Nörovirüs

Nörovirüs

Son dakika nörovirüs haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan nörovirüs ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını nörovirüs haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Nörovirüs

haberleri sayfasında son dakika yaşanan nörovirüs gelişmeleri de dahil olmak üzere 46 nörovirüs haberi bulunmuştur. Tüm nörovirüs haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakan Koca’dan deprem bölgesi için içme suyu uyarısı
Bakan Koca’dan deprem bölgesi için içme suyu uyarısı Deprem bölgesinde yapılan şebeke suyu analizlerini açıklayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, vatandaşlara şebeke suyunu içme suyu olarak kullanmamaları konusunda uyarıda bulundu. Ellerinde salgın tanımıyla örtüşen herhangi bir verinin bulunmadığını söyleyen Bakan Koca, “Deprem felaketini yaşamış illerimizin hiç birinde şu ana kadar herhangi bir salgın söz konusu değildir” dedi.
22.03.2023 Gündem
Koronavirüs, maymun çiçeği, grip derken 'süper enfeksiyon' patladı!
Koronavirüs, maymun çiçeği, grip derken 'süper enfeksiyon' patladı! Koronavirüs, maymun çiçeği, grip derken korkutan bir gelişme daha yaşandı. Üst solunum yolu hastalıkları arttı. Öksürük, ateş, boğaz ağrısı, baş ağrısı gibi semptomlarla ortaya çıkıyor, bir türlü geçmiyor. Arka arkaya farklı virüslere maruz kaldığımızı belirten uzmanlara göre, süper enfeksiyonun etkisi altındayız. Peki süper enfeksiyon ne, belirtileri neler? İşte detaylar...
24.11.2022 Sağlık
Viral gastroenterit nedir, nasıl bulaşır, nedenleri nelerdir? Viral gastroenterit tedavisi nasıl yapılır?
Viral gastroenterit nedir, nasıl bulaşır, nedenleri nelerdir? Viral gastroenterit tedavisi nasıl yapılır? Gürcistan ile yarın İstanbul'da hazırlık maçında karşılaşacak olan Ümit Milli Takım'da Arda Güler, viral gastroenterit tanısı nedeniyle aday kadrodan çıkarıldı. Peki, Viral gastroenterit nedir, nasıl bulaşır, nedenleri nelerdir? Viral gastroenterit tedavisi nasıl yapılır?
26.09.2022 Sağlık
Yeni salgın tehlikesi! 4 hafta canlı kalıyor
Yeni salgın tehlikesi! 4 hafta canlı kalıyor 60 derece sıcaklığa kadar dayanıklı olan norovirüsün su ve gıdalara karışarak salgınlara yol açtığını belirten Uzm. Dr. Akif Çelik, “Norovirüsler hastane, yurt, kreş ve bakımevi gibi kalabalık ortamların çevre yüzeylerinde 3 ila 4 hafta canlı kalarak salgınlar için önemli bir bulaş kaynağıdır. Norovirüsler, her yaştaki insanı etkileyerek bulantı, kusma ve ishal gibi semptomlarla seyreder. Virüslere karşı etkili bir ilaç veya herhangi bir antibiyotik kullanımının da tedavide yeri yoktur” dedi.
5.07.2022 Gündem
Çocukların hayatını yaz aylarında kabusa çeviriyor!
Çocukların hayatını yaz aylarında kabusa çeviriyor! Yazın ishallere karşı gıda temizliğine dikkat! Yaz aylarında ishallerin daha fazla görülmesinin temel nedeni, hava sıcaklığının artışı ile su buharlaşmasının daha fazla olması, basınç farkı ile kanalizasyon sularının durağan sulara karışması ve bu kirli suların içme, yıkanma, sebze-meyve yıkama suları ile vücudumuza mikroorganizmaların girmesi. Uzmanlar, 'Yazın çocuklarda dizanteri tablosuyla yaygın olarak karşılaşıyoruz' diyor.
18.06.2022 Sağlık
Norovirüs nedir, belirtileri ne? Norovirüs nasıl bulaşır?
Norovirüs nedir, belirtileri ne? Norovirüs nasıl bulaşır? Son dönemde Norovirüs vakaları nedeniyle hastanelere başvurular arttı. Karın ağrısı, kusma, ishal şikayeti ile hastaneye gidenlerin sayısında artış görülürken norovirüs teşhisi alanların sayısında ciddi artış görülüyor. Peki, Norovirüs nedir? Norovirüs belirtileri ne? Norovirüs nasıl bulaşır? Norovirüs öldürür mü? Norovirüs ne kadar sürer? Norovirüs nasıl anlaşılır? Norovirüs nasıl iyileşir? İşte Norovirüs ile ilgili bilmeniz gerekenler…
31.05.2022 Sağlık
Norovirüs nedir? Bilecik’teki salgının nedeni norovirüs belirtileri nelerdir, neden olur, öldürür mü?
Norovirüs nedir? Bilecik’teki salgının nedeni norovirüs belirtileri nelerdir, neden olur, öldürür mü? Bilecik Sağlık Müdürlüğü, binlerce kişinin kusma ve ishal şikayetiyle hastaneye başvurmasına ilişkin başlatılan incelemenin sonuçlandığını bildirdi. İncelemeyle ilgili yapılan açıklamada "Vakaların kaynağı olarak 'norovirüs' saptanmıştır." ifadeleri kullanıldı. Söz konusu açıklamanın ardından norovirüs hakkında yapılan araştırmalar arttı. Peki, Norovirüs nedir, belirtileri nelerdir, kaç günde geçer? Norovirüs tedavisi ne, öldürür mü, neden olur?
16.02.2022 Sağlık
Sonbahar hastalıklarına karşı 25 etkili öneri!
Sonbahar hastalıklarına karşı 25 etkili öneri! Yaşam alışkanlığımızda yapacağımız basit düzenlemelerle sonbahar hastalıklarından büyük oranda korunmamız ise mümkün olabiliyor. İç Hastalıkları ve Nefroloji Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Rıfkı Evrenkaya, sonbahara özgü bulaşıcı hastalıklardan korunmak için almamız gereken önlemleri sıraladı; önemli öneriler ve uyarılarda bulundu.
18.10.2021 Sağlık
Çocuklar arasında sık görülüyor! Bilim kurulu üyesinden uyarı: 'Salgın yapabilir'
Çocuklar arasında sık görülüyor! Bilim kurulu üyesinden uyarı: 'Salgın yapabilir' Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, okulların açılmasıyla çocuklar arasında sıkça görülmeye başlanan Norovirüs hakkında uyarılarda bulundu. Prof. Dr. Yavuz, ishal ve kusma ile ortaya çıkan Norovirüs hastalığının da tıpkı Kovid gibi hızla bulaşabildiğine dikkat çekerek "Salgın yapabilir" dedi. İstanbul'da aşırı kalabalıkların oluşmaya başladığına da işaret eden Prof. Dr. Yavuz, bunun da Kovid dahil pek çok virüs hastalığı için besi yeri ortamı oluşturduğuna dikkat çekti.
14.09.2021 Yaşam
Norovirüs nedir, belirtileri nelerdir? Noronavirüs nasıl geçer, insandan insana bulaşır mı?
Norovirüs nedir, belirtileri nelerdir? Noronavirüs nasıl geçer, insandan insana bulaşır mı? Dünya’nın koronavirüs ile mücadelesi sürerken İngiltere'de norovirüs vaka sayılarında yaşanan artış yeni bir endişeye neden oldu. Peki norovirüs nedir, belirtileri nelerdir? İşte norovirüs hakkında merak edilenler...
5.08.2021 Gündem
Havuz kaynaklı enfeksiyonlara parazitler sebep oluyor
Havuz kaynaklı enfeksiyonlara parazitler sebep oluyor Havuz kaynaklı enfeksiyonlar hakkında bilgi veren Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Nurten Elkin, “Havuz kaynaklı enfeksiyonlara genellikle parazitler (yüzde 43,6) sebep oluyor. Viral etkenler olarak da genellikle adenovirus, hepatit A, norovirus ve ekovirüs tespit ediliyor” dedi.
3.08.2021 Sağlık
Havuzdaki enfeksiyon riskine dikkat!
Havuzdaki enfeksiyon riskine dikkat! Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Nafiz Koçak, sıcakların artması ile tatile ve havuza olan ilginin de arttığını, ancak temizliği iyi yapılmayan ve hijyen kurallarına dikkat edilmeyen havuzların çeşitli enfeksiyon hastalıklarına sebep olabileceğini belirtti.
3.07.2021 Sağlık
Gıdada koronavirüs tehlikesi
Gıdada koronavirüs tehlikesi Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Işıl Var, Çin'de bir fabrikada dondurmalardan alınan numunelerde koronavirüs tespit edilmesinin, Covid-19'un gıdalarda bir süre kalabildiğinin göstergesi olduğunu ve bu gıdalardan insana da bulaşabileceğini söyledi. Prof. Dr. Var, “Eğer dondurulmuşlarda bu çıktıysa büyük bir ihtimalle gıdalarda bir süreliğine kaldığı söz konusudur” dedi.
20.01.2021 Sağlık
Deprem sonrası korkunç 'salgın hastalık' senaryosu! 'Birçok kişiyi kaybedeğiz'
Deprem sonrası korkunç 'salgın hastalık' senaryosu! 'Birçok kişiyi kaybedeğiz' Ankara'da Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Tutku Taşkınoğlu, olası bir deprem sonrası salgın hastalıkların ortaya çıkabileceğini söyledi. Taşkınoğlu, "Deprem sırasında travma nedeniyle birçok kişiyi kaybedeceğiz, bu bir gerçek. Sonrasında depremin bir felakete dönüşmesine sebep olacak enfeksiyonlar ortaya çıkacak ve daha fazla can kaybına sebep olabilir" dedi.
5.10.2019 Gündem
İshal salgınlarının sebebi norovirüs!
İshal salgınlarının sebebi norovirüs! Prof. Dr. Değertekin, "Türkiye'de birkaç aydır ishal salgınına sebep olan virüsün adı norovirüs. En çok da sonbaharda görülmesinin sebebi soğuğa dayanıklı olması. Şu anda bulaşım şartları çok müsait." dedi.
24.09.2019 Sağlık
Kış mevsiminin yeni salgını
Kış mevsiminin yeni salgını Grip denilince aklınıza ilk olarak burun akıntısı, öksürük ve tıkanan burunlar geliyorsa yalnız değilsiniz. Ancak söz konusu mide gribi olduğunda tüm bu tanıdık belirtiler yerini karın ağrısı, kusma ve ağrılara bırakıyor. Mide gribinin kolaylıkla bulaşabilen bir hastalık olduğuna dikkat çeken İç Hastalıkları Uzmanı Dr. İsmail Çelik , mide gribinin bilinmeyenlerini anlatıyor.
17.01.2019 Sağlık
Bin kişiden haber alınamıyor!
Bin kişiden haber alınamıyor! ABD’nin Kaliforniya eyaletindeki orman yangınlarında 71 kişi hayatını kaybederken, binden fazla kişinin ise kayıp olduğu açıklandı.
17.11.2018 Dünya
Sonbahar geldi gribal enfeksiyon kapıda
Sonbahar geldi gribal enfeksiyon kapıda En sık sonbahar sonu, kış ve ilkbahar aylarında görülen ve influenza virüslerinin neden olduğunu belirten Kulak Burun Boğaz Baş Boyun ve Yüz Estetiği Cerrahisi Anabilim Dalı Uzmanı Op. Dr. Remzi Tınazlı, bir solunum yolu hastalığı olan gribal enfeksiyonun belirtilerinin soğuk algınlığına benzemekle birlikte farklı ve çok daha şiddetli olduğunu vurguladı.
22.10.2018 Sağlık
Suyun rengi değişti, denize girmek yasaklandı
Suyun rengi değişti, denize girmek yasaklandı SAKARYA'nın Karasu ilçesinde, 6 günde 4 bin 500 kişiyi hastanelik eden 'Norovirüs' salgınının içme suyundan kaynaklanma ihtimali üzerine, SASKİ'nin yaptığı incelemede, 827 kaçak su bağlantısı tespit edildi. Karasu'da suyun renginin değişmesi üzerine ise önlem olarak denize girmek yasaklandı.
30.08.2018 Gündem
Karasu'da 'norovirüs' tespit edildi
Karasu'da 'norovirüs' tespit edildi Sakarya'nın Karasu ilçesinde bulantı, kusma ve ishal şikayetleriyle hastaneye akın eden vatandaşlarda 'norovirüs enfeksiyonu' tespit edildi.
27.08.2018 Gündem
Havuz enfeksiyonlarına dikkat
Havuz enfeksiyonlarına dikkat Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Mehmet Uluğ, yaz aylarında havuz enfeksiyonundan korunma yöntemleri hakkında bilgi verdi.
18.07.2018 Sağlık
Tatilde sizi bekleyen 3 büyük tehlike
Tatilde sizi bekleyen 3 büyük tehlike "Tatilde sizi bekleyen 3 büyük potansiyel tehlike" başlıklı yazısıyla yazın karşılaşılan sorunlara değinen Prof. Dr. Temel Yılmaz, yazın tatil yörelerindeki kontrol edilemeyen çöplerin neden olduğu bulaşıcı hastalıklara, tatil yörelerine civar illerden gelen ve bozulma ihtimali yüksek olan gıdalara ve su yetersizliğine karşı geliştirilen ancak hastalıklara davetiye çıkaran kuyu sorunlarına dikkat çekti
16.06.2018 Sağlık
Mide gribi hakkında bilmeniz gereken 5 şey
Mide gribi hakkında bilmeniz gereken 5 şey Mide gribi adını son zamanlarda daha sık duyduğumuz hastalıklardan biri. Aslında normal gripten farklı olarak solunum yolları değil sindirim sistemi üzerinde etki ediyor. Mide gribine yakalanan kişiler ishal, kusma, bulantı, karın krampları ve ateşin yükselmesi gibi semptomlar gösteriyorlar.
10.04.2018 Sağlık
Olimpiyatlarda nörovirüs alarmı!
Olimpiyatlarda nörovirüs alarmı! Virüsün bugün 17 kişiye daha bulaştığının doğrulanmasıyla ay başından bu yana kesinleşen vaka sayısı 194'e ulaştı.
13.02.2018 Sağlık
Siz de yapmışsınızdır! Çok tehlikeli...
Siz de yapmışsınızdır! Çok tehlikeli... Çantanızdaki en kirli şeyin, mürekkebi akmış tükenmez kaleminiz ya da ağzı açık makyaj fırçanız olduğunu mu düşünüyorsunuz? Ev Hijyeni Uluslararası Bilimsel Forumu Profesörü Sally Bloomfield, insanlar tarafından evdeki en kirli alanların genelde klozetler ve yerler olarak düşünüldüğünü belirtiyor.
12.10.2017 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Nörovirüs ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki nörovirüs haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.