Mali

Mali

Son dakika mali haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan mali ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını mali haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Mali

haberleri sayfasında son dakika yaşanan mali gelişmeleri de dahil olmak üzere 23.865 mali haberi bulunmuştur. Tüm mali haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakan Şimşek'ten döviz kuru mesajı! "Lehimize dönecek"
Bakan Şimşek'ten döviz kuru mesajı! "Lehimize dönecek" Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, “Türkiye henüz küresel dezenflasyon rüzgarına kapılmadı. Cari açıktaki düşüş rezerv birikiminin temeli olacak. Portföy tercihleri TL’nin lehine olacak. Reel kur oranları bizim lehimize dönecek ve dezenflasyonu daha da güçlendirecek” dedi.
23.05.2024 Ekonomi
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı Piyasalarda gözler Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz kararını merakla bekliyordu. Para Politikası Kurulu yılın 5'inci faiz kararını açıkladı. Merkez Bankası, politika faizini beklentilere paralel yüzde 50'de sabit tuttu.
23.05.2024 Ekonomi
Bakan Şimşek'ten önemli açıklamalar! 'Reel kur oranları lehimize dönecek'
Bakan Şimşek'ten önemli açıklamalar! 'Reel kur oranları lehimize dönecek' Arap Bankacılık Zirvesi’nde açıklamalarda bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye ile Arap dünyasının birçok alanda işbirlikleri ve ortaklıklar geliştirebileceğini söyledi. Bakan Şimşek, “Türkiye henüz küresel dezenflasyon rüzgarına kapılmadı. Cari açıktaki düşüş rezerv birikiminin temeli olacak. Portföy tercihleri TL’nin lehine olacak. Reel kur oranları bizim lehimize dönecek ve dezenflasyonu daha da güçlendirecek” dedi.
23.05.2024 Gündem
Dijital Telif Yasası için tarihi gün! Meclis Komisyonu’nda çözüm önerileri 4 maddede sıralandı
Dijital Telif Yasası için tarihi gün! Meclis Komisyonu’nda çözüm önerileri 4 maddede sıralandı Dijital Mecralar Komisyonu, yayıncıların talebi ile Dijital Telif Yasası çalışmalarına hız verdi. Basın-yayın kurumlarının ürettiği haberin farklı mecralarda kullanılmasının önüne geçiliyor. Dijital Mecralar Komisyonu, yayıncıların haklarını korumak için Rekabet Kurumu ve Telif Hakları Genel Müdürlüğü'nün katılımı ile toplantı gerçekleştirdi.
23.05.2024 Gündem
Bakan Kacır: TSE, 'Türk Malı' damgasının marka değerini güçlendirdi
Bakan Kacır: TSE, 'Türk Malı' damgasının marka değerini güçlendirdi Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin en büyük laboratuvar hizmet altyapısına sahip Türk Standartları Enstitüsü'nün (TSE) yetkinlikleri için güç çarpanı olacak Ankara Kalite Kampüsü'nün inşasının hızla tamamlanacağını belirterek, "Ulaşım, enerji, elektroteknik, yapı malzemeleri, kimya ve gıda gibi pek çok sektörün ihtiyaç duyduğu test altyapılarını bünyesinde barındıracak bu tesis ile sanayicilerimiz ileri düzeyde test ve sertifikasyon hizmetlerini güvenle alabilecek" dedi.
22.05.2024 Ekonomi
Öldürülen iş adamının kardeşinden dikkat çeken 'Ayhan Bora Kaplan' açıklaması!
Öldürülen iş adamının kardeşinden dikkat çeken 'Ayhan Bora Kaplan' açıklaması! Ankara'da 'Ayhan Bora Kaplan' suç örgütüne yönelik davada sanıkların yargılanmasına devam edildi. Müşteki sıfatıyla dinlenen öldürülen iş adamı Mahfuz Tatar’ın kardeşi İlhan Tatar, şikayetçi olduğunu söyledi. Kaplan'ın, "Senin ağabeyin uyuşturucu işi yapıyor mu?" diye sorması üzerine Tatar, "Baron sensin" dediği belirtildi.
22.05.2024 Gündem
Barış Boyun kimdir? Suç örgütü lideri Barış Boyun İtalya'da yakalandı: Gözaltına alınan Barış Boyun nereli, çetesi çökertildi mi?
Barış Boyun kimdir? Suç örgütü lideri Barış Boyun İtalya'da yakalandı: Gözaltına alınan Barış Boyun nereli, çetesi çökertildi mi? İtalya ve Avrupa'daki organize suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda 19 kişinin gözaltına alındı. İtalyan basınında yer alan haberlere göre, gözaltına alınanlar arasında organize suç örgütü elebaşı Barış Boyun'un da bulunduğu belirtildi. Peki, Barış Boyun kimdir ve nerelidir? Barış Boyun çetesi kimdir, Barış Boyun suç çetesi çökertildi mi?
22.05.2024 Gündem
Öğretmenlerin ek ders yöntemine Yargıtay kararını verdi!
Öğretmenlerin ek ders yöntemine Yargıtay kararını verdi! Öğretmenlerin yıllardır muallakta kalan ‘ek derslilerin sendikalara üye olamama’ tartışmasında Yargıtay son noktayı koydu. Bölge Mahkemesi’nin ‘ek ders karşılığında çalışanlar kamu görevlileri sendikalarına üye olabilir’ kararı Yargıtay tarafından onandı. Sağlık-Sen Hukuk Birimi’nin kazandığı dava ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nda görev yapan ek derslilerin kamu görevlisi olduğu vurgulandı ve ek derslilerin kamu görevlileri sendikalarına üye olabilmesinin önü açıldı.
22.05.2024 Gündem
Haydar Dümen'in eşine tefeciler tuzak kurdu! Emniyet ekipleri tarafından operasyon yapıldı
Haydar Dümen'in eşine tefeciler tuzak kurdu! Emniyet ekipleri tarafından operasyon yapıldı İstanbul'un Silivri İlçesinde borç para verdiği mağdurların taşınmazlarına el koyan şüphelilere yönelik operasyon yapıldı. Mağdurların içinde 2022 yılında hayatını kaybeden psikiyatr Haydar Dümen'in eşi Gülten Dümen de bulunuyor. Sanıkların "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, yönetmek ve üye olmak" ile "nitelikli dolandırıcılık" suçlarına ilişkin çalışma yapıldığı açıklandı.
20.05.2024 Magazin
FETÖ terör örgütü davalarında tanıklık yapan eski emniyet imamına dava açıldı!
FETÖ terör örgütü davalarında tanıklık yapan eski emniyet imamına dava açıldı! FETÖ'ye yönelik birçok soruşturmada ve çatı ana davasında tanık olarak dinlenen ve 2015 yılında kendiliğinden Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne giderek örgüte ilişkin bildiklerini anlatan Kemalettin Özdemir hakkında 'şüpheli' sıfatıyla başlatılan soruşturma kapsamında 'Silahlı terör örgütü kurma veya yönetme' suçundan 22,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.
20.05.2024 Gündem
Bakan Şimşek'ten kira ve KDV açıklaması: Devam etmesi için bir neden görmüyorum
Bakan Şimşek'ten kira ve KDV açıklaması: Devam etmesi için bir neden görmüyorum Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ekonomide dengelenme sürecine girildiğini belirtti. Şimşek, kirada yüzde 25 sınırının devam etmesi için bir sebep olmadığını belirtti. IMF eleştirilerine yanıt veren Şimşek, "Bu program Türkiye'nin kendi programıdır. Hiçbir uluslararası kuruluşla diyaloğa girmedik" dedi.
20.05.2024 Ekonomi
Adana Demirspor'da deprem! UEFA'dan men cezası!
Adana Demirspor'da deprem! UEFA'dan men cezası! Adana Demirspor, vadesi geçmiş borçları nedeniyle UEFA turnuvalarından 1 yıl men edildi.
18.05.2024 Süper Lig
Komisyoncu düşük fiyat verdi! Sinirlenip kamyonetteki malları çöpe attı
Komisyoncu düşük fiyat verdi! Sinirlenip kamyonetteki malları çöpe attı Antalya'da bir çiftçi, kamyonetin kasasına yüklediği patlıcanları komisyoncular düşük fiyat verince çöpe attı. Komisyoncuların ürünün fiyatını düşürmek için bahaneler uydurduğunu ifade eden çiftçi, "Para mı ediyor. Mal kırmızıymış" dedi.
16.05.2024 Gündem
Kripto yasası mecliste! Türkiye'nin gri listeden çıkması için son adım
Kripto yasası mecliste! Türkiye'nin gri listeden çıkması için son adım Kripto varlıklarına ilişkin düzenlemeler içeren kanun teklifi, TBMM Başkanlığına sunuldu. Tasarı kabul edildiği takdirde kripto varlıklar ilk kez 'gayri maddi varlıklar' olarak tanımlanacak.
16.05.2024 Ekonomi
Anneler günü için para biriktiriyordu! Katledilen üniversite öğrencisi Akman'ın annesi herkesi göz yaşlarına boğdu
Anneler günü için para biriktiriyordu! Katledilen üniversite öğrencisi Akman'ın annesi herkesi göz yaşlarına boğdu Balıkesir’de, bir zincir restoranda motokurye olarak çalışan ve bir eve sipariş bıraktıktan sonra önünü kesen E.Ö. (17) tarafından bıçaklanarak öldürülen üniversite öğrencisi Ata Emre Akman’ın (20) annesi Zuhal Akman, o geceyi ve Ata’yı anlattı.
16.05.2024 Gündem
FBI bile peşindeydi ama Türk polisi yakaladı! 'Dünya beni arıyor, siz nasıl buldunuz?'
FBI bile peşindeydi ama Türk polisi yakaladı! 'Dünya beni arıyor, siz nasıl buldunuz?' Uluslararası boyutta sahtecilik ve dolandırıcılık olaylarının başını çekti. Soygunculuğa yarayan düzeneğini, Türkiye’de üretip İngiltere, Amerika ve Fransa gibi farklı ülkelere satıp milyonlarca dolar gelir elde etti. Dünyanın en tehlikeli dört dolandırıcısından biri olması nedeniyle FBI ve Interpol tarafından aranılan Çağatay Evyapan’ı, İstanbul Emniyet Müdürlüğü yakalamayı başardı. Peki ama nasıl? İşte cevabı.
16.05.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Tasarruf tedbirleri tüm kamuyu kapsıyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Tasarruf tedbirleri tüm kamuyu kapsıyor Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TOBB İkiz Kuleler'de düzenlenen TOBB Genel Kurulu'nda konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan "Biz tüyü bitmemiş yetimin hakkı olan kamu malının korunmasına ihtimam göstermiş bir hükümetiz. Kamu kurumlarının milletimiz ve iş dünyamıza tasarrufta örnek olmasını hedefliyoruz. Bu paket kamuda verimliliği artırarak tasarrufu sağlamayı amaçlıyor. Tasarruf tedbirlerine istisnasız olarak tüm kamu idareleri ve personeli uymak zorundadır. Tasarruf kültürü yaygınlaştıkça cari açıktaki iyileşme hız kazanacak" dedi.
15.05.2024 Gündem
Bakan Şimşek: Yıl sonu enflasyon hedefine ulaşmakta kararlıyız
Bakan Şimşek: Yıl sonu enflasyon hedefine ulaşmakta kararlıyız Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, enflasyonla ilgili önemli bir değerlendirme yaptı. Bakan Şimşek enflasyon hedefine ulaşmakta kararlı olduklarını söylerken, "Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi” ve önümüzdeki süreçte atacağımız diğer adımlarla maliye politikası olarak enflasyonla mücadeleye desteğimiz artarak devam edecek" ifadelerini kullandı.
15.05.2024 Ekonomi
Halka arzlar neden düşüyor? Yeni halka arz hisseleri neden düşüyor?
Halka arzlar neden düşüyor? Yeni halka arz hisseleri neden düşüyor? Halka arzının 4.gününde gerileme yaşayan Lila Kağıt hisse fiyatı 36,40 liraya kadar geriledi. 37,39 liradan arz olmuştu. Peki, Halka arzlar neden düşüyor? Yeni halka arz hisseleri neden düşüyor?
14.05.2024 Ekonomi
Tarihte para yerine geçen 10 nesne: İnsan sağlığına iyi geliyordu, geçmişte her şeyi satın alıyordu!
Tarihte para yerine geçen 10 nesne: İnsan sağlığına iyi geliyordu, geçmişte her şeyi satın alıyordu! Kültürlerin birbirleriyle etkileşimi sonucu ticaret de gelişti. Satılan ürünlerin mali değerini ölçmek için de günümüze kadar gelen para kullanıldı. Ancak tarihte para yerine geçen çok nesne yer alıyordu. İşte duyunca şaşıracağınız para yerine geçen 10 nesne!
14.05.2024 Yaşam
Sıfır arabada en ucuz modeller ortaya çıktı!
Sıfır arabada en ucuz modeller ortaya çıktı! Sıfır araba fiyatlarıyla ilgili son dakika açıklaması geldi. Parasal, mali politikalarda yapılan değişiklikler ve otomobil piyasasına yönelik getirilen düzenlemelerle birlikte yatırım aracı olmaktan çıkan sıfır ve ikinci el otomobil fiyatları rayına oturmaya başladı. İkinci el otomobiller sıfırlarından ucuza satılırken sıfır otomobil fiyatları da geçtiğimiz aylardaki gibi hızlı yükseliş yaşamıyor.
14.05.2024 Ekonomi
Kamuda tasarruf tedbirleri vatandaşa nasıl yansıyacak?
Kamuda tasarruf tedbirleri vatandaşa nasıl yansıyacak? Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in katılımlarıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen toplantıda açıklandı. Kamuda tasarruf vatandaşa nasıl yansır? Konuyla ilgili Yeminli Mali Müşavir ve Ekonomist Muhammet Bayram açıklamalarda bulundu.
13.05.2024 Ekonomi
Kamuda tasarruf paketinin ayrıntıları belli oldu! Bakan Şimşek: 3 yıl süreyle durduruyoruz
Kamuda tasarruf paketinin ayrıntıları belli oldu! Bakan Şimşek: 3 yıl süreyle durduruyoruz Kamuda tasarruf paketinin ayrıntıları belli oldu. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, alınan tedbirleri tek tek açıkladı. Kamuda yeni araç ve bina alımı 3 yıl süreyle durduruluyor. Yönetim kurulu ücretlerine üst sınır getiriliyor. Toplu taşıma olan yerlerde personel servisi kaldırılıyor. 3 yıl süreyle mobilya ve demirbaş alımları yapılmayacak. Deprem ve zorunlu harcamalar hariç mal ve hizmet alım ödenekleri ile yatırım ödeneklerinde kesintiye gidiliyor.
13.05.2024 Ekonomi
Trabzonspor'da Uğurcan Çakır'a Avrupa vizesi!
Trabzonspor'da Uğurcan Çakır'a Avrupa vizesi! Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, Avrupa’ya gitme hayali olan Uğurcan’a izin verebileceklerini söyledi, “Bazı kulüplerin bizimle temasa geçtiği doğrudur. Resmi teklif geldikten sonra konuşmak daha doğru olur” dedi.
12.05.2024 Şampiy10
Dursun Özbek: En büyük transferi biz yaptık, 35 milyon euro
Dursun Özbek: En büyük transferi biz yaptık, 35 milyon euro Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, katıldığı bir organizasyonda gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.
11.05.2024 Galatasaray

Benzer Haber Etiketleri

Mali ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki mali haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.