Onbaşı

Onbaşı

Son dakika onbaşı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan onbaşı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını onbaşı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Onbaşı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan onbaşı gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.145 onbaşı haberi bulunmuştur. Tüm onbaşı haberleri aşağıda listelenmiştir.
MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması tamamlandı: Adana'da birincilik Nezihe Yalvaç'ın oldu
MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması tamamlandı: Adana'da birincilik Nezihe Yalvaç'ın oldu MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması’nda Akdeniz bölgesinden Kahramanmaraş, Hatay, Adana ve Antalya’da düzenlenen yarışmanın bölge birincileri belirlendi.
2.05.2024 Adana
Yaya Ve Müsellem Nedir, Görevleri Nelerdir? Yaya Ve Müsellem Ordusu Hangi Padişah Tarafından Kurulmuştur?
Yaya Ve Müsellem Nedir, Görevleri Nelerdir? Yaya Ve Müsellem Ordusu Hangi Padişah Tarafından Kurulmuştur? Yaya ve Müsellem, Osmanlı Ordusuna verilen isimdir. Atsız olarak görev yapan askerler Yaya, Atlı olarak orduda görev alanlar ise Müsellem olarak tanımlanmaktaydı. Osmanlı Devletinde kurulan ilk Düzenli ordu Yaya ve Müsellem olarak bilinmektedir. Kuruluş amacı Osmanlı Devletinde disiplinli bir ordunun bulunmamasıdır.
17.02.2024 Yaşam
MSB kahreden haberi duyurdu! 1 asker şehit oldu
MSB kahreden haberi duyurdu! 1 asker şehit oldu Pençe - Kaplan Harekatı bölgesinde aracın devrilmesi sonucu şehit olan Piyade Sözleşmeli Onbaşı Mustafa Özkardeş’in (39) acı haberi, Kütahya’nın Altıntaş ilçesindeki ailesine ulaştı.
11.02.2024 Gündem
Fanatik Sports & Business Summit 2023 düzenlendi
Fanatik Sports & Business Summit 2023 düzenlendi Fanatik Gazetesi ev sahipliğinde, Bitexen, Petrol Ofisi, Türkiye İş Bankası, Ülker, Vestel ve Qnet sponsorluğunda düzenlenen Fanatik Sports & Business Summit 2023, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100'üncü yılında Türk sporunu ileri taşıyan sporcular ve yöneticilerin katılımıyla bugün gerçekleşti.
27.12.2023 Şampiy10
En acı veda! Şehit Yazıcı, son yolculuğuna uğurlandı
En acı veda! Şehit Yazıcı, son yolculuğuna uğurlandı Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde şehit olan Piyade Uzman Onbaşı İsmail Yazıcı'nın (31) naaşı, memleketi Gümüşhane'de toprağa verildi. Cenazede 4 aylık hamile Seda Yazıcı, şehit eşinin Türk bayrağına sarılı tabutunu okşayarak gözyaşı döktü, "Kızım sensiz büyüyecek, seni göremeyecek" dedi. Şehidin annesi Miyase Yazıcı da oğlunun tabutuna sarıldı.
26.12.2023 Gündem
Şehit Yazıcı, son yolculuğuna uğurlandı; 4 aylık hamile eşi gözyaşı döktü
Şehit Yazıcı, son yolculuğuna uğurlandı; 4 aylık hamile eşi gözyaşı döktü Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde şehit olan Piyade Uzman Onbaşı İsmail Yazıcı'nın (31) naaşı, memleketi Gümüşhane'de toprağa verildi. Cenazede 4 aylık hamile Seda Yazıcı, şehit eşinin Türk bayrağına sarılı tabutunu okşayarak gözyaşı döktü, "Kızım sensiz büyüyecek, seni göremeyecek" dedi. Şehidin annesi Miyase Yazıcı da oğlunun tabutuna sarıldı.
26.12.2023 Gündem
Türkiye'nin yüreğine ateş düştü! Altı kahraman Mehmetçik şehit oldu
Türkiye'nin yüreğine ateş düştü! Altı kahraman Mehmetçik şehit oldu Türkiye, Irak’ın kuzeyinde şehit olan askerlerine ağlarken bir acı haber daha geldi. Türkiye, Irak’ın kuzeyinde şehit olan askerlerine ağlarken bir acı haber daha geldi.
24.12.2023 Gündem
Türkiye'nin yüreği yandı: Şehit olursam bu videoyu da paylaşın
Türkiye'nin yüreği yandı: Şehit olursam bu videoyu da paylaşın Irak'ın kuzeyinde, bölücü terör örgütü tarafından yapılan saldırı sonucunda 6 askerimiz şehit oldu. Gelen bu haberler tüm Türkiye yasa boğulurken kahramanlardan geriye kalan hikayeler hüzünlendirdi. Şehit Piyade Sözleşmeli Er Emre Taşkın'ın 'Şehit olursam bu videoyu da paylaşın' dediği görüntü sosyal medyada paylaşılırken Piyade Sözleşmeli Er Çağatay Erenoğlu'nun, 2022 yılında girdiği çatışmada yaralanıp gazi olduğu ve tedavisi biter bitmez yeniden göreve koştuğu öğrenildi.
23.12.2023 Gündem
Hakkari Dağ Komando Tugayı Şehitleri nereli, isimleri nedir? Hakkari Dağ Komando Tugayında ne oldu?
Hakkari Dağ Komando Tugayı Şehitleri nereli, isimleri nedir? Hakkari Dağ Komando Tugayında ne oldu? Irak Hakurk’ta Pençe 1,2 Harekat Bölgesi’nde  Şehit Uzm.Çvş.Alpay Aras-3 Operasyonu kapsamında harekat icra eden Hakkari Dağ ve Komando Tugayı’na hain terör örgütü tarafından pusu kuruldu. Saldırı da 6 askerimiz şehit oldu. Peki, Hakkari Dağ Komando Tugayı Şehitleri nereli, isimleri nedir? Hakkari Dağ Komando Tugayında ne oldu?
23.12.2023 Gündem
Irak'ın kuzeyinde 6 asker şehit oldu
Irak'ın kuzeyinde 6 asker şehit oldu MSB, Irak'ın kuzeyinde yaşanan saldırı ve sonrasında sağlanan çatışmada 6 askerin şehit olduğunu, 1 askerin ise yaralandığını açıkladı.
23.12.2023 Gündem
Bakan Yerlikaya duyurdu: Karayılan'ın korumalığını yapan terörist etkisiz hale getirildi
Bakan Yerlikaya duyurdu: Karayılan'ın korumalığını yapan terörist etkisiz hale getirildi İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kahramanlar-32 operasyonu kapsamında terörist Murat Karayılan'ın korumalığını yapan Herekol Hezex kod adlı Yunus Aras'ın öldürüldüğünü duyurdu
15.12.2023 Gündem
MEB'den Cumhuriyetin 100'üncü yılına özel film
MEB'den Cumhuriyetin 100'üncü yılına özel film Milli Eğitim Bakanlığı'nca Cumhuriyetin 100'üncü yılına özel hazırlanan kısa filmde Türkiye Cumhuriyeti'nin kurtuluşunda stratejik rol oynamış olan vatan evlatlarına işaret edildi. Cumhuriyetin 100'üncü yılı vesilesiyle bugünkü öğrencilerin de tıpkı önceki akranları gibi ülkenin kalkınmasına katkı sağlayacağına vurgu yapıldı.
27.10.2023 Gündem
Pençe Kilit şehitlerine acı veda... Gözyaşlarıyla son yolculuklarına uğurlandılar
Pençe Kilit şehitlerine acı veda... Gözyaşlarıyla son yolculuklarına uğurlandılar Irak’ın kuzeyinde yürütülen Pençe-Kilit operasyon bölgesinde PKK’lı teröristlerin taciz ateşinde 6 asker şehit olmuştu. Şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Mahmut Üçdağ (24), Piyade Teğmen Fatih Uğur Altınbaş (27), Piyade Uzman Onbaşı Uğur Özdemir'in (30) son yolculuklarına uğurlandı. Şehit olan Piyade Uzman Çavuş Özkan Lale'nin (27) cenazesi memleketi Sivas'a, Piyade Uzman Çavuş Mustafa Sezer’in cenazesi memleketi Zonguldak'a, İstihkam Uzman Çavuş Kemal Özek’in (26) cenazesi Denizli'ye getirildi.
11.08.2023 Gündem
Bakan Varank, yürüme zorluğu çeken 70 yaşındaki kadını Togg ile sandığa getirdi
Bakan Varank, yürüme zorluğu çeken 70 yaşındaki kadını Togg ile sandığa getirdi Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, ilk turda yürüme güçlüğü çektiği için oy kullanamayan 70 yaşındaki Hatice Sevinç’i Türkiye'nin yerli akıllı otomobili Togg ile oy kullanacağı okula getirdi.
28.05.2023 Gündem
Nevşehir'de, kaza şehidi asker için tören
Nevşehir'de, kaza şehidi asker için tören Nevşehir'de ehliyetsiz sürücünün kullandığı otomobilin çarpması ile şehit olan Jandarma At ve Köpek Eğitim Merkezi'nde (JAKEM) görevli Uzman Onbaşı Oğuzhan Kabayel (21) için tören düzenlendi.
8.05.2023 Gündem
Bahçeli'den The Economist'e tepki: Türkiye'yi sömürge haline getiremezler
Bahçeli'den The Economist'e tepki: Türkiye'yi sömürge haline getiremezler Balıkesir'de konuşan MHP lideri, İngiliz The Economist dergisinin Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgili kapağına tepki gösterdi.
6.05.2023 Gündem
Miralay hangi rütbe? Osmanlı ordusunda rütbelerin isimleri ve sıralaması
Miralay hangi rütbe? Osmanlı ordusunda rütbelerin isimleri ve sıralaması Miralay hangi rütbe sorusunun yanıtı merak ediliyor. 1299 yılında Osman Bey tarafından kurulan Osmanlı Devleti, topraklarının genişlemesiyle birlikte imparatorluk oldu. Ordunun savaşlarda muzaffer olması sonrası en geniş sınırlara ulaşan imparatorluk olarak bilindi. Peki Osmanlı ordusunda rütbelerin isimleri ve sıralaması nasıldı?
23.03.2023 Gündem
Çanakkale Savaşları kahramanı Seyit Onbaşı, mezarı başında anıldı
Çanakkale Savaşları kahramanı Seyit Onbaşı, mezarı başında anıldı Çanakkale Savaşları kahramanlarından 'Koca Seyit' lakaplı Onbaşı Seyit Çabuk, Havran'daki mezarı başında anıldı.
18.03.2023 Gündem
Seyin Onbaşı kimdir, nereli, kaç kilo mermi taşıdı? Çanakkale kahramanı Seyit Onbaşı'nın hayatı, batırdığı geçi ve kaldırdığı merminin hikayesi!
Seyin Onbaşı kimdir, nereli, kaç kilo mermi taşıdı? Çanakkale kahramanı Seyit Onbaşı'nın hayatı, batırdığı geçi ve kaldırdığı merminin hikayesi! Seyit Ali Çabuk, 1889 yılında Balıkesir'in Havran ilçesinin Çamlık Köyü'nde köyünde doğdu. Çanakkale Savaşı'nın başladığı 1914 yılında Osmanlı ordusuna katıldı ve savaş boyunca farklı cephelerde görev yaptı. Adını tarihe altın harflerle yazdıran olay ise 57. Alay'ın bulunduğu Conkbayırı'nda gerçekleşti. Çanakkale Savaşı'nın en çetin muharebelerinden biri olan Conkbayırı'nda Türk topçusunun elindeki son mermileri ateşlemek için gönüllü olan Seyit Ali Çabuk, yanına aldığı iki arkadaşıyla birlikte devasa bir top mermisini sırtlamış ve mermiyi topa taşımıştı. Mermi, topa yerleştirildikten sonra Seyit Ali Çabuk, topun dipçiği ile kaldırarak ateşleme kolu çekti ve top mermisi hedefini buldu. Bu olay, savaşın seyrini değiştirdi. Peki, Seyit Onbaşı’nın taşıdığı mermi kaç kg, Seyit Onbaşı kimdir, kaç kilo? Seyit Onbaşı’nın mermi kaldırma hikayesi nedir? İşte Çanakkale Zaferi Seyit Onbaşı’nın hayatı ve hikayesi…
18.03.2023 Gündem
Meclis Başkanı Şentop'tan 'Çanakkale Zaferi' mesajı
Meclis Başkanı Şentop'tan 'Çanakkale Zaferi' mesajı Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, Çanakkale Zaferi'nin 108'inci yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımladı. 
18.03.2023 Gündem
Çanakkale'yi yenilmez yapan mayınlar ilk kez görüntülendi! 'Görevinin büyüklüğü nedeniyle şehit kabul edildi'
Çanakkale'yi yenilmez yapan mayınlar ilk kez görüntülendi! 'Görevinin büyüklüğü nedeniyle şehit kabul edildi' Çanakkale’yi yedi düvele geçilmez kılarken işgal kuvvetlerinin İstanbul’a ulaşmasını engelleyen en önemli unsurlardan Nusrat mayın gemisi ve mürettebatı, Çanakkale Muharebeleri’nin 108. yılında anılıyor.
18.03.2023 Gündem
MSB ‘Seyit Onbaşı gibi güçlü’ notuyla paylaştı
MSB ‘Seyit Onbaşı gibi güçlü’ notuyla paylaştı Milli Savunma Bakanlığı (MSB), depremzedeler için kalın kütüğü omzunda taşıyan Mehmetçiğin fotoğrafını ‘Seyit Onbaşı gibi güçlü’ notuyla paylaştı.
13.03.2023 Yaşam
705 insanı tek başına öldürdü, onu sadece 1 kişi vurabildi! 'Beyaz Ölüm' kabusları oldu
705 insanı tek başına öldürdü, onu sadece 1 kişi vurabildi! 'Beyaz Ölüm' kabusları oldu Ormanda bulunan garip bir şey Rusları avlıyordu ve yüzlerce askeri öldürmüştü. Bu durum onları çok zor duruma soktu ve önlem almak kaçınılmaz oldu. Rusya'nın Finlandiya'yı işgali sırasında Fin ordusunda görev yapan ve 'Beyaz Ölüm' olarak adlandırılan Simo Hayha 705 insanı öldürdü, onu ise yalnızca bir kişi vurabildi...
2.02.2023 Dünya
Uzman Çavuş Maaşları 2023: En yüksek, en düşük uzman çavuş maaşı ne kadar? Uzman Çavuşlar ne kadar maaş alıyor?
Uzman Çavuş Maaşları 2023: En yüksek, en düşük uzman çavuş maaşı ne kadar? Uzman Çavuşlar ne kadar maaş alıyor? Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Hava, Kara ve Deniz Kuvvetleri ile İçişleri Bakanlığı’na bağlı Jandarma Genel Komutanlığı’nda uzman çavuş olarak görev yapanların 2022 maaşları ile 2023 yılı zam oranları araştırılan konuların başında geliyor. Uzman çavuş maaşları, memur maaşlarına yapılan zam oranına göre belirleniyor. Peki, En yüksek, en düşük uzman çavuş maaşı ne kadar? Uzman Çavuşlar ne kadar maaş alıyor? Uzman çavuş maaşına zam gelecek mi? 2023’te uzman çavuş maaşı ne kadar olacak? İşte 2023 uzman çavuş maaşı zammı hesaplama!
21.12.2022 Çalışma Hayatı
Sözleşmeli Er Maaşları 2023: En yüksek, en düşük sözleşmeli er maaşı ne kadar? Sözleşmeli Erler ne kadar maaş alıyor?
Sözleşmeli Er Maaşları 2023: En yüksek, en düşük sözleşmeli er maaşı ne kadar? Sözleşmeli Erler ne kadar maaş alıyor? Türk Silahlı Kuvvetleri ile İçişleri Bakanlığı Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı bünyesinde hizmet veren sözleşmeli erler, belirli bir ücret karşılığı 6191 Sayılı Sözleşmeli Erbaş ve Er Kanunu esaslarına göre istihdam ediliyor. Maaş hesaplamaları ise SGK’lı çalışan maaşı yani asgari ücret üzerinden ödeniyor. Peki, En yüksek, en düşük sözleşmeli er maaşı ne kadar? Sözleşmeli Erler ne kadar maaş alıyor? Sözleşmeli Er Maaşı 2023’te ne kadar olacak? Sözleşmeli Er Maaşına zam ne kadar olacak? Sözleşmeli Er Maaş zammı ve sözleşmeli er maaşı hesaplama!
19.12.2022 Çalışma Hayatı

Benzer Haber Etiketleri

Onbaşı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki onbaşı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.