Orta Doğu Teknik Üniversitesi

Orta Doğu Teknik Üniversitesi

Son dakika Orta Doğu Teknik Üniversitesi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Orta Doğu Teknik Üniversitesi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Orta Doğu Teknik Üniversitesi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan orta doğu teknik üniversitesi gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.137 orta doğu teknik üniversitesi haberi bulunmuştur. Tüm orta doğu teknik üniversitesi haberleri aşağıda listelenmiştir.
ODTÜ’lü Teoman’ın acı sonu! Zoom üzerinden mülakatta kalp krizi geçirdi
ODTÜ’lü Teoman’ın acı sonu! Zoom üzerinden mülakatta kalp krizi geçirdi Ankara'daki evinde Münih Teknik Üniversitesi'ndeki yüksek lisans eğitimi için mülakata girdiği görüşmede kalp krizi geçiren ODTÜ Fizik Bölümü son sınıf öğrencisi Teoman Mehmet Arslan, memleketi Antalya’da son yolculuğuna uğurlandı.
2.05.2024 Gündem
Göçleri dikkat çekti! Binlerce  kuş halkalandı
Göçleri dikkat çekti! Binlerce kuş halkalandı Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre; Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünce (DKMP) kuşların göçleri, üremeleri ve hayatta kalma başarıları gibi verilerin elde edilmesine yönelik yürütülen halkalama çalışmaları kapsamında 190 türden 23 bin 794 kuş halkalandığı açıklandı.
10.04.2024 Gündem
MASAK başkanı Hasan Kaymak kimdir? MASAK Başkanı olarak atanan Hasan Kaymak kaç yaşında, nereli, hangi görevlerde bulundu?
MASAK başkanı Hasan Kaymak kimdir? MASAK Başkanı olarak atanan Hasan Kaymak kaç yaşında, nereli, hangi görevlerde bulundu? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan kararla yeni MASAK Başkanı olarak Hasan Kaymak atandı. Kaymak'ın hayatı ve kariyeri sorgulanıyor. Peki, Hasan Kaymak kimdir? MASAK Başkanı Hasan Kaymak kaç yaşında, hangi görevlerde bulundu?
23.02.2024 Gündem
Yıldız Holding’de üst düzey atama
Yıldız Holding’de üst düzey atama Yıldız Holding’in inovasyon şirketi Northstar’da CEO görevine Cengiz Altop atandı.
20.02.2024 Çalışma Hayatı
Prof. Dr. Tolga Görüm: Depremin ikincil etkilerinden biri heyelanlar
Prof. Dr. Tolga Görüm: Depremin ikincil etkilerinden biri heyelanlar İstanbul Teknik Üniversitesi Yer Bilimleri Enstitüsü Katı Yer Bilimleri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tolga Görüm tarafından yürütülen, 'Deprem sonrası tetiklenen heyelan tehlikesinin izlenmesi' projesi NATO ve TÜBİTAK tarafından destekleniyor. Projeyle deprem sonrasında tetiklenen heyelanlar ve risk noktaları belirlendi. Elde edilen bulguların AFAD'A ait Afet Risk Azaltma Sistemiyle paylaşılmasıyla deprem ve heyelan meydana gelen bölgede ölümleri en aza indirecek gerekli tedbirleri almak amaçlanıyor. Prof. Dr. Tolga Görüm, "Bizim tespit ettiğimiz saha çalışmalarında 100'ye yakın vatandaşımız depremin tetiklediği heyelanlar nedeniyle hayatını kaybetti. 3 yıl sürecek bu projede geleceğe yönelik de hem halkımızı korumak hem yerleşim alanlarını, hem de devletin büyük yatırımlarını korumak için geliştirdiğimiz birtakım makine öğrenmesiyle birlikte uyguladığımız tekniklerle burada uzun dönemler sürebilecek deformasyonu modellemeyi düşünüyoruz. " şeklinde konuştu. Görüm, "İstanbul'da heyelan konusunda 17 binin üzerinde tabii hepsi aktif değil, 7 bine yakın aktif olan heyelan sahası var. Özellikle Büyükçekmece Küçükçekmece bunların güney kıyılarında bu tip heyelan alanları var." dedi.
6.02.2024 Gündem
Yazar Alev Alatlı'ya veda... Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ablaların ablasını uğurluyoruz
Yazar Alev Alatlı'ya veda... Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ablaların ablasını uğurluyoruz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hayatını kaybeden yazar ve mütefekkir Alev Alatlı için Eyüp Sultan Camisi'nde düzenlenen cenaze törenine katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şu anda ebediyete Hakka, ablaların ablasını uğurluyoruz. Bizimle birlikte yol arkadaşlığını yapan bir ablamız bir hanımefendiydi. Rabbim mekanını cennet eylesin" dedi.
3.02.2024 Gündem
Alev Alatlı hayatını kaybetti! Bakan Koca duyurdu
Alev Alatlı hayatını kaybetti! Bakan Koca duyurdu Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yazar Alev Alatlı'nın hayatını kaybettiğini açıkladı. Bakan Koca, "Bir süredir tedavi altındaydı. Kendisini ziyarete gittiğimde, 'Bu toprakları daha çok sevdirmeliyiz' demişti. Bu sözünü aydınlarımıza, yöneticilere, ülkemizin bugününe, yarınlarına etki etme gücüne sahip herkese yönelik bir vasiyet olarak anlamıştım" ifadelerini kullandı. Bir süredir yoğun bakımda tedavi gören Alatlı, yarın öğle namazında Eyüp Sultan Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından Mihrişah Valide Sultan Türbe Haziresine defnedilecek.
2.02.2024 Gündem
Asım Balcı kimdir, kaç yaşında, nereli? AK Parti Mamak İlçe Belediye Başkanı Adayı Asım Balcı oldu
Asım Balcı kimdir, kaç yaşında, nereli? AK Parti Mamak İlçe Belediye Başkanı Adayı Asım Balcı oldu AK Parti Ankara Mamak Belediye Başkanı Adayı olarak Asım Balcı adayı gösterdi. Peki, Asım Balcı kimdir, kaç yaşında ve nereli?
24.01.2024 Gündem
Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı’nın uzay yolculuğu başlıyor!
Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı’nın uzay yolculuğu başlıyor! Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı’nın uzay yolculuğuna başlamasına saatler kaldı. Bu gece saat 01.11'de gerçekleşecek fırlatma, İstanbul ve Ankara’daki meydanlardan ve bilim merkezlerinden takip edilebilecek. Gezeravcı'nın ailesi, CNN TÜRK Editörü Gülşen Coşkun'a açıklamalarda bulundu. Alper Gazeravcı'nın annesi Sıddıka Gezeravcı, "İlk duyduğumda korktum, endişelendim" derken baba Ali Baba Gezeravcı ise, "Göreve çıkmadan önce şunu dedi, 'Baba, hiçbir şeye endişe etmeyin. Mutlu olun o bana yeter' dedi" ifadelerini kullandı. Türkiye'nin insanlı ilk uzay yolculuğu öncesi Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın öncülüğünde hazırlanan uzay hatıra bileti, Türkiye Uzay Ajansı’nın (TUA) internet sitesinde yayımlandı.
17.01.2024 Gündem
Türkiye’nin insanlı ilk uzay yolculuğu başlıyor: Nefesler tutuldu!
Türkiye’nin insanlı ilk uzay yolculuğu başlıyor: Nefesler tutuldu! Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı’nın uzay yolculuğuna başlamasına saatler kaldı. 17 Ocak’ı 18 Ocak’a bağlayan gece 01.11’de (TSİ) ilk kez bir Türk astronot uzaya fırlatılacak. Fırlatma töreni nedeniyle nefeslerin tutulacağı o anlar, İstanbul ve Ankara’daki meydanlardan da takip edilebilecek.
16.01.2024 Ekonomi
Doktorken mühendisliğe başladı; kanser tedavisinde önemli çalışmaya imza attı
Doktorken mühendisliğe başladı; kanser tedavisinde önemli çalışmaya imza attı Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Radyasyon Onkolojisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şükriye Bilge Gürsel meme kanserinde yapay zekanın kullanımına dair çalışmasıyla adından söz ettiriyor. Prof. Dr. Gürsel'i meslektaşlarından ayıran en önemli özelliği, bu çalışmayı sadece bir doktor olarak değil, aynı zamanda bilgisayar mühendisi olarak bizzat kendisinin bitirme teziyle gerçekleştirmiş olması. Gürsel, Ondokuz Mayıs Tıp Fakültesi'nde doçentken, üniversite sınavlarına yeniden girerek bilgisayar mühendisliğini kazandı. 3 yıl sonra mühendislikten yüksek onur derecesiyle mezun olurken, tıpta da profesörlüğe yükselmişti. Mühendislikteki bitirme tezinde ise, doktorluğunu konuşturdu; rahim ağzı ve meme kanserinde tedavi sonrası meydana gelebilecek nüksleri, yapay zeka ile yüzde 92 doğruluk oranıyla önceden belirleyebilen pilot bir çalışmaya imza attı. 
24.12.2023 Yaşam
Deniz Göktaş kimdir, nereli, kaç yaşında? Deniz Göktaş'ın biyografisi
Deniz Göktaş kimdir, nereli, kaç yaşında? Deniz Göktaş'ın biyografisi Son dönemde tek kişilik sahneleri ile gündeme gelen Deniz Göktaş'ın hayatı merak konusu oldu. Peki Deniz Göktaş kimdir, nereli, kaç yaşında?
9.12.2023 Gündem
11 Türk üniversitesi dünyanın en iyileri listesine girdi!
11 Türk üniversitesi dünyanın en iyileri listesine girdi! Dünyanın en iyi üniversiteleri listesine Türkiye'den 11 üniversite girdi. Dünya üniversiteleri sıralama kuruluşu Times Higher Education (THE), 2024’ün en iyi üniversitelerini açıkladı. 1904 kurumun sıralandığı listede Türkiye’den 75 üniversite yer aldı. İlk 1000’e 11 Türk üniversitesi girdi. ODTÜ, Koç ve Sabancı Üniversiteleri ise ilk 500’e girmeyi başardı.
28.09.2023 Eğitim
CHP Genel Başkan adayı Örsan Öymen kimdir, kaç yaşında, nereli? Örsan Öymen’in babası kimdir, Prof. Dr. Örsan K. Öymen Altan Öymen akraba mı?
CHP Genel Başkan adayı Örsan Öymen kimdir, kaç yaşında, nereli? Örsan Öymen’in babası kimdir, Prof. Dr. Örsan K. Öymen Altan Öymen akraba mı? Eski CHP Genel Başkanı Altan Öymen'in yeğeni Prof. Dr. Örsan K. Öymen’in genel başkanlık yarışında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na rakip olacağı belirtildi. Peki, Örsan Öymen kimdir, CHP adayı mı? Örsan K. Öymen kaç yaşında, nereli, kimin oğlu, Örsan Öymen’in babası kimdir?
15.09.2023 Gündem
Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür: İstanbul'da 7'si çok tehlikeli
Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür: İstanbul'da 7'si çok tehlikeli Jeolog ve deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, “Depremde İstanbul’da 14 barajın, 7'si çok tehlikeli. Yani bu depremi çıkartır veya çıkartmaz. Ayrıca İstanbul'da en az 100 milyon ton atık çıkar. Bunları şimdiden, uluslararası yöntemlere göre nasıl bertaraf edeceğiz? Nasıl bunları ortadan kaldıracağız? Nasıl geri dönüşüme tabii tutacağınızın planlanması lazım.” dedi.
17.08.2023 Gündem
Dünyayı bekleyen büyük felaket! Küresel iklim değişikliği nedeniyle AMOC her an çökebilir...
Dünyayı bekleyen büyük felaket! Küresel iklim değişikliği nedeniyle AMOC her an çökebilir... Dünya günlerdir rekor sıcaklıklarla kavruluyor. Dünya iklim dengesini sağlayan “Gulf Stream” olarak bilinen Atlantik Meridyonel Devir Dolaşımı’nın (AMOC) küresel iklim değişikliği nedeniyle çökebileceği açıklandı. Peki bu olasılık gerçekleşirse dünyayı nasıl bir değişim bekliyor? İşte detaylar...
27.07.2023 Gündem
U17 Avrupa Kadın Sutopu Şampiyonası başlıyor
U17 Avrupa Kadın Sutopu Şampiyonası başlıyor U17 Avrupa kadın sutopu şampiyonası, 29 Temmuz-5 Ağustos tarihleri arasında Manisa’da gerçekleşecek.
25.07.2023 Diğer Sporlar
Çocuklar için oyun tehlikesi! "Bakanlık olaya el atmalı"
Çocuklar için oyun tehlikesi! "Bakanlık olaya el atmalı" Dünyanın en çok oynanan oyunları arasında yer alan Roblox, özellikle çocuklar tarafından tercih ediliyor. Oyunla ilgili kurgulanan ve milyonlarca kullanıcısı olan kanallardan paylaşılan videolar, özellikle çocuklar tarafından takip ediliyor. Uzmanlar ise oyunların çocuklar üzerine dikkat çekerek bakanlıkların düzenleme getirmesini savundu.
14.07.2023 Gündem
Alparslan Bayraktar kimdir? Yeni Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar nereli?
Alparslan Bayraktar kimdir? Yeni Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar nereli? Alparslan Bayraktar kimdir sorusunun yanıtı merak ediliyor. Yeni Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı olan Alparslan Bayraktar daha önce Bakan Yardımcısı olarak görev almıştır. Peki Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar kimdir?
3.06.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz kimdir, kaç yaşında, nereli? Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet yılmaz’ın biyografisi!
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz kimdir, kaç yaşında, nereli? Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet yılmaz’ın biyografisi! Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni kabine üyelerini açıkladı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz hakkında merak edilenler arttı. Peki, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz kimdir, kaç yaşında, nereli? Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet yılmaz’ın biyografisi…
3.06.2023 Gündem
Ulaşım ücretleri için kampanya! Partiler, sivil toplum kuruluşları harekete geçti
Ulaşım ücretleri için kampanya! Partiler, sivil toplum kuruluşları harekete geçti İkinci tur seçimlere de yüksek katılım için hem siyasi partiler hem de sivil toplum kuruluşları harekete geçti. Ulaşım ücretleri için kampanya başlattılar. İşte detaylar...
20.05.2023 Gündem
YÖK'ten bahar dönemi açıklaması: Sınavlar 1 Haziran'dan sonra yapılacak
YÖK'ten bahar dönemi açıklaması: Sınavlar 1 Haziran'dan sonra yapılacak YÖK'ten yapılan açıklamaya göre, üniversitelerde bahar dönemi sınavlarının 1 Haziran'dan sonra yapılmasına karar verildi.
18.05.2023 Eğitim
Yeni dönemde dikkat çeken isimler! Meclis’in ekonomi yüzlerinde değişim rüzgarı
Yeni dönemde dikkat çeken isimler! Meclis’in ekonomi yüzlerinde değişim rüzgarı Seçimler sonrasında Meclis’in ekonomi yüzlerinde değişim rüzgârı esecek. Hükümette bakanlık yapan isimler milletvekili listelerinden seçildi. Bakanların milletvekili olarak kalması halinde Nureddin Nebati, Fatih Dönmez, Mustafa Varank gibi isimler Meclis sıralarında görülecek. CHP’de bazı ekonomi kökenli milletvekilleri Meclis dışında kalırken, iş dünyasından gelen ve Bolu’dan seçilen Türker Ateş yeni dönemin dikkat çekici isimlerinden olmaya aday.
18.05.2023 Gündem
Bakan Özer: 15 gün içerisinde bu süreç başarılı bir şekilde neticelenecektir
Bakan Özer: 15 gün içerisinde bu süreç başarılı bir şekilde neticelenecektir Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Cumhurbaşkanı seçiminin ikinci tura kalmasıyla ilgili, “Süreçte Cumhur İttifakı hem Mecliste hem de Cumhurbaşkanlığı seçiminde sayın cumhurbaşkanımızın adaylığına çok yüksek bir teveccüh gösterdi. Ama alınan oy yeterli olmadı. İkinci tura kaldı. İnşallah 15 gün içerisinde bu süreç başarılı bir şekilde neticelenecektir” dedi.
16.05.2023 Gündem
Bursa'da AK Parti 10, CHP 6, MHP ve İYİ Parti 2’şer vekil çıkardı
Bursa'da AK Parti 10, CHP 6, MHP ve İYİ Parti 2’şer vekil çıkardı Bursa'da, 28'inci Dönem Milletvekili Genel Seçimi’nde AK Parti 10, CHP 6, MHP ve İYİ Parti ise 2’şer milletvekili çıkardı.
15.05.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Orta Doğu Teknik Üniversitesi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki orta doğu teknik üniversitesi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.