Maryland

Maryland

Son dakika Maryland haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Maryland ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Maryland haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Maryland

haberleri sayfasında son dakika yaşanan maryland gelişmeleri de dahil olmak üzere 513 maryland haberi bulunmuştur. Tüm maryland haberleri aşağıda listelenmiştir.
ABD'de çöken köprünün enkazını kaldırılaya 60 milyar dolarlık kaynak
ABD'de çöken köprünün enkazını kaldırılaya 60 milyar dolarlık kaynak Kargo gemisinin çarpmasıyla yıkılan Francis Scott Key Köprüsü'nün enkazı için en büyük vinç getirilecek, yeniden inşa için telaffuz edilen rakam ise 2 milyar dolar.
31.03.2024 Dünya
Yük gemisinin yıktığı köprüden nehre düşenlerden 2'sinin cansız bedenine ulaşıldı
Yük gemisinin yıktığı köprüden nehre düşenlerden 2'sinin cansız bedenine ulaşıldı ABD'nin Baltimore kentinde yük gemisinin çarptığı Francis Scott Key Köprüsü'nün yıkılmasıyla nehre düşen 2 kişinin cansız bedenine ulaşıldı.
28.03.2024 Dünya
Francis Scott Key köprüsü tarihi || ABD Baltimore Köprüsü ne zaman (kaç yılında) yapıldı, kaç metre? İşte Baltimore Köprüsü’nün uzunluğu
Francis Scott Key köprüsü tarihi || ABD Baltimore Köprüsü ne zaman (kaç yılında) yapıldı, kaç metre? İşte Baltimore Köprüsü’nün uzunluğu ABD'nin Baltimore kentindeki köprü, bir kargo gemisinin çarpması sonucu çöktü.  Associated Press'in haberine göre Baltimore Polisi, işçilerin muhtemelen suda olduğu konusunda bilgilendirildiğini söyledi. Peki, Baltimore Köprüsü nerede, ne zaman yapıldı? İşte Francis Scott Key köprüsü tarihi ve uzunluğu...
26.03.2024 Dünya
Dev gemi köprüyü yıktı, onlarca araç suya gömüldü!
Dev gemi köprüyü yıktı, onlarca araç suya gömüldü! ABD'nin Baltimore şehrinde bir kargo gemisi 1977 yılında inşa edilen köprüyü yerle bir etti. Kaza anında köprünün üzerinde bulunan onlarca araç ise suya düştü.
26.03.2024 Dünya
Cardin'den Türkiye'ye F-16 satışı için ilk açıklama Güncelleme Tarihi: Eylül 29, 2023 09:35
Cardin'den Türkiye'ye F-16 satışı için ilk açıklama Güncelleme Tarihi: Eylül 29, 2023 09:35 ABD Senatosu Dış İlişkiler Komisyonu başkanlığını Bob Menendez'den devralan kıdemli Demokrat senatör Ben Cardin ayağının tozuyla Türkiye'ye F-16 satışını değerlendirdi.
29.09.2023 Dünya
Ukrayna savaşı bitmeden yeni kriz! Kuzey Kore'den nükleer savaş tehdidi
Ukrayna savaşı bitmeden yeni kriz! Kuzey Kore'den nükleer savaş tehdidi Dünya aylardır Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşı korku içinde izliyor. Ukrayna'daki savaş son sürat devam ediyor. Ancak Ukrayna'dan binlerce kilometre ötede de bir çatışma ihtimali bulunuyor. Kuzey Kore lideri Kim Jong Un'un açıklamaları sonrası bölgedeki tansiyon zirve yaptı.
29.08.2023 Yaşam
Dünya Kaynakları Enstitüsü: Yağmur ormanlarının yok olma oranı yüzde 10 arttı
Dünya Kaynakları Enstitüsü: Yağmur ormanlarının yok olma oranı yüzde 10 arttı Dünya Kaynakları Enstitüsü’nün (WRI) orman kaybı ile ilgili istatistiksel verileri paylaştığı raporuna göre, tropik bölgelerde bulunan yağmur ormanlarının yok olma oranı 2022'de, 2021’e kıyasla yüzde 10 oranında artış gösterdi. Kaybın 11 futbol sahası büyüklüğünde olduğu ifade edildi.
27.06.2023 Dünya
Hakan Fidan yeni dışişleri bakanı oldu
Hakan Fidan yeni dışişleri bakanı oldu Çankaya Köşkü'nde yeni kabineyi açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dışişleri Bakanı görevini Hakan Fidan'ın üstleneceğini duyurdu.
3.06.2023 Gündem
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan kimdir? Eski MİT Başkanı Hakan Fidan kaç yaşında, hangi okuldan mezun oldu?
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan kimdir? Eski MİT Başkanı Hakan Fidan kaç yaşında, hangi okuldan mezun oldu? Hakan Fidan Dışişleri Bakanı oldu. 2023 Cumhurbaşkanlığı yeni kabinesinde Dışişleri Bakanı olan Hakan Fidan eski MİT Başkanıydı. 1968 yılında Ankara'da dünyaya geldi. Peki, Hakan Fidan kimdir, kaç yaşında ve nereli? İşte detaylar...
3.06.2023 Gündem
Lance Reddick neden öldü? Lance Reddick kimdir, kaç yaşındaydı, ölüm nedeni ne?
Lance Reddick neden öldü? Lance Reddick kimdir, kaç yaşındaydı, ölüm nedeni ne? Fringe ve The Wire gibi popüler televizyon dizilerindeki rolleriyle tanınan ve John Wick film serisinde Charon karakterine hayat veren ABD'li ünlü oyuncu Lance Reddick hayatını kaybetti. Peki, Lance Reddick neden öldü? Lance Reddick kimdir, kaç yaşındaydı?
18.03.2023 Magazin
OHAL nedir, OHAL ilan edilen 10 il hangileri? OHAL ilan edildi ne demek, Olağanüstü hal hangi durumlarda ilan edilir, Ohal'de ne olur?
OHAL nedir, OHAL ilan edilen 10 il hangileri? OHAL ilan edildi ne demek, Olağanüstü hal hangi durumlarda ilan edilir, Ohal'de ne olur? Cumhurbaşkanı Erdoğan Ohal ilan edildiğini duyurdu. Yaptığı açıklamada “Çalışmaların süratle yürütülebilmesini temin için OHAL ilan etme kararı aldık. Deprem yaşanan 10 ilimizi kapsayacak ve 3 ay sürecek bu kararla ilgili Cumhurbaşkanlığı ve Meclis süreçlerini hızla tamamlayacağız.” İfadelerini kullandı. Peki, OHAL nedir, OHAL ilan edildi ne demek? Olağanüstü hal hangi durumlarda ilan edilir, Ohal'de ne olur?
8.02.2023 Gündem
ABD’de bir araç ters bir şekilde eve daldı!
ABD’de bir araç ters bir şekilde eve daldı! ABD’nin Maryland kentinde Pazar günü bir araç ters dönerek bir evin alt katına daldı. Yetkililer, kazada can kaybı olmadığını belirtti. 
31.01.2023 Dünya
Ömür boyu hapse mahkum edilmişti serbest bırakıldı! Parkta gömülü halde bulunan kurbanın ailesinden yeni hamle
Ömür boyu hapse mahkum edilmişti serbest bırakıldı! Parkta gömülü halde bulunan kurbanın ailesinden yeni hamle ABD'nin Baltimore kentinde Hae Min Lee parkta gömülü halde bulunmuştu. Genç kızın erkek arkadaşı Adnan Syed cinayet iddiasıyla ömür boyu hapse mahkum edildi. Adnan Syed'in mahkumiyeti olayda muhtemel iki şüphelinin daha olduğu gerekçesi ile bozularak ev hapsine çevrilmişti. Hae Min Lee'nin ailesinden Adnan Syed için yeni hamle geldi.
26.01.2023 Dünya
3.5 milyon yıllık keşif! Küçük kız sahilde gezerken buldu
3.5 milyon yıllık keşif! Küçük kız sahilde gezerken buldu ABD’nin Maryland kentinin sahilinde ailesiyle birlikte fosil avcılığı yapan 9 yaşındaki Molly Sampson, nesli yaklaşık 3.5 milyon yıl önce tükenen ve boyu 20 metreyi geçen Megalodon köpekbalığının dişini buldu. Uzmanlar keşfi ‘hayatta bir kez bulunabilecek türden bir keşif’ olarak nitelendirdi.
11.01.2023 Dünya
Küçük kız, sahilde Megalodon köpekbalığının dişini buldu
Küçük kız, sahilde Megalodon köpekbalığının dişini buldu ABD’nin Maryland kentinin sahilinde ailesiyle birlikte fosil avcılığı yapan 9 yaşındaki Molly Sampson, nesli yaklaşık 3.5 milyon yıl önce tükenen ve boyu 20 metreyi geçen Megalodon köpekbalığının dişini buldu. Uzmanlar keşfi ‘hayatta bir kez bulunabilecek türden bir keşif’ olarak nitelendirdi.
11.01.2023 Dünya
8 aylık hamile kadının korkunç sonu! Polisler evi bastı, görünce dehşete düştüler
8 aylık hamile kadının korkunç sonu! Polisler evi bastı, görünce dehşete düştüler Yetkililer, bir benzin istasyonu çalışanının vurularak öldürülmesi ile ilgili baş zanlı Torrey Moore'a ait bir daireyi ararken, korkunç manzarayla karşılaştı. 8 aylık hamile kadının evde çürümüş cesedi ortaya çıktı.
13.12.2022 Dünya
ABD ile Türkiye arasında F-16 düğümü çözülüyor!
ABD ile Türkiye arasında F-16 düğümü çözülüyor! ABD Kongresi Konferans Komitesi’nin, Türkiye’ye F-16 satışlarını kısıtlayan ve şart içeren maddelere bütçe tasarısında yer vermemesiyle, önemli engellerden biri aşıldı.
8.12.2022 Gündem
ABD'den F-16 kararı! Kısıtlayıcı koşullar kaldırıldı
ABD'den F-16 kararı! Kısıtlayıcı koşullar kaldırıldı ABD Temsilciler Meclisince sunulan ve Türkiye'ye F-16 satışını kısıtlayıcı koşullara bağlayan maddeler, savunma bütçesi yasa tasarısından tamamen çıkarıldı.
7.12.2022 Dünya
Ömür boyu hapse mahkum edilen kişinin mahkumiyeti 22 yıl sonra bozuldu!
Ömür boyu hapse mahkum edilen kişinin mahkumiyeti 22 yıl sonra bozuldu! ABD’nin Maryland eyaletinde 1999 yılında kız arkadaşını öldürmekten hüküm giyen ve 22 yıldır hapiste olan 42 yaşındaki Adnan Syed'in mahkumiyeti olayda muhtemel iki şüphelinin daha olduğu gerekçesi ile bozularak, ev hapsine çevrildi. Yargıç davanın yeniden görülmesine karar verdi.
19.09.2022 Dünya
ABD’de fabrikaya silahlı saldırı: 3 ölü
ABD’de fabrikaya silahlı saldırı: 3 ölü ABD’nin Maryland eyaletinin kuzeyinde bulunan bir fabrikaya silahlı saldırı düzenlendi. Washington İlçesi Şerifi Douglas Mullendore basın toplantısında yaptığı açıklamada, 23 yaşındaki saldırganın iş arkadaşlarına ateş açarak 3 kişiyi öldürdüğünü, 1 kişiyi de ağır yaraladığını bildirdi. Yaralılar, yakındaki hastaneye sevk edildi.
10.06.2022 Dünya
ABD'de Yüksek Mahkeme yargıcına suikast girişimi!
ABD'de Yüksek Mahkeme yargıcına suikast girişimi! ABD’nin Maryland eyaletinde Yüksek Mahkeme Yargıcı Brett Kavanaugh’un öldürmek için evinin yakınlarına gelen ve üzerinde silah, bıçak ve biber gazı bulunan şüpheli polis tarafından tutuklandı.
8.06.2022 Dünya
Jada Smith kimdir? Will Smith’in eşi Jada Smith’in hastalığı ne, kanser mi?
Jada Smith kimdir? Will Smith’in eşi Jada Smith’in hastalığı ne, kanser mi? Amerikan Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi tarafından 1929'dan bu yana verilen Oscar Ödülleri, bu yıl 94. kez sahiplerini buldu. Ödül töreni pandemi öncesinde olduğu bu yıl geniş bir katılımla düzenlendi. Törene, ünlü oyuncu Will Smith'in sunucu Chris Rock'a tokat atması damga vurdu. Will Smith'in eşi Jada Pinkett Smith kimdir, Jada Smith’in hastalığı ne? Jada Pinkett Smith kanser mi?
29.03.2022 Televizyon
Domuzdan insana kalp naklinde şoke eden detay!
Domuzdan insana kalp naklinde şoke eden detay! Domuzdan insana yapılan kalp nakli, üzerinden günler geçmesine rağmen konuşulmaya devam ediyor. Ameliyatla 57 yaşındaki hastaya takılan kalbin hastaneye geliş hikâyesindeki bir detay ise oldukça şaşırtıcı. Kalp, ameliyatın gerçekleştirileceği hastaneye ulaştırılırken, canlı dokuların bozulmaması için kokain ile karıştırılan özel bir koruyucuyla desteklendi ve böylece organın canlı kalması sağlandı.
30.01.2022 Dünya
ABD'yi Kenan vurdu, hayat durdu! Uyarılar peş peşe geldi
ABD'yi Kenan vurdu, hayat durdu! Uyarılar peş peşe geldi Son yılların en şiddetli kar fırtınası binlerce uçak ve tren seferini iptal ettirdi, şehirlerde yaşayanlardan sokağa çıkmamaları ve seyahat etmemeleri isteniyor. Meteoroloji yetkilileri, hızı 120 kilometreyi bulabilecek rüzgarla birlikte tipinin etkisinin dört katına çıkabileceğini belirterek elektrik kesintileri ve sel uyarıları yapıyor.
29.01.2022 Dünya
Organ naklinde müthiş dönemeç! İnsanlık için dönüm noktası: Domuzdan kalp nakli...
Organ naklinde müthiş dönemeç! İnsanlık için dönüm noktası: Domuzdan kalp nakli... İnsanlık için dönüm noktası Maryland Üniversitesi’nde 7 Ocak’ta yaşandı. ABD’li cerrahların, 7 saatlik bir operasyonla kalp rahatsızlığı olan bir hastaya domuz kalbi nakletmesi bilim dünyasında çığır açtı. Türk uzmanlar, ABD’de yapılan bu müthiş nakil operasyonunu değerlendirdi...
13.01.2022 Bilim ve Teknoloji

Benzer Haber Etiketleri

Maryland ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki maryland haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.