Öğretim Elemanları

Öğretim Elemanları

Son dakika öğretim elemanları haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan öğretim elemanları ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını öğretim elemanları haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Öğretim Elemanları

haberleri sayfasında son dakika yaşanan öğretim elemanları gelişmeleri de dahil olmak üzere 367 öğretim elemanları haberi bulunmuştur. Tüm öğretim elemanları haberleri aşağıda listelenmiştir.
ÇÜ Konservatuvarı başarıya doymuyor: Üniversiteli dansçılar birinci oldu
ÇÜ Konservatuvarı başarıya doymuyor: Üniversiteli dansçılar birinci oldu Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğrencileri ve öğretim elemanları dünya genelinde birçok yarışma ve festivale damga vurmaya devam ediyor.
4.03.2024 Adana
Sağlık alanında yeni düzenlemeler içeren teklif TBMM'de kabul edildi
Sağlık alanında yeni düzenlemeler içeren teklif TBMM'de kabul edildi Sağlık alanında düzenlemeler içeren 'Sağlıkla İlgili Bazı Kanunlarda ve 663 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi', TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştı.
22.02.2024 Gündem
Sağlık alanında yeni düzenlemeler içeren teklif Meclis'te kabul edildi
Sağlık alanında yeni düzenlemeler içeren teklif Meclis'te kabul edildi Sağlık alanında düzenlemeler içeren Sağlıkla İlgili Bazı Kanunlarda ve 663 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaştı.
21.02.2024 Gündem
Milli muharip uçak için tarih verildi! KAAN ilk testlerine başladı
Milli muharip uçak için tarih verildi! KAAN ilk testlerine başladı Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAS) Genel Müdür Yardımcısı Özkan Altay, imalat ve tasarımıyla milli muharip uçak KAAN'ın montajını kısa sürede tamamlayarak ilk yerli testlerine başladığı ve taksi operasyonu gerçekleştirdiğini ifade etti. Altay, “İnşallah yıl sonuna uçağımızı gökyüzü ile buluşturmayı planlıyoruz” diye konuştu.
11.07.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı adaylığına yönelik YSK kararı, Resmi Gazete'de
Cumhurbaşkanı adaylığına yönelik YSK kararı, Resmi Gazete'de Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) 'Cumhurbaşkanı ve 28'inci Dönem Milletvekili Genel Seçimi'ne ilişkin kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı. Siyasi partiler, cumhurbaşkanı adayı için 19-23 Mart'ta başvuruda bulunacak.
15.03.2023 Gündem
YSK Başkanı Yener, seçim takvimini açıkladı
YSK Başkanı Yener, seçim takvimini açıkladı YSK Başkanı Ahmet Yener, "Yüksek Seçim Kurulumuz yapmış olduğu toplantıda, 14 Mayıs 2023 tarihini Cumhurbaşkanlığı ve 28'inci Dönem Milletvekilliği seçimlerinin yapılma tarihi olarak belirlemiştir. Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kalması halinde de seçim tarihi olarak 28 Mayıs 2023 tarihi belirlenmiştir" dedi.
10.03.2023 Gündem
Uğur Kutay soruşturmasında görevsizlik kararı! Görevsizlik kararı nedir? Uğur Kutay ne dedi?
Uğur Kutay soruşturmasında görevsizlik kararı! Görevsizlik kararı nedir? Uğur Kutay ne dedi? Hz. Muhammed'e hakaret ettiği iddia edilen Yıldız Teknik Üniversitesi öğretim görevlisi Uğur Kutay hakkında Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı görevsizlik kararı verdi. Uğur Kutay’ın verdiği senaryo yazımı dersinde müfredat dışına çıkarak, Hz. Muhammed'e hakaret ettiği iddia edilmişti. Savcılık tarafından verilen kararın ardından Pek çok kişi Uğur Kutay hakkında bilgileri ve görevsizlik kararının ne olduğunu araştırıyor. Peki, Görevsizlik kararı nedir? Uğur Kutay ne dedi? Uğur Kutay peygamber hakkında ne dedi? Uğur Kutay kimdir, nerelidir? İşte detaylar…
28.12.2022 Gündem
Tüm sağlık çalışanlarını yakından ilgilendiriyor! Bakan Koca duyurdu: Resmi Gazete'de yayımlandı
Tüm sağlık çalışanlarını yakından ilgilendiriyor! Bakan Koca duyurdu: Resmi Gazete'de yayımlandı Son dakika gelişmesi. Tüm sağlık çalışanlarını yakından ilgilendiren karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Malpraktis davalarıyla ilgili yeni yönetmeliğin Resmi Gazete'de yayımlandığı duyurdu.
14.06.2022 Sağlık
Üniversitelerde yeni dönem! YÖK başkanı duyurdu...
Üniversitelerde yeni dönem! YÖK başkanı duyurdu... Milyonlarca üniversite öğrencisi bekliyordu. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar resmen duyurdu. YÖK Başkanı Özvar, "Uzaktan eğitimin yeni şeklini önümüzdeki günlerde inşallah üniversitelerle paylaşacağız, duyuracağız." dedi. Dünyada gerçekleşen dijital dönüşümlere paralel olarak, başta Anadolu Üniversitesi olmak üzere birkaç üniversitemizde uygulandığı haliyle açıköğretimin mevcut biçiminin güncellenmeye ve çeşitlendirmeye ihtiyacı olduğunu belirten YÖK Başkanı Özvar,"Bu çerçevede temel amacımız, açık, uzaktan ve hibrit modelleri çeşitlendirmektir” şeklinde konuştu.
14.05.2022 Eğitim
Milli Eğitim Bakanlığı(MEB)'ından son dakika açıklaması! 1 Haziran'da başlıyor! Yüz binlerce öğretmeni ilgilendiriyor
Milli Eğitim Bakanlığı(MEB)'ından son dakika açıklaması! 1 Haziran'da başlıyor! Yüz binlerce öğretmeni ilgilendiriyor Milli Eğitim Bakanlığı(MEB)'ndan son dakika uyarısı geldi. MEB yüz binlerce öğretmeni ilgilendiren tarihi açıkladı. Uzman ya da başöğretmen unvanı almak isteyen bütün öğretmenleri kapsıyor. Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Bakanlık ile Yıldız Teknik Üniversitesi arasında Mesleki Eğitim İş Birliği Protokolü İmza Töreni'nde yaptığı konuşmada Aday Öğretmenlik ve Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yönetmeliği doğrultusunda hazırlanan Öğretmenlik Kariyer Basamakları Mesleki Gelişim Çalışmaları ve Eğitim Programına İlişkin Yönerge'nin Bakanlığın internet sitesinde yayımlandığını duyurdu. Buna göre Öğretmenlik Kariyer Basamakları Sınavı 81 ilde 19 Kasım 2022 tarihinde yapılacak. Sınav sonuçları 12 Aralık 2022 tarihinde duyurulacak.
13.05.2022 Eğitim
Öğrenci affı geliyor! AK Parti resmen duyurdu..
Öğrenci affı geliyor! AK Parti resmen duyurdu.. Milyonlarca üniversite öğrencisiyle ilgili son dakika açıklaması! Resmen duyurdu, çalışmalar başladı. Tarih verildi, lisans ve doktora öğrencilerini de kapsıyor. AK Parti Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu, “Üniversitesi öğrencileri için af çalışması başlattık. Lisans ve doktora öğrencilerini de kapsıyor. Temmuz ayından önce teklife dönüşecek” dedi.
13.05.2022 Eğitim
Askerler ile ilgili yeni düzenleme Meclis'e geliyor! Er ve erbaşlar...
Askerler ile ilgili yeni düzenleme Meclis'e geliyor! Er ve erbaşlar... Askerlere yeni haklar geliyor. Milli Savunma Bakanlığı, sözleşmeli erbaşlara uzman erbaş olma hakkı tanıyan yasal düzenleme yapacak. Askeri kazalarda tazminatı bakanlığın ödemesini de içeren yasa teklifiyle Genelkurmay Başkanlığı’ndaki bazı yetkiler, MSB’ye aktarılıyor.
5.04.2022 Gündem
YÖK'ten son dakika kadro açıklaması! Ve belli oldu! Atama sayısı...
YÖK'ten son dakika kadro açıklaması! Ve belli oldu! Atama sayısı... YÖK'ten öğretim üyesi atamalarıyla ilgili son dakika kararı! Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından yükseköğretim kurumlarının 2022 yılı için öğretim üyesi kadrolarına açıktan veya nakil suretiyle yapabilecekleri atama sayısı 6 bin olarak belirlendi. Öte yandan halen öğretim görevlisi ve araştırma görevli kadrolarında görev yapanların bulundukları yükseköğretim kurumlarının öğretim üyesi kadrolarına atanmaları halinde açıktan veya nakil suretiyle yapılacak atama sayısının dışında tutulması kararı, üniversiteler ve kadro bekleyen öğretim elemanları tarafından memnuniyetle karşılandı. YÖK Yürütme Kurulu, aldığı kararla üniversitelerde yıllardır kadro bekleyen öğretim üyelerinin en önemli sorunlarından birini çözerek önlerini açtı.
24.03.2022 Eğitim
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında duyurdu! Kadına karşı şiddet suçlarında cezalar artıyor...
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında duyurdu! Kadına karşı şiddet suçlarında cezalar artıyor... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'nde KADEM 4. Olağan Genel Kurulu'nda konuştu. Erdoğan, kadına karşı şiddetle mücadelede yeni düzenlemeler yapıldığını söyledi ve kadına karşı işlenen suçlarda cezaların artacağını açıkladı.
4.03.2022 Siyaset
Memur alımı 2022 listesi! Binlerce memur alımı yapılacak!
Memur alımı 2022 listesi! Binlerce memur alımı yapılacak! Memur adayları tarafından beklenen personel alımı duyuruları yayımlanmaya başlandı. 2022 açıktan ve nakil suretiyle yapılabilecek ilave atama sayılarına dair Cumhurbaşkanlığı Kararı belli oldu.
3.02.2022 Personel Alımı
Uzaktan eğitim kararı! Tek tek açıklandı, dersler ve sınavlar...
Uzaktan eğitim kararı! Tek tek açıklandı, dersler ve sınavlar... Uzaktan eğitim ile ilgili son dakika açıklamaları art arda geliyor. Yeni varyant Omikron’un etkisiyle vakaların tırmanması sonrası okullarda uzaktan eğitime geçilip geçilmeyeceği yeniden gündeme geldi. YÖK uzaktan eğitim kararını üniversitelere bıraktı. Birçok üniversite bu süreçte çevirimiçi eğitime geçti. Final tarihlerinin gelmesi ile de sınavlar ile ilgili karar verildi. Bazı üniversitede finaller de online olarak yapılacak. Bazı üniversitelerde ise dersler uzaktan yapılırken sınavlar yüz yüze yapılacak. Öte yandan MEB tarafından yapılan açıklamalarda ilköğretim ve lise öğrencileri için uzaktan eğitime geçişin söz konusu olmadığı vurgulandı.
9.01.2022 Eğitim
Üniversiteler kapanacak mı, online mı olacak? Üniversiteler uzaktan eğitime mi geçiyor?
Üniversiteler kapanacak mı, online mı olacak? Üniversiteler uzaktan eğitime mi geçiyor? Sağlık Bakanlığı, yaptığı açıklamada 1 Aralık'tan itibaren 6 ilde 42 Omicron varyantının tespit edildiğini ve en çok vakanın İstanbul'da görüldüğünü belirtti. Omicron varyantıyla mücadele tüm dünyada devam ederken üniversiteler tek tek online eğitim kararı almaya başladı. Söz konusu gelişmelerin ardından üniversiteler kapanacak mı? Üniversiteler online mı olacak, uzaktan eğitime mi geçiyor? Sorularına yanıt aranmaya başladı. Peki, üniversiteler kapanıyor mu?
28.12.2021 Eğitim
Covid-19 aşılarının antikor sonuçları karşılaştırıldı! Flaş 4'üncü doz açıklaması
Covid-19 aşılarının antikor sonuçları karşılaştırıldı! Flaş 4'üncü doz açıklaması Manisa Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları, Halk Sağlığı ve Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı öğretim elemanları tarafından yürütülen “Covid-19 Aşı İzlem Çalışması Ara Sonuçları” konusundaki bilimsel çalışma tamamlandı. Bilimsel çalışmanın sonucunda, "3 doz Sinovac uygulanmış bireylerde mutlaka 4'üncü doz hatırlatma dozuna gereksinim vardır. 4'üncü doz olarak yüksek antikor yanıtına yol açan Biontech tercih edilmesi önerilir" denildi.
8.12.2021 Gündem
Üniversitelerde yeni dönem! Tamamen değişiyor, YÖK duyurdu...
Üniversitelerde yeni dönem! Tamamen değişiyor, YÖK duyurdu... Milyonlarca üniversite öğrencisini ilgilendiren son dakika açıklaması! Artık değişiyor, güncellenecek. YÖK Başkanı Erol Özvar, meslek yüksekokullarında çok sayıda program yerine bir program üzerinde uzmanlaşmış meslek yüksekokullarının önemli işler göreceğini belirtti. Özvar, "Üniversite-sanayi iş birliğinde bilhassa ekonominin ihtiyaç duyduğu ara eleman ihtiyacının karşılanmasında fevkalade roller oynayacağını düşünüyoruz. Bu sebeple uzmanlaşmış meslek yüksekokullarının açılması gündeme gelecektir" dedi.
11.11.2021 Eğitim
Üniversiteler kapanacak mı, üniversiteler yüz yüze eğitime geçecek mi?
Üniversiteler kapanacak mı, üniversiteler yüz yüze eğitime geçecek mi? Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, YÖK'ün 2022 yılı bütçesi üzerinde yaptığı konuşmada, son 1,5 yılda tüm dünyayla beraber Türkiye'de de COVID-19 salgını nedeniyle yükseköğretimde olağanüstü anlamda ciddi tehditlerle karşı karşıya gelindiğini, ancak bu yıl okullardaki gibi üniversitelerde de yüz yüze eğitimin başlatılmasının çok önemli bir gelişme olduğunu ifade etti. Peki, Üniversiteler kapanacak mı, üniversiteler yüz yüze eğitime geçecek mi?
2.11.2021 Eğitim
Araştırma görevlisi nasıl olunur, şartları nelerdir? Kimler araştırma görevlisi olamaz?
Araştırma görevlisi nasıl olunur, şartları nelerdir? Kimler araştırma görevlisi olamaz? Üniversite mezunları araştırma görevlisi son zamanlarda nasıl olunur merak ediyor ve bu konuda detaylı bilgi almaya çalışıyor. Bunun için belli başlı kriterleri bulunuyor. Adaylar bu kriterlere uyduktan sonra araştırma görevlisi olma hakkı elde eder.
16.02.2022 Çalışma Hayatı
Nişantaşı Üniversitesi 79 öğretim üyesi alacak! Son başvuru tarihi ve şartları…
Nişantaşı Üniversitesi 79 öğretim üyesi alacak! Son başvuru tarihi ve şartları… Nişantaşı Üniversitesi 79 öğretim üyesi alacağını açıkladı. Yayınlanan ilanda son başvuru tarihi ile birlikte diğer şartlar sıralandı.
16.10.2021 Personel Alımı
HGS ile ilgili flaş açıklama! Üniversitelerde...
HGS ile ilgili flaş açıklama! Üniversitelerde... Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) yönetimi, Meşelik Kampüsü'nde tıp fakültesi ile eğitim bilimlerinin güzergahlarını turnikeler ve ücretli hızlı geçiş sistemi (HGS) ile ayırdı. Üniversitedeki 5 farklı sendika, araçlı geçişlerde 1 defaya mahsus akademisyenlere 50 lira, idari çalışan ve öğrencilere 30 lira ve dışarıdan gelenlere ise 100 lira geçiş bedeli belirlemesine tepki gösterip kararın iptali için dava açtı.
8.10.2021 Gündem
Yargıtay'dan mecburi hizmet ve yurt içi aylığına dair önemli karar!
Yargıtay'dan mecburi hizmet ve yurt içi aylığına dair önemli karar! Yargıtay'dan önemli karar! Yargıtay 3. Hukuk Dairesi yurt dışı görevlendirmesinden kaynaklı mecburi hizmet yükümlülüğünün yerine getirilmediği durumunda yurtiçi aylıklarının geri alınamayacağına hükmetti.
3.10.2021 Memur
Öğretim elemanları ile ilgili YÖK'ten flaş açıklama
Öğretim elemanları ile ilgili YÖK'ten flaş açıklama Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, "Bundan sonra geçmişte olduğu gibi bugün ve gelecekte de gerek devlet gerek vakıf üniversitelerinin istihdam ettiği öğretim elemanı profilini yakından takip edeceğimizi sizlere ifade etmek isterim" dedi.
30.09.2021 Eğitim

Benzer Haber Etiketleri

Öğretim Elemanları ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki öğretim elemanları haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.