Nanoteknoloji

Nanoteknoloji

Son dakika nanoteknoloji haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan nanoteknoloji ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını nanoteknoloji haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Nanoteknoloji

haberleri sayfasında son dakika yaşanan nanoteknoloji gelişmeleri de dahil olmak üzere 240 nanoteknoloji haberi bulunmuştur. Tüm nanoteknoloji haberleri aşağıda listelenmiştir.
Türk bilim insanın büyük başarısı! Einstein Nobel ödülü aldı, Prof. Dr. Fahrettin Yakuphanoğlu ispatladı
Türk bilim insanın büyük başarısı! Einstein Nobel ödülü aldı, Prof. Dr. Fahrettin Yakuphanoğlu ispatladı Fırat Üniversitesi (FÜ) Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fahrettin Yakuphanoğlu, Albert Einstein'ın 119 yıl önce ortaya koyduğu ışığın doğasıyla ilgili 'foton teorisi'ni ispatlamak adına nanoteknoloji sistem geliştirdi. Prof. Dr. Yakuphanoğlu, geliştirdiği sistemle Einstein’ın ışığın hem parçacık hem de dalga davranışı gösterdiğine dair teorisini gözle görülür şekilde ispatladı.
28.01.2024 Gündem
Büyükbaş hayvana gen tedavisi! Hem et hem süt üretimi artacak
Büyükbaş hayvana gen tedavisi! Hem et hem süt üretimi artacak AB mevzuatı temel alınarak hazırlanan taslağa göre hayvan tedavilerinde gen tedavisi ve doku mühendisliği mevzuata girecek. Gen tedavisi, et ve süt üretimi performansını artırmak için de kullanılıyor.
15.09.2023 Ekonomi
Google'ın eski mühendisi: İnsanlar 8 yıl içinde "ölümsüz" olacak
Google'ın eski mühendisi: İnsanlar 8 yıl içinde "ölümsüz" olacak Google'ın eski mühendislerinden olan fütürist Ray Kurzweil, insanların sekiz yıl içinde "ölümsüzlük"e ulaşacağını tahmin etti. Kurzweil, nanoteknoloji ve robotik alanlarındaki gelişmelerin, yaşlanmayı tersine çeviren "nanobot"lara yol açacağına söyledi. Kurzweil, bu minit robotların, vücut yaşlandıkça bozulan hasarlı hücre ve dokuları onaracağını belirterek, insanları kanser gibi hastalıklara karşı bağışık hale getireceğini öne sürdü.
30.03.2023 Bilim ve Teknoloji
Meryem Sondan Durukanoğlu Feyiz kimdir? Kadir Has Üniversitesi rektörü Prof. Dr.  M. Sondan Durukanoğlu Feyiz kaç yaşında, nereli, hangi görevlerde yer aldı?
Meryem Sondan Durukanoğlu Feyiz kimdir? Kadir Has Üniversitesi rektörü Prof. Dr.  M. Sondan Durukanoğlu Feyiz kaç yaşında, nereli, hangi görevlerde yer aldı? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla bazı kamu kurum ve kuruluşlarına atama kararları, Resmi Gazete'de yayımlandı. Karara göre, Kadir Has Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Meryem Sondan Durukanoğlu Feyiz, MEF Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Muhammed Şahin atandı. Peki, Meryem Sondan Durukanoğlu Feyiz kimdir? Kadir Has Üniversitesi
28.01.2023 Gündem
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank: Turcorn’lar yeni ekonomi modelinin başat aktörleri olacak
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank: Turcorn’lar yeni ekonomi modelinin başat aktörleri olacak Ar-Ge, tasarım ve teknoloji alanında Türkiye’nin en iyileri bir araya geldi. Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri ile Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Zirvesi, İzmir’de yapıldı. Zirvede, Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri için 10 kategoride 30, Teknoparklar için de 4 kategoride 12 olmak üzere toplamda 42 ödül sahiplerini buldu.
23.12.2022 Bilim ve Teknoloji
Tüm lise öğrencilerini kapsıyor! MEB 81 ile gönderdi, tarih belli oldu
Tüm lise öğrencilerini kapsıyor! MEB 81 ile gönderdi, tarih belli oldu Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 81 ile uygulama kılavuzu gönderdi. Bu ay sonu itibarıyla pilot olarak 7 il seçildi. Gelecek eğitim-öğretim yılından itibaren ise tüm illerdeki okullarda uygulanmaya başlanacak. 'Liselerde Bilim Uygulamaları Programı' hayata geçiriliyor. İşte detaylar...
18.11.2022 Eğitim
Biden, 280 milyar dolarlık Çip ve Bilim Yasasını imzaladı
Biden, 280 milyar dolarlık Çip ve Bilim Yasasını imzaladı ABD Başkanı Joe Biden, çip üretimi için daha önce ABD Kongresi tarafından onaylanan 280 milyar dolarlık Çip ve Bilim Yasası'nı imzaladı.
9.08.2022 Dünya
Deneyap Teknoloji Atölyeleri sınav sonuçları açıklandı! Kayıtlar ne zaman başlıyor?
Deneyap Teknoloji Atölyeleri sınav sonuçları açıklandı! Kayıtlar ne zaman başlıyor? Deneyap Teknoloji Atölyeleri tarafından 27 il, 38 merkezde gerçekleştirilen ve 15.954 öğrencinin kıyasıya mücadele ettiği Deneyap Teknoloji Atölyeleri kabul sınavı sonuçları açıklandı. Peki, Deneyap Teknoloji Atölyeleri sınav sonuçları nasıl öğrenilir? Deneyap Teknoloji Atölyeleri kayıtları ne zaman? İşte detaylar…
7.03.2022 Eğitim
Kız öğrenciler akıllı gaz maskesi üretti
Kız öğrenciler akıllı gaz maskesi üretti Van’ın Erciş ilçesindeki Şehit Polis Halil Hamuryen Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi 11’inci sınıf öğrencilerinden oluşan 4 kişilik ekip, kimya öğretmeni Kadir Karakaş'tan aldıkları destekle nanoteknoloji ile karbonmonoksiti filtreleyerek dışarıda tutup, sadece oksijeni içeri alan akıllı gaz maskesi geliştirdi. Kız öğrenciler, tasarladıkları akıllı maskeyle de Teknofest'e başvurdu. Geçen yıl yine Karataş'ın desteği ile başka okuldaki kız öğrencilerden oluşan 'Türk Nano Tim', havada 20 dakika kalabilen 6 model uçak yapmıştı. Teknofest Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar da dikkatini çeken bu çalışmayı sosyal medyadan paylaşmıştı.
5.03.2022 Bilim ve Teknoloji
285 öğrenci Deneyap uygulama sınavında yeteneklerini gösterdi
285 öğrenci Deneyap uygulama sınavında yeteneklerini gösterdi Giresun Valisi Enver Ünlü, robotik kodlama, enerji teknolojileri, elektronik programlama, yapay zekâ, siber güvenlik, havacılık ve uzay gibi 10 farklı alanda eğitim verilen "Deneyap uygulama sınavına katılarak öğrencilerin heyecanına ortak oldu.
14.02.2022 Bilim ve Teknoloji
Bakan Varank: “Dünyayı sürdürülebilir kılmak için iklim değişikliğine dur dememiz lazım”
Bakan Varank: “Dünyayı sürdürülebilir kılmak için iklim değişikliğine dur dememiz lazım” Deneyap Teknoloji Atölyeleri uygulama sınavının yapıldığı Ankara’da gençlerle bir araya gelen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Dünyayı sürdürülebilir kılmak için iklim değişikliğine dur dememiz lazım. Bunun yolu da fosil yakıtlardan değil yenilenebilir enerjiden geçiyor” dedi.
13.02.2022 Ekonomi
"Geleceğin tıp merkezi" Cerrahpaşa'da kuruluyor
"Geleceğin tıp merkezi" Cerrahpaşa'da kuruluyor Cerrahpaşa Tıp Fakültesi öğretim üyelerince hazırlanan "Tasarımdan Ürüne Kişiselleştirilmiş Tıp" adlı proje, İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) 2021 yılı Yenilikçi İstanbul Mali Destek Programı kapsamında destek almaya hak kazandı. Diş Hekimliği, Mühendislik Fakültesi ile Nanoteknoloji ve Biyoteknoloji Enstitüsü ortaklığıyla hayata geçirilecek proje kapsamında, 18 ay içinde tamamlanması planlanan merkez ile ilaç denemelerinde kullanılacak "insan hücre veya organ dokusu" üretiminden, "hastaya özel" 3D implantlar, ameliyat malzemelerinin yapılabilmesine dek, geleceğin tıp teknolojileri tüm aşamalarıyla tek çatı altında buluşacak.
16.12.2021 Sağlık
'İnovasyon ve teknoloji geliştirmeye daha fazla yatırım yapıyoruz'
'İnovasyon ve teknoloji geliştirmeye daha fazla yatırım yapıyoruz' Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, 'Türkiye'nin genç ve dinamik nüfusu, ekonominin yükselen alanlarında küresel liderliğe oynamada becerileri geliştirmek ve kullanmak için muazzam bir fırsat sunuyor.' dedi.
20.11.2021 Bilim ve Teknoloji
Deneyap sınav sonuçları açıklandı mı, nasıl öğrenilir? Deneyap sınav sonuçları ne zaman açıklanacak 2021?
Deneyap sınav sonuçları açıklandı mı, nasıl öğrenilir? Deneyap sınav sonuçları ne zaman açıklanacak 2021? Deneyap sınav sonuçları açıklandı mı, Deneyap sınav sonuçları ne zaman açıklanacak 2021? Deneyap Teknoloji Atölyeleri 3. faz öğrenci seçme döneminde sonuçlar merakla bekleniyor. Kurumdan yapılan açıklamaya göre; sınav sonuçları 15 Kasım bugün açıklanacak. Peki, Deneyap sınav sonuçları 2021 nasıl ve nereden öğrenilir? İşte Deneyap sınav sonuçları 2021 sorgulama…
15.11.2021 Eğitim
KOSGEB destekli teknolojik ürünler artık orada da satılacak
KOSGEB destekli teknolojik ürünler artık orada da satılacak Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB) ile Devlet Malzeme Ofisi Genel Müdürlüğü (DMO) arasında imzalanan protokolle KOSGEB destekleriyle üretilen ürünler Tekno Katalog Platformu'ndan da satılmaya başlanacak.
4.11.2021 Bilim ve Teknoloji
Boğaziçi Üniversitesi 25 öğretim üyesi alımı yapacak! Aranan nitelikler ve alım yapılacak kadrolar
Boğaziçi Üniversitesi 25 öğretim üyesi alımı yapacak! Aranan nitelikler ve alım yapılacak kadrolar Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü, Öğretim Görevlisi alınacağını duyurdu. Basın İlan Kurumu’nun internet sitesinden yayınlanan personel ilanına göre Boğaziçi Üniversitesi 25 öğretim üyesi alımı yapacak.
27.10.2021 Personel Alımı
Savunmada yeni teknolojiler için üniversite-sanayi iş birliği
Savunmada yeni teknolojiler için üniversite-sanayi iş birliği Nurol Teknoloji ve Sabancı Üniversitesi Nanoteknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi, balistik koruyucu ürünlerde Ar-Ge çalışmaları için iş birliği yapacak.
3.10.2021 Bilim ve Teknoloji
Delta, Alfa, Beta, Kovid-22... Hepsi için geçerli! Dünyada ilk, Türkiye'de üretilecek
Delta, Alfa, Beta, Kovid-22... Hepsi için geçerli! Dünyada ilk, Türkiye'de üretilecek Ankara, Bilkent ve Hacettepe Üniversitesi bilim insanları tarafından geliştirilen ve hayvan deneyleri başarıyla tamamlanan Kovid-19'a karşı burundan sprey şeklindeki "koruyucu ilaç" için geri sayım başladı. İlacın Faz 1 çalışmaları için gerçekleştirilecek numune üretimlerinin ardından etik kurul onayı ile gönüllüler üzerindeki araştırmalar başlayacak. Her şey yolunda giderse aralık ayında kullanıma sunulması planlanan ilaç, Bilkent Üniversitesi Ulusal Nanoteknoloji Araştırma Merkezi (UNAM) bünyesinde geliştirildi. Sprey ilacın, var olan ya da ortaya çıkabilecek tüm varyantlara karşı etkili olması bekleniyor. Griffithsin (GRFT) adı verilen bir proteinle geliştirilen ilaç, Sars-Cov2 virüsünü bloke edecek protein tabanlı bir ilaç adayı olarak da dünyada ilk olacak.
25.08.2021 Gündem
Kovid-19'u 10 saniyede tespit eden yerli testin seri üretimi başladı
Kovid-19'u 10 saniyede tespit eden yerli testin seri üretimi başladı Türk araştırmacılar tarafından Kovid-19 teşhisini 10 saniyede yüzde 99 güvenilirlikle yapabilen nanoteknoloji temelli "Diagnovir" adlı sistemin seri üretimi başladı.
12.08.2021 Bilim ve Teknoloji
TOPBB Üniversitesi taban puanları! TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi YKS 2 ve 4 yıllık taban puanları, kontenjanları ve başarı sıralaması!
TOPBB Üniversitesi taban puanları! TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi YKS 2 ve 4 yıllık taban puanları, kontenjanları ve başarı sıralaması! YKS sonuçları açıklandı. Sonuçların açıklanmasıyla tercih işlemi yapacak adaylar gitmek istedikleri üniversitelerin taban puanları, kontenjanları, başarı sıralamaları ve yüzdelik dilimlerini araştırmaya başladı. TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi de tercih sürecinde aranan üniversitelerden biri oldu. İşte TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi taban puanları ve diğer merak edilenler…
30.07.2021 Eğitim
Deneyap Teknoloji Atölyeleri için başvurular başladı
Deneyap Teknoloji Atölyeleri için başvurular başladı Çocukları geleceğe hazırlayan Deneyap Teknoloji Atölyeleri için başvurular başladı.
16.06.2021 Bilim ve Teknoloji
27 şehre 36 yeni Deneyap Teknoloji Atölyesi kuruluyor
27 şehre 36 yeni Deneyap Teknoloji Atölyesi kuruluyor Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "27 ilimizde 36 yeni Deneyap Teknoloji Atölyesi daha kuruyoruz. İlk aşama olan yazılı sınav başvuruları bugün başlıyor. Başvurular 4 Temmuz'a kadar devam edecek." dedi.
9.06.2021 Bilim ve Teknoloji
10 saniyede koronavirüs teşhisi
10 saniyede koronavirüs teşhisi Türk bilim insanlarının geliştirdiği, koronavirüsü 10 saniyede teşhis eden tanı sistemi, İstanbul’da bir sanat etkinliği öncesinde 600 kişide uygulandı. Sistemi geliştiren 4 bilim insanından biri olan Dr. Ali Aytaç Seymen, “Gerçekleştirdiğimiz çalışmalarda yüzde 99 duyarlılık ve özgüllük değerlerine ulaştık. En düşük viral yüklerde dahi yüzde 97’yi yakaladık” dedi.
1.06.2021 Sağlık
Türk bilim insanları buldu! 5G zararlarını ortadan kaldırıyor!
Türk bilim insanları buldu! 5G zararlarını ortadan kaldırıyor! Elektronik cihazların yaydığı kirlilikten korunmanın mümkün olduğu bilimsel olarak kanıtlandı. Yapılan bir araştırma 5Guard benzeri pratik çözümlerin elektromanyetik dalgaların insana verebileceği zararları azalttığını ortaya çıkardı.
3.05.2021 Bilim ve Teknoloji
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yerli aşımızı tüm insanlığın istifadesine sunacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yerli aşımızı tüm insanlığın istifadesine sunacağız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, D-8 Teşkilatı 10. Zirve Toplantısı'na canlı bağlantıyla katıldı. Erdoğan, "Türkiye olarak insan deneylerini yaptığımız yerli aşımızı, 'kimsenin geride bırakılmaması' ilkesiyle tüm insanlığın istifadesine sunacağız." dedi.
8.04.2021 Siyaset

Benzer Haber Etiketleri

Nanoteknoloji ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki nanoteknoloji haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.