Mart

Mart

Son dakika mart haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan mart ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını mart haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Mart

haberleri sayfasında son dakika yaşanan mart gelişmeleri de dahil olmak üzere 52.260 mart haberi bulunmuştur. Tüm mart haberleri aşağıda listelenmiştir.
TUS tercihleri ne zaman başlayacak? 2024 TUS/1 tercih kontenjanları açıklandı mı?
TUS tercihleri ne zaman başlayacak? 2024 TUS/1 tercih kontenjanları açıklandı mı? 17 Mart'ta düzenlenen, Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı ile 2024 Tıp Doktorluğu Alanında Yurt Dışı Yükseköğretim Diploma Denkliği İçin Seviye Tespit Sınavı sonuçları açıklandı. Peki, TUS tercihleri ne zaman başlayacak?
4.05.2024 Yaşam
Yaz geldi derken lapa lapa kar yağdı!
Yaz geldi derken lapa lapa kar yağdı! Bursa Uludağ'da gece saatlerinde başlayan sağanak, sabah saatlerinde yerini kar yağışına bıraktı. Metrekareye 14 kilogram düşen kar, oteller bölgesini beyaza bürüdü.
4.05.2024 Gündem
5 Mayıs 2024 paskalya mı, Ortodoks Hristiyanlarının paskalya bayramı ne zaman? Paskalyada neden yumurta boyanır?
5 Mayıs 2024 paskalya mı, Ortodoks Hristiyanlarının paskalya bayramı ne zaman? Paskalyada neden yumurta boyanır? Paskalya Bayramı bilindiği üzere Doğu ve Batı Hristiyan Kiliselerinde farklı tarihlerde kutlanıyor. 31 Mart'ta Katolik, Protestan ve Ermeni Apostolik Kiliseleri 2024 Paskalya Bayramı'nı kutlamışlardı. Ortodoks Kiliseleri ise henüz Paskalya Bayramı'nı kutlamadı. Peki, Hristiyan Ortodoks Paskalya Bayramı ne zaman? Paskalya ne demek, neden kutlanır?
4.05.2024 Gündem
Bakan Yerlikaya: Daltonlar suç örgütü üyesi 14 şüpheli yakalandı
Bakan Yerlikaya: Daltonlar suç örgütü üyesi 14 şüpheli yakalandı İstanbul’da“Mahzen-37” operasyonlarında; kasten öldürmeye teşebbüs, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, iş yeri kurşunlaması, kasten yaralama ve tehdit suçlarına karıştığı tespit edilen elebaşılığını Beratcan Gökdemir’in (yurt dışı firar) yaptığı Organize Suç Örgütü (Daltonlar) üyesi 14 şüpheli yakalandı.
4.05.2024 Gündem
S&P Türkiye'nin kredi notunu yükseltti
S&P Türkiye'nin kredi notunu yükseltti Standard & Poor's (S&P), Türkiye'nin kredi notunu "B"den "B+"ya yükseltirken, kredi notu görünümünü "pozitif" olarak korudu.
3.05.2024 Ekonomi
Bakanlıktan, İzmir'deki yabancı istihdamına ilişkin açıklama
Bakanlıktan, İzmir'deki yabancı istihdamına ilişkin açıklama Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, İzmir'de bir şirketteki grev kararının, Türk çalışanların işine son verilip yerlerine yabancı işçilerin istihdam edilmesi nedeniyle alındığı iddiasını yalanladı.
3.05.2024 Gündem
Bakan Özhaseki: Şimdi iş başında koşturma dönemi
Bakan Özhaseki: Şimdi iş başında koşturma dönemi Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgesi Malatya’da çalışmaların hızla devam ettiğini belirterek, “Bizim literatürümüze güzel bir söz vardır. ‘Seçim biter geçim başlar’. Şimdi geçim dönemi, şimdi iş başında koşturma dönemi” dedi.
3.05.2024 Gündem
Memur ve emekliye zam! Enflasyon rakamları sonrası oran belli oldu, en düşük emekli maaşı…
Memur ve emekliye zam! Enflasyon rakamları sonrası oran belli oldu, en düşük emekli maaşı… Memur ve emeklileri yakından ilgilendiriyor. Mart ayı enflasyon rakamları memur, memur emeklisi, SGK, Bağ-Kur emeklilerinin enflasyon farkı için belirleyici oluyor. İşte zammı belirleyecek dördüncü veri açıklandı. Nisan verisiyle 4 aylık zam oranı kesinleşmiş oldu. Öte yandan enflasyon rakamları sonrası en düşük emekli maaşı için 2 farklı tahmin ortaya çıktı. İşte detaylar...
3.05.2024 Ekonomi
Turkcell’in yeni yönetim kurulu belli oldu
Turkcell’in yeni yönetim kurulu belli oldu Olağan Genel Kurulu tamamlanan Turkcell’de yeni yönetim kurulu belirlendi. Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Şenol Kazancı görevine devam ederken, yönetim kuruluna Arda Ermut, Prof. Dr. Mehmet Naci İnci ve Prof. Dr. İdris Sarısoy atandı.
2.05.2024 Ekonomi
Bayraktar TB3 SİHA yerli motor ile rekor irtifaya çıktı
Bayraktar TB3 SİHA yerli motor ile rekor irtifaya çıktı Baykar’ın milli ve özgün olarak geliştirdiği Bayraktar TB3 SİHA, Yüksek İrtifa Sistem Performans Testini başarıyla tamamladı. Bayraktar TB3, yerli motor ile 33.000 feet irtifaya çıkarak rekor kırdı.
2.05.2024 Ekonomi
Bakan Güler'den CNN Türk'te açıkladı: Terör kaynağında yok edilecek
Bakan Güler'den CNN Türk'te açıkladı: Terör kaynağında yok edilecek Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, CNN Türk'te gündeme dair merak edilen soruları yanıtladı. Bakan Güler terörle mücadelede net mesajlar vererek, 'Terör kaynağında yok edilecek, sürekli operasyon yapacağız.' ifadelerini kullandı.
2.05.2024 Gündem
YSK, 31 Mart seçimlerine ilişkin kesin sonuçları 6 Mayıs'ta paylaşacak
YSK, 31 Mart seçimlerine ilişkin kesin sonuçları 6 Mayıs'ta paylaşacak Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimi'ne ilişkin kesin sonuçların 6 Mayıs'ta kamuoyu ile paylaşılacağını bildirdi.
2.05.2024 Gündem
MSB kaynakları açıkladı: Türkiye ve Irak'tan sınırda işbirliği
MSB kaynakları açıkladı: Türkiye ve Irak'tan sınırda işbirliği Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, Irak sınır birliklerinin Türkiye’nin operasyon bölgelerine yakın noktalarda üs bölgeleri kurmasına ilişkin, “Bu faaliyetler bizimle koordineli şekilde gerçekleştirilmektedir. Bundan sonraki süreçte; PKK’nın faaliyetlerinin engellenmesi, hudut güvenliğinin sağlanması ve bölgede yaşayan sivil Irak halkının can güvenliğinin korunması maksadıyla Irak ve ülkemiz arasında çalışmalar koordineli olarak devam edecektir.” açıklamasını yaptı.
2.05.2024 Gündem
OECD Türkiye için büyüme beklentisini yükseltti
OECD Türkiye için büyüme beklentisini yükseltti OECD, Türkiye için 2024 yılında büyüme beklentisini yüzde 2,9'dan yüzde 3,4'e yükseltti.
2.05.2024 Ekonomi
Francesco Farioli sürprizi! Avrupa devi talip oldu
Francesco Farioli sürprizi! Avrupa devi talip oldu Avrupa devi, Süper Lig'de Fatih Karagümrük ve Alanyaspor'u çalıştıran, Fransız ekibi Nice'te başarılı işlere imza atan 35 yaşındaki teknik adamın peşine düştü.
2.05.2024 Süper Lig
Şehit Rıdvan Gürsoy'a son veda
Şehit Rıdvan Gürsoy'a son veda Kocaeli'de tersanede geçirdiği kazada yaralanarak, 2 yıldır tedavi gördüğü hastanede dün şehit olan Sözleşmeli Er Rıdvan Gürsoy (24), memleketi Kütahya’da toprağa verildi.
1.05.2024 Gündem
Kripto paralarda sert hareket! Bitcoin tepetaklak oldu
Kripto paralarda sert hareket! Bitcoin tepetaklak oldu Kripto paraların atası olarak kabul edilen Bitcoin, gün içerisinde yüzde 6 değer kaybederek 56 bin 486 dolara kadar geriledi.
1.05.2024 Ekonomi
İYİ Parti'li Başkanın istifasıyla yönetim düştü!
İYİ Parti'li Başkanın istifasıyla yönetim düştü! İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Fatma Başkan, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nden sonra Yomra İlçesinin Belediye Başkanı seçilen Mustafa Bıyık’ın ardından kendisininde istifa ettiğini açıkladı. Başkan, “İYİ Parti’nin oyları gün gün eridi. Bizler sürecin gittiği noktanın farkındaydık fakat partimize zarar vermemek adına genel merkezin aldığı kararlar başarıya götürmeyecek olsa da uyguladık” dedi.
1.05.2024 Gündem
Küresel borsalara tatil etkisi! Fiyatlar geriledi
Küresel borsalara tatil etkisi! Fiyatlar geriledi Asya borsaları Çarşamba günü bölgedeki piyasaların çoğunun tatil nedeniyle kapalı olmasıyla düştü. Petrol fiyatları ise geriledi.
1.05.2024 Ekonomi
Nisan ayında fiyatı en fazla artan ürün belli oldu!
Nisan ayında fiyatı en fazla artan ürün belli oldu! Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, “Nisan ayında markette fiyatı en fazla artan ürün yüzde 73,8 ile kuru soğan oldu. Kuru soğandaki fiyat artışını yüzde 52 ile patates takip etti” dedi.
1.05.2024 Ekonomi
Gabonlu Dina’nın ölümünde büyükelçi ve avukattan talep geldi!
Gabonlu Dina’nın ölümünde büyükelçi ve avukattan talep geldi! Karabük'ün Filyos Çayı'nın Yeşilköy mevkinde geçen yıl 26 Mart'ta Gabonlu üniversite öğrencisi Jeannah Danys Dinabongho Ibouanga'nın cansız bedeni bulunması üzerine Gabon Büyükelçisi Jean Bernard Avouma, ölümünden saatler önce sokakta koştuğu anların araştırılması gerektiğini söyledi.
1.05.2024 Gündem
Salatalık hasadı başladı, tarla fiyatı: 30 TL
Salatalık hasadı başladı, tarla fiyatı: 30 TL Hatay’ın bereketli topraklarında açık alanda yetişen salatalıkta hasat başladı. Tarlada perakende olarak satılan salatalık kilogramı 30 TL’den alıcı buluyor.
30.04.2024 Ekonomi
Fırında silahlı çatışma çıkmıştı! Sanıklar hakkında 3 farklı iddianame hazırlandı..
Fırında silahlı çatışma çıkmıştı! Sanıklar hakkında 3 farklı iddianame hazırlandı.. Kayseri'nin Melikgazi ilçesi Alpaslan Mahallesi Ünal Sokak'ta fırında oto yıkamacı Osman Tüşümel'i öldüren ve kendisi de bacağından yaralanan iş yeri sahibi Lütfullah Tüysüz hakkında 'Kasten öldürme'den müebbet, 'Ruhsatsız silah bulundurma' suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis ve fırında poğaça almak için ablasıyla bekleyen M.T.E.'nin koluna kurşun isabet edip yaralanmasına neden olduğu gerekçesiyle de 'Olası kastla silahla basit yaralama'dan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.
30.04.2024 Gündem
Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan Mayıs ayında 4 yeni destinasyon
 Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan Mayıs ayında 4 yeni destinasyon Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı, peş peşe eklenen yeni rotalarla İstanbul’u dünyanın pek çok şehrine bağlıyor.
30.04.2024 Ekonomi
Mehmet Kasapoğlu: İzmir için hayallerimizde ısrarcıyız
Mehmet Kasapoğlu: İzmir için hayallerimizde ısrarcıyız Önceki dönem Gençlik ve Spor Bakanı, İzmir Milletvekili Mehmet Kasapoğlu, “İzmir için güzel hedeflerimiz, hayallerimiz vardı. İzmir'i yerel yönetimlerde yeni bir noktaya taşımalı. Gerçek belediyecilikle tanıştırma noktasında hayallerimiz vardı. Halkımızın iradesi farklı yönde gerçekleşti. Ama hayallerimizde ısrarcıyız. Hayallerimizin, inançlarımızın peşinden yürümeye devam edeceğiz" dedi.
30.04.2024 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Mart ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki mart haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.