röportajını CNN Türk'e verdi. Serdar Korucu'nun sorularını yanıtlayan Çetin, “20 sene önce bu kiliseyi rüyamızda görsek inanmazdık. Cumhurbaşkanımızın siyasi iradesi bize tüm kapıları açtı” dedi.
6.10.2023 Gündem
ABD'de rüşvet ve yolsuzluk skandalı! Türkiye düşmanı senatör Bob Menendez bahanesi fos çıktı: İçi para dolu zarflarda DNA izi...
ABD'de rüşvet ve yolsuzluk skandalı! Türkiye düşmanı senatör Bob Menendez bahanesi fos çıktı: İçi para dolu zarflarda DNA izi... Türk ve Türkiye düşmanlığı ile tanınan Senatör Bob Menendez, evinde bulunan deste deste banknotları acil durum için tuttuğunu, kendi tasarrufu olduğunu söyledi. Küba göçmeni olan Menendez, Komünist dönemden kalma bir alışkanlık olarak durumu açıklamaya çalışsa da Komünistler gelmeden ailesinin ülkeden göç ettiği anlaşıldı.
27.09.2023 Dünya
Sırbistan Bayrağı Anlamı Nedir? Sırbistan Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?
Sırbistan Bayrağı Anlamı Nedir? Sırbistan Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor? Resmi ismiyle Sırbistan Cumhuriyeti olan ülke Güneydoğu Avrupa'da yer almaktadır. 7 milyonluk nüfusa sahip olan ülke Avrupa'nın her yerinden turist almaktadır. 
14.09.2023 Eğitim
Meryem Ana yortusu nedir? Meryem Ana'nın göğe yükseliş günü: 15 Ağustos Meryem Ana günü tarihi…
Meryem Ana yortusu nedir? Meryem Ana'nın göğe yükseliş günü: 15 Ağustos Meryem Ana günü tarihi… Ortodoks Hristiyanların yüz yıllardır kutladığı ‘Meryem’in göğe alınışı’ bayramı yarın kutlanacak. Peki, Meryem Ana yortusu nedir? 15 Ağustos Meryem Ana günü tarihi…
14.08.2023 Gündem
Bakan Kurum: Bir yıl içerisinde ülkemize 2 milyon yeni, sağlam ve güvenli konut kazandırmış olacağız
Bakan Kurum: Bir yıl içerisinde ülkemize 2 milyon yeni, sağlam ve güvenli konut kazandırmış olacağız Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Türkiye Ulusal Risk Kalkanı Modeli Toplantısı’nda yaptığı sunumda, “Cumhuriyet tarihinin en büyük afet konut yapım seferberliği kapsamında 405 bin afet konutunun yapımını başlattık. Bu kapsamda 83 bin köy evini de illerimizdeki tespitler çerçevesinde çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bu çalışmaları büyük bir hassasiyetle; sahadaki zemin etüt ekiplerimizce hocalarımızla eş güdüm içinde onların görüşleriyle birlikte yapıyoruz… Toplam 1 milyon 582 bin binada tespit yapıldı. Bu çerçevede 4 milyon 859 bin bağımsız bölüm incelendi ve bu bağımsız bölümlerden 214 bin 577 tanesinin acil yıkılacak, ağır hasarlı veya yıkık olduğunun tespitini yaptık. Deprem bölgesinde yıkılan binaların yüzde 96.69’unun, 1999 öncesi yapılan yapılar olduğunu görüyoruz… Yaklaşık 1 milyon yeni konutun yapımı ve 1 milyon konut amaçlı arsa tahsislerimizi de hesap ettiğinizde son 1 yıl içerisinde ülkemize 2 milyon yeni, sağlam ve güvenli konut kazandırmış olacağız… İstanbul’da bugüne kadar 695 bin konutun dönüşümünü sağladık. 93 bin konutun dönüşümün fiilen sahada devam ediyor…” şeklinde konuştu.  
4.03.2023 Gündem
Türkiye Ulusal Risk Kalkanı Modeli Toplantısı! Bakan Kurum:405 bin afet konutu yapılacak
Türkiye Ulusal Risk Kalkanı Modeli Toplantısı! Bakan Kurum:405 bin afet konutu yapılacak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Türkiye Ulusal Risk Kalkanı Modeli Toplantısı’nda açıklamalarda bulundu.
3.03.2023 Gündem
Biden’dan Ukrayna’daki ateşkes hakkında: Putin sanırım biraz nefes almaya çalışıyor
Biden’dan Ukrayna’daki ateşkes hakkında: Putin sanırım biraz nefes almaya çalışıyor ABD Başkanı Joe Biden, Rusya’nın Ukrayna’da ilan ettiği ateşkese değinerek, “(Putin) Sanırım biraz nefes almaya çalışıyor” dedi.
5.01.2023 Dünya
Ukrayna'dan Rusya'nın geçici ateşkes kararına yanıt: İkiyüzlülüğünü kendinize saklayın
Ukrayna'dan Rusya'nın geçici ateşkes kararına yanıt: İkiyüzlülüğünü kendinize saklayın Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Danışmanı Mihail Podolyak, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna'daki tüm temas hattı boyunca geçici ateşkes ilan edilmesi yönünde talimat vermesinin ardından, "İkiyüzlülüğünü kendinize saklayın" açıklamasıyla karara tepki gösterdi.
5.01.2023 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çabaları sonuç verdi! Rusya'dan Ukrayna'da ateşkes kararı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çabaları sonuç verdi! Rusya'dan Ukrayna'da ateşkes kararı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önce Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ardından da Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile birer telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Bu görüşmenin ardından Kremlin, Rusya'nın Ukrayna'da 6-7 Ocak tarihleri arasında ateşkes ilan edeceğini duyurdu.
5.01.2023 Dünya
Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic: Priştine'nin amacı Sırpları Kosova’dan atmak
Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic: Priştine'nin amacı Sırpları Kosova’dan atmak Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, Kosova-Sırbistan arasındaki gerilime değinerek, “Priştine'nin amacı, Sırpları Kosova’dan atmak” dedi.
27.12.2022 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan muhalefete 'helalleşme' tepkisi: Bu millet artık bunları yutmaz ve 2023 bunun cevabı olacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan muhalefete 'helalleşme' tepkisi: Bu millet artık bunları yutmaz ve 2023 bunun cevabı olacak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Tek parti faşizminden başlayarak 27 Mayıs’tan 28 Şubat’ta kadar toplum hafızamızda derin yaralar açan acıları iyileştirmenin çabasında olduk. Eski Türkiye’nin inkarcı, dışlayıcı, kısıtlayıcı o nobran yaklaşımını tüm izleriyle ortadan kaldırmak için çalıştık” ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sen helalleşmeye gideceksen önce gel Diyarbakır anneleriyle helalleş." dedi ve "Bu millet artık bunları yutmaz ve 2023 bunun cevabı olacak” şeklinde konuştu.
18.12.2022 Gündem
Milli Mücadele'nin en önemli isimlerinden biriydi! 'Türk Papa' Eftim
Milli Mücadele'nin en önemli isimlerinden biriydi! 'Türk Papa' Eftim Cumhuriyete giden yolda Milli Mücadele'nin en önemli destekçilerinden biri de, “Ben Türk dostu Eftim değil, Türkoğlu Türk Eftim'im” diyen Papa Eftim'di. İşte Büyük Taaruz'dan önce TBMM’nin bahçe duvarında halka seslenen, Milli Mücadele'ye hem destek veren hem de destek toplayan 'Türk Papa'nın hikâyesi.
29.10.2022 Gündem
11 Ekim ne günü, 11 Ekim tarihte dünyada ne oldu? 11 Ekim tarihinde kim doğdu, kim öldü? İşte, 9 Ekim'de yaşananlar…
11 Ekim ne günü, 11 Ekim tarihte dünyada ne oldu? 11 Ekim tarihinde kim doğdu, kim öldü? İşte, 9 Ekim'de yaşananlar… Tarihte bugün yaşanmış yeni doğumlar, yaşanan vefatlar ve meydana gelen önemli olayları haberimizde kronolojik olarak sıraladık. Peki, 11 Ekim tarihinde ne oldu, kim doğdu, kim öldü, hangi önemli olaylar oldu? 11 Ekim ne günü? İşte, 11 Ekim'de yaşanan doğum, ölüm ve önemli olaylar…
11.10.2022 Gündem
Kilisede gergin anlar! Rus yanlısı rahip, Ukraynalı rahibe haçla saldırdı
Kilisede gergin anlar! Rus yanlısı rahip, Ukraynalı rahibe haçla saldırdı Ukraynalı askerin cenaze töreninde Rusya yanlısı rahip, konuşmasında “Kremlin rejimi savaş suçu işliyor” ifadelerini kullanan Ukraynalı rahibe elindeki haçla saldırdı.
28.07.2022 Dünya
Topkapı Kaleiçi Meydanı’nın topluma kazandırılmasının ilk adım atıldı
Topkapı Kaleiçi Meydanı’nın topluma kazandırılmasının ilk adım atıldı Fatih Belediyesi’nin Topkapı Kaleiçi Meydanı’nın tarihi ve kültürel değerini ortaya çıkartmak için düzenlediği ‘İstanbul Kara Surları Topkapı Kaleiçi Meydanı Kentsel Tasarım Yarışması'nın sonuçları açıklandı. Mimar Batu Kepekçioğlu ve ekibi İETT otobüslerinin kaldırılmasıyla meydana etkinlik alanı inşa edilmesini planlandıkları projeyle birinci oldu.125 bin liralık ödülün de sahibi olan ekip, çay bahçesi, seyir terası gibi yerlerin de bulunduğu projeyle doğa ile tarihin iç içe olmasını ve meydanın halkın kullanabileceği bir hale getirilmesini amaçladı.
25.06.2022 Kültür Sanat
Rusya için flaş karar, Putin'i kızdıracak! Yasaklandı
Rusya için flaş karar, Putin'i kızdıracak! Yasaklandı Rusya-Ukrayna savaşı devam ederken, Avrupa Parlamentosu'ndan Rusya için flaş bir karar daha geldi. AP Başkanı Metsola, Rusya Devlet Başkanı Putin'in hiç hoşuna gitmeyecek yeni kararı sosyal medya hesabından duyurdu. Metsola "Otokratlara karşı birlik içinde ve güçlü kalacağız” dedi. AB üyesi ülkelerin liderleri, 30 Mayıs’ta uzun süredir ertelenen Rusya’ya yönelik 6’ncı yaptırım paketi üzerinde prensipte uzlaşı sağlamış, yeni yaptırımlar çerçevesinde Rusya’dan petrol ithalatı yılsonuna kadar yüzde 90 oranında azaltılmasına karar verilmişti.
2.06.2022 Dünya
Ukrayna-Rusya savaşının en kanlı saldırısı! Rusların vurduğu Mariupol tiyatrosunda 600 kişi birden öldü...
Ukrayna-Rusya savaşının en kanlı saldırısı! Rusların vurduğu Mariupol tiyatrosunda 600 kişi birden öldü... Ukrayna ile Rusya arasındaki savaşta çatışmalar devam ediyor. Rusya’nın Mariupol’de sığınak olarak kullanılan bir tiyatroyu vurduğu saldırının ardından sığınakta kaç kişinin olduğu ve kaç can kaybının yaşandığı da büyük bir merak konusuydu. Yapılan incelemelerden sonra açıklanan bilanço gerçeğin tahmin edilenden de korkunç olduğunu ortaya koydu. AB, Rus Ortodoks Kilisesi’ne yaptırım planlıyor. Rus ordusu, Harkov’daki Gorki Parkı’nı vurdu.
5.05.2022 Dünya
Rusya-Ukrayna savaşında son dakika gelişmesi! Dünyaya duyurdular, savaş bitiyor mu? Müzakerelerle ilgili flaş açıklama...
Rusya-Ukrayna savaşında son dakika gelişmesi! Dünyaya duyurdular, savaş bitiyor mu? Müzakerelerle ilgili flaş açıklama... Rusya-Ukrayna savaşında bölgeden çatışma haberleri gelmeye devam ediyor. Rus işgalciler, bu sabah Polonya sınırının dibindeki bir Ukrayna askeri üssüne füzeler ateşledi. Polonya sınırına yalnızca 10 kilometre mesafedeki üste NATO tarafından Ukraynalılara eğitim verilen Uluslararası Barış ve Güvenlik Merkezi bulunuyordu. Ukraynalı yetkililer NATO'nun kullandığı eğitim üssünün vurulduğunu doğruladı, yerel yöneticiler can kaybının 35'e yükseldiğini bildiriyor. Savaşı durdurmak için masaya oturan Kiev ve Moskova yönetimlerinden gün içinde arka arkaya açıklamalar geldi. ABD ise yaptığı açıklamada Rusya'ya uyarıda bulundu ve NATO'nun 5’inci maddesini hatırlattı. İşte Rusya-Ukrayna savaşında son dakika gelişmeleri...
13.03.2022 Dünya
Miçotakis, Amerika Başpiskoposu Elpidoforos ile  görüşmesini iptal etti
Miçotakis, Amerika Başpiskoposu Elpidoforos ile görüşmesini iptal etti Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis’in, New York’ta Türkevi açılışına katılan Amerika Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu Elpidoforos ile planlanan görüşmesini iptal ettiği bildirildi.
23.09.2021 Dünya
Taksim Camii mimarları kimdir? Mimar Şefik Birkiye ve Selim Dalaman kimdir?
Taksim Camii mimarları kimdir? Mimar Şefik Birkiye ve Selim Dalaman kimdir? Taksim'de yapımına 2017 yılında yapımına başlanan camii, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla ibadete açıldı. Mimarlar Şefik Birkiye ile Selim Dalaman imzasını taşıyan camide pek çok açıdan ilkleri bünyesinde barındırıyor. Pek çok kişi bu tarihi günde Taksim Camii mimarları Şefik Birkiye ve Selim Dalaman'ın kariyerini jmerak ediyor. Peki, Taksim Camii mimarları Mimar Şefik Birkiye ve Selim Dalaman kimdir? İşte Taksim Camii mimarları hayatı, eserleri ve kariyeri hakkında merak edilenler...
28.05.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Ortodoks Kilisesi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ortodoks kilisesi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.