Meslek Lisesi

Meslek Lisesi

Son dakika meslek lisesi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan meslek lisesi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını meslek lisesi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Meslek Lisesi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan meslek lisesi gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.604 meslek lisesi haberi bulunmuştur. Tüm meslek lisesi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Mustafa Varank ve Alinur Aktaş vatandaşlarla sahurda buluştu
Mustafa Varank ve Alinur Aktaş vatandaşlarla sahurda buluştu AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Varank ile Cumhur İttifakı Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Alinur Aktaş, Abdal Meydanı'nda vatandaşlarla sahur yaptı. Seçim döneminde verdikleri sözleri 1 Nisan itibariyle yerine getirmek için çalışacaklarını belirten Varank, “Biz, söz verince sözünde duranlardanız. İnşallah en güzel şekilde 31 Mart akşamından sonra, 1 Nisan'dan itibaren aynı hızla, aynı heyecanla, aynı coşkuyla yolumuza devam edeceğiz. Yeter ki, sizler bizim yanımızda olun." dedi.
17.03.2024 Gündem
YKS'ye başvuranların sayısı belli oldu
YKS'ye başvuranların sayısı belli oldu Ölçme, Seçme ve Yerleştirme (ÖSYM) Merkezi Başkanı Bayram Ali Ersoy, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) 3 milyon 36 bin 945 adayın başvuru yaptığını açıkladı.
12.03.2024 Gündem
İş Bankası güvenlik alımı 2024! İş Bankası güvenlik alımı başvurusu nasıl yapılır, İş Bankası güvenlik alımı hangi illerde yapılacak?
İş Bankası güvenlik alımı 2024! İş Bankası güvenlik alımı başvurusu nasıl yapılır, İş Bankası güvenlik alımı hangi illerde yapılacak? Türkiye İş Bankası, İstanbul'da ikamet eden ve en az lise mezunu Güvenlik Görevlisi alımı yapacağını duyurdu. Peki, İş Bankası personel alımı başvuru şartları neler? İş Bankası güvenlik alımı ne zaman, hangi illerde yapılacak?
2.03.2024 Çalışma Hayatı
İstanbul Valiliği megakentteki okulların deprem raporunu açıklandı! 1428'i riskli, 148'i boşaltıldı
İstanbul Valiliği megakentteki okulların deprem raporunu açıklandı! 1428'i riskli, 148'i boşaltıldı İstanbul Valiliği ve İstanbul Proje Koordinasyon Birimi (İPKB) tarafından yürütülen çalışmaya göre İstanbul’daki okulların depreme karşı yapım ve güçlendirme çalışmalarına dair son durum raporu açıklandı. İstanbul'daki okulların 1428'i riskli bulunurken, 148 okul boşaltıldı. 481 okul yıkılıp yeniden yapılırken, 799'u ise güçlendirme yoluyla depreme dayanıklı hale getirildi.
15.02.2024 Gündem
Meslek lisesinden 30 milyon TL'yi aşan rekor ciro
Meslek lisesinden 30 milyon TL'yi aşan rekor ciro Samsun Çarşamba Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 2023 yılında yaptığı ciro ile Samsun'da liseler arasında tarihi bir rekor kırdı. Lise metal, mobilya ve iç mekan tasarımı, inşaat, bilişim, elektrik-elektronik, motorlu araçlar teknolojileri ve makine alanlarında yaptığı üretimle 30 milyon 752 bin 531 TL ciro yapmayı başardı.
4.01.2024 Ekonomi
Ümit Dikbayır kimdir? İYİ Parti Sakarya MV Ümit Dikbayır istifa mı etti, ihraç mı edildi? Ümit Dikbayır olayı nedir?
Ümit Dikbayır kimdir? İYİ Parti Sakarya MV Ümit Dikbayır istifa mı etti, ihraç mı edildi? Ümit Dikbayır olayı nedir? İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, parti disiplin kuruluna sevk edildi. Genel Başkan Meral Akşener'in hesaplarını incelettiği iddia edilen Dikbayır'ın ihracı isteniyor. Peki, Ümit Dikbayır kimdir, istifa mı etti? Ümit Dikbayır olayı nedir, ne oldu, ne dedi?
20.11.2023 Gündem
Cumhuriyet tarihini koreografi ile anlattılar
Cumhuriyet tarihini koreografi ile anlattılar Denizli'de meslek lisesi öğrencileri, Cumhuriyet'in 100'üncü yılına özel hazırladıkları koreografide; Cumhuriyet tarihini Atatürk, TBMM, fabrika, köprü, uçak ve Togg figürleri ile anlattı.
27.10.2023 Gündem
Rüştü Onur Atilla nasıl zayıfladı, mide ameliyatı mı oldu? Onur Atilla kaç kilo verdi? Güldür Güldür İbrahim Onur Atilla’nın yeni (son) hali!
Rüştü Onur Atilla nasıl zayıfladı, mide ameliyatı mı oldu? Onur Atilla kaç kilo verdi? Güldür Güldür İbrahim Onur Atilla’nın yeni (son) hali! Güldür Güldür Show’un sevilen oyuncusu Onur Atilla verdiği kilolarla adeta değişime uğradı. Oldukça zayıfladığı gözlemlenen Atilla’nın son hali beğeni toplarken, nasıl zayıfladığı ve kaç kilo verdiği merak konusu oldu. Rüştü Onur Atilla nasıl zayıfladı, Onur Atilla kaç kilo verdi, mide ameliyatı mı oldu?
17.10.2023 Magazin
Sahte doktor Ayşe Özkiraz'ın YSK puanı ortaya çıktı! En büyük hayalim hekim olmak demişti
Sahte doktor Ayşe Özkiraz'ın YSK puanı ortaya çıktı! En büyük hayalim hekim olmak demişti Tekirdağ'ın Çerkezköy Devlet Hastanesi'nde kendisini 'pratisyen hekim' olarak tanıtan, sahte diploma ile görev yaptığı anlaşılınca tutuklanan Ayşe Özkiraz, hakkında toplam 13 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı. Son duruşmada Özkiraz için tahliye kararı çıkarken yeni bir gelişme daha yaşandı. Gerçek bir doktor olmak için YSK’ye giren Ayşe Özkiraz’ın aldığı puan ortaya çıktı
25.07.2023 Gündem
LGS taban puanları, okul kontenjanları ve LGS yüzdelik dilimleri! Anadolu, Fen, liseleri ve özel kolejler LGS lise taban puanları!
LGS taban puanları, okul kontenjanları ve LGS yüzdelik dilimleri! Anadolu, Fen, liseleri ve özel kolejler LGS lise taban puanları! LGS tercih kılavuzu yayımlandı. LGS tercih kılavuzunda tercih ve yerleştirme takvimi ve tercihlerin nasıl yapılacağı netleştikten sonra LGS taban puanları, okul kontenjanları ve LGS yüzdelik dilimleri için yapılan araştırmalar arttı. Anadolu, Fen, İmam Hatip, Meslek lisesi ve özel kolejlerin taban puanları ve yüzdelik dilimleri sorgulaması başladı. LGS yüzdelik dilimlerine göre adaylar tercihlerini hazırlayacaklar. LGS yüzdelik dilim bulundukları ilçede veya Türkiye genelinde sıralamanın yüzdelik olarak karşılığıdır. İşte LGS taban puanları, okul kontenjanları ve LGS yüzdelik dilimleri…
26.06.2023 Eğitim
YKS 17-18 Haziran tarihlerinde yapılacak: Hazırlıklar tamamlandı
YKS 17-18 Haziran tarihlerinde yapılacak: Hazırlıklar tamamlandı 3 milyon 527 bin 466 adayın başvurduğu YKS için hazırlıklar tamamlandı.
12.06.2023 Eğitim
LGS taban ve tavan puanları 2023! LGS baraj puanı kaç, 250, 300, 350, 400, 450, 500 puanla hangi liseye girilir? Anadolu, Fen, İmam Hatip, Meslek lisesi puanları!
LGS taban ve tavan puanları 2023! LGS baraj puanı kaç, 250, 300, 350, 400, 450, 500 puanla hangi liseye girilir? Anadolu, Fen, İmam Hatip, Meslek lisesi puanları! LGS kaç puanla hangi liseye girilir, LGS taban ve tavan puanları ne? LGS, 4 Haziran Pazar günü gerçekleştirilecek. Milli Eğitim Bakanlığı'nın yayınladığı başvuru kılavuzuna göre, sınavın birinci oturumu Türkiye saatiyle 09.30'da, ikinci oturumu ise saat 11.30'da başlayacak. Saat 10.45'te sona erecek olan oturumun ardından ara verilecek. 45 dakikalık aradan sonra ikinci oturum saat 11.30'da başlayacak. Sınavın son oturumu olan 2. oturum ise saat saat 12.50'de bitecek. Sınavın ardından gözler taban ve tavan puan hesaplamasına girişti. Peki, 250, 300, 350, 400, 450, 500 puanla hangi liseye girilir? İşte 2023 LGS tavan ve taban puanları...
3.06.2023 Eğitim
Milli Eğitim Bakanlığı ve Baykar'dan mesleki eğitimde iş birliği
Milli Eğitim Bakanlığı ve Baykar'dan mesleki eğitimde iş birliği  İstanbul'da savunma, havacılık ve uzay alanında ilk olacak Baykar Milli Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin (MTAL) açılışı için imza töreni düzenlendi. Burada konuşan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer çok önemli bir arefede olduklarına dikkat çekerek "İlk kez bu okulumuzda, tüm öğrenciler, ki 50 öğrenci alacağız. Her bir öğrenci asgari ücret kadar burs alacak" dedi.  
31.05.2023 Ekonomi
MEB harekete geçti! Sınava girecek öğrencilere müjde
MEB harekete geçti! Sınava girecek öğrencilere müjde Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, mesleki ve teknik Anadolu liselerinin son sınıfında Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) hazırlanmak isteyen öğrencilere yönelik gelecek eğitim-öğretim yılından itibaren başlatılacak Akademik Destek Programı'nın hazırlıklarını tamamladıkları bildirdi.
26.05.2023 Eğitim
Staj ve çıraklık mağdurlarından Anayasa Mahkemesi adımı! Murat Bal'dan dikkat çeken açıklama
Staj ve çıraklık mağdurlarından Anayasa Mahkemesi adımı! Murat Bal'dan dikkat çeken açıklama Emeklilikte Yaşa Takılanlara ilişkin kanun teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştı. Prim günü ve sigorta süresi şartlarını taşıyanlar emekli olarak ilk maaşlarını aldı. Şimdi ise EYT'de başlangıç kapsamına alınmayan staj ve çıraklık sigortalısı için yeni bir düzenleme gelip gelmeyeceği merak konusu oldu. İstanbul Staj ve Çıraklık Mağdurları Derneği Kurucu Başkanı Murat Bal, konunun çözümü için önemli tespitlerde bulundu.
18.05.2023 Gündem
81 ilden seçim manzaraları! Tüm Türkiye sandık başında
81 ilden seçim manzaraları! Tüm Türkiye sandık başında Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için oy verme işlemi, Türkiye genelinde saat 08.00 itibarıyla başladı. 6 Şubat'ta meydana gelen ve 11 ilde yıkıma yol açan depremden etkilenen illerde oy verme işlemine seçmenlerin ilgisi yoğun oldu. Karabük'te yaşayan dünyanın en uzun boylu kadını olan weaver sendromu hastası Rumeysa Gelgi (26) ise, oyunu evine getirilen seyyar sandıkta kullandı.
14.05.2023 Gündem
Kolları olmayan engelli oyunu ağzıyla kullandı
Kolları olmayan engelli oyunu ağzıyla kullandı Antalya'nın Serik ilçesinde 31 yıl önce geçirdiği kaza sonucu iki kolu da ampute edilen Bülent Bodur (44), oyunu kızının yardımıyla kullanırken, zarfı ağzıyla sandığa attı.
14.05.2023 Yaşam
Bakan Özer: 2023'ün sonuna kadar tüm köy okullarını açacağız
Bakan Özer: 2023'ün sonuna kadar tüm köy okullarını açacağız Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Türkiye'deki muhalefette yapılanları takdir etme yok. 2022 yılında köy okulunun tamamını hayat geçirme hedefimizi aştık. Her köy okulunun içerisine halk eğitim merkezi koyduk, 2023'ün sonuna kadar tüm köy okullarını açacağız." dedi.
10.05.2023 Eğitim
Meslek liselerinden ülke ekonomisine 71 milyon lira destek
Meslek liselerinden ülke ekonomisine 71 milyon lira destek Antalya İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çalışkan, mobilyadan temizlik ürünlerine, insansız hava araçları bakımından tekne onarımına kadar faaliyet gösteren meslek liselerinin 2021 yılında 32 milyon TL olan üretim gelirinin, 2022'de 71 milyon TL'ye yükseldiğini açıkladı.
9.05.2023 Ekonomi
Türkiye'nin ilk havacılık ve uzay lisesi Ankara'da açıldı! Bakan Özer duyurdu
Türkiye'nin ilk havacılık ve uzay lisesi Ankara'da açıldı! Bakan Özer duyurdu Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, savunma sanayi alanında sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli insan kaynağının yetişeceği uzay ve havacılık teknolojisi alanında Türkiye'nin ilk meslek lisesinin Ankara'nın Elmadağ ilçesinde açıldığını duyurdu.
7.05.2023 Eğitim
12. sınıf öğrencilerine devamsızlık affı! Sınıfta kalma yok, Bakan Özer duyurdu
12. sınıf öğrencilerine devamsızlık affı! Sınıfta kalma yok, Bakan Özer duyurdu Milli Eğitim Bakanı ve AK Parti Ordu Milletvekili Adayı Mahmut Özer, CNN TÜRK yayınında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bakan Özer, yaptığı açıklamada 12. sınıf öğrencilerine devamsızlık affı getirildiğini belirterek sınıfta kalmanın olmayacağını duyurdu. Öte yandan Özer, telafi eğitimleri, meslek liseleri, özel okul fiyatları ve ek atama ile ilgili de konuştu.
2.05.2023 Eğitim
Bakan Varank’tan, "Amasya’nın Togg"una imza
Bakan Varank’tan, "Amasya’nın Togg"una imza Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Amasya'nın Taşova ilçesinde meslek lisesi öğrencilerinin tasarladığı ‘Alpaslan’ adlı elektrikli aracın ekibini TEKNOFEST’te alanında ziyaret edip, emeği geçenleri tebrik ederek, yaptıkları aracı imzaladı.
27.04.2023 Gündem
Bakan Özer: Meslek liselerimiz gelirini yüzde 175 oranında artırdı
Bakan Özer: Meslek liselerimiz gelirini yüzde 175 oranında artırdı Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Meslek liselerimiz 2023 yılında 3,5 milyar liralık üretim hedefine emin adımlarla ilerliyor. Döner sermayesi olan mesleki ve teknik liselerimiz, 2023 yılının ilk 3 aylık döneminde gelirini bir önceki yıla göre yüzde 175 oranında artırarak 340 milyon liradan yaklaşık 932 milyon liraya yükseltti" dedi.
20.04.2023 Eğitim
Şantiyeler işçi arıyor! 'Ara eleman bulamıyoruz'
Şantiyeler işçi arıyor! 'Ara eleman bulamıyoruz' İnşaat sektöründe işçi bulmak zorlaşıyor. Depremle birlikte 11 ilde artan şantiyelerin işçi sorununu büyüteceği belirtiliyor. Türkiye’den yurtdışına işçi gönderi-minin geçici olarak durdurulması ve yurtdışından işçi getirilmesi talep ediliyor. Planlanan projelere göre işgücü ihtiyaç verisi çıkarılmasını öneren sektör temsilcileri, yeni işçi eğitimine ağırlık verilmesi gerektiğine dikkat çekiyorlar.
4.04.2023 Ekonomi
Sahte doktor Ayşe Özkiraz davasında yeni gelişme! Flaş karar sorası ilk kez konuştu
Sahte doktor Ayşe Özkiraz davasında yeni gelişme! Flaş karar sorası ilk kez konuştu Tekirdağ'ın Çerkezköy Devlet Hastanesi'nde kendisini 'pratisyen hekim' olarak tanıtan, sahte diploma ile görev yaptığı anlaşılınca tutuklanan Ayşe Özkiraz, toplam 13 yıla kadar hapis istemiyle açılan davanın duruşmaları devam ederken, flaş bir gelişme yaşandı. Doktorluk hayalini sahte belgelerle hastane koridorlarına taşıyan Özkiraz, yaşanan son dakika gelişmesinin ardından ilk kez konuştu. Yaptıklarını tek tek itiraf eden sahte doktor, bu sözlerle herkesten özür diledi.
30.03.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Meslek Lisesi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki meslek lisesi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.