Öğretim Üyesi

Öğretim Üyesi

Son dakika öğretim üyesi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan öğretim üyesi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını öğretim üyesi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Öğretim Üyesi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan öğretim üyesi gelişmeleri de dahil olmak üzere 10.542 öğretim üyesi haberi bulunmuştur. Tüm öğretim üyesi haberleri aşağıda listelenmiştir.
23 Nisan kutlamaları için Yıldız Dağı’na tırmanan emekli öğretmen kayboldu! Arkadaşları yoruldukları için tırmanışa devam etmedi..
23 Nisan kutlamaları için Yıldız Dağı’na tırmanan emekli öğretmen kayboldu! Arkadaşları yoruldukları için tırmanışa devam etmedi.. Mersin'in Toroslar ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında Yıldız Dağı’na tırmanan Konya Selçuk Üniversitesi'nden emekli öğretim üyesi Mustafa Taşpınar, iki arkadaşıyla bölgeye gittiği, onlar yorulunca Ereğli ilçesinden gelen dağcılarla zirveye çıktığı kaydedildi.
26.04.2024 Gündem
Uzman isim ‘bor’ madeninin insan sağlığı üzerindeki etkilerini anlattı!
Uzman isim ‘bor’ madeninin insan sağlığı üzerindeki etkilerini anlattı! Bor madeninin sanayide 200’e yakın alanda az çok kullanılan bir element olduğunu söyleyen Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Eczacılık Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Mükerrem Şahin, insan sağlığı açısından önemli etkilerinin olduğunu söyledi.
26.04.2024 Gündem
23 Nisan kutlamaları için Yıldız Dağı’na tırmanan emekli öğretmen kayboldu!
23 Nisan kutlamaları için Yıldız Dağı’na tırmanan emekli öğretmen kayboldu! Mersin'in Toroslar ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında Yıldız Dağı’na tırmanan Konya Selçuk Üniversitesi'nden emekli öğretim üyesi Mustafa Taşpınar için arama ve kurtarma çalışmaları devam ediyor.
25.04.2024 Gündem
Annesi kazada ölüp sezaryenle dünyaya gelen bebek hayata tutundu! Taburcu edilecek
Annesi kazada ölüp sezaryenle dünyaya gelen bebek hayata tutundu! Taburcu edilecek Adana’da annesi trafik kazasında hayatını kaybeden ve annenin karnından sezaryenle alınan erkek bebek, solunum cihazı olmadan nefes alması sağlanarak hayati tehlikeyi atlattı. Doktorların ‘yaşaması imkansız’ olarak nitelendirdiği bebek, birkaç hafta sonra taburcu edilecek.
24.04.2024 Adana
Bilim adamları uyardı! Göçmenlerin ölümleri yüzde 87'si insan kaynaklı
Bilim adamları uyardı! Göçmenlerin ölümleri yüzde 87'si insan kaynaklı Göçmen kuş ölümlerinin yüzde 87'si insan kaynaklı olduğu belirtilmesi üzerine KuzeyDoğa Derneği Başkanı, Utah ve özel bir Üniversitenin Öğretim Üyesi Prof. Dr. Çağan Şekercioğlu'nun katılımıyla 91 ülkede 161 bilim insanı, 2003-2021 yılları arasındaki 45 büyük göçmen kuş türüne yönelik ölümleri inceledi.
24.04.2024 Gündem
Halka açık gerçekleştirildi! Hayat kurtaran ilk yardım tekniği ‘Heimlich Manevrası’
Halka açık gerçekleştirildi! Hayat kurtaran ilk yardım tekniği ‘Heimlich Manevrası’ Boğaza kaçan ve solunumu engelleyen yabancı cisimlerin çıkarılması konusunda hayat kurtaran ilk yardım tekniği ‘Heimlich Manevrası’ Acil Tıp Uzmanı doktoru ve eğitim hemşireleri tarafından düzenlenen program ile uygulamalı olarak YYÜ Gaziosmanpaşa Hastanesi Fuaye alanında halka açık olarak gerçekleşti.
19.04.2024 Yaşam
Uzman isim uyardı! Genellikle erkeklerde görülen hastalık kadınlarda artışa geçti
Uzman isim uyardı! Genellikle erkeklerde görülen hastalık kadınlarda artışa geçti Genellikle erkeklerde görülen akciğer kanseri vakalarının sigara kullanımının artmasına bağlı olarak son yıllarda kadınlarda artışa geçtiğine dikkat çeken Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Göğüs Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Alper Avcı, Akciğer kanserinin dünyada en çok ölüme sebebiyet veren kanser türü olduğunu vurguladı.
18.04.2024 Gündem
Adana’da son 95 yılın en sıcak Mart ayı yaşandı, uzmanı meteorolojik afetlere karşı uyardı
Adana’da son 95 yılın en sıcak Mart ayı yaşandı, uzmanı meteorolojik afetlere karşı uyardı Türkiye’nin en sıcak illerinden Adana’da son 95 yılın en sıcak Mart ayı yaşanırken Çukurova Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mesut Başıbüyük, meteorolojik afetlerin kapıda olduğuna değinip, “Meteorolojik afetlerde hayatlarını kaybeden insanların sayısı, depremde hayatını kaybedenlerin sayısına göre 100 kat daha fazla. Hepimizin bu iklim krizi durumuna alışması lazım” diyerek uyarıda bulundu.
16.04.2024 Adana
Uzman isim uyardı! Bayram'da dikkat edilmeli
Uzman isim uyardı! Bayram'da dikkat edilmeli Ramazanda oruç tutan diyabet hastalarının diyet ve ilaç uyumuna bayram boyunca da özellikle dikkat etmesi gerektiğine vurgulayan Adana'nın Çukurova Üniversitesi'nde (ÇÜ) Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Balcalı Hastanesi Endokrinoloji ve Metabolizma Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gamze Akkuş, "Kesinlikle reddetmeyi de bilmek gerekiyor" dedi.
8.04.2024 Gündem
Karadeniz'de göç başladı!
Karadeniz'de göç başladı! Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığı Karadeniz'de hamsilerin erken göç'e başladığını vurgulayan Karadeniz Teknik Üniversitesi'nden (KTÜ) Prof. Dr. Coşkun Erüz, birçok balık neslinin tehlikeyle karşı karşıya olduğunu söyledi.Erüz, "Hamsinin de eskiden olduğu gibi 1 milyon ton, 600 bin ton avlanmayacağını kabul edip, balıkçılığımızı ona göre planlamamız gerekiyor"dedi.
5.04.2024 Gündem
Dolardaki düşüş devam edecek mi? Yatırımcıyı neler bekliyor? Dikkat çeken analiz
Dolardaki düşüş devam edecek mi? Yatırımcıyı neler bekliyor? Dikkat çeken analiz Piyasalar güne nasıl başlıyor? Dolardaki düşüş devam edecek mi? Seçim öncesi dövizin yükseleceğine dair beklentiler vardı. Şimdiki tablo nasıl? TL'nin değer kazanması için neler yapılmalı? Detayları Galatasaray Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ata Özkaya aktardı.
4.04.2024 Ekonomi
Nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya! Ölüsü kıyıya vurdu
Nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya! Ölüsü kıyıya vurdu Antalya'nın Manavgat ilçesinde yeşil deniz kaplumbağası ölüsü kıyıya vurdu.Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi ve (DEKAFOK) Danışmanı Prof. Dr. Cengiz Deval, boynundan aldığı yara nedeniyle öldüğünü vurguladı.
3.04.2024 Gündem
Denizdeki görüntü müsilaj sanıldı, gerçek çok farklı çıktı
Denizdeki görüntü müsilaj sanıldı, gerçek çok farklı çıktı Antalya Körfezi'nde su yüzeyinde oluşan polen örtüsünün akıntıyla sahile yaklaşmasından sonra, denizde yüzen ve sarı tabakayı görenler, müsilaj ve kirlilik tedirginliği yaşadı. Akdeniz Üniversitesi'nden Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu, Güneyden esen rüzgarla polenler kıyıya sürükleniyor. Akıntının karşılaştığı yerlerde yol şeklinde hat çiziyor. Rahatlıkla denize girilebilir dedi.
3.04.2024 Gündem
Enfalsyonu kullanarak emeklileri hedef aldılar!
Enfalsyonu kullanarak emeklileri hedef aldılar! 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin ardından dolandırıcılar başta enflasyonu kullanarak emeklileri hedef almaya başladı. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi İletişim Fakültesi, Yeni Medya ve İletişim Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sefer Darıcı, "Sosyal medyada gördükleri içeriklere yönelik olduğu için de bu oltalama durumu çok daha hızlı bir şekilde gerçekleşebiliyor. Dolandırıcılar amaçlarına ulaşabiliyor" dedi.
3.04.2024 Gündem
Uzman isim uyardı! Kültür aktarım tehlikede
Uzman isim uyardı! Kültür aktarım tehlikede Doğu Karadeniz'de göç olgusuna yönelik çalışmalara yapan Karadeniz Teknik Üniversitesi'nden (KTÜ) Prof. Dr. Mine Gözübüyük Tamer, Doğu Karadeniz'de kırsaldan kentlere doğru göç hareketliliğinin artması, bölgede demografik yapının değişmesine neden olduğunu vurguladı. Tamer, "Kültürel kimliğin ve yerel değerlerin kaybı söz konusu olabilir" dedi.
1.04.2024 Gündem
Akdeniz'de büyük tehlike! Balıkçı ağlarını yırtıp geçiyor, balık sayısı azaldı
Akdeniz'de büyük tehlike! Balıkçı ağlarını yırtıp geçiyor, balık sayısı azaldı Akdeniz'de son günlerde geçişleri devam eden, yüksek popülasyona sahip denizanaları, doldurdukları balıkçı ağlarını ağırlıkları nedeniyle yırtıyor. Akdeniz Üniversitesi'nden Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu, "Denizanaları için ortam oluşmuş durumda. Bu bir uyarıdır. Nasıl Marmara müsilaj ile bizi uyardı, bu olay da Akdeniz için bir uyarı" dedi.
30.03.2024 Gündem
Ekrana uzun süre bakmak şaşılık riskini artırıyor
Ekrana uzun süre bakmak şaşılık riskini artırıyor Çocuklarda şaşılık, cep telefonu ve tablet gibi küçük ekranlara bağımlılığa paralel olarak arttırdığı tespit edildi.
28.03.2024 Gündem
Adana’ya bahar gelmeden yaz geldi! "Bu mevsim için bu sıcaklıklar yüksek"
Adana’ya bahar gelmeden yaz geldi! "Bu mevsim için bu sıcaklıklar yüksek" Çukurova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zeynep Zaimoğlu, “Ne yazık ki bahar mevsimi bu süreçte sona ermiş görünüyor. Ancak bunlar iklim değişikliği sonuçları” dedi.
29.03.2024 Adana
Deniz suyu sıcaklığının artması hortum ve meteorolojik olayları etkiliyor
Deniz suyu sıcaklığının artması hortum ve meteorolojik olayları etkiliyor Çukurova Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mesut Başıbüyük, deniz suyu sıcaklıklarının artmasının hortumları ve meteorolojik olayları daha da artırdığını ifade etti.
27.03.2024 Adana
Her 6 kişiden birinde bu hastalık var
Her 6 kişiden birinde bu hastalık var Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Burcu Polat, 50 yaş altındaki engelleyici hastalıklar arasında migrenin birinci sırada olduğunun altını çizerek Türkiye’de her 6 kişiden birinin migren olduğunu ifade etti.
25.03.2024 Sağlık
Yağmur ve kar yağmadı, barajlarda kuraklık alarmı verildi! “Barajlarda araba yıkanmamalı”
Yağmur ve kar yağmadı, barajlarda kuraklık alarmı verildi! “Barajlarda araba yıkanmamalı” Adana’da bu sene kış mevsiminde yağışların azlığı nedeniyle barajlarda sular çekilmeye başladı. Çukurova Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mesut Başıbüyük, su tüketimine dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayıp, “Yaz dönemlerinde barajlarda meydana gelen buharlaşma, tarımsal sulama ve enerji için kullanılan suyla birlikte ciddi sorunlar ortaya çıkarabilir” dedi.
19.03.2024 Adana
Damar yolu ile verilen serumda mikroplastik çıktı
Damar yolu ile verilen serumda mikroplastik çıktı Adana Çukurova Üniversitesi ile Danimarka Roskilde Üniversitesi'nde görevli akademisyenler, ortak çalışma ile tıbbi tedavilerde kullanılan serumları inceleyip, 1 litrelik serumlarda 65 adet mikroplastik olduğunu tespit etti. Prof. Dr. Sedat Gündoğdu, "Bu çalışmayla damar yolu ile verilen sıvıların doğrudan mikroplastik maruziyetine neden olduğunu ortaya koyduk" dedi.
17.03.2024 Adana
Küresel ısınma yaban hayatını etkiledi: Ayılar kış uykusuna yatmadı, leylekler erken göç etti
Küresel ısınma yaban hayatını etkiledi: Ayılar kış uykusuna yatmadı, leylekler erken göç etti Çukurova Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mesut Başıbüyük, son yıllarda dünyada artan sıcaklıklarla beraber göçmen kuşların ve diğer canlıların erken göç ettiklerini belirtti.
17.03.2024 Adana
12 noktaya deprem erken uyarı sistemi geliyor! Artık önceden öğrenilebilecek
12 noktaya deprem erken uyarı sistemi geliyor! Artık önceden öğrenilebilecek Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Genel Jeoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Sözbilir, 3 yıl önce İzmir için başlattıkları deprem erken uyarı sistemi projesinin sonuna geldiklerini belirtti. Sözbilir, "Hem yazılı hem tasarım hem de mekanizma açısından tamamen yerli, yeni bir deprem uyarı sistemi geliştirdik. Geliştirdiğimiz sistemi önümüzdeki aydan itibaren 6 aylık bir deneme sürecine sokacağız. İzmir'de farklı lokasyonlardaki 12 istasyona yerleştireceğimiz bu sistem oluşacak depremlerle ilgili saniye saniye bize bilgi aktaracak" dedi.
16.03.2024 Gündem
İstanbul, Adapazarı ve Kocaeli için felaket uyarısı: İkisi birden kırılırsa 7.7 büyüklüğünde deprem olur
İstanbul, Adapazarı ve Kocaeli için felaket uyarısı: İkisi birden kırılırsa 7.7 büyüklüğünde deprem olur Kocaeli Üniversitesi'nden Prof. Dr. Şerif Barış, "Bursa'nın içerisinde kırılmamış birçok fay var. İşte bu faylar potansiyel tehlike. İznik-Mekece fayı kırılırsa 7,2. Gemlik fayı 6,9. Bu ikisi birden kırılırsa 7,7. Burada olacak bir afet sadece İstanbul'u, sadece Adapazarı'nı, sadece Kocaeli'ni değil; tüm Marmara'yı etkileyecek" dedi.
14.03.2024 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Öğretim Üyesi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki öğretim üyesi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.