Montrö Boğazlar Sözleşmesi

Montrö Boğazlar Sözleşmesi

Son dakika Montrö Boğazlar Sözleşmesi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Montrö Boğazlar Sözleşmesi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Montrö Boğazlar Sözleşmesi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Montrö Boğazlar Sözleşmesi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan montrö boğazlar sözleşmesi gelişmeleri de dahil olmak üzere 83 montrö boğazlar sözleşmesi haberi bulunmuştur. Tüm montrö boğazlar sözleşmesi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Karadeniz'de tehlikeli gerilim! Türkiye’nin Montrö’yü uygulaması krizin büyümesini önlüyor
Karadeniz'de tehlikeli gerilim! Türkiye’nin Montrö’yü uygulaması krizin büyümesini önlüyor Rus ordusunun Ukrayna topraklarına girmesiyle başlayan savaş Karadeniz'de tansiyonun yükselmesine neden oldu. Rusya bölgedeki deniz filosunu 2014 yılından itibaren giderek güçlendirdi. NATO 2021’de Sea Breeze tatbikatı ile güç gösterisi yaptı. ABD ve Ukrayna’nın ev sahipliğini yaptığı tatbikata Rusya sert tepki gösterdi. 1936’da imzalanan Montrö Sözleşmesi ile Türk boğazlarının kontrolü ve savaş gemilerinin geçiş izni Türkiye’ye verildi. Türkiye’nin Montrö’yü uygulaması, Karadeniz’de krizin daha da büyümesini engelledi.
10.08.2023 Gündem
Erdoğan'dan net İsveç mesajı: Sözlerini tutacaklar, teröre karşı net tavır bekliyoruz
Erdoğan'dan net İsveç mesajı: Sözlerini tutacaklar, teröre karşı net tavır bekliyoruz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Litvanya’nın başkenti Vilnius'ta düzenlenen NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'nin ardından basın toplantısı düzenledi. Erdoğan, İsveç'in üyelik süreci, tahıl koridoru ve terörle mücadele konusunda önemli mesajlar verdi.
12.07.2023 Gündem
Lozan ne zaman bitiyor, 2023 Lozan Antlaşması bitti mi? Lozan Barış Antlaşması maddeleri!
Lozan ne zaman bitiyor, 2023 Lozan Antlaşması bitti mi? Lozan Barış Antlaşması maddeleri! Lozan antlaşması ne zaman bitiyor, Lozan bitti mi? Lozan Barış Antlaması’na dair detaylar sık sık gündeme geliyor. Özellikle yeraltı kaynakları ile ilgili maddeler sık sık tartışma konusu oluyor. 1923'te imzalanan anlaşmanın, bu yıl sona erip ermeyeceği konusu anketle halka soruldu. Ankete katılanların önemli bölümü, Lozan'ın hükümsüz olacağını düşünüyor.
2.01.2023 Gündem
Boğaz geçiş ücretleri güncellendi! Bakanlık yeni fiyatı açıkladı
Boğaz geçiş ücretleri güncellendi! Bakanlık yeni fiyatı açıkladı Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, “Türk boğazlarından geçecek gemilerin ödeyeceği sağlık denetimi hizmeti, fener hizmeti ve tahlisiye hizmeti ücretlerine esas olacak Altın Frank değerinin güncellenmesi kararlaştırılmıştır. Buna göre, 1983 yılında '1 indirimli Altın Frank: 0,8063 dolar' şeklinde belirlenen değer, 2022 yılında 7 Ekim 2022'den itibaren uygulanmak üzere 4,08 doları olarak güncellenmiştir" açıklamasında bulundu.
29.08.2022 Ekonomi
Lozan antlaşması neden imzalandı? Lozan antlaşması ne zaman bitiyor? Lozan antlaşması maddeleri ve önemi ne?
Lozan antlaşması neden imzalandı? Lozan antlaşması ne zaman bitiyor? Lozan antlaşması maddeleri ve önemi ne? İsviçre'nin Lozan şehrinde 99 yıl önce imzalanan Lozan antlaşması, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu belgesi kabul ediliyor. Türkiye'nin bağımsız ve egemen bir devlet olarak tanınmasını sağlayan Lozan Barış Antlaşması'nın imzalanmasının üzerinden 99 yıl geçti. Etkilerini bugüne dek devam ettiren Lozan Antlaşması’nın yıldönümü nedeniyle pek çok kişi maddelerini ve anlaşmanın öndemini araştırıyor. Peki, Lozan antlaşması nedir? Lozan nerede, kim tarafından imzalandı? Lozan antlaşması neden imzalandı? Lozan antlaşması ne zaman bitiyor? Lozan antlaşması süresi ne? Lozan anlaşması tarihi ne? Lozan antlaşması maddeleri ve önemi ne? İşte bilmeniz gerekenler…
24.07.2022 Gündem
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: Altımız da demokrasi konusunda birbirimize benziyoruz
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: Altımız da demokrasi konusunda birbirimize benziyoruz CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bazen, '6 benzemez bir araya geldiniz' diye kızıyorlar. Altımız da demokrasi konusunda birbirimize benziyoruz. Hepimiz demokrasi, insan hakları istiyoruz" dedi.
24.03.2022 Siyaset
MGK toplantısı sonrası son dakika kararları! Rusya ve Montrö Boğazlar Sözleşmesi...
MGK toplantısı sonrası son dakika kararları! Rusya ve Montrö Boğazlar Sözleşmesi... Milli Güvenlik Kurulu (MGK) bildirisinde, Rusya ile Ukrayna arasındaki son gelişmelerin tüm boyutlarıyla ele alındığı belirtilerek, "Türkiye'nin, Karadeniz'de barış ve istikrarın idamesi için Montrö Boğazlar Sözleşmesi'nin titizlikle uygulanması da dahil olmak üzere sorumluluklarının gereğini yerine getirmesinin yanında arabuluculuk ve kolaylaştırıcılık çabalarını sürdüreceği belirtilmiştir" denildi. İşte son dakika haberinin detayları...
23.03.2022 Gündem
Doğal gaz ile ilgili çarpıcı gelişme! Türkiye için büyük fırsat
Doğal gaz ile ilgili çarpıcı gelişme! Türkiye için büyük fırsat Doğal gaz ile ilgili son dakika gelişmesi. Uzmanlar, Rusya-Ukrayna gerilimi ekseninde Türkiye'nin stratejik öneminin daha da ortaya çıktığını vurgulayarak, ABD tarafından iptal edilen EASTMED projesinin Türkiye üzerinden geçmesi için fırsat ortamı oluştuğunu ifade ediyor. Emekli Tümgeneral Doç. Dr. Fahri Erenel, ABD tarafından iptal edilen EASTMED projesinin Türkiye üzerinden geçmesi için fırsat olduğunu söylüyor: "Türkiye'nin özellikle ben enerji nakil merkezi haline geleceğini düşünüyorum. Avrupa, İran ile nükleer anlaşma görüşmelerinde belki Avrupa'ya Türkiye üzerinden gaz aktarım konusunda bir esneklik sağlayabilir. Özellikle Doğu Akdeniz üzerinden düşünülen, EASTMED projesi Amerikalılar tarafından devre dışı bıraktığı için, bunun tam anlamıyla en kısa zamanda Türkiye üzerinden geçmesi içinde olağanüstü fırsat çıkmıştır."
12.03.2022 Gündem
Bakan Karaismailoğlu'ndan 'Kanal İstanbul' açıklaması: 'Önümüzdeki yüzyıllara damga vuracak'
Bakan Karaismailoğlu'ndan 'Kanal İstanbul' açıklaması: 'Önümüzdeki yüzyıllara damga vuracak' Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 2050'de boğazdan 78 bin gemi geçeceğini söyleyerek, "Bir alternatif su yolu, küresel hareketliliğe çözüm bulmak, ticari koridorda pay sahibi olmak için Kanal İstanbul'u projelendirdik. Kanal İstanbul önümüzdeki yüzyıllara damga vuracak ve küresel lojistik hareketlere yön verecek bir devlet projesidir" dedi.
4.03.2022 Ekonomi
Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskiy 'hayatımız buna bağlı' dedi ve dünyaya duyurdu
Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskiy 'hayatımız buna bağlı' dedi ve dünyaya duyurdu Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ateşkes görüşmeşeri devam ederken açıklamalarda bulundu. Zelenskiy yaptığı açıklamada "Rus ordusu bizden çok daha büyük belki 5 kat daha büyük. Buraya naaşlarını yakmak için özel araçlar bile getirdiler.' ifadelerinde bulundu. Zelenskiy Rus annelere seslendi: Anneler lütfen gelin çocuklarınızı alın. Gencecik insanların yeri morglar olmamalı. Zelenskiy tüm dünyaya çağrıda bulundu 'Rusya durdurulmazsa daha çok fazla insan hayatını kaybedecek.' sözlerini kullandı.
3.03.2022 Dünya
Ukrayna'dan flaş Montrö Boğazlar Sözleşmesi açıklaması
Ukrayna'dan flaş Montrö Boğazlar Sözleşmesi açıklaması Ukrayna Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar, 'Rus gemilerinin boğazlardan geçmemesi konusunda türk tarafına minnettarız. Türk tarafı montröyü titizlikle uyguluyor. Bu Rusya Batı çekişmesi değil, Bu Ukrayna Rusya savaşıdır' açıklamasında bulundu.
3.03.2022 Dünya
MHP lideri Devlet Bahçeli'den Rusya-Ukrayna krizinde çözüm için 5 madde
MHP lideri Devlet Bahçeli'den Rusya-Ukrayna krizinde çözüm için 5 madde Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli Ukrayna-Rusya savaşında Putin'in haksız olduğunu belirtip 5 madde halinde yapılması gerekenleri sıralayarak "Rusya ve Ukrayna ile masaya oturabilecek tek ülke Türkiye'dir." dedi.
3.03.2022 Siyaset
Bakan Akar'dan flaş açıklama! 'Montrö'nün aşındırılması kimseye yarar sağlamaz'
Bakan Akar'dan flaş açıklama! 'Montrö'nün aşındırılması kimseye yarar sağlamaz' Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Yıllardan beri gayet başarılı şekilde Montrö statüsü devam etti. Söz konusu sözleşme bütün kıyıdaş ülkelere yararlı olmakla birlikte diğer ülkelerin giriş-çıkışlarını da düzenlemiş vaziyette. Herhangi bir şekilde Montrö'nün aşındırılması, statükonun bozulması kimseye yarar sağlamaz" dedi.
1.03.2022 Siyaset
Bakan Çavuşoğlu'ndan kritik Montrö açıklaması: O ülkeleri uyardık!
Bakan Çavuşoğlu'ndan kritik Montrö açıklaması: O ülkeleri uyardık! Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından Rusya-Ukrayna savaşı ile birlikte gündemde olan Montrö Boğazlar Sözleşmesi ve boğazlardan geçişlere ilişkin açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu, "Biz Montrö hükümlerini uyguluyoruz. Kıyıdaş olan, olmayan bütün ülkeleri boğazlardan savaş gemisi geçirmemesi konusunda uyardık. Montrö ne diyorsa bunu uyguladık, bundan sonra da uygulayacağız" dedi.
28.02.2022 Siyaset
Montrö 9. madde nedir? Montrö Boğazlar Sözleşmesi maddeleri nelerdir, Montreux Boğazlar Sözleşmesi 9. Madde ne anlama geliyor?
Montrö 9. madde nedir? Montrö Boğazlar Sözleşmesi maddeleri nelerdir, Montreux Boğazlar Sözleşmesi 9. Madde ne anlama geliyor? Litvanya, NATO anlaşmasının 4'üncü maddesinin uygulamaya geçirilmesini resmi olarak talep etti. NATO'nun 4. maddesinde "Taraflardan herhangi biri, taraflardan birinin toprak bütünlüğü, siyasi bağımsızlığı ya da güvenliğinin tehdit edildiğini düşündüğü zaman, tüm taraflar birlikte danışmalarda bulunacaklardır" ifadeleri yer alıyor. Maddenin uygulanması NATO üyelerinin Rusya ve Ukrayna savaşında daha net bir tutum benimsemesine neden olması demek. Öte yandan Ukrayna 9. Madde temelinde Türkiye'den resmi bir talepte bulundu. Peki, Montrö 9. madde nedir, Montrö Boğazlar Sözleşmesi’nin 9. Maddesi ne anlama geliyor, uygulanırsa ne olur? Montrö Boğazlar Sözleşmesi maddeleri nelerdir?
25.02.2022 Gündem
Boğazlar kapatıldı mı, Türkiye boğazları kapatacak mı? Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu yanıt verdi!
Boğazlar kapatıldı mı, Türkiye boğazları kapatacak mı? Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu yanıt verdi! Ukrayna Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar, Türkiye'den yardım isteyerek, İstanbul ve Çanakkale Boğazı'nın Ruslara kapatılmasını istedi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi'nin isteğine yönelik açıklama yaptı. Peki, Boğazlar kapatıldı mı, Türkiye boğazları kapatacak mı?
25.02.2022 Gündem
NATO 4. madde nedir, NATO 5. madde ne anlatıyor? NATO ülkeleri kimler, Ukrayna NATO üyesi mi?
NATO 4. madde nedir, NATO 5. madde ne anlatıyor? NATO ülkeleri kimler, Ukrayna NATO üyesi mi? NATO’nun 4. maddesi, Rusya ile Ukrayna arasında başlayan savaş sonrası gündeme gelen konulardan biri oldu. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg yaptığı açıklamada, "Her gösterge, Rusya'nın Ukrayna'ya tam ölçekli bir saldırı planlamaya devam ettiği yönünde" derken, "Rusya'ya geri adım atması için çağrıda bulunmaya devam ediyoruz, saldırmamak için asla geç değildir" ifadelerini kullandı. Peki, NATO 4. Madde nedir, NATO 5. Madde ne anlatıyor? NATO ülkeleri kimler, Ukrayna NATO üyesi mi?
24.02.2022 Gündem
Türkiye boğazları kapatabilir mi? Montrö Boğazlar Sözleşmesi'ne göre savaş zamanı boğazlar kapatılabilir mi? Montrö Sözleşmesi maddeleri!
Türkiye boğazları kapatabilir mi? Montrö Boğazlar Sözleşmesi'ne göre savaş zamanı boğazlar kapatılabilir mi? Montrö Sözleşmesi maddeleri! Ukrayna Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar yaptığı açıklamada Türkiye'den yardım isteyerek, İstanbul ve Çanakkale Boğazı'nın Ruslara kapatılmasını istedi. Peki, Türkiye boğazları kapatabilir mi? Montrö Boğazlar Sözleşmesi'ne göre boğazlar kapatılabilir mi? İşte Montrö Boğazlar Sözleşmesi savaş gemileri için geçiş rejimi…
24.02.2022 Gündem
Montrö Boğazlar Sözleşmesi nedir, maddeleri kaç yıllık ve ne zaman bitecek? Montrö Boğazlar Sözleşmesi önemi ne, ne zaman imzalandı?
Montrö Boğazlar Sözleşmesi nedir, maddeleri kaç yıllık ve ne zaman bitecek? Montrö Boğazlar Sözleşmesi önemi ne, ne zaman imzalandı? Montrö Boğazlar sözleşmesi nedir, ne zaman bitiyor? Batı ile Rusya arasında gerginliğe neden olan Ukrayna krizi, Montrö Boğazlar Sözleşmesi’nin yeniden gündeme gelmesine neden oldu. Montrö, Karadeniz’i tüm dünya denizleri içinde ayrıcalıklı bir yere konumlandırıyor. Peki, Montrö Boğazlar sözleşmesi ne zaman imzalandı? Montrö Boğazlar sözleşmesi nedir, maddeleri neler? Montrö Boğazlar Sözleşmesi’nin önemi ve amacı…
24.02.2022 Gündem
Kanal İstanbul için yeni formül
Kanal İstanbul için yeni formül Son günlerde Montrö Boğazlar Sözleşmesi ve Karadeniz’deki gerginlikle yeniden tartışma konusu olan Kanal İstanbul ile ilgili, ikili geçiş formülünün gündeme geldiği ortaya çıktı. Kanal İstanbul çevresel etki değerlendirmesi (ÇED) raporunda, “Kanal İstanbul’un, Montrö Boğazlar Sözleşmesi’nde ticaret gemisi olarak tanımlanan gemilerin geçişlerine açık tutulması, savaş gemisi geçişlerinin 81 yıldır uygulandığı şekliyle Boğazlar yoluyla yapılmasının en uygun hal tarzı olacağı değerlendirilmektedir” denildi.
17.04.2021 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sert tepki! 'Tam bir terbiyesizliktir'
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sert tepki! 'Tam bir terbiyesizliktir' İtalya Başbakanı Draghi'nin 'diktatör' sözlerini sert bir şekilde eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Yapmış olduğu densizliktir, tam bir terbiyesizliktir' açıklamasını yaptı.
14.04.2021 Siyaset
Montrö Sözleşmesi neleri kapsıyor? Şartlar karşılanırsa askeri gemiler Boğazlardan geçebiliyor!
Montrö Sözleşmesi neleri kapsıyor? Şartlar karşılanırsa askeri gemiler Boğazlardan geçebiliyor! Montrö Sözleşmesi, şartların karşılanması durumunda askeri gemilerin Boğazlardan geçişine izin veriyor. Montrö'ye göre, Karadeniz'e kıyısı olmayan ülkelerin askeri gemileri 15, kıyıdaş ülkelerin askeri gemileri ise 8 gün önceden Türkiye'ye haber vererek boğazlardan geçebiliyor. Karadeniz'e kıyısı olmayan ülkelerin askeri gemileri 21 günden fazla Karadeniz'de kalamıyor. Boğazları geçecek askeri gemiler için tonaj sınırlaması bulunuyor.
10.04.2021 Gündem
Emekli amirallerle ilgili savcılıktan ek gözaltı talebi
Emekli amirallerle ilgili savcılıktan ek gözaltı talebi Montrö Boğazlar Sözleşmesi’yle ilgili tartışmaların ardından ‘bildiri’ yayımlayan 104 emekli amirale, hükümet yetkilileri ve siyasilerden sert tepkiler gelmişti. Amirallerin sorgusunun sürmesi için gözaltı süresinin 4 gün daha uzatılması için savcılık talepte bulundu.
8.04.2021 Gündem
Bahçeli'den emekli amirallerin bildirisine sert tepki: Birer birer toprağa gömeriz
Bahçeli'den emekli amirallerin bildirisine sert tepki: Birer birer toprağa gömeriz Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin meclis grup toplantısında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Emekli amirallerin bildirisine sert tepki gösteren Bahçeli, "Elindeki silahı millete çevirmeyi aklından geçiren vatansızlar önce bizim bedenimizi çiğnemek mecburiyetindedir. Böylesi bir an geldiğinde ya şerefimizle şehit olur ya da şerefsizleri birer birer toprağa gömeriz." dedi.
6.04.2021 Siyaset
Erdoğan'dan 'Montrö' bildirisine sert tepki: Bu işin merkezinde ana muhalefetin kendisi var!
Erdoğan'dan 'Montrö' bildirisine sert tepki: Bu işin merkezinde ana muhalefetin kendisi var! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki değerlendirme toplantısının ardından açıklama yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Montrö Boğazlar Sözleşmesi’yle ilgili tartışmaların ardından ‘bildiri’ yayımlayan 104 emekli amirale ile ilgili konuşarak, "104 kişinin içinde CHP üyesi olan var. Bu işin merkezinde aslında ana muhalefetin kendisi var." ifadelerini kullandı.
5.04.2021 Siyaset

Benzer Haber Etiketleri

Montrö Boğazlar Sözleşmesi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki montrö boğazlar sözleşmesi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.