Milli İha

Milli İha

Son dakika milli İHA haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan milli İHA ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını milli İHA haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Milli İha

haberleri sayfasında son dakika yaşanan milli iha gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.289 milli iha haberi bulunmuştur. Tüm milli iha haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakan Uraloğlu: İHA'larımız Türksat uyduları üzerinden kontrol edilecek
Bakan Uraloğlu: İHA'larımız Türksat uyduları üzerinden kontrol edilecek Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye'nin milli insansız hava araçları (İHA) başta olmak üzere, tüm İHA’ların Türksat uyduları üzerinden kontrol edilebileceğini belirtti.
12.02.2024 Ekonomi
Bayraktar TB3 pistlerde! Koşu testi tamamlandı! Havalanmak için gün sayıyor
Bayraktar TB3 pistlerde! Koşu testi tamamlandı! Havalanmak için gün sayıyor Türkiye'nin yerli ve milli hava araçlarından olan Bayraktar TB3 havalanmak için gün sayıyor. Baykar Teknoloji Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Bayraktar TB3'ün ilk koşu testini paylaştı.
13.10.2023 Gündem
Dünyanın en çok ülkesine ihraç edilen Bayraktar TB2 SİHA'nın 500'üncüsü üretim hattından çıktı
Dünyanın en çok ülkesine ihraç edilen Bayraktar TB2 SİHA'nın 500'üncüsü üretim hattından çıktı Dünyanın en çok ülkesine ihraç edilen ve Türkiye’nin ilk milli silahlı insansız hava aracı olan Bayraktar TB2’nin 500’üncüsü üretim hattından çıktı. T500 kuyruk numaralı milli SİHA Bayraktar TB2’nin üretim hattından çıkışı Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Merkezi’nde gerçekleştirilen törenle kutlandı.
23.06.2023 Bilim ve Teknoloji
Baykar’ın geliştirdiği KEMANKEŞ ilk atış testini başarıyla tamamladı
Baykar’ın geliştirdiği KEMANKEŞ ilk atış testini başarıyla tamamladı Baykar’ın milli ve özgün olarak geliştirdiği KEMANKEŞ Mini Akıllı Seyir Füzesi, Keşan’da icra edilen ilk atış testini başarıyla tamamladı.
15.06.2023 Bilim ve Teknoloji
Selçuk Bayraktar: Teknoloji festivali dünyada TEKNOFEST'le başladı
Selçuk Bayraktar: Teknoloji festivali dünyada TEKNOFEST'le başladı Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, katıldığı bir canlı yayında "Genç kardeşlerimizin hikayeleri çok önemli. Dünyadaki çoğu teknoloji hamlelerine bakarsanız hep ufak takımlar görürsünüz. Teknolojinin festivalini ilk kez TEKNOFEST'te yaptık. 2,5 milyon ziyaretçiyi ağırladı" dedi.
9.05.2023 Ekonomi
TEKNOFEST neden erkene alındı? Bakan Yardımcısı Fatih Kacır merak edilen soruya cevap verdi
TEKNOFEST neden erkene alındı? Bakan Yardımcısı Fatih Kacır merak edilen soruya cevap verdi TEKNOFEST, beşinci gününde İstanbul Atatürk Havalimanı'nda devam ediyor. Peki TEKNOFEST bu yıl neden erkene alındı? İşte detaylar...
1.05.2023 Gündem
Dünyanın en iyileri arasında! Baykar'dan 27 ülkeye ihracat
Dünyanın en iyileri arasında! Baykar'dan 27 ülkeye ihracat Kızılelma, Bayraktar TB2 ve Akıncı TİHA gibi yerli ve milli İHA ve SİHA'ları geliştiren Baykar'ın 2022 yılı gelişmelerini Selçuk Bayraktar açıkladı. Baykar 2022 yılında 1,18 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdi. Bayraktar "Öz sermayemizle geliştirdiğimiz, millî ve özgün İHA'larımız sayesinde dünyanın en iyileri arasında yerimizi aldık. 2022'de imzaladığımız sözleşmelerde ihracatın payı %99.3" dedi.
2.01.2023 Ekonomi
Bakan Yanık: Sakarya Meydan Muharebesi Polatlı'da yapıldı
Bakan Yanık: Sakarya Meydan Muharebesi Polatlı'da yapıldı Aile ve Sosyal Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, "Sakarya Meydan Muharebesi Sakarya ilinde değil, burada yapıldı, burada yani Polatlı'da. Gazilerimizin huzurunda sizlerden istirham ediyorum; çocuklarımıza tarihimizi doğru öğretelim" dedi.
19.09.2022 Gündem
Savunma sanayisinde kadın gücü! 'Projelere çok yönlü bir perspektif katabiliyorlar'
Savunma sanayisinde kadın gücü! 'Projelere çok yönlü bir perspektif katabiliyorlar' Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret A.Ş.'nin (STM) kadın mühendisleri, Türk savunma sanayisinin milli projelerinde etkin görev alıyor.
23.06.2022 Ekonomi
AKINCI KGK ile ilk atış testini başarıyla tamamladı
AKINCI KGK ile ilk atış testini başarıyla tamamladı Savunma Sanayii Başkanlığı liderliğinde yürütülen AKINCI projesi kapsamında Baykar tarafından milli ve özgün olarak geliştirilen Bayraktar AKINCI TİHA (Taarruzi İnsansız Hava Aracı), mühimmat entegrasyon sürecinde önemli bir aşamayı daha başarıyla tamamladı.
15.06.2022 Bilim ve Teknoloji
Üç ülkeyi uçarak geçen Bayraktar Akıncı Azerbaycan'da
Üç ülkeyi uçarak geçen Bayraktar Akıncı Azerbaycan'da Savunma Sanayii Başkanlığı liderliğinde yürütülen AKINCI projesi kapsamında Baykar tarafından milli ve özgün olarak geliştirilen Bayraktar AKINCI TİHA (Taarruzi İnsansız Hava Aracı) yeni bir başarıya daha imza attı.
22.05.2022 Bilim ve Teknoloji
Bayraktar Akıncı TİHA'dan tarihi başarı! Bir rekor daha kırdı, ilk kez oluyor
Bayraktar Akıncı TİHA'dan tarihi başarı! Bir rekor daha kırdı, ilk kez oluyor Savunma Sanayii Başkanlığı liderliğinde yürütülen AKINCI projesi kapsamında Baykar tarafından milli ve özgün olarak geliştirilen Bayraktar AKINCI TİHA (Taarruzi İnsansız Hava Aracı) yeni bir başarıya daha imza attı. İki adet Bayraktar AKINCI TİHA, uzun bir uçuşun ardından Azerbaycan’a vardı.
21.05.2022 Ekonomi
Türkiye’nin gizli gücü! İlk kez görüntülendi
Türkiye’nin gizli gücü! İlk kez görüntülendi Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından geliştirilen ve tasarlanan AKSUNGUR ile ANKA insansız hava araçları Türkiye Cumhuriyeti’nin gökyüzündeki gözleri olarak huzur ve güvenliğini sağlamanın yanı sıra uzun uçuşlar ile afet bölgelerinde de başarılı görevler icra ediyor. Son olarak AKSUNGUR’a entegre edilen sivil baz istasyonu sistemi ile afet durumlarında mobil iletişimin kesintisiz devamlılığı sağlanacak.
24.04.2022 Gündem
MSB'den AKSUNGUR paylaşımı! İlk defa atış yapıldı, hedefi böyle vurdu
MSB'den AKSUNGUR paylaşımı! İlk defa atış yapıldı, hedefi böyle vurdu Milli Savunma Bakanlığı, Mavi Vatan 2022 Tatbikatı kapsamında, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı envanterine yeni giren AKSUNGUR’dan ilk defa MAM-L ile atış yapıldığını duyurdu ve o anları paylaştı.
13.04.2022 Bilim ve Teknoloji
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Polonyalı mevkidaşı Duda ile görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Polonyalı mevkidaşı Duda ile görüştü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda ile Çankaya Köşkü'nde bir araya geldi.
16.03.2022 Siyaset
Destici: Seçim barajı olmamalı, oluyorsa da yüzde 3 olur
Destici: Seçim barajı olmamalı, oluyorsa da yüzde 3 olur BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, "Seçim barajı olmamalı oluyorsa da yüzde 3 olur. 10'dan 7'ye inmesi bir şey midir? Evet bir şeydir; ama yeterli değildir" dedi.
16.03.2022 Siyaset
Bakan Akar, Kanada Savunma Bakanı Anita Anand ile görüştü
Bakan Akar, Kanada Savunma Bakanı Anita Anand ile görüştü Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kanada Savunma Bakanı Anita Anand ile görüştü.
16.03.2022 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terör baronlarına nefes aldırmıyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terör baronlarına nefes aldırmıyoruz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Devlet Övünç Madalyası Töreni'nde konuştu. "Teröristlerin tepelerine tepelerine biniyor, nerede olursa olsun inlerini tek tek başlarına geçiriyoruz" diyen Erdoğan, "Dünya harp tarihini yeniden yazan yerli ve milli İHA'larla Suriye'deki, Irak'taki terör baronlarına nefes aldırmıyoruz. Şehitlerimizin kanını yerde bırakmadık, bundan sonra da bırakmayacağız" ifadelerini kullandı.
16.03.2022 Siyaset
Selçuk Bayraktar'dan yeni 'Bayraktar Kızılelma' paylaşımı: Akıncı'nın pabucunu dama atabilecek tek İHA
Selçuk Bayraktar'dan yeni 'Bayraktar Kızılelma' paylaşımı: Akıncı'nın pabucunu dama atabilecek tek İHA Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, sosyal medya hesabından Türkiye'nin gururu yerli ve milli İHA ve SİHA'larına ilişkin bir paylaşımda bulundu. Hangarda yer alan Bayraktar TB modellerinin tarihi serüvenine değinen Selçuk Bayraktar, Bayraktar Kızılelma prototipini de görüntüleyerek "İlk uçuşuna gün sayıyor" dedi. Bayraktar Kızılelma'nın Akıncı'nın pabucunu dama atabilecek tek İHA olduğunu belirten Bayraktar, "Bizleri en fazla motive eden ülkemizin tam bağımsız yarınları" ifadelerini kullandı.
13.03.2022 Ekonomi
Kredi, fatura, destek ödemesi! Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında müjdeleri tek tek açıkladı...
Kredi, fatura, destek ödemesi! Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında müjdeleri tek tek açıkladı... Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplantısı sonrasında kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adalet Bakanlığı görevindeki değişim, ülke gündemindeki konular ve ekonomik gelişmelere ilişkin konuştu. Erdoğan, konuşmasında bazı müjdeler de verdi. Erdoğan elektrik faturalarıyla ilgili yeni bir düzenlemeye gidildiğini belirterek, "Vatandaşlarımızın 2-3 kat faturalarının arttığı yönündeki şikayetleri sonrası elektik kurumlarımıza tarifelerin düzenlemeye gitmesi talimatını verdik. Elektrik faturalarında aylık tüketimi, 150 kilovattan 210 kilovata çıkarıyoruz" dedi.
31.01.2022 Gündem
Özhaseki: Hızlı tren sözleşmesi haftaya imzalanacak
Özhaseki: Hızlı tren sözleşmesi haftaya imzalanacak AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, düzenlenen 2021 yılı değerlendirme toplantısında yaptığı konuşmada, 2022’nin Kayseri’de daha fazla hizmetin sunulacağı bir yıl olacağını söyleyerek, ““Hızlı tren sözleşmesi haftaya imzalanacak” dedi.
2.01.2022 Siyaset
Emniyet güçlerini dünyanın en hafif balistik zırhı koruyacak
Emniyet güçlerini dünyanın en hafif balistik zırhı koruyacak Türk savunma sanayisi bünyesinde geliştirilen yerli balistik zırh çözümleriyle emniyet güçlerinin güvenlik seviyesi artırılıyor.
28.09.2021 Bilim ve Teknoloji
Kritik S-400 açıklaması! ‘2 sistemle ilgili mutabakat sağlandı’
Kritik S-400 açıklaması! ‘2 sistemle ilgili mutabakat sağlandı’ Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, S-400'ler konusunda flaş açıklamalarda bulundu. Yeni bir anlaşma olmadığını ama sürecin devam ettiğini ifade eden Demir, “Yeni bir sayfa açıldı, yeni anlaşma imzalanıyor diye değil. Altta yürüyen bir mesele. Devlet başkanları seviyesinde gündeme alınacak bir konu değil. Konuşuldu 2 sistemle ilgili mutabakat sağlandı” dedi.
7.09.2021 Gündem
Milli radar MİLSAR, İHA'lar için göreve hazır
Milli radar MİLSAR, İHA'lar için göreve hazır Türk savunma sanayisinin insansız hava araçlarının (İHA) etkinliğini artırmak için geliştirdiği elektronik çözümlere MİLSAR radarı eklendi.
14.08.2021 Bilim ve Teknoloji
Aksungur İHA'nın kameraları orman yangınlarına odaklandı
Aksungur İHA'nın kameraları orman yangınlarına odaklandı Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ'nin (TUSAŞ) yerli ve milli imkanlarla geliştirdiği Aksungur İnsansız Hava Aracı (İHA), yangınla mücadelede hedef tespit, teşhis ve gözetleme faaliyetleri yürütmeye devam ediyor.
5.07.2021 Bilim ve Teknoloji

Benzer Haber Etiketleri

Milli İha ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki milli iha haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.