Nüfus Müdürlüğü

Nüfus Müdürlüğü

Son dakika nüfus müdürlüğü haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan nüfus müdürlüğü ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını nüfus müdürlüğü haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Nüfus Müdürlüğü

haberleri sayfasında son dakika yaşanan nüfus müdürlüğü gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.153 nüfus müdürlüğü haberi bulunmuştur. Tüm nüfus müdürlüğü haberleri aşağıda listelenmiştir.
ALES/ 1 ne zaman 2024? ALES kaç soru 2024, ALES sınavı yılda kaç kez yapılıyor, ALES sınav giriş belgesi nereden alınır?
ALES/ 1 ne zaman 2024? ALES kaç soru 2024, ALES sınavı yılda kaç kez yapılıyor, ALES sınav giriş belgesi nereden alınır? Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı’na (2024-ALES/1) başvuran adaylar Sınava Giriş Belgesi’ni, 04 Nisan 2024 tarihinde saat 14.00'ten itibaren almaya başladı. 21 Nisan 2024 tarihinde uygulanacak 2024-ALES/1 sınavı için adaylar, saat 10.00’dan sonra sınav binalarına alınmayacak Peki, 2024 ALES/1 saat kaçta? ALES/1 sınav giriş belgesi nasıl alınır? ALES kaç soru 2024, ALES sınavı yılda kaç kez yapılıyor?
19.04.2024 Yaşam
Sağanak yağış Antalya'da etkili oldu! Alt geçitte 1 kişi hayatını kaybetmişti, felaketin görüntüleri ortaya çıktı
Sağanak yağış Antalya'da etkili oldu! Alt geçitte 1 kişi hayatını kaybetmişti, felaketin görüntüleri ortaya çıktı Antalya yoğun yağışlardan sonra felaketi yaşadı. Halil Yıldız'ın (47) otomobil içerisinde ölü bulunduğu alt geçitteki su seviyesinin 2,5 metre yükseldiği görüldü. Suyun duvarda bıraktığı iz dikkati çekti. İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu yarın okullarda eğitime başlanacağını bildirdi. Muratpaşa ilçesinde ise su dolan bodrum katta mahsur kalan bir kediyi AFAD gönüllüsü kendi hayatını hiçe sayarak kurtardı. O anlar cep telefonu kamerasına yansıdı.
14.02.2024 Gündem
Tapuda ve noterlerde yeni dönem! 81 ilde uygulanıyor
Tapuda ve noterlerde yeni dönem! 81 ilde uygulanıyor Kamu ve özel kurumlarda sahte kimlikle yapılan işlemler, doğrulama cihazları sayesinde başlamadan tespit edilecek. 81 ildeki tapu müdürlükleri, noterlik ve bankalarda kullanılan cihaz, çipli kimlik kartı ve kişinin parmak izlerini İçişleri Bakanlığı, Nüfus Müdürlüğü veri tabanındaki bilgileriyle eşleştirip doğru kişi olup olmadığını sorguluyor. Kimliğin sahte olduğu anlaşıldığında şüpheli kişi hakkında yasal işlem başlatılıyor.
22.01.2024 Gündem
Seçmen listeleri askıya çıkıyor
Seçmen listeleri askıya çıkıyor 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimleri için seçim takviminin belli olmasının ardından seçmen listeleri 4 Ocak itibariyla askıya çıkarılacak. Vatandaşlar listelerin askıdan kalkacağı 17 Ocak Çarşamba günü saat 17.00’ye kadar itiraz edebilecek.
3.01.2024 Gündem
İstanbul'da göçmen kaçakçılarına operasyon: 4'ü polis 15 gözaltı
İstanbul'da göçmen kaçakçılarına operasyon: 4'ü polis 15 gözaltı İstanbul'da göçmen kaçakçılığı yapanlara yönelik yapılan 2 farklı operasyonda 15 kişi gözaltına alındı. Operasyonda biri emekli 4 polis ve 3 nüfus müdürlüğü çalışanının da aralarında bulunduğu 15 şüpheli gözaltına alındı. Nüfus müdürlüğünde çalışanların ise kaçak göçmenlere usulsüz işlemlerle ikamet izni almalarını sağladıkları ve suça karışan bazı yabancıların parmak izi kayıtları silindikleri öne sürüldü.
11.11.2023 Gündem
MEB'de yeni dönem! Kayıtlar artık otomatik olacak, öğretmen seçiminin önüne geçilecek
MEB'de yeni dönem! Kayıtlar artık otomatik olacak, öğretmen seçiminin önüne geçilecek Okula kayıt sürecinde birçok velinin başvurduğu ‘adres taşıma’, sınıf ve öğretmen seçimi, karşılığında da ‘bağış’ adı altında para istenmesi üzerine MEB harekete geçti. Buna göre, kayıtlar artık otomatik yapılacak. Kararı destekleyen de var, çözüm olmayacağını söyleyen de.
26.09.2023 Eğitim
74 yıldır kimliksiz yaşıyor! 'Babamın soyadını alamadan eşimin soyadını aldım'
74 yıldır kimliksiz yaşıyor! 'Babamın soyadını alamadan eşimin soyadını aldım' Gaziantep’te yaşayan 74 yaşındaki Mehmet Körükçügil, geçmişte İl Nüfus Müdürlüğünün yanmasından dolayı kimlik çıkaramadığı ve ardından da kimlik çıkarmayı sürekli ertelediği için zor günler geçiriyor. Aslında hayatta olan ama resmi kayıtlarda hiçbir varlığı bulunmayan yaşlı adamın bu durumu Ay Lav Yu filmini ve filmdeki "Aslında varız ama yokuz" repliğini akıllara getirdi.
7.06.2023 Yaşam
Yolda kimliğini düşüren öğrenciyi sınava polis yetiştirdi
Yolda kimliğini düşüren öğrenciyi sınava polis yetiştirdi Aksaray’da Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınava giderken yolda kimliğini düşürüp kaybeden öğrenci, polisin yardımıyla İl Nüfus Müdürlüğü'nden yeni kimlik belgesi çıkartıp, sınava yetişebildi.
4.06.2023 Gündem
Depremde kayıtlara ölü olarak geçti, yaşadığını ispatlamaya çalışıyor
Depremde kayıtlara ölü olarak geçti, yaşadığını ispatlamaya çalışıyor Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası Osmaniye’de, kayıtlara ölü olarak geçen Halil Yılmaz (48), yaşadığını ispatlamaya çalışıyor. Seçimlerde oy kullanamayan, ilaç alamayan ve sigortasını ödeyemeyen Yılmaz’ın, eşinin hesabına da AFAD tarafından 100 bin lira nakdi yardım yapıldı. Parayı hemen iade ettiğini söyleyen Yılmaz, “Böyle şeyler filmlerde olur zannederdik, maalesef başımıza geldi” dedi.
22.05.2023 Yaşam
Bu hafta sınav var mı, 20 21 Mayıs'ta sınav olacak mı? Hafta sonu hangi sınav var?
Bu hafta sınav var mı, 20 21 Mayıs'ta sınav olacak mı? Hafta sonu hangi sınav var? Bu hafta sonu sınav var mı, 20 21 Mayıs'ta ne sınavı var? ÖSYM takvimine göre sınavlar cumartesi ve pazar günleri uygulandığından, bu hafta sonu sınav olup olmadığı merak sorgulanıyor. Geçtiğimiz hafta seçim olduğu için sınav uygulanmadı. Önümüzdeki hafta da seçimin 2. turu gerçekleşecek. Üniversitelerin final sınavları da seçim sonrasına ertelendi. Peki, bu hafta sonu sınav var mı?
19.05.2023 Eğitim
Jessica May'in ehliyet isyanı! Sosyal medyada paylaştı
Jessica May'in ehliyet isyanı! Sosyal medyada paylaştı 2018’de fotoğrafçı Hüseyin Kaya ile evlenen, 2022 yılında Türk vatandaşı olan Jessica May yaşadığı ehliyet sorununu sosyal medyada paylaştı.
15.04.2023 Magazin
YSK'dan seçimlerle ilgili yeni uygulama: Hangi aday ne kadar imza topladı?
YSK'dan seçimlerle ilgili yeni uygulama: Hangi aday ne kadar imza topladı? YSK Başkanı Ahmet Yener, "Bugün itibariyle il ve ilçe bazında anlık olarak hangi adaya ne kadar imza verildiğinin takibi mümkündür. Şeffaf bir ortam yaratmak amacıyla süreç takip edilebilir" dedi.
22.03.2023 Gündem
Nüfus Müdürlüğü'nden adres beyanı açıklaması
Nüfus Müdürlüğü'nden adres beyanı açıklaması Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, vatandaşların adres beyanı yapabilmeleri için nüfus müdürlüklerinin 17 Mart saat 23:59’a kadar açık bulundurulacağını duyurdu.
18.03.2023 Gündem
Jandarmadan sahte evrak operasyonu: 1 gözaltı
Jandarmadan sahte evrak operasyonu: 1 gözaltı İstanbul'da düzenlenen operasyonla, sahte kimlik, sürücü belgesi ve sahte ikamet izin belgesi düzenleyerek piyasaya sürdüğü tespit edilen E.D. yakalandı. Operasyonda; çeşitli kurumlara ait çok sayıda sahte mühür, sahte nüfus cüzdanı ve sahte belgelerin yapımında kullanılan özel üretim ve basım malzemeleri ele geçirildi. Şüpheli E.D. çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
18.03.2023 Gündem
Nüfus Müdürlükleri adres bayanı için 17 Mart gece yarısına kadar açık bulunacak
Nüfus Müdürlükleri adres bayanı için 17 Mart gece yarısına kadar açık bulunacak Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, vatandaşların adres beyanı yapabilmeleri için nüfus müdürlüklerinin 17 Mart saat 23:59’a kadar açık bulundurulacağını duyurdu.
17.03.2023 Gündem
Deprem kayıtlarında 'ölü' olarak geçmişti; hata düzeltildi
Deprem kayıtlarında 'ölü' olarak geçmişti; hata düzeltildi İstanbul'da yaşayan 34 yaşındaki Nejat Özçelik, depremde Diyarbakır'da hayatını kaybeden akrabası Necat Özçelik ile olan isim benzerliği nedeniyle, kayıtlara 'ölü' olarak geçmişti. Hatanın düzelttiğini söyleyen Nejat Özçelik, "Dün gece nüfus müdürlüğünde görevli olduğunu belirten bir kişi aradı. Hatanın düzeltildiğini, sistemde normale döndüğünü söyledi. Gece saatlerinde e-devlet sistemime, banka hesaplarıma girebildim" dedi.
25.02.2023 Gündem
83 yaşındaki depremzedenin pasaport talebi yerine getirildi
83 yaşındaki depremzedenin pasaport talebi yerine getirildi Muş Valisi Doç. Dr. İlker Gündüzöz, Kahramanmaraş'ın Nurhak ilçesinde deprem nedeniyle evi hasar gören 83 yaşındaki Elif Tunç'un yurt dışına çıkabilmesi için talep ettiği pasaport başvurusunu, Muş’tan getirilen "gezici kayıt terminali adreste nüfus hizmeti"yle yerine getirtti.
20.02.2023 Yaşam
Yeni kimlik ücreti ne kadar? 2023 Kimlik yenileme ücreti kaç TL?
Yeni kimlik ücreti ne kadar? 2023 Kimlik yenileme ücreti kaç TL? Yeni kimlik ücreti 2023 yılında ne kadar oldu sorusunun yanıtı merak ediliyor. Türkiye'de her bir vatandaşın 31 Aralık 2023 tarihine kadar geçmesi gereken yeni kimlik yenilemede ücreti de daha önce belli olmuştu. Peki 2023 yeni çipli kimlik ücreti kaç TL? İşte detaylar...
18.01.2023 Gündem
Nüfus Müdürlüğü'nden flaş pasaport randevusu açıklaması: 15 güne çıkarıldı
Nüfus Müdürlüğü'nden flaş pasaport randevusu açıklaması: 15 güne çıkarıldı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü pasaport randevularının bulunmamasına dair çıkan haberlere yönelik açıklamada bulundu. Müdürlük, pasaport talebinin günlük 48 bin seviyesine ulaşmasına, üretim ve tedarik zincirindeki aksamalara rağmen hiçbir vatandaşın mağdur edilmediğini bildirdi.
10.12.2022 Ekonomi
Nüfus Müdürlüğü, Türk vatandaşı olan Suriyeli sayısını açıkladı
Nüfus Müdürlüğü, Türk vatandaşı olan Suriyeli sayısını açıkladı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nce 'Seçmen kütüklerinde 466 bin Suriyeli tespit edildi' iddialarıyla ilgili, "Günümüz itibarıyla 125 bin 563'ü 18 yaş ve üzeri, 96 bin 108'i çocuk olmak üzere toplam 221 bin 671 Suriyeli Türk vatandaşlığını kazanmıştır. Bir kişinin doğum yerinin yurt dışı olması o kişinin yabancı olduğu anlamına gelmediği gibi Türk vatandaşlığını kazandığı anlamına da gelmemektedir" açıklaması yapıldı.
2.12.2022 Gündem
SGK harekete geçti! Ödenen paralar faizi ile birlikte geri alınıyor, tespit edildi
SGK harekete geçti! Ödenen paralar faizi ile birlikte geri alınıyor, tespit edildi Son dönemde ölüm aylığı almak için anlaşmalı boşanan kişiler yakın takibe alındı. Kuruma 81 ilden binlerce ihbar geliyor. Genellikle ihbar ve şikayetlerin yakın aile bireyleri tarafından yapıldığı belirtiliyor. Peki boşanılan eş ile birlikte yaşamak istisnasız maaş kesintisi sebebi mi? Haksız yere ölüm aylıklarının kesilme ihtimali var mı? Böyle bir durumda nasıl bir yol izlenir? 'Fiilen birlikte yaşama'nın kanıtı nedir? SGK uzmanı merak edilenleri yanıtladı. İşte detaylar…
14.11.2022 Gündem
6 Kasım ne sınavı var, hafta sonu sınav var mı? Pazar günü sınav saatleri ne?
6 Kasım ne sınavı var, hafta sonu sınav var mı? Pazar günü sınav saatleri ne? KPSS lisans ve önlisans oturumları geçtiğimiz haftalarda uygulandı. ÖSYM takvimine göre sıra KPSS ortaöğretime geldi. Peki, 6 Kasım ne sınavı var, Pazar günü sınav saatleri ne?
5.11.2022 Eğitim
Ehliyet yenileme için gerekli belgeler! 2022 ehliyet yenileme ücreti nereye, hangi bankaya yatırılır? Ehliyet yenilemek için son tarih!
Ehliyet yenileme için gerekli belgeler! 2022 ehliyet yenileme ücreti nereye, hangi bankaya yatırılır? Ehliyet yenilemek için son tarih! Eski sürücü belgelerinin kullanım süresi yıl sonu sona eriyor. Yıl sonuna kadar vatandaşlar eski ehliyetlerini kullanabilecek, 1 Ocak 2023 tarihinden itibaren ise eski kimliklerin işlevi sona erecek. Ehliyetini değiştirmeyenlere Karayolları Trafik Kanunu'nun 39/3 maddesi gereğince idari para cezası uygulanacak. Peki, 2022 ehliyet yenileme ücreti nereye, hangi bankaya yatırılır? İşte Ehliyet yenileme için gerekli belgeler…
18.10.2022 Gündem
9 Ekim ne sınavı var, bugün hangi sınav var? Bu hafta sonu sınav var  mı?
9 Ekim ne sınavı var, bugün hangi sınav var? Bu hafta sonu sınav var mı? Bugün ne sınavı var, 9 Ekim ne sınavı var? KPSS oturumları uygulanmaya devam ederken vatandaşlar hafta sonu sınav olup olmayacağını sorguluyor. Peki, 8-9 Ekim ne sınavı var?
8.10.2022 Eğitim
Ehliyet ve kimliklerde yeni dönem başlıyor! Yıl sonu için harekete geçildi, zaman daralıyor!
Ehliyet ve kimliklerde yeni dönem başlıyor! Yıl sonu için harekete geçildi, zaman daralıyor! Ehliyet ve kimlik kartları ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Kimliklerde yeni dönem başlıyor ve tamamen değişiyor. Milyonlarca kişiyi çok yakından ilgilendiriyor. Kullandığınız ehliyet 2016’dan önce alındıysa bir an önce yeniletmeniz gerekiyor. Yıl sonuna kadar değişim için süreniz var. 20 milyona yakın kişi yeni tip sürücü belgesi alırken, ehliyet özelliği yüklenen çipli kimlik kartı kullananların sayısının ise 3 milyonun üzerine çıktığı belirtildi. Öte yandan kimlik kartlarının kullanım alanlarında zamanla genişlemeler yaşanıyor. Yeni kimlikler ehliyetle birlikte kullanılabiliyordu. Harekete geçildi ve yapılan son bir duyuru ile artık yeni kimlik kartları kredi kartı olarak kullanılabilecek. Çalışmaların büyük bir bölümü tamamlandı. Kimliklere entegre edilecek ödeme sistemi ile artık vatandaşlar kimlik kartlarını alışverişte ya da çeşitli işlemlerde kullanabilecek. Kimlik ve ehliyetlerle ilgili son gelişmeler...
19.09.2022 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Nüfus Müdürlüğü ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki nüfus müdürlüğü haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.