Ohal

Ohal

Son dakika ohal haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ohal ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ohal haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Ohal

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ohal gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.813 ohal haberi bulunmuştur. Tüm ohal haberleri aşağıda listelenmiştir.
Papua Yeni Gine’deki şiddet olaylarında can kaybı 16’ya yükseldi
Papua Yeni Gine’deki şiddet olaylarında can kaybı 16’ya yükseldi Papua Yeni Gine’de hükümetle maaş anlaşmazlığı yaşayan polislerin greve gitmesiyle yaşanan şiddet olaylarında hayatını kaybedenlerin sayısı 16’ya yükselirken, ülkede olağanüstü hal ilan edildi.
11.01.2024 Dünya
Ekvador’da çetelere operasyon: 329 gözaltı
Ekvador’da çetelere operasyon: 329 gözaltı Ekvador Devlet Başkanı Daniel Noboa, sokakları karıştıran uyuşturucu çetelerini "terör örgütü" olarak nitelendirerek, “Savaştayız ve bu terör örgütleri karşısında teslim olamayız” dedi. Ülke genelinde çetelere yönelik operasyonlarda 329 kişi gözaltına alındı.
11.01.2024 Dünya
Los Choneros çetesinin lideri hapishaneden kaçtı Ekvador ve Peru'da OHAL ilan edildi! Televizyon kanalı basıldı, polisler rehin alındı
Los Choneros çetesinin lideri hapishaneden kaçtı Ekvador ve Peru'da OHAL ilan edildi! Televizyon kanalı basıldı, polisler rehin alındı Güney Amerika ülkeleri Ekvador ve Peru çete liderinin ortadan kaybolmasıyla OHAL durumuna geçti. Los Choneros çetesinin lideri Jose Adolfo Macias Villamar'ın tutuklu bulunduğu hapishaneden kaçması sonrası Güney Amerika ülkesi Ekvador OHAL ilan etti. Çeteler devlet başkanına meydan okumak için dün akşam bir televizyon kanalını basarken, ülkede büyük bir şiddet sarmalının başladığı, mahkumların hapishanelerden kaçtığı ve onlarca polisin kaçırıldığı öğrenildi. Ekvador'un komşusu Peru da artan şiddet olayları sonrası alarma geçti, kuzey sınırında OHAL ilan etti.
10.01.2024 Dünya
İzlanda’da volkanik patlama endişesiyle OHAL ilan edildi
İzlanda’da volkanik patlama endişesiyle OHAL ilan edildi İzlandalı yetkililer, dün yaptıkları açıklamada ülkenin güneybatı Reykjanes yarımadasını sarsan ve bölgede volkanik patlama olasılığının arttığına işaret eden bir dizi güçlü depremin ardından olağanüstü hal ilan ettiklerini duyurdu.
11.11.2023 Dünya
New York’ta su baskınları nedeniyle OHAL ilan edildi
New York’ta su baskınları nedeniyle OHAL ilan edildi ABD’nin New York kentinde yoğun yağışlar nedeniyle su baskınları meydana geldi. Eyalet Valisi Kathy Hochul, OHAL ilan etti.
29.09.2023 Dünya
KOBİ'lere 450 milyon dolarlık destek yolda! Bakan Kacır duyurdu
KOBİ'lere 450 milyon dolarlık destek yolda! Bakan Kacır duyurdu KOBİ'lerin beklediği haber geldi. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Dünya bankası ile 450 milyon dolarlık bir desteği önümüzdeki haftalardan itibaren yine KOBİ’lerimizin toparlanması adına bölgedeki KOBİ’lere sunuyor olacağız. Bu program kapsamında 11 ilimizdeki küçük ve orta ölçekli büyüklükteki işletmelerimize 120 bin ila 500 bin TL’lik bir desteği sağlıyor olacağız’’ dedi.
14.07.2023 Gündem
Fransa’da son durum ne? ‘Paris'te gündüz sakinlik gece kaos var’
Fransa’da son durum ne? ‘Paris'te gündüz sakinlik gece kaos var’ Fransa'da 17 yaşındaki Nahel'in ölümüyle patlak veren şiddet olaylarında tansiyon düşüyor. İçişleri Bakanlığı'nın açıklamasına göre pazar gecesi ciddi bir olay yaşanmadı. Pazartesi günü saat 01.30 itibarıyla gözaltına alınanların sayısının 78 olduğu açıklandı. Fransa nasıl bir gece geçirdi Paris'te haber nöbetini sürdüren CNN TÜRK ekibi son durumu aktardı.
3.07.2023 Dünya
Torununu korumak isterken canından oldu! Dehşet anları anbean görüntülendi
Torununu korumak isterken canından oldu! Dehşet anları anbean görüntülendi İzmir'in Karabağlar ilçesinde yanlışlıkla başkasının otomobiline binen 10 yaşındaki torununun saçını çeken araç sahibi ile kavga eden kişi, aldığı yumruk darbeleriyle ağır yaralandı. Hastanedeki 8 günlük yaşam mücadelesini kaybeden adam hayatını kaybederken, güvenlik kamerasına da yansıyan olayın ardından gözaltına alınan araç sahibi tutuklandı.
2.07.2023 Yaşam
Fransa’da yangın sönmüyor, OHAL ilanı için baskılar artıyor! Nahel’in arkadaşları dehşeti anlattı
Fransa’da yangın sönmüyor, OHAL ilanı için baskılar artıyor! Nahel’in arkadaşları dehşeti anlattı Fransa’da bir polisin dur ihtarına uymayan bir genci vurarak öldürmesiyle tetiklenen şiddet eylemleri kontrol altına alınamıyor. Salıdan beri araçlar kundaklanıyor, mağazalar yağmalanıyor. Polisten ülke lideri Macron’a düzeni sağlama çağrısı geldi. OHAL ilanı için baskılar artıyor.
2.07.2023 Dünya
Fransa adeta savaş alanı! Binalar, otobüsler ateşe verildi, mağazalar yağmalandı: 'Ülkemiz uçurumun eşiğinde'
Fransa adeta savaş alanı! Binalar, otobüsler ateşe verildi, mağazalar yağmalandı: 'Ülkemiz uçurumun eşiğinde' Fransa'da 17 yaşındaki bir gencin polisin dur ihtarına uymadığı gerekçesiyle vurularak öldürülmesinin ardından başlayan protestolar 4. gününde devam ediyor. Yetkililerden gelen açıklamalara göre gözaltı sayısı bini aştı. Protestocular dün gece yine binaları otobüsleri ateşe verip, mağazaları yağmaladı. Cumhurbaşkanı Macron üzerindeki 'OHAL' baskısı giderek artarken, muhalefet Fransa'nın uçurumun eşiğinde olduğunu savunuyor.
1.07.2023 Dünya
Fransa'daki ateş bir ülkeye daha sıçradı! Sokaklar yangın yeri, Macron konserde: Tüm ihtimaller masada
Fransa'daki ateş bir ülkeye daha sıçradı! Sokaklar yangın yeri, Macron konserde: Tüm ihtimaller masada Fransa’nın başkenti Paris’in banliyölerinden Nanterre'de bir trafik polisinin 17 yaşındaki bir genci öldürmesi sonrası patlak veren protestolar Belçika'ya da sıçradı. Fransa İçişleri Bakanlığı şimdiye kadar 667 kişinin gözaltına alındığını açıklarken, Belçika'da gözaltı sayısının 27 olduğu öğrenildi. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, "Protestoları kontrol altına almak için daha fazla polisi sokağa indireceğiz" dedi. Öte yandan Fransa adeta yangın yerine dönmüşken Macron'un Paris'te düzenlenen Elton John konserine gitmesi ülkede tepkilere neden oldu.
30.06.2023 Dünya
Doğal gaz ve elektrik fatura borçları silindi! Karar resmen duyuruldu
Doğal gaz ve elektrik fatura borçları silindi! Karar resmen duyuruldu 11 ilde elektrik ve doğal gaz fatura borçları silindi. Karar Resmi Gazete'de yayımlandı. 6 Şubat tarihinde meydana gelen depremler nedeniyle, afet bölgesi olarak kabul edilen yerlerde, konutu ve/veya işyeri yıkılan, acil yıkılacak olan, ağır veya orta hasarlı hale gelen elektrik ve/veya doğal gaz abonelerinin ödenmemiş fatura borçlarının silinmesine ilişkin usul ve esaslar belirlendi.
25.05.2023 Ekonomi
Deprem bölgesinde KPSS'ye gireceklerden sınav ücreti alınmayacak
Deprem bölgesinde KPSS'ye gireceklerden sınav ücreti alınmayacak ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, “Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye, Şanlıurfa, Sivas-Gürün il/ilçesinde ikamet eden veya 6 Şubat 2023 tarihli depremde bu il/ilçede ikamet etmekte olan adaylardan KPSS’de katılacakları oturumlar için sınav ve başvuru hizmeti ücreti almayacağız.” ifadelerini kullandı.
16.05.2023 Eğitim
Faizsiz, 1 yıl ödemesiz 75 bin lira kredi! Başvuran alacak, Bakan Varank yeni desteği duyurdu
Faizsiz, 1 yıl ödemesiz 75 bin lira kredi! Başvuran alacak, Bakan Varank yeni desteği duyurdu KOSGEB, deprem bölgesinde imalat sektöründe faaliyet gösteren KOBİ’lerin bakım, tadilat, onarım, personel, ham madde, malzeme, teçhizat, donanım gibi giderlerinin karşılanmasına katkı sağlamak amacıyla 75 bin liraya kadar geri ödemeli destek verecek.
7.05.2023 Ekonomi
OHAL bölgesiyle ilgili yeni karar! 3 ay kira ödemeyecekler
OHAL bölgesiyle ilgili yeni karar! 3 ay kira ödemeyecekler OHAL bölgesindeki vakıflara ait taşınmazların 3 aylık kira alacaklarından vazgeçildi. Konuyla ilgili Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürüklüğe girdi.
6.05.2023 Gündem
Ali İhsan Yavuz'dan CNN TÜRK'te açıkladı: Tüm Türkiye'de aynı pusula olmayacak
Ali İhsan Yavuz'dan CNN TÜRK'te açıkladı: Tüm Türkiye'de aynı pusula olmayacak AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, CNN TÜRK'te Dicle Canova'nın sorularını yanıtladı. Deprem belgesindeki OHAL'in 9 Mayıs'ta kalkacağını söyleyen Yavuz, "Ortaya herhangi handikaplar çıkmasın diye önlemler alınmıştı" dedi. Yavuz, 325 bin depremzedenin adres kaydını değiştirdiğini açıkladı. Ayrıca Yavuz, AFAD'ın ihtiyacı olan depremzede seçmenleri taşıyacağını belirtti.
4.05.2023 Gündem
Deprem bölgesinde YKS'ye girecek adaylardan sınav ücreti alınmayacak
Deprem bölgesinde YKS'ye girecek adaylardan sınav ücreti alınmayacak 17-18 Haziran tarihlerinde uygulanacak olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın(YKS) birinci oturumu olan Temel Yeterlilik Sınavı’na 3 milyon 498 bin 18 aday, ikinci oturum Alan Yeterlilik Sınavı’na 2 milyon 556 bin 350 aday başvurdu. Öte yandan OHAL kapsamına alınan illerde YKS'ye girecek adaylardan sınav ücreti alınmayacağı bildirildi.
25.04.2023 Eğitim
OHAL uzatıldı mı, 2023 OHAL ne zaman bitecek? Deprem bölgesinde Olağanüstü Hal (OHAL) kararı!
OHAL uzatıldı mı, 2023 OHAL ne zaman bitecek? Deprem bölgesinde Olağanüstü Hal (OHAL) kararı! OHAL ne zaman bitiyor, uzatıldı mı? sorusunun yanıtı sorgulanıyor. 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş'ta meydana gelen büyük deprem felaketinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, 10 ilde 3 aylık OHAL ilan edildiğini açıklamıştı. Deprem bölgesinde yaşayan insanlar arama motorlarına yönelerek OHAL uzatıldı mı, 2023 deprem bölgesinde Olağanüstü Hal (OHAL) ne zaman bitecek? Sorularının yanıtını araştırıyor.
5.04.2023 Gündem
Vergi muafiyetinde detaylar belli oldu! Tamamı siliniyor, işte sınır tutarı
Vergi muafiyetinde detaylar belli oldu! Tamamı siliniyor, işte sınır tutarı Deprem bölgesinde çalışanlara, işverenleri tarafından yapılan yardımlara sağlanan vergi muafiyetinde detaylar belli oldu. Buna göre, kendisi, eşi, çocuğu veya anne ve babası depremden etkilenen işçiler için yardımda bulunulabilecek.
25.03.2023 Ekonomi
Doktorlar için yeni genelge! Sözleşmeli pozisyona geçebilecekler
Doktorlar için yeni genelge! Sözleşmeli pozisyona geçebilecekler Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yükümlülük sürelerinin bitimine 6 ay kalan hekimlerin sözleşmeli pozisyona geçebileceğini duyurdu.
24.03.2023 Gündem
TFF'den resmi açıklama! Süper Lig'de bu sezon 4 takım yerine 2 takım küme düşürülecek...
TFF'den resmi açıklama! Süper Lig'de bu sezon 4 takım yerine 2 takım küme düşürülecek... TFF, Süper Lig'den bu sezon 4 takımın yerine 2 takımın düşürüleceğini açıkladı.
22.03.2023 Süper Lig
3 OHAL kararnamesi Meclis'te
3 OHAL kararnamesi Meclis'te Olağanüstü hal (OHAL) kapsamında çıkarılan 3 Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi daha Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) sunuldu.
15.03.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay'dan 'Hane Başı Destek Ödemesi' açıklaması: Hesaplara yatırılmıştır
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay'dan 'Hane Başı Destek Ödemesi' açıklaması: Hesaplara yatırılmıştır Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay AFAD Genel Merkezi'nde açıklamalarda bulundu. Fuat Oktay "Evim Yuvan Olsun kampanyası kapsamında kaydedilen 15 binin üzerinde konuta şu ana kadar 6 bin 946 kişi yerleştirildi. 10 bin lira tutarındaki Hane Başı Destek Ödemesi, 1 milyon 376 bin 947 depremzede ailemizin hesaplarına yatırılmıştır. " ifadelerini kullandı.
14.03.2023 Gündem
2 OHAL Kararnamesi, Meclis'te
2 OHAL Kararnamesi, Meclis'te Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında çıkarılan 2 Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi daha TBMM'ye sunuldu.
13.03.2023 Gündem
MEB'den deprem bölgesi için LGS kararı!
MEB'den deprem bölgesi için LGS kararı! Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, LGS'ye girecek depremzede öğrencilerle ilgili yaptığı açıklamada, "OHÂL ilan edilen on ilimizdeki kayıtlı öğrencilerimiz, istemeleri hâlinde diğer illerde sınava girebilecek." ifadelerini kullandı.
13.03.2023 Eğitim

Benzer Haber Etiketleri

Ohal ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ohal haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.