Myanmar

Myanmar

Son dakika Myanmar haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Myanmar ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Myanmar haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Myanmar

haberleri sayfasında son dakika yaşanan myanmar gelişmeleri de dahil olmak üzere 791 myanmar haberi bulunmuştur. Tüm myanmar haberleri aşağıda listelenmiştir.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan KKTC mesajı: Dünyayı siyasi ve ekonomik bağlar kurmaya davet ediyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan KKTC mesajı: Dünyayı siyasi ve ekonomik bağlar kurmaya davet ediyoruz Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’na hitap etti. 'Teröre göz yumanlar var' diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Suriye, Kuzey Afrika ve Sahel bölgesinde vekalet savaşlarının aracı haline dönüştürülen terörizm, kırılganlığı hızla artan uluslararası güvenlik iklimine onarılamaz zararlar veriliyor" ifadelerini kullandı. 'Dünya 5'ten büyüktür' diyerek BM'deki reform çağrısını yineleyen Erdoğan, "Güvenlik Konseyi artık dünya güvenliğinin teminatı olmaktan çıkmış, 5 ülkenin siyasi stratejilerin çarpışma haline gelmiştir" dedi. KKTC mesajı da veren Erdoğan, "Uluslararası toplumu, KKTC'nin bağımsızlığını tanımaya, bu ülkeyle diplomatik, siyasi ve ekonomik bağlar kurmaya davet ediyoruz." diye konuştu.
19.09.2023 Gündem
Ottawa Antlaşması Özeti Ve Önemi... Ottawa Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri...
Ottawa Antlaşması Özeti Ve Önemi... Ottawa Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri... Dünya çapında mayın sorununa karşı uluslararası düzeyde yapılan antlaşma Ottawa Antlaşması olarak bilinmektedir. Aynı zamanda bu antlaşma dünya ülkeleri tarafından 1 Mart 1999 yılında imzalanmıştır. Özellikle son dönemlerde dünyada büyüyen Mayın sorununa karşı çözüm üretmek için ele alınan bir antlaşma olduğunu söylemek mümkündür.
12.09.2023 Eğitim
İstanbul'da akılalmaz olay! Çantadan timsah çıktı
İstanbul'da akılalmaz olay! Çantadan timsah çıktı İstanbul'da tarihi eser kaçakçılarına yönelik 6 ayrı operasyon düzenleyen İstanbul İl Jandarma Ekipleri, eski dönemlere ait sikke, altın ve bronz takılar ele geçirdi. Ekipler operasyonda ayrıca, bir araçta timsah başı ve derisi de yakalandı.
17.08.2023 Yaşam
Mocha Kasırgası, yüzbinlerce mültecinin bulunduğu yere doğru güçlenerek ilerliyor
Mocha Kasırgası, yüzbinlerce mültecinin bulunduğu yere doğru güçlenerek ilerliyor Dünya Meteoroloji Kurumu (WMO), Mocha Kasırgası’nın yarın öğlen Bangladeş ile Myanmar'ın kıyı bölgelerini etkisi altına alacağını duyurdu. Birleşmiş Milletlerin (BM) yardım ajansları ve uluslararası yardım kuruluşları, bölgede bulunan ve yüzbinlerce Rohingya’lıya ev sahipliği yapan mülteci kampında hazırlıklara başladı.
13.05.2023 Dünya
Rusya'dan kolay vize hamlesi! Türkiye dahil 19 ülkede geçerli olacak
Rusya'dan kolay vize hamlesi! Türkiye dahil 19 ülkede geçerli olacak Rusya'dan vize hamlesi geldi. Yeni kararı dünyaya resmen duyurdular. Rusya Başbakanı Mihail Mişustin aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 19 ülke vatandaşının sadece otel rezervasyonu üzerinden kolay vize alabilmesini sağlayan kararnameyi imzaladı.
21.02.2023 Dünya
OHAL nedir, OHAL ilan edilen 10 il hangileri? OHAL ilan edildi ne demek, Olağanüstü hal hangi durumlarda ilan edilir, Ohal'de ne olur?
OHAL nedir, OHAL ilan edilen 10 il hangileri? OHAL ilan edildi ne demek, Olağanüstü hal hangi durumlarda ilan edilir, Ohal'de ne olur? Cumhurbaşkanı Erdoğan Ohal ilan edildiğini duyurdu. Yaptığı açıklamada “Çalışmaların süratle yürütülebilmesini temin için OHAL ilan etme kararı aldık. Deprem yaşanan 10 ilimizi kapsayacak ve 3 ay sürecek bu kararla ilgili Cumhurbaşkanlığı ve Meclis süreçlerini hızla tamamlayacağız.” İfadelerini kullandı. Peki, OHAL nedir, OHAL ilan edildi ne demek? Olağanüstü hal hangi durumlarda ilan edilir, Ohal'de ne olur?
8.02.2023 Gündem
Dışişleri'nden Myanmar'a 'seyahat' uyarısı
Dışişleri'nden Myanmar'a 'seyahat' uyarısı Dışişleri Bakanlığı, Myanmar'a ilişkin seyahat ve güvenlik duyurusu yayımladı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, devam eden olağanüstü hal, çatışmalar ve protestolar sebebiyle vatandaşların zorunlu haller dışında Myanmar'a seyahat etmekten kaçınmaları gerektiği ifade edildi.
20.01.2023 Gündem
Emine Erdoğan: Somut adımlar atmazsak, barışı tesis edebileceğimiz yaşam alanı kalmayacak
Emine Erdoğan: Somut adımlar atmazsak, barışı tesis edebileceğimiz yaşam alanı kalmayacak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, iklim krizine karşı somut adımlar atılması gerektiğini belirterek, "Bugün küresel düzeyde etkili ve somut adımlar atmazsak, üzerinde barış ve adaleti tesis edebileceğimiz bir yaşam alanı ne yazık ki kalmayacak" dedi.
17.01.2023 Gündem
Myanmar’da konser alanına hava saldırısı: En az 50 ölü, 100 yaralı
Myanmar’da konser alanına hava saldırısı: En az 50 ölü, 100 yaralı Myanmar’ın Kaçin eyaletinde ayrılıkçı Kaçin Bağımsızlık Ordusu’nun (KIA) kuruluşunun 62’inci yıldönümü nedeniyle düzenlenen konsere ordu tarafından düzenlenen hava saldırısında en az 50 kişinin hayatını kaybettiği, yaklaşık 100 kişinin de yaralandığı bildirildi.
24.10.2022 Dünya
TBMM Başkanı Şentop’dan Malezya’da üst düzey temaslar
TBMM Başkanı Şentop’dan Malezya’da üst düzey temaslar Malezya’daki üst düzey temaslarına devam eden TBMM Başkanı Mustafa Şentop, beraberindeki Palamento heyetiyle birlikte resmi ziyarette bulunduğu Kuala Lumpur’da Malezya Temsilciler Meclisi Başkanı Azhar Azizan Harun ile önce baş başa, ardından da heyetler arası görüşme gerçekleştirdi. Şentop, Temsilciler Meclisi Başkanı ile görüşmesinin ardından Malezya Senato Başkanı Rais Yatim ve beraberindeki heyet ile de bir araya geldi.
4.10.2022 Dünya
Myanmar'da 1988'den bu yana ilk! Darbecilerden dünyayı şok eden infazlar...
Myanmar'da 1988'den bu yana ilk! Darbecilerden dünyayı şok eden infazlar... Asya ülkesi Myanmar'da 1 Şubat 2021 tarihinde yönetime el koyan cuntanın astığı dört isim, dünyada ilk haber. Resmi medya, kurbanların 'terör eylemleri' için emir verdiğini savunan haberler yayımlıyor.
25.07.2022 Dünya
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: “Bayram ziyaretlerini çocuklarımızla birlikte yapalım”
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: “Bayram ziyaretlerini çocuklarımızla birlikte yapalım” Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, bir TV kanalında katıldığı sahur programında, “Bayramı mümkün oldukça akraba, eş dost, komşu ziyaretleri ile geçirmek gerekiyor. Çocuklar için çok neşeli günlerdir bayram günleri. Ziyaretlerde çocukların aramızda olması gerekiyor. Onlar büyüklerini takip edecekler” dedi.
1.05.2022 Yaşam
Bakan Yanık: Mülteci çocuklar için hükümetler harekete geçmelidir
Bakan Yanık: Mülteci çocuklar için hükümetler harekete geçmelidir Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, “Kayıp göçmen veya mülteci çocuklar sorununun boyutu ve önemi konusunda farkındalık oluşturmak istiyorum. Bu çocuklar savunmasızdır ve şiddet, cinsel istismar, insan ticareti, sömürü ve ölüm gibi çeşitli tehlikelerle karşı karşıyadır. Hükümetler, bu çocukların korunması ve gerekli bakımın sağlanması için harekete geçmelidir” dedi.
17.03.2022 Siyaset
Bakan Yanık: Kadınların sürdürülebilir çevre mücadelesinde ön saflarda
Bakan Yanık: Kadınların sürdürülebilir çevre mücadelesinde ön saflarda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ABD’nin New York kentinde düzenlenen Birleşmiş Milletler Kadının Statüsü Komisyonu’nun 66’ncı Oturumunun “Çevre ve afet riskini azaltma politikaları ve programları: küreselden yerele bütüncül ve entegre eylemler yoluyla eşitliği ilerletmek” başlıklı Bakanlar düzeyindeki yuvarlak masa toplantısına katıldı.
15.03.2022 Dünya
Üçüncü ülkeler listesi! Üçüncü ülke vatandaşı nedir, Türkiye 3. ülke vatandaşı mı?
Üçüncü ülkeler listesi! Üçüncü ülke vatandaşı nedir, Türkiye 3. ülke vatandaşı mı? “Üçüncü ülke vatandaşı nedir? ve “Türkiye 3. ülke vatandaşı mı?” sorularına yanıt aranıyor. Rusya, üçüncü ülkelere beyaz şeker ve şeker kamışı ihracatını, Avrasya Ekonomik Birliğine (AEB) de tahıl ihracatını geçici olarak yasakladı.
15.03.2022 Dünya
Ukrayna saldırıları Rusya'ya pahalıya patladı
Ukrayna saldırıları Rusya'ya pahalıya patladı Ukrayna'ya yönelik saldırıların ardından uluslararası toplumun sert tepkisi ile karşılaşan Rusya, İran, Suriye ve Kuzey Kore'yi geride bırakarak dünyada en fazla yaptırım uygulanan ülke konumuna yükseldi.
8.03.2022 Dünya
Rusya - Ukrayna savaşında flaş gelişmeler! Rusya'ya büyük darbe! Zelenskiy: Bize ilham oldu!
Rusya - Ukrayna savaşında flaş gelişmeler! Rusya'ya büyük darbe! Zelenskiy: Bize ilham oldu! Ukrayna ile Rusya arasındaki savaşta 13. gün... Kritik bölgede Rus ordusunun bombardımanı sürerken Ukrayna ordusu ve halkının direnişi de sürüyor. Ukrayna Savunma Bakanlığı İstihbarat Direktörlüğü, Rusya'nın önemli bir generalinin Harkiv yakınlarındaki çatışmada hayatını kaybettiğini duyurdu. Ukrayna Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Rus güçlerinin ateşkes anlaşmasını ihlal ederek Mariupol kentinde mahsur kalan sivillerin tahliye rotasını bombaladığını söyledi. Rus kontrolüne geçen bölgede tank sivil aracı vurdu, görüntüler ise tüyler ürpertti. Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba, Rusya'nın tahliyelere engel olduğunu iddia ederek, "Rusya, Mariupol'da 300 bin sivili rehin tutuyor. Yapılan anlaşmalara rağmen tahliyelere engel oluyor." dedi.
8.03.2022 Dünya
Rusya-Ukrayna savaşında son dakika gelişmesi! Kiev ateş altında, bomba yağıyor, çok sayıda ölü ve yaralı var...
Rusya-Ukrayna savaşında son dakika gelişmesi! Kiev ateş altında, bomba yağıyor, çok sayıda ölü ve yaralı var... Dünyanın korktuğu oldu, Rusya Ukrayna'ya saldırdı. Dün başlayan savaş ile ilgili son dakika haberleri peş peşe geliyor. Ukrayna ordusu direniyor ama Rus ordusu Kiev bölgesine kadar ilerledi. Çok yoğun çatışmalar yaşanıyor. Rus ordusu uçaklarla ve füzelerle vuruyor. Ukrayna'da yaşananlarla ilgili ABD, NATO ve Batılı devletlerden Rusya'ya karşı art arda yaptırım kararları alınmaya başladı. Ukrayna'da halk daha güvenli bölgelere kaçıyor. Ukrayna'nın başkenti Kiev'de patlama sesleri duyuluyor. Ukrayna’nın başkenti Kiev güne ağır bombardıman saldırılarıyla uyandı. Ukrayna lideri Vladimir Zelenski ise acı tabloyu paylaşarak ilk günde hayatını kaybeden insanların sayısını açıkladı. İşte dakika dakika Rusya Ukrayna savaşında yaşananlar...
25.02.2022 Dünya
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş Pakistanlı Müslümanlara hitap etti
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş Pakistanlı Müslümanlara hitap etti Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Pakistan’ın Badşahi Camii’nde Pakistanlı Müslümanlara hitabında, “Kardeşlik ahlakı ve hukuku, Efendimizin bizlere miras bıraktığı en önemli değerlerden biridir. Bu kardeşlik, dilleri, renkleri, ırkları ve coğrafyaları farklı müminleri aynı inanç ve heyecanda cem eder” dedi.
18.02.2022 Gündem
Dışişleri: Myanmar'da sivillere şiddetin durdurulması çağrısında bulunuyoruz
Dışişleri: Myanmar'da sivillere şiddetin durdurulması çağrısında bulunuyoruz Dışişleri Bakanlığı'nca Myanmar'da gerçekleştirilen askeri darbenin birinci yıl dönümüne ilişkin, "Ülkede barış ve istikrarın sağlanmasını teminen demokrasinin yeniden tesis edilmesi için gerekli adımların bir an önce atılması ve sivillere yönelik şiddetin durdurulması çağrısında bulunuyoruz" denildi.
1.02.2022 Siyaset
Muay Thai nedir? Muay Thai nasıl yapılır, kuralları nelerdir, Tay Boksu ne kadar sürede öğrenilir?
Muay Thai nedir? Muay Thai nasıl yapılır, kuralları nelerdir, Tay Boksu ne kadar sürede öğrenilir? Muay Thai Tayland olmak üzere Myanmar, Kamboçya, Laos gibi Güneydoğu Asya ülkelerinde uygulanır. Peki, Muay Thai nedir? Muay Thai nasıl yapılır, kuralları nelerdir, ne kadar sürede öğrenilir?
26.01.2022 Gündem
Toplu katliam dünyanın kanını dondurdu! Çukurdan cesetler çıktı...
Toplu katliam dünyanın kanını dondurdu! Çukurdan cesetler çıktı... Myanmar ordusunun Temmuz ayında sivillere yönelik bir dizi toplu katliam gerçekleştirdiğini ve bu katliamlarda insanlara ölene kadar korkunç işkenceler yaptıklarını BBC'nin yaptığı araştırma ortaya çıkardı. Görgü tanıklarının anlattıkları ise tüyler ürperticiydi.
20.12.2021 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sorunlara kalıcı çözümler oluşturmalıyız
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sorunlara kalıcı çözümler oluşturmalıyız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İslam İş Birliği Bakanlar toplantısına video mesaj ile katıldı. Erdoğan, "Geleceğimizi tehdit eden yoksulluk, iklim sorunu, terör karşısında kalıcı çözümler oluşturmalıyız" dedi.
24.11.2021 Siyaset
Bakan Çavuşoğlu: Doğu Akdeniz'de herhangi bir geri adım söz konusu değil
Bakan Çavuşoğlu: Doğu Akdeniz'de herhangi bir geri adım söz konusu değil Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Doğu Akdeniz’de herhangi bir geri adım söz konusu değil. Çıkarımız neredeyse orada sondaj çalışması yapar, o yerlere başkalarını sokmayız" dedi.
4.11.2021 Gündem
Yapay zeka adalet anlayışını zedeleyebiliyor!
Yapay zeka adalet anlayışını zedeleyebiliyor! İstanbul Medipol Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Faik Tanrıkulu, yapay zekanın olumsuz kullanımı ile ilgili, "Bu teknolojilerin değerlendirmelerine bağlı olarak insanların şüpheli kabul edilmesi adalet anlayışını zedeleyebiliyor." dedi.
16.10.2021 Bilim ve Teknoloji

Benzer Haber Etiketleri

Myanmar ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki myanmar haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.