SGK ödüyor! Çalışan herkesi kapsıyor, 3 gün içinde bildirmek zorunlu
SGK ödüyor! Çalışan herkesi kapsıyor, 3 gün içinde bildirmek zorunlu Çalışan milyonlarca kişiyi kapsıyor ancak birçoğu bunları bilmiyor. Ödemeleri SGK yapıyor. İş kazası, meslek hastalıkları, doğum izni gibi çok sayıda konuda haklarını bilmiyor çalışanlar. 5 günlük raporun sadece 3 gününü SGK öder. İş kazasını üç gün içinde bildirmek zorunlu.
27.11.2019 Çalışan Hakları
Ölüm geliri de ödeniyor çeyiz parası da
Ölüm geliri de ödeniyor çeyiz parası da Sigortalının vefatı halinde geri kalanlara sadece emekli aylığı bağlanmıyor. Vefat durumunda hak sahiplerine ölüm aylığı, ölüm geliri, cenaze ödeneği, evlenme ödeneği ve ölüm toptan ödemesi yapılıyor. Bu ödeneklerden birinden yararlanılabileceği gibi bazı durumlarda tamamı da alınabiliyor.
11.09.2019 Ekonomi
Ölüm geliri nedir, kişiye hangi şartlarda ölüm geliri bağlanır?
Ölüm geliri nedir, kişiye hangi şartlarda ölüm geliri bağlanır? Sigortalının hiçbir şart aranmaksızın iş kazası, meslek hastalığı sebebiyle ya da sürekli iş göremezlik maaşı alırken hayatını kaybetmesi durumunda ailesine bağlanan maaşa ölüm geliri adı verilmektedir. Peki kimler, nasıl ölüm geliri alabilir, ölüm gelirine nasıl müracaat edilir? İşte tüm detaylar...
11.01.2019 Gündem