Organik Tarım

Organik Tarım

Son dakika Organik tarım haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Organik tarım ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Organik tarım haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Organik Tarım

haberleri sayfasında son dakika yaşanan organik tarım gelişmeleri de dahil olmak üzere 557 organik tarım haberi bulunmuştur. Tüm organik tarım haberleri aşağıda listelenmiştir.
Mazot gübre desteği sorgulama 2024! Mazot ve gübre desteği ne zaman verilecek 2024, hesaplara yattı mı, mazot gübre desteği ne kadar olacak?
Mazot gübre desteği sorgulama 2024! Mazot ve gübre desteği ne zaman verilecek 2024, hesaplara yattı mı, mazot gübre desteği ne kadar olacak? Şubat 2024 Mazot ve gübre desteği ödemelerinin yatıp yatmadığına dair detayları sorgulanmaya başlandı. Çiftçilere ödenen destekler arasında yer alan mazot ve gübre ödemeleri takvimi destekten yararlanan vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Peki, mazot ve gübre desteği yattı mı, E devlet mazot gübre desteği sorgulama nasıl yapılır? İşte Ziraat Bankası mazot gübre desteği Şubat 2024…
8.02.2024 Ekonomi
Çin’in küçük köylerinde büyük değişim
Çin’in küçük köylerinde büyük değişim Karakteristik kırsal kesimde e-ticaretin büyük bir canlılıkla gelişmesi, kırsal bölgeler gittikçe daha fazla genç iş gücünü çekmeye başlamış. Kentlerde eğitim gören gençler, kırsal bölgelerdeki memleketlerine dönerek iş kurmaya, hatta bazı gençler iş bulmak için kırsal bölgelere gitmeyi tercih etmiş.
30.09.2023 Dünya
Yağış artışları nedeniyle tahılda 'sarı pas' riski! 'Mücadele edilmezse verim düşer'
Yağış artışları nedeniyle tahılda 'sarı pas' riski! 'Mücadele edilmezse verim düşer' Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Bitkisel ve Hayvansal Üretim, Organik Tarım Programı öğretim görevlisi Volkan Yörük, bu yıl baharda görülen yağış fazlalığı nedeniyle tahıl çeşitlerinde 'sarı pas' hastalığı riski bulunduğunu belirtti. Tahıl yaprakları üzerinde sarı çizgiler görüldüğünde ve tarladaki oranı yüzde 30'a ulaştığında çiftçilerin kimyasal mücadeleye başlamaları gerektiğini belirten Yörük "Mücadele edilmezse verim düşer" dedi. 
20.05.2023 Yaşam
Sadece TYT’ye girip tercih yapılabilir mi? TYT ile alan bölümler ve puanlar: Sadece YKS’nin 1. oturumu TYT ile girilebilecek bölümler neler, TYT ile üniversiteye gidilir mi?
Sadece TYT’ye girip tercih yapılabilir mi? TYT ile alan bölümler ve puanlar: Sadece YKS’nin 1. oturumu TYT ile girilebilecek bölümler neler, TYT ile üniversiteye gidilir mi? Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için başvurular başladı. Sınav az bir süre kala adaylar başvurularını yapmadan önce sadece Temel Yeterlilik Testi (TYT)’ye girip tercih yapılıp yapılamayacağını sorguluyor. Peki, Sadece YKS’nin 1. oturumu (TYT)’ye girip tercih yapılabilir mi, Sadece YKS’nin 1. oturumu TYT ile girilebilecek bölümler neler? TYT ile üniversiteye gidilir mi? İşte TYT ile alan bölümler ve puanlar…
8.03.2023 Eğitim
Çiftçi destek ödemeleri hesaplara yatırılıyor
Çiftçi destek ödemeleri hesaplara yatırılıyor Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Diyarbakır Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi’nde bakanlığın afet bölgesindeki çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Kirişçi, çiftçilere yapılacak olan 11 kalemde destekleme ödemesinin bugün gerçekleşeceğini duyurdu.
24.02.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere destek müjdesi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere destek müjdesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da Haliç Kongre Merkezi'nde Ziraat Bankası Tarım Ekosistemi Buluşması'nda konuştu. Erdoğan çiftçilere yeni destek paketini açıklayarak "Çiftçi destek kredisini uygulamaya geçireceğimizin müjdesiyle başlıyoruz. Çiftçilerimiz hasat döneminde kadar her türlü harcama için kullanabilecekltir. Kişi başına 250 bin liraya kadar verilecek kredinin yıllık faiz oranı 9,75'tir ve 36 ay vadeli olacaktır." dedi.
6.01.2023 Gündem
Tüm lise öğrencilerini kapsıyor! MEB 81 ile gönderdi, tarih belli oldu
Tüm lise öğrencilerini kapsıyor! MEB 81 ile gönderdi, tarih belli oldu Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 81 ile uygulama kılavuzu gönderdi. Bu ay sonu itibarıyla pilot olarak 7 il seçildi. Gelecek eğitim-öğretim yılından itibaren ise tüm illerdeki okullarda uygulanmaya başlanacak. 'Liselerde Bilim Uygulamaları Programı' hayata geçiriliyor. İşte detaylar...
18.11.2022 Eğitim
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'kimyasal iddiasına sert tepki!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'kimyasal iddiasına sert tepki! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan ziyareti dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, TSK'nın kimyasal silah kullandığına yönelik iddialara "Arkadaşlar hemen süratle davaları açtılar ve bunun peşini kesinlikle bırakmayacağız. Bu, bunların namussuzluklarındandır, ahlaksızlıklarındandır. Bunlar ilk defa da bu iftiraları atıyor değiller. Bunlar densizdir, bunlar ahlaksızdır" sözleriyle yanıt verdi. Erdoğan, siyasetteki hamburger tartışmasına ilişkin "Kılıçdaroğlu’nun bizzat kendinden duymamış olsak ben bile 'gerçekten böyle bir şey oldu mu' derdim. Ama maalesef kendinden dinledik. Bunu bizzat kendisi söyleyince gerçekten ben de şok oldum" dedi.
21.10.2022 Siyaset
Bakanlık desteğiyle çeltik üretimi, 1 milyon tona çıktı
Bakanlık desteğiyle çeltik üretimi, 1 milyon tona çıktı Tarım ve Orman Bakanlığı'nın yürüttüğü 'kabuğu çıkarılmamış pirinç' olarak adlandırılan çeltikte verim artırma çalışmaları ile üretim, 1 milyon tona ulaştı. Türkiye'de 2002 yılında 60 bin hektar alanda 360 bin ton çeltik üretimi yapılırken, 2021'de bu rakam 129 bin 490 hektar alanda 1 milyon tona (pirinç karşılığı 600 bin ton) yükseldi.
21.09.2022 Ekonomi
50 yıllık çiftçi ata tohumlarına gözü gibi bakıyor
50 yıllık çiftçi ata tohumlarına gözü gibi bakıyor Bayburt’un sebze ve meyvecilik bakımından en zengin köylerinden biri olan Aslandede köyünde yaşayan, yarım asırdır çiftçilik yapan 70 yaşındaki İsmail Öksüz, 10 dönümlük arazisinde ata tohumlarıyla birçok sebze ve meyvenin üretimini gerçekleştiriyor.
16.08.2022 Yaşam
TYT ile alan bölümler 2022! YÖK YKS TYT ile alan 4 yıllık bölüm var mı, TYT puanıyla alan bölümler ve puanları neler?
TYT ile alan bölümler 2022! YÖK YKS TYT ile alan 4 yıllık bölüm var mı, TYT puanıyla alan bölümler ve puanları neler? TYT puanıyla alan bölümler 2022 için aramalar başladı. YKS TYT oturumu bugün gerçekleşti. Üniversite sınavının ilk oturumu Temel Yeterlilik Testi TYT sınavına giren öğrenciler puan türüne göre tercih yapabilmek için TYT ile alan bölümler 2022 araştırması yapıyor. Peki, YÖK YKS TYT ile alan 4 yıllık bölüm var mı, TYT puanıyla alan bölümler ve puanları neler? İşte TYT ile girilen bölümler…
18.06.2022 Eğitim
Mazot gübre desteği ne zaman yatacak, hangi tarihte ödenecek? Çiftçilere destek ödemeleri bu yıl ne zaman verilecek?
Mazot gübre desteği ne zaman yatacak, hangi tarihte ödenecek? Çiftçilere destek ödemeleri bu yıl ne zaman verilecek? Mazot gübre desteği ne zaman verilecek? 2022 mazot gübre parasının ödeneceği tarih ile ilgili sorgulamalar arttı. Çiftçilere her yıl verilen mazot gübre desteği ödemeleri geçen yıl ilkbahar döneminde başlamıştı. Bu yılki ödemelerin hangi tarihte yatacağı ise sabırsızlıkla bekleniyor. Peki, Mazot gübre desteği ne zaman ödenecek, hangi tarihte hesaplara yatacak?
16.02.2022 Çalışma Hayatı
Mazot gübre desteği ne kadar, yattı mı? Mazot gübre desteği ne zaman ödenecek, TC kimlik numarasına göre ödeme tarihi belli mi?
Mazot gübre desteği ne kadar, yattı mı? Mazot gübre desteği ne zaman ödenecek, TC kimlik numarasına göre ödeme tarihi belli mi? Mazot gübre desteği ne zaman ödenecek, ne kadar? Çiftçiler, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen çiftçi destek ödemelerinden biri olan mazot ve gübre desteğinin ne zaman yapılacağını sorguluyor. 2022 yılına ait mazot gübre desteğinin ödeme tarihinin belli olup olmadığı merak ediliyor. Peki, mazot ve gübre desteği yattı mı? Mazot Gübre desteği ne kadar, hesaplara ne zaman yatacak?
29.01.2022 Çalışan Hakları
2 bin 500 lira iade ediliyor! Paraları almak için son gün...
2 bin 500 lira iade ediliyor! Paraları almak için son gün... Yüz binleri çok yakından ilgilendiren karar. 2 bin 500 lira iade edilecek. Paraya almak için son başvuru tarihi 31 Aralık 2021. Çiftçilere ödenen desteklerden kesilen yüzde 4 stopaj vergisinin 2016’ya kadar yani 5 yıl geriye dönük iadesi kararı kapsamında 2 milyon kişiye, faiziyle birlikte yaklaşık 5 milyar liralık ödeme yapılacak. Öte yandan üreticilere ödenecek desteklere ilişkin tebliğ yayınlandı.
23.12.2021 Ekonomi
Tarım ve Orman Bakanlığı duyurdu! Bitkisel üretime destekleme ödemesi yapılmasına dair tebliğ Resmi Gazete’de!
Tarım ve Orman Bakanlığı duyurdu! Bitkisel üretime destekleme ödemesi yapılmasına dair tebliğ Resmi Gazete’de! Tarım ve Orman Bakanlığının Bitkisel Üretime Destekleme Ödemesi Yapılmasına Dair Tebliğ Resmi Gazete’de yayımlandı. Tebliğde, bitkisel üretimi artırmak, verim ve kaliteyi yükseltmek, üretim maliyetlerinin karşılanmasına katkıda bulunmak, sürdürülebilirliği sağlamak, kayıtlılığı arttırmak ve çevreye duyarlı alternatif tarım tekniklerinin geliştirilmesine yönelik, çiftçilere destekleme yapılmasına ilişkin usul ve esasların belirlendi.
8.12.2021 Ekonomi
Paralar hesaba yatıyor! Yüzde 12.5 zam geliyor
Paralar hesaba yatıyor! Yüzde 12.5 zam geliyor Yüz binlerce çiftçiye güzel haber! Yeni yılda tarımsal destek ödemeleri yüzde 12.5 artacak. Üreticilere 25.8 milyar lira aktarılacak. Hayvancılık için 7.6, mazot için 3.1, gübre için 1.6 milyar lira verilecek.
13.11.2021 Ekonomi
Tehlike çok büyük! Kızılırmak Deltası’nda zirai tarım ilacı tehdidi
Tehlike çok büyük! Kızılırmak Deltası’nda zirai tarım ilacı tehdidi Türkiye'nin önemli sulak alanlarından Samsun'daki 56 bin hektarlık Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'nde bilinçsizce kullanılan zirai tarım ilaçları nedeniyle türler yok olma tehlikesi ile karşı karşıya. Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Sebahat Sullivan, “Zirai ilaçlar deltanın biyoçeşitliliğine, toprak yapısına, kuş türlerinin nesillerine, manda yetiştiriciliğine, göllerde yaşayan canlı türlerine, balıklara, insan sağlığına zarar veriyor. Önüne geçmek için büyük çapta organik tarım yapılması gerekiyor” dedi.
23.10.2021 Yaşam
Yayıncı Tevfik Rauf Baysal vefat etti
Yayıncı Tevfik Rauf Baysal vefat etti Hayy Kitap'ın sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Tevfik Rauf Baysal, COVID-19 nedeniyle tedavi gördüğü hastanede 53 yaşında hayatını kaybetti. İletişim Başkanı Altun, merhuma Allah'tan rahmet, ailesi ve sevenlerine başsağlığı diledi.
30.09.2021 Kültür Sanat
Fetüse kadar ulaşan pestisitlerden uzak durun!
Fetüse kadar ulaşan pestisitlerden uzak durun! Sağlığımıza zarar veren kimyasallar, tabağımızdaki yemeklerden, oyuncaklara ve nefes aldığımız parklara kadar her yere yayılmış durumda. Bebek ve çocukları 10 kata kadar daha fazla etkileyebilen zararlı kimyasallardan korunmak için; bu zehirlerin nerede, nasıl kullanıldığıyla ilgili bilgilenmemiz ve doğa dostu alternatiflerini tercih etmemiz gerekiyor.
15.08.2021 Sağlık
Ödemeler başladı! Hesaplarınızı kontrol edin, bankalardan...
Ödemeler başladı! Hesaplarınızı kontrol edin, bankalardan... Yüz binlerce kişi bekliyordu. Resmen açıklandı. Ödemeler başladı. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, yaklaşık 210 milyon 44 bin 627 liralık destek ödemelerinin bugün saat 18.00 itibarıyla üreticilerin hesaplarına aktarılmaya başlandığını açıkladı.
6.08.2021 Ekonomi
Organik diye alınan ürünlerde kanser riski!
Organik diye alınan ürünlerde kanser riski! Kimyasal gübre ve pestisitlerin insan sağlığına verdiği zararlar organik tarıma da ilgiyi artırdı. Prof. Dr. Metin Turan vatandaşları, herhangi bir köyden organik diye alınan ürünlere dikkat edilmesi gerektiği konusunda uyardı.
5.08.2021 Sağlık
2021 YKS tercihleri | 2 yıllık bölümler ve puanları! 2021 TYT ile alan 2 yıllık bölümler listesi!
2021 YKS tercihleri | 2 yıllık bölümler ve puanları! 2021 TYT ile alan 2 yıllık bölümler listesi! 2021 YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından gözler tercih dönemine çevrildi. Adaylar YKS tercihleri öncesinde bölümleri ve taban puanlarını araştırıyor. Adaylar sıklıkla 'Üniversitelerin 2 yıllık bölümleri hangileri? 2 yıllık önü açık bölümleri hangileri?' sorularını araştırıyor. İşte 2021 YKS'de TYT ile alan 2 yıllık bölümler taban puanları!
29.07.2021 Eğitim
Düşük faizli kredi fırsatı! 6 gün kaldı, başvurmayan alamıyor...
Düşük faizli kredi fırsatı! 6 gün kaldı, başvurmayan alamıyor... Düşük faizli kredi fırsatı sunuluyor. Son 6 gün kaldı. Yüz binlerce kişiyi çok yakından ilgilendiriyor. Başvurmayan düşük faizli krediden ve diğer hiçbir destekten yararlanamıyor. 30 Haziran tarihinde sona erecek. Devlet üretici ve yetiştiricilere destek sağlıyor. Bu desteklerden yararlanmak için gerekli olan kriterlerden biri ise Çiftçi Kayıt Sistemi'ne kaydolmak. Sistemde kaydı olanlara birçok destek sunuluyor. Kaydolmak için e-Devlet üzerinden belge doldurup Tarım ve Orman Bakanlığının il ya da ilçe müdürlüğüne teslim edilmesi gerekiyor.
24.06.2021 Ekonomi
Babasının iş ortağıyla kaçtı! Sonu kanlı bitti
Babasının iş ortağıyla kaçtı! Sonu kanlı bitti Denizli’de yaşayan ve babasının iş ortağı Oytun Tengiz’le İzmir’e kaçan Kadriye Tengiz, ailesiyle barışmak için döndüğü baba evinde dehşeti yaşadı.
8.06.2021 Yaşam
Bakan Kurum açıkladı! İşte müsilaj eylem planının detayları...
Bakan Kurum açıkladı! İşte müsilaj eylem planının detayları... Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum müsilaj sorunu için atılan adımlar kapsamında 21 maddelik Marmara Denizi Eylem Planı'nı açıkladı. Müsilaj nedeniyle zarar gören balıkçılara ekonomik destek sağlanacağını belirten Bakan Kurum, vatandaşlara en büyük deniz temizliği çağrısında bulunarak "8 Haziran 2021 tarihinden itibaren 7/24 esasıyla Marmara Denizi'ndeki müsilajın temizlenmesine yönelik çalışma yapılacak" ifadesinde bulundu.
6.06.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Organik Tarım ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki organik tarım haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.