Mamut

Mamut

Son dakika mamut haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan mamut ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını mamut haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Mamut

haberleri sayfasında son dakika yaşanan mamut gelişmeleri de dahil olmak üzere 65 mamut haberi bulunmuştur. Tüm mamut haberleri aşağıda listelenmiştir.
Avcının kaçak müzesi ortaya çıktı! Anadolu Kaplanı'nı vurdu
Avcının kaçak müzesi ortaya çıktı! Anadolu Kaplanı'nı vurdu İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kaçak hayvan müzesi açtığı belirlenen Ali Haydar Üstay'ın iki farklı adresine operasyon düzenledi. Operasyonda, 405 ayrı hayvana ait tahnit ele geçirildi. Öte yandan Üstay'ın Türkiye'deki son Anadolu kaplanını da Hakkari'de vurup öldürdüğü, derisini de sergilediği iddia edildi.
19.03.2024 Gündem
Rotahane kültür ve tarih şehri Erzurum’da! Pervin Ersoy: 66’ncı şehre ulaştık
Rotahane kültür ve tarih şehri Erzurum’da! Pervin Ersoy: 66’ncı şehre ulaştık Türkiye’nin zengin kültürel varlıklarını tanıtmak ve bu varlıkların iç turizm bağlamında farkındalığını arttırmak amacıyla hayata geçirilen Rotahane, Erzurum’da kültür ve tarih dolu bir yolculuk yaptı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un eşi Pervin Ersoy’un kurucusu olduğu Rotahane’nin 66’ncı durağı olan Erzurum’da Urartulardan Osmanlılara, Selçuklulardan Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş dönemine kadar birçok eser, katılımcıların büyük beğenisini kazandı.
21.01.2024 Gündem
Nesli tükenmiş hayvan etinden köfte yaptılar
Nesli tükenmiş hayvan etinden köfte yaptılar Bir gıda firması, uzun yıllar önce nesli tükenen yünlü mamutun hücrelerini kullanarak dev bir köfte üretti. Mamut köftesi geçtiğimiz salı günü Hollanda'daki bilim müzesi Nemo'da tanıtıldı.
31.03.2023 Dünya
Çocuklar yarı yıl tatilinde AKM'de buluşacak
Çocuklar yarı yıl tatilinde AKM'de buluşacak İstanbul’un buluşma noktası Atatürk Kültür Merkezi, geleceğin sanatseverleri çocuklar için hazırladığı eğitici ve eğlendiren sömestr atölyeleri ve dijital hayvanlar alemi sergisi Digizoo ile çocukların yarıyıl tatilini renklendiriyor.
19.01.2023 Eğitim
Kaliforniya’da orman yangını: Acil durum ilan edildi
Kaliforniya’da orman yangını: Acil durum ilan edildi ABD’nin Kaliforniya eyaletinde çıkan orman yangını nedeniyle Vali Gavin Newsom, acil durum ilan etti.
24.07.2022 Dünya
Denizli'de tek tek tespit edildi! 8 milyon yıllık...
Denizli'de tek tek tespit edildi! 8 milyon yıllık... Denizli'nin Tavas ilçesinde, 8 milyon yıl öncesine ait olduğu tahmin edilen fil, gergedan, zürafa ve karıncayiyen gibi hayvanlara ait 15 farklı fosil bulundu.
23.06.2022 Bilim ve Teknoloji
İsmailağa Cemaati lideri Mahmut Ustaosmanoğlu vefat etti
İsmailağa Cemaati lideri Mahmut Ustaosmanoğlu vefat etti Nakşibendi Tarikatı’na bağlı İsmailağa Cemaati lideri 93 yaşındaki Mahmut Ustaosmanoğlu tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.
23.06.2022 Yaşam
M harfi ile hayvan isimleri - M ile başlayan hayvanlar...
M harfi ile hayvan isimleri - M ile başlayan hayvanlar... M harfi ile hayvan isimleri Makak, Maki maymunu, Mamut, Manda, Mangust, Marmoset maymunu, Mayıs böceği, Merinos koyunu, Mersin balığı, Midilli atı, Midye, Mirket, Misk kedisi, Morina balığı, Misk sıçanı, Mongos, Misk geyiği, Mors, Muhabbet kuşu, Mürekkep balığı, Malaya ayısı, Mezgit, Mercan yılanı, Muflon, Maymun kedisi ve Misk öküzüdür.
25.05.2022 Gündem
Mamutlar geri dönüyor! Yeniden doğacaklar
Mamutlar geri dönüyor! Yeniden doğacaklar Bilim adamları ve girişimcilerden oluşan bir ekip Pazartesi günü, yünlü mamutu genetik olarak diriltmek için yeni bir şirket kurduklarını duyurdu. Colossal adlı şirket, bu muhteşem canavarları nesli tükendikten binlerce yıl sonra Sibirya tundrasına geri yerleştirmeyi amaçlıyor.
14.09.2021 Dünya
Çanakkale’de bulundu! 9 milyon yıl öncesine ait....
Çanakkale’de bulundu! 9 milyon yıl öncesine ait.... Çanakkale sahillerinde yaklaşık 9 milyon yıl önce yaşadığı düşünülen mamut fosilleri bulundu. Kayaların içerisindeki fosil kalıntıları taş kesme makinesiyle çıkarılarak Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde araştırma altına alındı.
10.11.2020 Bilim ve Teknoloji
Denizli'de 9 milyon öncesine tarihlenen karıncayiyen ve fil fosilleri bulundu
Denizli'de 9 milyon öncesine tarihlenen karıncayiyen ve fil fosilleri bulundu Denizli'de yürütülen yüzey araştırmalarında, 9 milyon yıl önce yaşadığı tahmin edilen fil ve karıncayiyenin de aralarında olduğu 8 farklı hayvan türüne ait fosile rastlandı.
30.09.2020 Bilim ve Teknoloji
Geçmişe ışık tutan buluntular TÜBİTAK'ta tarihlendiriliyor
Geçmişe ışık tutan buluntular TÜBİTAK'ta tarihlendiriliyor Arkeoloji alanında son yılların en büyük keşifleri olan Göbeklitepe ve Çatalhöyük yerleşimlerinde gün yüzüne çıkarılan kalıntıların tarihlendirme analizleri, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu Marmara Araştırma Merkezinde (TÜBİTAK MAM) yer alan Karbon 14 Laboratuvarı'nda gerçekleştiriliyor.
12.08.2020 Bilim ve Teknoloji
Meksika'da mamut kalıntıları bulundu
Meksika'da mamut kalıntıları bulundu Meksika'nın başkenti Meksiko'da yapımı devam eden yeni havalimanının inşaat sahasında 60'ın üzerinde mamuta ait kemiklerin bulunduğu bildirildi.
22.05.2020 Bilim ve Teknoloji
Ankara'da ele geçirildi! Değeri 1 milyon lira...
Ankara'da ele geçirildi! Değeri 1 milyon lira... Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekiplerince, Ankara'da bir iş yerine yapılan baskında, yaklaşık 1 milyon lira değerinde olan mamut, balina ve fil dişi ile gergedan boynuzundan imal edilen 124 adet tespih ile 47 adet doğal taş ele geçirildi.
16.04.2020 Gündem
Sibirya'da Buzul Çağı'ndan kalma bir kuşun kalıntısı bulundu
Sibirya'da Buzul Çağı'ndan kalma bir kuşun kalıntısı bulundu Sibirya'nın kuzeydoğusunda Buzul Çağı'ndan kalma bir kuşun çok iyi korunmuş kalıntısı bulundu.
23.02.2020 Bilim ve Teknoloji
Denizli'de 8 farklı hayvan türüne ait fosil bulundu
Denizli'de 8 farklı hayvan türüne ait fosil bulundu Kültür ve Turizm Bakanlığı koordinesinde yapılan yüzey araştırmalarında 1,2 milyon ila 9 milyon yıl öncesine ait aralarında at, geyik, gergedan ve mamutun bulunduğu farklı 8 tür hayvan fosili tespit edildi.
24.12.2019 Bilim ve Teknoloji
15 bin yıllık mamut tuzakları bulundu
15 bin yıllık mamut tuzakları bulundu Meksika'da 15 bin yıl önce insanların mamutları avlamak için kurduğu tuzaklar bulundu.
7.11.2019 Bilim ve Teknoloji
Kayseri'de yeni keşif! Fosiller bulundu
Kayseri'de yeni keşif! Fosiller bulundu Kayseri'de Yamula Barajı kıyısındaki Taşhan mevkisinde bulunan fosillerin ardından, Barsama bölgesinde de 8 milyon yıl öncesine ait olduğu tahmin edilen at, zürafa ve gergedan fosillerine rastlandı.
14.10.2019 Bilim ve Teknoloji
Kayseri'deki fosiller yeni bir türe ait olabilir
Kayseri'deki fosiller yeni bir türe ait olabilir Finlandiyalı fosil uzmanı Dr. Juha Saarinen, Kayseri'de ortaya çıkarılan bazı fosillerin mamutlardan daha eski olduğunu belirterek, bunların yeni bir tür olabileceğini söyledi.
10.10.2019 Bilim ve Teknoloji
42 bin yıllık tay, kanından klonlanacak
42 bin yıllık tay, kanından klonlanacak Uluslararası araştırma ekibi, 42 bin yıllık donmuş tayın içinde sıvı halde kan bulduklarını açıkladı.
18.04.2019 Dünya
Uygur aydını ve bilim insanlarından haber alınamıyor
Uygur aydını ve bilim insanlarından haber alınamıyor Avrupa Parlamentosu ve Uluslararası Af Örgütü gibi kuruluşlar, Uygur toplumunun pek çok aydın ve bilim insanından haber alınamadığına dikkati çekiyor.
11.02.2019 Dünya
Yozgat'ta 8 milyon yıllık fosil bulundu
Yozgat'ta 8 milyon yıllık fosil bulundu Yozgat'ın Şefaatli ilçesinde, tarlasını işleyen bir çiftçi, yaklaşık 8 milyon yıllık mamuta ait olduğu değerlendirilen çene kemiği fosili buldu.
17.07.2018 Bilim ve Teknoloji
Mamut Art Project, 400 eser ile sanatseverlerle buluşuyor
Mamut Art Project, 400 eser ile sanatseverlerle buluşuyor Bağımsız ve genç sanatçılara işlerini sergileme olanağı sunan Mamut Art Project 6’ncı yılında, Akkök Holding sponsorluğunda, 26 -29 Nisan tarihleri arasında KüçükÇiftlik Park’ta gerçekleşecek.
19.04.2018 Arşiv
Küresel ısınmayla savaşmak için geri dönüyorlar
Küresel ısınmayla savaşmak için geri dönüyorlar Harvard Üniversitesi tarafından yapılan bir genetik projesiyle yaklaşık 4 bin yıl önce soyları tükenen tüylü mamutlar küresel ısınmayla savaşmak için hayata döndürülüyor
17.04.2018 Dünya
Mamut 2018 başvuruları başladı
Mamut 2018 başvuruları başladı Nisan 2018’de, Akkök Holding sponsorluğunda gerçekleşecek 6. Mamut Art Project’e başvurular başladı.
7.11.2017 Kültür Sanat

Benzer Haber Etiketleri

Mamut ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki mamut haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.