Mastercard

Mastercard

Son dakika mastercard haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan mastercard ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını mastercard haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Mastercard

haberleri sayfasında son dakika yaşanan mastercard gelişmeleri de dahil olmak üzere 218 mastercard haberi bulunmuştur. Tüm mastercard haberleri aşağıda listelenmiştir.
Turizmde sevindiren 2024 beklentisi
Turizmde sevindiren 2024 beklentisi Küresel ekonomiye dair 2024 yılı öngörülerini hazırladığı bir raporla paylaşan Mastercard Ekonomi Enstitüsü (MEI), 2024 yılında Avrupalı turistin Türkiye’ye olan ilgisinin devam etmesinin beklendiğini duyurdu.
9.01.2024 Ekonomi
İş Bankası Troy Karta geçiş nasıl yapılır (Troy Kart başvurusu)? İş Bankası Troy Kart nedir?
İş Bankası Troy Karta geçiş nasıl yapılır (Troy Kart başvurusu)? İş Bankası Troy Kart nedir? İş Bankası müşterileri, nasıl TROY karta geçiş yapabileceklerini merak ediyor. Türkiye'deki vatandaşlar İsrail ve ABD ürünlerine yönelik boykotla karşılık veriyor. Boykota banka kart ödeme sistemi de dahil edildi. k Türkiye’deki müşterilerin ABD merkezli Visa ve Mastercard’ı terk ederek BKM (Bankalararası Kart Merkezi) tarafından 2017 yılında yerli ve milli olarak geliştirilen TROY kart sistemine geçmesi, TROY’un kullanım hacmini bir önceki aya göre yüzde 60’ya yaklaşan oranda artırdı.
16.11.2023 Ekonomi
Troy kart aidatı var mı, ücretsiz mi? Troy kart nedir? Troy kart hangi bankalarda var?
Troy kart aidatı var mı, ücretsiz mi? Troy kart nedir? Troy kart hangi bankalarda var? Troy kart ücretsiz mi sorusunun yanıtı merak ediliyor. Türkiye'nin ilk yerli ödeme sistemi olan TROY CARD, Visa ve MasterCard protestosu sonrası gündemdeki yerini aldı. Türkiye'deki tüm ATM ve POS'larda geçerli olan Troy kart 19 milyon kullanıcı tarfından tercih edilmektedir. 2016 Nisan ayından bu yana Türkiye'de kullanılan Troy kart hangi bankalardan alınır? Troy kart ücret isteyen bankalar hangileri? İşte detaylar...
7.11.2023 Gündem
Tayyab Kart nedir? İlk İslami kart Tayyab kimin, hangi ülkenin, Türkiye’de kullanılan kartın kurucusu kim? Tayyab nasıl alınır, Tayyab İslami Kart özellikleri nedir?
Tayyab Kart nedir? İlk İslami kart Tayyab kimin, hangi ülkenin, Türkiye’de kullanılan kartın kurucusu kim? Tayyab nasıl alınır, Tayyab İslami Kart özellikleri nedir? Tayyab, Türkiye'nin ilk İslami kartı mottosuyla kullanıma sunuldu. Bir mobil uygulama üzerinden çalışan ilk İslami kart Tayyab Türkiye’de kullanıma başlandı. Karta ait internet sitesinde kartla ilgili “İslami ihtiyaçlarınızın birçoğunu karşılamanıza yardımcı oluyor” ifadelerin kullanıldı. Peki, Tayyab Kart nedir? İlk İslami kart Tayyab kimin, hangi ülkenin? Tayyab kurucusu kim? Tayyab İslami kart nasıl alınır, Tayyab Kart özellikleri nedir?
16.08.2023 Bilim ve Teknoloji
Papara kimin? Trabzonspor stad ismi ne oldu, Trabzonspor'un yeni stadyum sponsoru Papara'nın sahibi Ahmed Faruk Karslı kimdir, kaç yaşında, nereli?
Papara kimin? Trabzonspor stad ismi ne oldu, Trabzonspor'un yeni stadyum sponsoru Papara'nın sahibi Ahmed Faruk Karslı kimdir, kaç yaşında, nereli? Trabzonspor, PAPARA ile stadyum isim sponsorluğu imzaladığını açıkladı. Trabzonspor'un yeni stad sponsorunun Papara olmasının ardından Papara kimin, sahibi kim? Sorularında artış yaşandı. Peki, Trabzonspor'un yeni stadyum sponsoru Papara'nın sahibi Ahmed Faruk Karslı kimdir, kaç yaşında, nereli?
8.08.2023 Şampiy10
Turist harcamaları haritasında dikkat çeken veriler
Turist harcamaları haritasında dikkat çeken veriler Haziran ve temmuz aylarını kapsayacak şekilde yaz döneminde Türkiye’de kredi kartı üzerinden yapılan turist harcama verileri hesaplandı. Verilere göre, en çok harcama 10 Haziran’da İstanbul ev sahipliğinde oynanan UEFA Şampiyonlar Ligi final maçı kapsamında 9-11 Haziran hafta sonunda gerçekleşti. Özellikle, yabancı turist harcamalarında bir önceki haftaya kıyasla yüzde 33 daha fazla harcama gerçekleştiği gözlemlendi.
2.08.2023 Ekonomi
Pazarlama dünyasının kalbi İstanbul’da atacak
Pazarlama dünyasının kalbi İstanbul’da atacak Dünya Reklamverenler Federasyonu’nun (WFA) düzenlediği, dünyanın en prestijli pazarlama etkinliklerinden Küresel Pazarlama Konferansı, “Sürdürülebilir Büyüme” temasıyla 27 Nisan’da İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilecek.
14.03.2023 Ekonomi
Mir kart nedir, Mir ödeme sistemi ne demek, ne işe yarıyor? MİR kart sitemi Türkiye’de geçerli mi? İşte MİR sisteminden çıkan bankalar…
Mir kart nedir, Mir ödeme sistemi ne demek, ne işe yarıyor? MİR kart sitemi Türkiye’de geçerli mi? İşte MİR sisteminden çıkan bankalar… Mir kart nedir, mir ödeme sistemi ne demek? Amerikan Hazinesi Yabancı Varlıklar Kontrol Dairesi'nin, Mir ödeme sistemini kullanan finansal kuruluşlara yaptırım uyarısının ardından Türkiye İş Bankası ve Denizbank sistemden çıkmıştı. 2 özel bankanın ardından kamu bankalarının, Rusya'nın yerel ödeme sistemi Mir uygulamasının kullanımını durdurdukları açıklandı. Peki, Rusya mir sistemi nedir, mir ne demek, ne işe yarıyor, neden kurulmuştu? Mir ödeme sistemi kullanan bankalar hangileri, MİR ödeme sistemini Türkiye’de kullanan banka kaldı mı?
28.09.2022 Ekonomi
Kamu bankaları MİR ödeme sisteminden çıktı mı? Kamu bankaları hangileri, Mir ödeme sistemi hangi bankalarda var, hepsi çıktı mı? MİR ödeme sistemi son dakika haberleri!
Kamu bankaları MİR ödeme sisteminden çıktı mı? Kamu bankaları hangileri, Mir ödeme sistemi hangi bankalarda var, hepsi çıktı mı? MİR ödeme sistemi son dakika haberleri! Kamu bankaları MİR’den çıktı mı? Kamu bankalarının, Rusya'nın ödeme sistemi Mir'den çıktığı açıklandı. Mir'den daha önce de özel bankalar çıkmıştı. İşte Mir ödeme sistemi son dakika haberleri…
28.09.2022 Ekonomi
Mir kart ödeme sistemi nedir, Mir kart ne demek? Mir kart kapandı mı, Türkiye’de geçerli mi, hangi ülkeler kullanıyor?
Mir kart ödeme sistemi nedir, Mir kart ne demek? Mir kart kapandı mı, Türkiye’de geçerli mi, hangi ülkeler kullanıyor? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya'nın ödeme sistemi Mir'le ilgili Türkiye'ye yönelik yaptırım tehdidine ilişkin açıklama yaptı. Mir Kart'la ilgili atılacak adımları değerlendirdiklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Alternatiflere çalışılıyor. İstanbul’da yarın ilgili arkadaşlarımı toplayacağım. Nihai kararımızı vereceğiz" dedi. Söz konusu açıklamanın ardından Mir kart nedir, Mir kart ödeme sistemi ne demek? Mir kart kapandı mı, Türkiye’de geçerli mi?
24.09.2022 Ekonomi
Kuveyt Türk kararı resmen duyurdu! Ücretsiz, aidat da alınmıyor! 31 Haziran'a kadar...
Kuveyt Türk kararı resmen duyurdu! Ücretsiz, aidat da alınmıyor! 31 Haziran'a kadar... Kuveyt Türk harekete geçti ve yeni kararı resmen duyurdu. Ücretsiz ve aidatsız olarak işlem gerçekleştiriliyor. Şubeye gitmeye gerek kalmadı. Dev banka, çiftçi ve şahıs firmaları için uzaktan hesap açma hizmetinin devreye alındığını açıkladı. 31 Haziran'a kadar görüntülü görüşmeyle hesap açanlar, kampanyadan yararlanabilecek. Dakikalar içinde mobil uygulamadaki başvuru ekranından hesap açılabiliyor. CebimPOS ile tüm şahıs firmaları ve çiftçilere ücretsiz ve aidatsız tahsilat/ödeme alma imkânı sunuluyor.
28.03.2022 Ekonomi
Kiev Hayaleti 10 Rus uçağını düşürdü Ukrayna ordusu görüntüsünü yayınladı
Kiev Hayaleti 10 Rus uçağını düşürdü Ukrayna ordusu görüntüsünü yayınladı Rusya ile Ukrayna arasındaki kanlı savaş sürerken Ukrayna ordusu, 'savaş sırasında 10 Rus jetini düşüren' pilotun görüntüsünü sosyal medya hesabından yayınladı. 'Kiev’in Hayaleti' olarak anılan gizemli pilotun verdiği tehdit gibi mesaj, gündeme bomba gibi düştü.
12.03.2022 Dünya
Visa ve Mastercard’lı Rus kredi kartları Türkiye’de de kapandı
Visa ve Mastercard’lı Rus kredi kartları Türkiye’de de kapandı Rus ordusunun Ukrayna'yı işgal etmesinden sonra birçok ülke ve uluslararası şirketler Rusya’ya karşı yaptırımları devreye aldı.
12.03.2022 Ekonomi
Kredi kartı ile ilgili flaş karar! Bankalar harekete geçti, yeni sistem...
Kredi kartı ile ilgili flaş karar! Bankalar harekete geçti, yeni sistem... Kredi kartı kullananlar dikkat! Rusya-Ukrayna savaşı sonrası start verildi, artık kullanamayacaklar. Mastercard ve Visa, Rus bankalarına altyapısını kapatmışken Türkiye'de kamu bankaları ve İş Bankası Rus bankacılık sistemini kullanabiliyor. Özel bankalar da bu sistemi kullanmak için hızla start verdi. Rus turistlerin Türkiye'ye gelmeleri halinde ödeme sistemlerinde sorun beklenmezken sigorta şirketlerinin iş jetleri ve charter uçaklarına sigortayı kesmeleri diğer yandan bu ülkeden turist taşıyan charter şirketlerinin leasing yoluyla satın aldığı uçaklara üreticilerin yedek parça tedariğini durdurması işleri zorlaştırdı. Turizm Bakanı Ersoy'un turizm sezonunun açılmasına kadar bu iki sorunun aşılması için yoğun çaba harcadığı belirtiliyor. THY'de ise kasım ayı sonuna kadar sigorta sorununun olmadığı öğrenildi.
8.03.2022 Ekonomi
ABD'li kredi kartından Rusya ve Belarus kararı!
ABD'li kredi kartından Rusya ve Belarus kararı! ABD’li kredi kartı ve turizm şirketi American Express, Ukrayna'nın işgali nedeniyle Rusya ve Belarus’taki faaliyetlerini askıya aldı.
6.03.2022 Dünya
THY'den son dakika kararı! 21 Mart tarihine kadar...
THY'den son dakika kararı! 21 Mart tarihine kadar... Ukrayna hava sahasının kapatılmasının ardından 24 Şubat'ta Ukrayna seferlerini iptal eden Türk Hava Yolları (THY) bu süreyi 21 Mart'a kadar uzattığını açıkladı.
6.03.2022 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin ile görüştü! Kritik görüşme sonrası art arda açıklamalar geldi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin ile görüştü! Kritik görüşme sonrası art arda açıklamalar geldi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşme, yaklaşık bir saat sürdü. Kritik görüşme sonrası İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada "Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı ele alındı" denildi. Görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin'e "Sorunun barışçıl, yöntemlerle çözümü için katkıya hazırız" ifadelerini kullandı. iki liderin görüşmesinin ardından Rusya'dan da bir açıklama geldi. Kremlin'den yapılan açıklamada, “Operasyonların durması ancak Kiev’in Rusya’nın taleplerini karşılamasına bağlı” ifadelerini kullandı.
6.03.2022 Siyaset
Rusya-Ukrayna görüşmelerinde 'ajan' şoku! Heyete sızdı, sonu korkunç oldu
Rusya-Ukrayna görüşmelerinde 'ajan' şoku! Heyete sızdı, sonu korkunç oldu Rusya-Ukrayna savaşında son dakika gelişmeleri yaşanmaya devam ediyor. Geçici ateşkesin ardından ülkeden çıkmaya çalışan sivillerin görüntüleri tüm dünyada şok etkisi yaparken casus iddiası gündeme bomba gibi düştü. Rus heyetiyle Belarus sınırında görüşme gerçekleştiren Ukrayna heyetinde yer alan Denis Kireev’in bir Rus ajanı olduğu öne sürüldü.
6.03.2022 Dünya
Tazminat hakkı ile ilgili flaş detay! Tüm çalışanları ilgilendiriyor, önümüzdeki hafta...
Tazminat hakkı ile ilgili flaş detay! Tüm çalışanları ilgilendiriyor, önümüzdeki hafta... Çalışan milyonları ilgilendiren flaş karar! İş akdi tazminatsız olarak işveren tarafından feshedilebiliyor. Birçok kişi haberdar değil. Konu hakkıda bilgisi olan çalışanlar ise çok fazla ciddiye almıyor. Ancak çalışanların tazminat hakkını kaybetmesine neden oluyor. Koronavirüs salgınında maske zorunluluğunun bazı alanlarda kaldırılmasının ardından yeniden gündeme geldi. Maske artık iş yerlerinin açık alanlarında kullanılmayacak. Sosyal mesafenin uygulanması ve uygun havalandırma koşullarının varlığı halinde kapalı alanlarda da maske zorunlu değil. Bundan sonraki süreçte işyerlerinde maske kullanımının bir zorunluluk olarak değil, iş sağlığı ve güvenliği tedbiri olarak görmesi gerekiyor. İşyerlerinde nerelerde maske kullanımının zorunlu olacağının iş güvenliği uzmanı ve işyeri hekimi tarafından belirlenmesi gerekiyor. Belirlenen yerlerde maske kullanmayan çalışanlar iş sağlığı ve güvenliği tedbirine uymamış olacak. Bu tedbirlere uymadığı tespit edilen ve uyarılara rağmen buna uymamayı sürdüren çalışanın da iş sözleşmesi işveren tarafından tazminatsız olarak feshedilebilecek.
6.03.2022 Çalışma Hayatı
Ekmek krizi büyüyor! Buğday fiyatları 1 haftada yüzde 40 arttı, 14 yılın rekorunu kırdı, yeni zam...
Ekmek krizi büyüyor! Buğday fiyatları 1 haftada yüzde 40 arttı, 14 yılın rekorunu kırdı, yeni zam... Ekmek fiyatlarına yeni zam mı geliyor? Gıda fiyatlarındaki artış vatandaşın alım gücünü zorluyor. Buğday fiyatlarındaki arış ekmeğe zam olarak yansıyacak mı? Ukrayna ve Rusya arasında devam eden savaş buğday piyasasında sert yükselişe neden oldu. Buğday fiyatları, 1959’dan sonra ilk kez haftalık bazda yüzde 40’ın üzerinde artarak 12 doları aştı. Fiyatların son 14 yılın zirvesine ulaşması sonrası en fazla buğday tüketen ülke olan Çin Tarım Bakanı gelişmeyi, “Tarihin en kötü dönemini yaşıyoruz” sözleriyle özetledi.
6.03.2022 Ekonomi
Ankara'da 3 cinayetin firari faili saklandığı gizli bölmede yakalandı
Ankara'da 3 cinayetin firari faili saklandığı gizli bölmede yakalandı Ankara'da, 2016 ve 2017 yıllarında işlenen 3 cinayetin faillerinden Ahmet Altun (26), annesinin evinde saklandığı gizli bölmede yakalandı. Gasp, yaralama, oto hırsızlığı gibi 14 ayrı suçtan da arandığı tespit edilen Altun, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
6.03.2022 Yaşam
Zelenskiy'den peş peşe kritik görüşmeler! Kozmik projeler ve...
Zelenskiy'den peş peşe kritik görüşmeler! Kozmik projeler ve... Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, ABD Başkanı Joe Biden ile Ukrayna’nın güvenliği, Ukrayna’ya mali destek konuları ve Rusya’ya yönelik yaptırımlara ilişkin telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini duyurdu. Zelenskiy, ayrıca ABD'li iş adamı Elon Musk ile de video konferans yöntemiyle bir görüşme gerçekleştirdi.
6.03.2022 Dünya
Covid-19 aşı ile ilgili yeni açıklama! Antikor seviyesi...
Covid-19 aşı ile ilgili yeni açıklama! Antikor seviyesi... Japon bilim insanları tarafından yapılan bir çalışmada, 2. doz korona virüs (Covid-19) aşısının ardından yüksek ateş belirtisi gösteren kişilerde antikor seviyesinin daha yüksek olduğu tespit edildi.
6.03.2022 Gündem
Visa ve Mastercard'dan flaş Rusya kararı! Askıya alındı
Visa ve Mastercard'dan flaş Rusya kararı! Askıya alındı ABD merkezli finansal hizmetler şirketi Visa ve Mastercard, Ukrayna'nın işgali nedeniyle Rusya'daki faaliyetlerini askıya aldıklarını ve ülkedeki tüm işlemlerini durdurmak adına çalışacaklarını duyurdu.
6.03.2022 Dünya
Rusya bombalıyor, Ukrayna direniyor! Savaş bölgesinden son dakika gelişmeleri...  Havalimanı tamamen kullanılmaz hale geldi
Rusya bombalıyor, Ukrayna direniyor! Savaş bölgesinden son dakika gelişmeleri... Havalimanı tamamen kullanılmaz hale geldi Tüm dünyanın endişe içinde takip ettiği Ukrayna-Rusya savaşında 11. güne girildi. Çatışmalar hız kesmeden devam ediyor. Rus güçleri Ukrayna'nın başkenti Kiev'e yaklaştı. Çatışmaların şehir şehrin girişine kadar dayandığı belirtiliyor. Başkentin girişlerine beton ve çelik bloklar kuruldu. Zelenski, Rus roketlerinin Vinnytsia bölgesindeki havaalanının tamamen yok ettiğini söyledi.
6.03.2022 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Mastercard ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki mastercard haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.