Mustafa Necmi İlhan

Mustafa Necmi İlhan

Son dakika mustafa necmi ilhan haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan mustafa necmi ilhan ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını mustafa necmi ilhan haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Mustafa Necmi İlhan

haberleri sayfasında son dakika yaşanan mustafa necmi ilhan gelişmeleri de dahil olmak üzere 147 mustafa necmi ilhan haberi bulunmuştur. Tüm mustafa necmi ilhan haberleri aşağıda listelenmiştir.
Göç eden depremzede çocuklar için 'aşı' uyarısı
Göç eden depremzede çocuklar için 'aşı' uyarısı Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, deprem felaketinin ardından çok sayıda kişinin başka illere göç ettiğini hatırlatarak, "Burada çocuk aşılarının yapılması, çok önemli. Göç eden depremzede çocuklara, çocukluk çağı aşıları yapılmazsa çocukluk çağı hastalıklarına karşı açık hale gelebilirler. Burada difteri, boğmaca, kızamık, tetanos, tüberküloz gibi aşılardan bahsediyoruz" dedi.
13.03.2023 Sağlık
Tedirgin eden gelişme! Tüm Türkiye'de artıyor, toplu taşıma, uçak ve AVM...
Tedirgin eden gelişme! Tüm Türkiye'de artıyor, toplu taşıma, uçak ve AVM... Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, Bakanlığı'n açıkladığı haftalık Covid-19 tablosundaki rakamlara göre günlük vaka sayısının ortalama 50 bin civarında olduğunu, günlük 22 kişinin yaşamını yitirdiğini söyledi. İlhan, "Bu rakamlar azımsanacak rakamlar değil. Bu yüzden mutlaka maskemizi kalabalık olan yerlerde takmalıyız" dedi. Prof. Dr. İlhan, maskenin bazı alanlarda tekrar zorunlu hale getirilip getirilmeyeceğine ilişkin, "Sağlık kuruluşlarında maske takma halihazırda zorunlu. Bunun dışındaki diğer toplu alanlar, toplu taşımalar, uçaklar çok kalabalık AVMlerde ise şu an böyle bir yaklaşım söz konusu değil" açıklamasında bulundu. İşte son dakika haberinin detayı...
3.08.2022 Gündem
Uyuşturucuyu bir kez deneyenlerin yüzde 70’i bağımlı oluyor
Uyuşturucuyu bir kez deneyenlerin yüzde 70’i bağımlı oluyor Özellikle son dönemlerde dijital mecralardaki içeriklerde “uyuşturucu” maddelerin normal bir şeymiş gibi lanse edilmeye çalışıldığını vurgulayan Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, “Bazen çok kötü örnekler oluyor. Ekranda ve sosyal medyada görüyorsunuz. Sanki uyuşturucu kullanılabilir, standart bir şey gibi insanlara gösterilmeye çalışılıyor. Oysaki öyle değil. Uyuşturucuyu bir kez deneyenlerin yüzde 70’i bağımlı oluyor” dedi.
26.06.2022 Sağlık
Toplu taşımada maske yasağı ne zaman kalkacak? Tarih verdi
Toplu taşımada maske yasağı ne zaman kalkacak? Tarih verdi Maske ile ilgili son dakika açıklaması! Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, maske takma zorunluluğunun kapalı alanlarda da kaldırılmasına rağmen hala maske takmak isteyenler olabileceğini, kronik hastalığı bulunanlar ve 65 yas üstü olanların kendilerini korumak amacıyla maske takmaya devam edebileceklerini söyledi. İlhan, toplu taşıma araçları ve sağlık kuruluşlarında maske zorunluluğunun kalkması için belirlenen 1000 vaka hedefinin ise yaz döneminde yakalanabileceğini belirtti.
28.04.2022 Yaşam
Koronavirüs aşısıyla ilgili flaş açıklama! Bundan sonra...
Koronavirüs aşısıyla ilgili flaş açıklama! Bundan sonra... Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, "Önümüzdeki dönemde koronavirüs vakaları çok aşağıya düştü, diyelim ki 100, 20, 10 oldu. Bu süreçte de böyle bir salgın, böyle bir tehlike olmaması için tıpkı grip aşısında olduğu gibi 65 yaş üzeri vatandaşlarımıza nasıl ki aşılama tavsiye ediliyorsa, koronavirüs için de 65 yaş üzeri olan, kronik hastalığı olan vatandaşlarımızı önümüzdeki dönem yine aşılamak mümkün olabilir" dedi.
23.04.2022 Yaşam
Okullarda yeni dönem! Harekete geçildi, tüm öğrencileri kapsıyor! Kaldırılıyor...
Okullarda yeni dönem! Harekete geçildi, tüm öğrencileri kapsıyor! Kaldırılıyor... Okullarda yeni dönem başlıyor! Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren açıklama geldi. Zorunluluk kaldırılıyor. Ara tatilin ne zaman biteceği sorusuna yanıt arayanlar MEB'in takvimine odaklandı. 18 milyon öğrenci 6 Eylül'de yüz yüze eğitime başlamıştı. 2021-2022 eğitim öğretim dönemi sorunsuz şekilde devam ediyor. Öğrencileri 8 Nisan'da çıktığı ara tatil ise pazartesi günü sona eriyor, öğrenciler yeniden ders başı yapacak. Öte yandan milyonlarca öğrenciyi kapsayan açıklama geldi ve tüm gözler oraya çevrildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısında okullara ilişkin önemli kararlar alınacağını duyurdu. Maske zorunluluğuna esneklik getirilmesi konusunda adım atılacağı da belirtilirken, bu çerçevede ilk etapta okullarda maske uygulamasına son verilmesi bekleniyor.
16.04.2022 Eğitim
Ramazan öncesi umutlandıran açıklama! Bilim Kurulu Üyesi duyurdu
Ramazan öncesi umutlandıran açıklama! Bilim Kurulu Üyesi duyurdu Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, “Aşılamanın belli bir seviyeye gelmesi, bulaş ile ilgili insanların artık bilgi sahibi olması, kapalı ortamların temiz hava ile havalandırılmasına dikkat edilmesi ve kalabalıklar ile bir araya gelmeme durumu söz konusu olduğunda inşallah bayramda çok daha iyi rakamları görebileceğimizi düşünüyorum” dedi.
26.03.2022 Gündem
Bilim Kurulu Üyesi İlhan tarih verdi: 'Vaka ve vefatların düşmesini bekliyorum'
Bilim Kurulu Üyesi İlhan tarih verdi: 'Vaka ve vefatların düşmesini bekliyorum' Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, koronavirüs salgınında İstanbul'da vaka sayısının düşmeye başladığını belirterek, "Anadolu'da da aşağıya doğru gidişin olabileceğini düşünüyorum. Vakalar bu ay sonuna doğru daha aşağıya doğru inebilir. Vefatların da giderek aşağıya doğru düşmesini bekliyorum" dedi.
21.02.2022 Gündem
Maske ile ilgili son dakika açıklaması! Toplu taşıma, otobüs, uçak, sinema, tiyatro...
Maske ile ilgili son dakika açıklaması! Toplu taşıma, otobüs, uçak, sinema, tiyatro... Maske ile ilgili flaş gelişme. Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, "Kişisel görüşüm; çok kalabalık ortamlarda örneğin toplu taşımada, otobüs, uçak seyahatinde, sinemada, tiyatro gibi yerlerde insanlar maske takarak hem kendilerini hem de çevrelerini koruyabilirler. Bunun yanında daha az kalabalık olan bir yere gidildi, buralarda insanlar maskesiz dolaşabilecek gibi gözüküyor" dedi.
19.02.2022 Ekonomi
Omicron belirtileri! Omicron varyantı nedir, kaç gün sürer?
Omicron belirtileri! Omicron varyantı nedir, kaç gün sürer? Omicron varyantı belirtileri, koronavirüs vaka sayısının artmasıyla yoğun bir şekilde sorgulanıyor. Sağlık Bakanlığı, corona virüs için son gelişmeleri ve günlük tabloyu paylaştı. Tabloya göre son 24 saatte 221 bin 463 Kovid-19 testi yapıldı, 5 bin 530 kişinin testi pozitif çıktı, 37 kişi hayatını kaybetti. Peki, Omicron belirtileri nelerdir, Omicron varyantı kaç gün sürer? Omicron tedavisi ve hakkında diğer merak edilenler…
10.01.2022 Sağlık
Omicron varyantının kuluçka süresi kaç gün? Omicron varyantı PCR testinde çıkıyor mu?
Omicron varyantının kuluçka süresi kaç gün? Omicron varyantı PCR testinde çıkıyor mu? Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de Omicron varyantında vaka sayıları artıyor. İstanbul Omicron varyantında ilk sıraya yerleşirken yeni varyant ile ilgili araştırmalar sürüyor. Omicron varyantının bulaşıcılığı ve kuluçka süresi ile ilgili Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan açıklamalarda bulundu. Peki, Omicron varyantının kuluçka süresi kaç gün? Omicron varyantı PCR testinde çıkıyor mu? Omicron nasıl bulaşıyor? İşte Omicron varyantı ile ilgili detaylar…
9.01.2022 Sağlık
Omicron varyantı ile ilgili flaş açıklama! 3 gün...
Omicron varyantı ile ilgili flaş açıklama! 3 gün... Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan "Şu anki bilgilerimize göre, Omicron'da kuluçka süresi daha kısa gibi görünüyor. Orijinal Vuhan varyantında bu süre 5 günken, Delta varyantında 4 gün, Omicron'da ise 3 gün gibi görünüyor. Çok kısa sürede hastalık ortaya çıkarıyor. Ama vatandaşlar, 'bir temasım oldu, üzerinden 5 gün geçti, hasta olmayabilirim' diye düşünmemeli" dedi.
9.01.2022 Gündem
Bilim Kurulu üyesi İlhan'dan tedirgin eden açıklama: Vakalar biraz daha yukarı yol alabilir
Bilim Kurulu üyesi İlhan'dan tedirgin eden açıklama: Vakalar biraz daha yukarı yol alabilir Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, kalabalık yılbaşı kutlamalarının bu hafta içinde vakalara yansıyabileceğini söyledi. İlhan, "Biraz daha vakalar yukarı doğru yol alabilir. PCR testi için başvuru sayısı neredeyse 2 kat arttı. Neredeyse her 5-6 testten 1'i pozitif çıkmaya başladı. Bu da 'Omicron' sürecinin ne kadar önemli olduğunu, ne kadar hızlı şekilde vakaların arttığını gösteriyor" dedi.
5.01.2022 Gündem
Yılbaşı öncesi kritik açıklama! Kısıtlama yok ama...
Yılbaşı öncesi kritik açıklama! Kısıtlama yok ama... Yılbaşı ile ilgili son dakika açıklaması! Bu yıl kısıtlama olmasa da yeni yıla girerken endişe değişmedi. Yılbaşı öncesi uzmanlar, dünyada da vaka patlamasına yol açan koronavirüsün daha hızlı bulaşan Omicron varyantına karşı uyardı. Kalabalık ve havasız kutlama alanlarının Omicron’un bulaşması için ideal ortam olabileceğine işaret eden uzmanlar, maske, mesafenin yanı sıra kapalı alanların havalandırılmasını önerdi.
30.12.2021 Gündem
Bilim Kurulu üyesi İlhan: Pandemide kaynak çocuklar değil
 Bilim Kurulu üyesi İlhan: Pandemide kaynak çocuklar değil Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, okullar ve çocukların bulaş kaynağı olduğu yönünde yanlış bir algı olduğunu belirterek, "Tüm vaka yükü içinde çocukların sayısı yüzde 10'dan biraz fazla. Çocuklar, her 5 vakadan 1'i bile değil. İnsanlar, 'çocuklar okulda enfekte oluyor, eve getiriyor' gibi düşünüyor. Oysa ki pandemide kaynak çocuklar değil, daha çok aşı olmamış veya enfekte olan bireylerin çocuklarına hastalığı bulaştırdığına şahit oluyoruz" dedi.
26.12.2021 Sağlık
KKTC Cumhurbaşkanı Tatar'a 'Fahri Doktora' unvanı
KKTC Cumhurbaşkanı Tatar'a 'Fahri Doktora' unvanı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'a 'Kıbrıs Türklerinin Varlık Mücadelesinde Gazi'nin Kahramanları' anma töreninde Gazi Üniversitesi tarafından 'Fahri Doktora' unvanı verildi.
23.12.2021 Gündem
Yılbaşı kutlamalarıyla ilgili flaş açıklama! Bilim kurulu üyesinden uyarı
Yılbaşı kutlamalarıyla ilgili flaş açıklama! Bilim kurulu üyesinden uyarı Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, yılbaşında kalabalık ortamlarda bulunacaklara koronavirüse karşı uyarıda bulundu. Prof. Dr. İlhan, "Eğlence mekanlarında insanların daha coşkulu, dikkatsiz olduklarına şahit oluyoruz. Eğlence sırasında yüksek sesle konuşuyorlar, yüksek sesle şarkı söylüyorlar. Bunlara dikkat edilmezse enfekte olma ve kişilerin hastalığa yakalanma olasılıkları daha yüksek" dedi.
5.12.2021 Gündem
'Stadyumlarda tezahürat yapılırken maske takılmalı'
'Stadyumlarda tezahürat yapılırken maske takılmalı' Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) stadyumlara tam kapasite ile seyirci alma kararına ilişkin, "Maçın heyecanı, coşkusu ile insanlar yan yana gelebiliyor, tezahürat yapabiliyor; ama tezahürat yapıldığında damlacıklar ile beraber dışarıya fazla miktarda virüs saçılması söz konusu olabilir. Vatandaşlar içeride mesafeye dikkat etmeye çalışır ve maske takarsalar sürecin daha rahat yönetilebileceğini düşünüyorum. Tezahürat yapabilirler elbette; ama maske takmaya dikkat ederseler stadyumlarda enfeksiyon oranı çok daha az olacaktır" dedi.
5.11.2021 Sağlık
Koronavirüsle ilgili flaş açıklama! Tarih verildi, artık...
Koronavirüsle ilgili flaş açıklama! Tarih verildi, artık... Koronavirüsle ilgili son dakika açıklaması! Tarih verildi, artık hayatımızdan tamamen çıkacak. Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, Kovid-19 salgınının tamamen bitmesinin aşılama ve kurallara uyumla ilişkili olduğunu söyledi. İlhan, "2022 yaz aylarına geldiğimizde aşılarımızı olursak, sırası gelenler 3'üncü doz aşılarını olursa, fiziksel mesafeye, maskeye, hijyene dikkat edersek koronavirüs sürecinden çok az bahsedebileceğimizi düşünebiliriz" dedi.
3.11.2021 Gündem
Yasaklar geri gelir mi? Gözler kabine toplantısına çevrildi! 25 Ekim kabine toplantısı saat kaçta?
Yasaklar geri gelir mi? Gözler kabine toplantısına çevrildi! 25 Ekim kabine toplantısı saat kaçta? Kabine toplantısı ne zaman yapılacak, yeni yasaklar gelecek mi? Koronavirüsle mücadele devam ederken, son dönemde vaka sayılarında artış yaşanıyor. Vakalarda yaşanan artışlar yeni yasakların ve kısıtlamaların olup olmayacağının merak edilesine neden oluyor.
25.10.2021 Gündem
Kabine ne zaman toplanacak? 25 Ekim'de Kabine toplantısı var mı?
Kabine ne zaman toplanacak? 25 Ekim'de Kabine toplantısı var mı? Koronavirüste vaka sayısının artması endişeleri beraberinde getirirken yüz yüze eğitim ve aşılama süreci ile ilgili gözler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilecek Kabine toplantısına çevrildi. Kabine toplantısından yeni önlemlerin çıkıp çıkmayacağı merak ediliyor. Peki, Kabine ne zaman toplanacak? 25 Ekim'de Kabine toplantısı var mı? Kabine toplantısında okullar görüşülecek mi? İşte detaylar...
24.10.2021 Gündem
Yasaklarla ilgili son dakika açıklaması! Resmen duyuruldu ve belli oldu, Türkiye'de kısıtlamalar...
Yasaklarla ilgili son dakika açıklaması! Resmen duyuruldu ve belli oldu, Türkiye'de kısıtlamalar... Yasaklarla ilgili son dakika açıklaması! Kısıtlamaların vaka artışlarının devam etmesi halinde gündeme gelip gelmeyeceği merak ediliyordu. Bilim kurulu üyesi duyurdu. Yasaklarla ilgili açıklamada bulunan Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, kısıtlama yapmanın zamanı olmadığını belirterek şu an en güçlü silahın aşı olduğunu vurguladı ve kısıtlamaların değerlendirilmesinin söz konusu olmadığını bildirdi.
18.10.2021 Gündem
'PCR zorunluluğu aşılanma hızını arttırabilir'
'PCR zorunluluğu aşılanma hızını arttırabilir' Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu üyesi ve Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, koronavirüs tedbirleri kapsamında aşısızlara yönelik PCR testi yaptırma zorunluluğunun başladığı ilk gün kendi hastanelerinde yoğunluk yaşandığını söyledi. İlhan, "PCR zorunluluğu olması aşılanma hızını arttırabilir. Bu dönemde, eylül ayında özellikle aşılanmanın daha hızlanacağına inanıyorum" dedi.
7.09.2021 Sağlık
Aşı olmayan milyonları ilgilendiriyor! Üniversiteler, sinema, tiyatro, otobüs, tren, uçak... Kısıtlama geliyor!
Aşı olmayan milyonları ilgilendiriyor! Üniversiteler, sinema, tiyatro, otobüs, tren, uçak... Kısıtlama geliyor! Aşı olmayanlarla ilgili flaş karar! Kısıtlama geliyor. Aşı olmayanlardan üniversite, sinema, tiyatro, otobüs, tren, uçaklara girişlerinde PCR testi istenecek. Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, öğretmenler ve okul çalışanlarına haftada 2 kez PCR testi zorunluluğu getirilmesi ile aşı yaptırmayan bu kişilerin ayda 8 kez PCR testi yaptırmak zorunda kalacağını söyledi.
20.08.2021 Gündem
3. doz aşı ne zaman? 3. doz aşıyı kimler olabilir?
3. doz aşı ne zaman? 3. doz aşıyı kimler olabilir? Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 3. doz aşı ve koronavirüs geçirenlerin iki doz aşı uygulaması ile ilgili açıklamalarda bulundu. Pek çok kişi aşılama sürecinin nasıl devam edeceğini merak ediyor. Peki, 3. doz aşı ne zaman? 3. doz aşıyı kimler olabilir? Koronavirüs geçirenler iki doz aşı olabilecek mi? işte tüm detaylar...
5.08.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Mustafa Necmi İlhan ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki mustafa necmi ilhan haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.