Cerrahi şansı olmayan hastalara dikkat! Yaşam beklentisini yükseltiyor
Cerrahi şansı olmayan hastalara dikkat! Yaşam beklentisini yükseltiyor Karaciğer tümörlerinin tedavisinde cerrahi tedavi çok önemli bir yer tutmakla birlikte hastaların yüzde 20 gibi küçük bir bölümü cerrahi şansına ulaşabildiğini vurgulayan Nükleer Tıp Uzmanı Prof. Dr. Nalan Alan Selçuk ve Girişimsel Radyoloji Uzmanı Doç. Dr. Melih Topcuoğlu, karaciğer tümörlerinde radyoembolizasyon yönteminin kullanılmasının önemini anlattı.
22.04.2024 Gündem
Nükleer tıpta akıllı molekül avantajı!
Nükleer tıpta akıllı molekül avantajı! Akıllı moleküllerle hedef tümör hücrelerinin çok küçük boyutlarda yakalanmasının mümkün olduğunu belirten Türkiye Nükleer Tıp Derneğinden Prof. Zehra Özcan, son teknoloji ürünü görüntüleme sistemleriyle, kanserle mücadelede önemli adımlar atıldığını söyledi.
6.10.2017 Sağlık
Profesörden cep telefonu uyarısı: Konuşmayın, mesajlaşın
Profesörden cep telefonu uyarısı: Konuşmayın, mesajlaşın NÜKLEER tıp uzmanılümü'nden Prof. Dr. Akın Yıldız, tüm dünyada cep telefonlarının aşırı kullanımı sonucu ortaya çıkan radyasyonun beyin tümörlerinde artışa neden olduğunu belirterek, "Konuşmayın, mesajlaşın" uyarısında bulundu. Prof. Dr. Yıldız, wi-fi'ler nedeniyle her an her yerde elektro manyetik radyasyona maruz kalındığına dikkati çekti.
24.12.2016 Sağlık