İzindeyken çağrılıp göreve dönmeyen memura ne olur? Memur hakkında işlem yapılır mı?
İzindeyken çağrılıp göreve dönmeyen memura ne olur? Memur hakkında işlem yapılır mı? Yıllık izni onaylanan ancak izindeyken göreve çağrılan memurların hakkında işlem yapılıp yapılmayacağı merak edilen konular arasında geliyor. Danıştay 5. Dairesi'nin memurun izin durumu ile ilgili kararı konuya açıklık getiriyor. Peki, İzindeyken çağrılıp göreve dönmeyen memur hakkında işlem yapılabilir mi? İşte memurun izni ile ilgili merak edilenler...
25.08.2020 Memur
Memurların izinleri ile ilgili flaş karar! Danıştay iptal etti...
Memurların izinleri ile ilgili flaş karar! Danıştay iptal etti... Milyonlarca memur için emsal niteliğinde bir karar çıktı. Danıştay 12. Dairesi, 2014'te yürürlüğe giren idari izinlerin toplamının sekiz saati bulması halinde yıllık izinden bir gün düşürülmesi kararını iptal etti.
24.10.2019 Çalışan Hakları
Yüz binlerce memuru ilgilendiriyor! 1416 sayılı kanun kapsamında yıllık izin...
Yüz binlerce memuru ilgilendiriyor! 1416 sayılı kanun kapsamında yıllık izin... Devlet Personel Başkanlığı, 1416 sayılı kanun kapsamında yurt dışında yüksek lisans eğitimi görüp kurumlara atananların geçmiş yıla ait yıllık izin haklarının olmadığına yönelik görüş bildirdi.
28.04.2019 Çalışma Hayatı
Milyonlarca memuru ilgilendiriyor! Hasta memur nereden rapor alabilir?
Milyonlarca memuru ilgilendiriyor! Hasta memur nereden rapor alabilir? Hafta sonu hastalandığı için rapor alması gereken memurların nereden rapor alması gerektiğini bilmesi gerekiyor. Çünkü bazı durumlarda rapor geçerli olmayabiliyor.
27.03.2019 Çalışma Hayatı